- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Na uram ez most pont kapóra jött
Igaz a te csoda gummedlid nincs benne de nézd csak milyen szar a firestone -
Mutass mar egy szep allapotu E46 318ci-t itt a kozelben, es megyek. De nem latok...
Mas kasztni nem kell. Mas motor nem kell, csak a 118LE-s valtozat, a 143-as mar nem erdekel, mert kenyes, es sokat fogyaszt.
Amugymeg imadom a kocsit (persze a valto is tok jol ment ma), annyira nem sajnalom, szerelgetem magam, amit tudok rajta. Es szerintem fogok venni Megane III-at is egy-ket ev mulva.
Na az lesz durva, BMW-bol visszaulni Renault-ba -
rob210
Topikgazda
Azért uram te hamar nagy szakértő lettél
Azért mert te vettél Vred...gumit nem biztos, hogy csak az a jó.
Sokszor van, hogy az olcsóbb kategóriás gumi jobban teljesít a házon belüli (azaz gyártón belüli) nevesebb márkánál.Csak, hogy lásd mit fikázol le
Mivel egy kategóriába tartoznak.
Középkategória:
Aurora
Avon
Barum
BFGoodrich
Cooper
Kléber
Kumho
Falken
Firestone
Fulda
Hankook
Nokian
Semperit
Toyo
Uniroyal
Vredestein
YokohamaEzek a márkák kevésbé népszereűek az autógyárak szemében, de pl a Kumho és a Hankook sok koreai és pár európai modellen első szerelés.
Általában a teszteken átlagosan teljesítenek, bár egy-két középkategóriás autógumi is produkál kiváló teszteredményeket pl. A Fulda Ecocontrol, Kumho KU31, Kumho KH17 vagy a Vredestein Sportrac-3. Azoknak a sofőröknek, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.
A vredi pont egy kategória a firestone-al
Nem véletlen van az én kocsimon is az, szart nem rakok fel mögöttem ott a gyerek nem a gumin fogom rizikózni az életét. -
-=Tiger=-
tag
Hát nem tudom... Nokian... ennek még a neve sem bíztató.
Megmondom őszintén kicsit hosszútávra is gondolkozok esetlegesen MII --> MIII ugyan úgy jó legyen a cucc később. Használtat elvből nem veszek, (bár gondolkodtam rajta) de a mostani 4-5mm-es és egy 5-6mm-est eladnak 85%-nak... Hagyjuk már...
Egyik ismerősömnek van Hankook fent és azt mondta h nem rossz, viszont az ADAC táblázatok alapján egyik medium kategória sem győz meg úgy Istenigazából.
-
Sly189
senior tag
Hát figy, a km állást a fedélzeti írta, az meg nagyjából pontos, a kút is pontos
Csodaszekér
na jó, azért azt hozzá kell tenni, hogy nem vagyok egy agresszív sofőr, előre kell nézni és figyelni mióta van zöld, fog e váltani, ha látom hogy piros akkor már dobom is el a gázról a lábam, vagy a tempomatot lövöm ki
hidegen kímélni,Egyébként 1,5MFt ért vettem áprilisban 115 e km el, végig márkaszervízben ( debreceni Kálidy -ben szervizelve)
előny hátrány kitudja.Első tulajtól ( flotta kezelt kocsi volt, debreceni cég vezetőjéé volt, leinfózva vásárláskor, valamint a szervíztörténetet is kikértük. )
Remélem kitartó lesz ez a szekér
De szerintem a fogyi van stabil 4
minimum, 3,6 ot ír ki a fedélzeti... végülis az reális a számolgatások után, de lássuk be, 4 a min .: )
Ja elvileg ezzel a motorral szerelték a Megane 3 ast is
ha jól tudom...
-
Ghandi
aktív tag
Ok ok nem vagyok egy versenyzö tipus,egyszer mentem vele 170-et,de nem mertem tovább nyomni és el is engedtem a gázt.Fosok a trafipaxoktol azért.Az a furcsa hogy ennyit a Loganal is mentem,ha jól tudom abban ugyan az a motor van mint a Megane 1-ben 1.4 8V ha jól emlékszem olyan 70ló körüli ez a 16V meg majdnem 100ló és szinte ugyan annyi a végsebessége.Igaz a gyorsulásban azért ég és föld a kettő.és a valós közlekedésben szerintem az többet jelent mint a végsebesség.
Nehogy azt hidd hogy annyira remegett volna az autó.Ékek voltak a hátsó kerekeknél és két szerelőbakon állt. Elég stabil volt igy,alig remegett valamit igy kerekek nélkül hisz alig van mozgó tömeg csak a féltengelyek meg a féktárcsák.
-
Egy jó tanácsom lenne, ha megfogadod, ha nem, akkor is leírom, ne hajtsd ki a belét, mert ezt az autót nem erre tervezték. Az 1.4 8V nem arról szól, mennyi idő alatt gyorsul 100ra, mennyit megy. Mi a vége a 4.-nek, hanem elvisz A-ból B-be a lehető leg gazdaságosabban, úgy hogy közben autóban ülsz.
Ha majd idősebb leszel és visszaolvasod, igazat fogsz nekem adni.
-
Ghandi
aktív tag
Erről jut eszembe! Amikor kész voltunk a kuplungal,össze volt szerelve az autó de még bakokon volt és nem voltak rajta a kerekek,akkor próbálta ki haver hogy működik e minden rendesen.Kerekek nélkül váltogatta a sebességeket oda vissza,pörgette,fékezte stb.Mondom neki nézzük már meg hogy igy 5.-ben menyit megy igy,mert akilóméter óra mutatta a sebességet igy is.Kicsit csalódtam is,mert csak 190 max 195-igy ment fel a kis 1.4-es 16szelepes.Persze ez terhelés és légellenállás nélkül.Valósan mennyi lehet a véhsebessége? Kb 180?
-
rob210
Topikgazda
Na wazze csináltam 32 videót remélem kielégíti majd az igényeidet, de a kurv@youtube éppen a zenét veszi ki alóla, mert ugye ezokat amiket halgattam menet közben szerzői jog védi micsoda faszság.
Egy szülinapi bulin nem énekelhetjük el Halász Judit dalát, mert azért fizetni kell mi? -
Sly189
senior tag
-
_NCT
addikt
most viszem műszakira, cseréltek egy 6000Ft-os alkatrészt (gömbfej jobb oldali) de ennyi. Minden rendben vele. (kopp-kopp). Hálistennek már háromnegyed éve csak tankolni kell bele. Mondjuk be is b*szna ha bármi baja lenne, amennyi pénzt beletoltam év elején...
Téli gumit következő hónap elején veszek szerintem, Vredestein Snowtrac 3 vagy Nokian WRD3
-
rob210
Topikgazda
Én már megtettem a felajánlást ha Pesten jársz csörögj annyit videózol amennyit akarsz.
De most írtam, hogy remegek a trafi miatt amibe beleszálltam. Nem fogok rallyzni, értsd meg itt minden bokorba rendőr van.
Ráadásul nem nagyon szoktam 0-50es gyorsulásokat csinálni.
De ha ennyire szeretnéd felveszem egyik nap a munkábamenetet és elemezgeted ahogy akarod.
Így legalább lesz képed a városi közlekedésről. -
Sly189
senior tag
-
FerNandor
őstag
en azert megyek ovatosabban, mert elvileg a szorocskek miatt nem 100%-os a tapadas. foleg kanyarban, gyorsabban haladva, olyan erzes, mintha sodrodna az auto.ennel nem, nem is probaltam, de clion uj nyarigumival ezt ereztem, de gumis is mondta, hogy par100 km alatt lekopnak es utana jo.
-
Ghandi
aktív tag
Én Monorierdőn lakom,nem igazán szoktam Zoli felé járni,de igaz nincsen olyen messze.Tényleg kiválló szerelő és az árai is barátságosak (igaz a kuplung cseét nem hozzá visze, most,haver autószerelő olcsóbban megcsinálja) csak az időpontokkal van bajom.Minimum egy hétre tud adni idöt,aztán odamegyek és elfeledkezett rólam,vagy aznapra 5 autót hivott oda,aztán várjál több órát....vagy ha épp nincs otthon akkor imátkozz hogy nehogy a felesége jöjjön ki.....
-
rob210
Topikgazda
A fiatal generációnak már nem mond semmit az, hogy Röltex, de méterárú boltban a nénihez csábos mosollyal odalépve közlöd, hogy csókolom, legyen szíves segíteni olyan tépőzárat keresek aminek a hátoldala öntapadós.
"mennyit szeretne aranyoskám" 60centi elég lesz, max 1 méter.
"540 lesz métere"
Köszönöm, csókolom.Hazamész szőnyeg kivesz alja megtakarít felragaszt öröm boldogság.
2 verzió ebben is hazamész itt is kiszeded a szőnyeget de ebben a verzióban textil szőnyeged van amit én külön nem ajánlok télre, de mindegy, na ebben az esetben a sima tépőzár is jó neked és ezt bizony varnod kell.
A két kezeddel és igen tűvel meg cérnával. (használhatsz gyűszűt is \ujj védő\)Remélem elég részletesen válaszoltam és nincs kérdés.
-
mycso
Topikgazda
Én másra használom, de most, hogy mondod megpróbálom erre a célra is használni, majd megírom, hogy mit sikerült.
(#25315) Sly189: első körben megnézhetted volna az izzítókat, hátha csak annyi, egyébként mennyibe van egy ilyen vizsgálat? (girardi?)
Ha már ott vagy, aktiváltasd a tempomat visszajelzést is.ledből milliót próbáltam, nem találtam én sem megfelelőt, így viszont szarul néz ki a sárga helyzet a tompítot mellett.
(#25276) SocketA: a kuplungpedál felett, a kormányrúd mellett van egy dugó, esetleg azt nézd meg, hogy az normálisan zár-e.
-
Elvezd ki!
Na, mostmar terjunk ra komoly temakra is
Megane II tulajdonosok: kerlek nezzetek mar meg nekem, hogy Nektek az alvazon az elso kerek mogott minden lyukban van dugo? Mert nekem mindket oldalt hianyzik az egyikbol.
Bar amikor tegnap elott kiszedtem a karpitot szaritani arra lettem figyelmes, hogy a kormany mogotti reszen is van nedvesseg nyoma.
Lehet, hogy a szelvedon jon at a viz? Vagy valahol a tuzfalon a muszerfal mogott?!
Vagy alulrol, a lyukon at? -
-
_NCT
addikt
Igaz én csak decemberben veszek mert pénzmaghiány van, de vagy Nokian vagy Vredestein-t veszek én is. Nekem a nyári Vredestein, de imádtam mindig. Rohadt nagy esőben is biztonságos volt, gumisnál is dicsérték, azt mondták egyik legjobb gumma.
Sztem jól választottál, már csak a k*rva vezérlést kéne megcsináltatnod, tudom én hogy nem 2Ft. De én nagyon fosnék a helyedben, ahogy azt az előző tulaj karban tarthatta....
-
Sly189
senior tag
Nem szokásom hóba csapatni ( itt a felesleges karikázásra gondolok a teszkóparkolóba
)
De azért szerintem jó tudni, hogy miként reagál a kocsi hóban.
Egyébként ez egy valódi téligumi : nokian hakkapeliitta - bár van ára
Szerintem ez egy max 2 szezont bír ki
bár a finneknél mindig ez van
-
Sly189
senior tag
-
Füge007
senior tag
-
Füge007
senior tag
-
Füge007
senior tag
Na az enyémről nem lopják le, az meg hogy hogy néz ki, na puff neki. Télen mikor koszos, ráfagy a trutyi nincs az a felni ami mutat. Én meg ezért nem fogom állandóan tisztogatni
Jó ez így, ahogy most van, már nagyon rozsdás volt, így annyit áldoztam rá, hogy 2000 Ft.ért vettem rá 2 doboz matt fekete aeroszolt és otthon sk. lefújtam. Lassan itt a téligumi szezon, jönnek a hidegebb idők, meg fogják a gumisakat támadni az elkövetkező napokban.
-
Josi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tisztelt Érdeklődő! Jelenleg kínálatunk frissítés alatt áll.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest