Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #12294 üzenetére
Én évi 2X cserélek.
Xado olajat használok, mert nagyon meghálálja a gép.
A 97' es meganom gyári kompresszió értékekkel rendelkezik. (ez nekem elég bizonyíték volt)Egyébként van aki az ELF-et ajánlja én nekem az rohadtul nem vált be.
Van aki castrolra esküszik, én azt ki se próbáltam.
A haver meganjába Liqui Molyt tettünk, elégedett vele.Szóval az hogy milyen márkát raksz egyéni döntéseden alapul.
A minőség az meg a pénztárcádon.
Ha sok a hideg indítás minél kisebb legyen az első szám, ha rallyzol, azaz pörgeted a motort sokat akkor a második szám minél nagyobb legyen.Az átlag felhasználó 10W40-et vagy 5W40-et használ.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04 #11833 üzenetére
mondom a nálam bevált márkákat a döntés a tiéd.
szíj gates, conti. (kizárólag)
fék ferodo nem kell jobb.
olaj xado, de azt úgy se veszel, a mobil1ről jókat mondanak.
vízpumpa dolz.
azt hiszem mást nem kérdeztél.ellenjavallatok:
brembot felejsd el, mostanában kifejezetten szar, csak a panasz van rá.
skf vezérlés szettet ne vegyél a vízpumpályuk egy adag fos 8hónap után elkezdett ereszteni.
jah gyertya az valóban az NGK ami jól tejesít, illetve a DENSO a többi nálam szóba se jöhet.ennyi.
a féknyergeden pedig rajta kell lennie egy számnak meg rajta van a gyártó is.
-
dbius
veterán
No, jelentem én is lreaktam az autót ('94-es PH1 Laguna) egy nagygenerálra:
- karosszéria rendbetétel (bal első sárvédő csere, jobb, bal hátsó sárvédő javítóív, kétoldali küszöb csere, motorháztető, csomagtartó, bal első és hátsó ajtó javítása)
- motorból valahol szivárog az olaj, az is szét lesz szedve, tömítések cserélve, remélem jobban nem kell hozzányúlni.
- olajcserék (motor - öblítéssel -, fék, szervó, váltó) Az olajakhoz - kivétel a fék - kerül Xado adalék. A váltóolajhoz ott rakják bele, a szervóba és motorolajba majd én.
- hűtőfolyadék csere
- szűrőcserék (benzin, pollen, levegő, olaj)
- első spirálrugók, lengéscsillapítók, toronycsapágy és szilentek, porvédők cseréje
- hátsó lengéscsillapítók cseréje
- első féktárcsa, betét cseréje
- hátsó fékbetét csere, tárcsa szabályozás
- vezérműszíj és görgők cseréje
- hosszbordásszíj és görgő cseréje
- vízpumpa csere
- gyújtógyertyák cseréjeHa ezek kész lesznek lesz még egy futóműellenőrzés, klímafeltöltés, aztán novemberben műszaki.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornel #11388 üzenetére
Nézd akkor elmondom újra az autóvásárlás alap szabályait.
Magyarországon leszarjuk a km-t mert úgy sem igaz.
Ami fontos a próbavezetés, kiderül milyen a futómű, a motor karakterisztikája.
Diag nélkül nem veszünk autót.
Kompresszió mérés nélkül nem veszünk autót, főleg dieselt nem.Ezek után én pont leszarom mennyi kilóméter van benne, ha f@sz@ a kocsi.
Az enyémbe se 10 kilóméter van tavaly télen mégis az én kocsimról bikáztuk az indulni nem akaró bmw-t meg octaviat is.Igaz majdnem gyári értéken van a kompresszióm.
(ehhez a xado sokat hozzáttett akár ki akár mit mond.
)
-
AMD Power
titán
Ilyesmi motor mosó adalékra gondoltatok?
-
rob210
Topikgazda
srácok gyors segítség kéne haver 1.4-es 8szelepes azaz ugyan olyan meganjaba mint az enyém kéne olaj, de nem tudom a xadora rábeszélni drágának tartja. milyet vegyen? mert én a többit nem nagyon ismerem, egyet nem hagyok, hogy vegyen az pedig az elf, de akkor mi legyen 10w40 liqui moli, total quartz, castrol magnatec, esetleg valami más ötlet?
-
mycso
Topikgazda
válasz
Füge007 #10492 üzenetére
Tegnap elõtt voltam olajcserén, nekem is átfutott az agyamon, hogy veszek valamilyen motormosó adalékot, aztán elvetettem...na majd a következônél.
Illetve megrendeltem a váltóhoz a xado revitalizáló sprayt és a motorba a 3 revitalizáló gélt, talán holnap megjön, hát kíváncsi leszek...
Ezzel is már pár éve gyôzködöm magam, de valahogy nem hiszek benne, viszont olyan sokan oda vannak tôle, hogy mondom nosza kipróbálom. -
g.gergo
senior tag
válasz
FerNandor #10474 üzenetére
Én xado motoröblítőt hazsnálok. Utasítás alapján, erős szennyeződés esetén lehet menni vele, de max. 1000 km.
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power #10472 üzenetére
Meg is hálálja a kocsi hidd el.
Amióta nálam van sokkal szebb lett a járása a motornak és rengeteget tisztult.
Dinamikusabb lett és a fogyasztása is visszább ment lényegesen.
Másfél éve van nálam 2 szer kapott motoröblítést csak xadot raktam bele.
De amikor vettem 8 liter alá nem ment be fogyicsökkentővel sem.
Vakartam is a fejem.
Aztán szépen elindult lefelé.
Mostanra 6.5 az átlag. -
mycso
Topikgazda
A második linken amit írtál:
van egy kicsi olajfogyasztásom (3000km-ként 1l, már 10w40-ből)
253000km körül van már. Az előző olajcsere előtt is eszegette egy kicsit de utána a 14000km alatt bekapott 4,5l 5w40-et. Most ezért van már benne 10w40.Uhh, és még én féltem, hogy sok olajat eszik...nekem olajcserék között 10w40-ből (10-14k km) max 1-1.5L-et kell apránként hozzáönteni.
Viszont én e miatt féltem a gyárilag is előírt 5w40-től, de most majd egy hónap múlva cserekor, mindenképp az megy bele, aztán majd kiderül.
Viszont a xado-t hanyagolom, először is derüljön ki, hogy ez az 5w40 "benne marad-e".
Illetve xado revit. gélt szerintem veszek hozzá mindenképp. -
mycso
Topikgazda
Hali, rob210, elsősorban téged kérdeznélek.
Mivel erről a xado-ról csak jókat hallok mindenhonnan, ezért úgy döntöttem, hogy idén az elf-et hanyagolom és megnézem a xado-hoz mit szól az autó.Ha jól gondolom nekem (1.5dci) 5w30-as olaj kellenem viszont van belőle SM/CF és SL/CF és valami City jelzésű, ezekből melyik az ami nekem jó....nem vágom, hogy mi a különbség köztük (az oldalukon elolvastam a leírást, de abból nekem nem jön le semmi különbség)
Illetve még ezeket a xado géleket néztem, de ezek sem egyértelműek számomra...igazából a váltóba gondoltam, illetve a motorba hova lehet?? Üzemanyag vagy az olajba???
-
vallas
őstag
Tényleg ilyen jók ezek a XADO cuccok?
most hogy linkeltétek, elgondolkodtam, egy disel gel packon, meg a váltó zsíron.
-
rob210
Topikgazda
válasz
g.gergo #9039 üzenetére
Én meg nem adalékoltam betettem a xado olajat és nagyon pöpec, most is mentem egy kisebb kört itt zuglóban és kifejezetten jól viselkedik hideg álapotban is.
Elég komoly revitalizáló hatása van ennek a xdaonak
Most azt akarom kideríteni milyen váltó van a kocsim alatt, vagy, hogy miért írták el a gyári mennyiséget. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Renault Megane II (2003) 1.6 16V
Szintetikus vagy fél szintetikus motor olaj való bele?
Néztem a könyvébe de csak az ajánlott (5w40 ...) van benne meg valami "acea a1 a3 a5 szabvány" De azt hogy milyen azt sajna nem írják.Elfet a sok "negatív" vélemény miatt kihagyom inkább, amit nézegettem:
Mobil vagy Castrol.
Melyiket ajánljátok inkább? Vagy valami más amivel sok a pozitív tapasztalat? Néztem a Xado-t de marha drága (sajna)Köszi előre is, üdv:
Dave -
rob210
Topikgazda
Nekem 8 szelepes van nekem még olcsóbb volt a vezérlés csere
Az olajcserét pont múlt héten ejtettem meg.
Az olaj 7.500.-(xado) a szűrő 870.-(Mann filter)
A csavar alá pedig kingerlit tömítést vágtam, mert a roppantó gyűrűvel nem vagyok megelégedveA vezérlést anno 148.000Kmnél cseréltettem most van 161.000.benne az anyaggal munkadíjjal együtt sem volt 50.000.-
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power #8451 üzenetére
5 deci a 10W40-ből
Van aki azt mondja az teljesen normális, de nekem 9.000km-alatt az 5W40 ből evett kb 2-3 decit. Azt meg utánatölteni se kell, mert addigra olajcsere van
Én szeretem sűrűbben cserélni az olajat meghálálja a motor.Egyébként neked javaslom próbáld ki a xado revitalzáló gélt.
3 tubus ha jó helyen veszed 7.500 a 3 tubus ha nem akkor 9.300.-
De megéri mert nem fog annyi olaj eltűnni a kocsiból. -
g.gergo
senior tag
Ethanol is van az üzemanyagtartályban? Ha kinn állt az autó, akkor ha tudsz állj be egy fűtött garázsba, az se baj, ha nem fűtött és reggelre be fog indulni a kocsi. Ilyen kurva hidegben egy 10W40-es olaj úgy beáll mint a pi..a. Ha teheted mindképpen cseréld le. Mondták, hogy nem jó az ELF. Érzésre nálam sem volt a toppon, bár gondom se volt vele, de a mostani Castrol + 3 tubus xado rev.-val ég és föld a hidegindítás meg úgy általánosságban a motorjárás.
-
rob210
Topikgazda
HÁÁÁ na pont eztért kérdeztem.
Ugyan ezt csinálta nekem is az ELF olajjal.
Mondom én, hogy egyre szarabb minőségű az ELF mégis mindenki lehurrog.
NEkem 3500km után már azt is olajnyomásvillogással honorálta ha alapjáraton elkezdtem tekergetni a kormányt és a szervó elkezdett dolgozni.Kicseréltem az olajat a szűrők azóta is mann filterek
De ezzel az olajjal már 9000Kmert mentem azaz most érett a csere de még mindig semmi baja.
Az ELF mondjuk ki egyre szarabb minőséget csinál.
Már legalább látszik nem én vagyok az egyetlen aki így jár vele.Szóval ne aggódj, jó olajszűrővel és olajjal meg fog szűnni a gondod.
(én a xadot használom azóta ez nagyon szuper.) -
rob210
Topikgazda
Én ezt javaslom a gépedbe NGK N1-BKR5EZ
Az olajból 5W40-est tennék bele.
A gyártó ízlés szerinti, az rád van bízva.
Én személy szerint a Xado olajait használom, de Castrol, ha eredeti és persze a MOBIL is elég jó.
De rengeteg gyártyó rengeteg fajta olaja van mindenki másra esküszik.Egyetlen olajtól intelek óvva az pedig az ELF- az egy nagy rakás szar a 8 szelepes motorokba.
Nekem 3500Km-után le kellett cserélnem annyira kaki volt. -
rob210
Topikgazda
Igen de nekem a 8v-s motor van mert a szerelő ismerős azt mondta, hogy ez az a motor ami 500.000.-km-is elmegy ha kel.
A 16v-s re azt mondta sok vele az elektromos probléma.
Bár itt is inkább a gyújtást emelte ki.Én is nagyon szertem a xadoért pedig valóban alacsonyabb fogyasztás és csendesebb járás a hála.
Gyertya nekem is NGK, nem is tennék mást benne minden kocsimban NGK volt eddig is, az legalább tudom, hogy minőség. -
norex
csendes tag
Nekem shell 15w40 mociolaj van benne, asszonta a szerelő, hogy ez kell bele. A shell szerinted maradhat, csak 10w40? Mert lassan olajcsere lesz. Én nem tudom, de vagy nem veszem észre, vagy tényleg nem ezsi az enyém, nem is szoktam utántölteni, viszont rendszeresen ellenőrzöm a szintet. Tavaly télen kapott vacsiúj első tárcsákat+betéteket+teljes fékolajat+hátsó fékpofákat, azóta tökéletes, noha nem olyan mintha mind a 4 keréken tárcsafék lenne, de ha kell, akkor megállok vele.
A xado-t ismerős is ajánlotta, tudom kicsit drágább mint a legtöbb olaj, de állítólag nagyon szereti a motor az ilyenfajta minőségi gondoskodást...
Én az enyémbe NGK gyertyákat teszek, ez a gyári, és sokáig húzzák, az axony az övébe Bosch-t rakatott, kb fél év után nyavajgott, hogy az övébe is olyat tegyünk, mint nekem van, mert mondta a xerelő, hogy 2 gyertya kuka, Bosch kuka... Azóta neki is pöpec. Izzókat, lámpa testeket, gyertyákat az összesen én cserélem elöl hátul, a szerelő mondja is, hogy ahoz képest hogy francia, nem igazán kell "belebabrálnia". Neked a csepp alaku meganod van? Olyanra akarnám lecserélni 2001-2003 közötti kiadásúra, qrwára tetszik a formája, és nagyon kényelmes!!!!
-
rob210
Topikgazda
Az elf 10W40-est javasolja bele a gyár, ha még nem kopott a motor és nem eszi az olajat.
(én személy szerint csalódtam az elf-ben most xado-t teszek bele.)A váltóolaj az shell 85W90 nekem ez van benne szépen ketyeg a váltó semmi bajom vele.
3.1liter kell bele. Ne spórolod ki azt az egy decit kell bele. Bár azt hozzá teszem lehet a te váltód kicsit más mert nekem ugyan ezzel a motorral szerelt meganom van ha jól tudom a váltó is azonos, de nem biztos.A fékfolyadék csak is dot4
-
rob210
Topikgazda
válasz
AMD Power #6458 üzenetére
Ha a váltóba nyomsz egy kis xado-t akkor nem lesz semmi baja.
Nekem a kettessel szarakodott beletettem egy tubussal és olyan mint egy tiptronic
A vezérlés cserét így is úgy is meg kell csinálni.
A takarítás meg tudod olyan dolog, hogy én eddig minden autómmal úgy kezdtem, hogy kitakarítottam.
Szerencsére ismerős körben van takarítógép így a kárpitokat mindig gyorsan és könnyen ki tudom takarítani.2 napig szárad és az "Új" autó érzés nem marad el
No persze ha 1.6 ost akarsz akkor ne add alább vadász még egy kicsit hát ha találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Yettel topik
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest