- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Ezek a táblák annyira nem érnek semmit.
Nekem ilyenem van 175/75 ös méretben és nem hogy zajosabb sokkal halkabb a télimnél.
A fogyasztásom meg nem a gumin múlik.
Legalábbis ez az én véleményem. -
tresh
veterán
ngk-t bele és nincs gond..ja meg azért 15-20k ként pl amikor olaj csere van én mindig kiveszem és ellenőrzöm ez a legkevesebb
azért 80k nál még minidig gyári gyertya hát
más: voltam 14be kipufogósnál szépen megcsinálta a hibás rész8kemény 3k-ért) és most újra csend honol az autó alatt...szerencsére a többi része hibátlan volt a rendszernek mert cserélték már (bosal-ra).. mondta hogy így jó darabig el lesz a verda de ha gondolom egy 20-asból kicseréli a középső dobot is aztán valószínű az autóm hamarabb fog szét esni mint a kipuff
-
FerNandor
őstag
ja, ha nem szintetikus az olaj, akkor érdemes lecserélni, de én évente akkor is lecserélném 1x, sokat áll, elöregszik stb.
új váltóolaj se árt neki, ha cseréled, de nem muszáj most, ha akarsz várhatsz vele pár hónapot. ennyi már úgyse számít.
ha jól tudom fékfolyadékot is szoktak cserélni, ennek is megvan az intervalluma, pár év, szóval nem csak fékcserekor.SocketA tök frankó, elég jól fütenek a panelban, rákapcsoltam a radiátort és már meg is száradt a szivacs. még a hátsót kell kicsit megszárítanom, aztán rakom össze.
-
SZATA: 6-7ezernel meg egyaltalan nem szukseges, de ha van ra penzed/idod, artani biztos nem art. De majd a szerelo megnezi, es a szinebol eldonti.
A valtonal nincs eloirva csereperiodus, de szinten azt tudom mondani, hogy nem art. De ha eddig nem volt cserelve, mindenkeppen megerdemel egy cseret. Amikor majd a "dugot" kiszeditek belole latszani fog rajta, hogy van-e femreszelek, ami a fogaskerekekrol kopott le, mivel magneses a "dugo". Ha ugy nez ki, mint egy sundiszno, akkor le kell csereltetni. Meg erdemes megnezni, hogy nem hianyzik-e belole, es ha masnem, akkor utantolteni. De nyilvan a legjobb megoldas az egeszet lecserelni.
Az olajok es szurok csereje mindennel egyutt olyan 25-30eFt. -
tresh
veterán
Jó kérdés én is most több forrásból próbálok infókat összeszedni e téren , rönóék szerint ez a visszahúzó rugó lesz ami megadja magát x idő után nem túl drága alkatrész.. de hogy erről meg bizonyosodjak be kell feküdnöm ma a kocsi alá hogy lássam mi a helyzet.. remélem csak ez főleg hogy most cseréltem váltóolajat stb és nem örülnék ha a váltóval lenne valami probléma..mondjuk jót beszélgetem rönóékkal és mondta hogy ez nagyban köszönhető a jó magyar utaknak (ugyan is nekem 1,5 évig semmi ilyen jelenségem nem volt mivel előtte a német utakon cirkált) és hogy a rönó ezt már az új autóinál figyelembe vette és pl a m3-ak már erősebb futóművekkel jönnek ki a gyárból hogy bírják a strapát..
-
rob210
Topikgazda
Szerintem haldoklik.
Annak ki kell aludnia.
Ha indítás után kialszik az azt jelenti van töltésed, minden rendben kialakult a megfelelő feszkó a kocsiban.
Érdemes még méregetni párat generátort lekötni beindítani csak aksiról, megnézni mennyit esik a fesz, még ilyenek.
Ki kell tesztelni, mielőtt cseréled, de ha elég öreg az aksi, akkor tuti cserés 5év felett szoktak a jobb aksik beszarni. -
rob210
Topikgazda
A sárga spirális lámpa
Az elektromos hibára utal, ami pedig a beázástól simán lehet.
Érdemes lenne az üzemanyag ellátó egység csatlakozóit lehúzogatni megcsiszolgatni befújni és visszadugni.
Nekem akkor jelzett vissza ez a lámpa amikor elfelejtettem visszadugni a léptető csatlakozóját.De más elektromos hiba is lehet ami biztos az az hogy valami elektromos cucc hibáját jelzi vissza.
Lehet érdemes lenne gépre tenni és a hibatárolót kiolvasni. -
SZATA
senior tag
Hi!
Pénteken megint előjött a nyöszörgés. Hülye kérdés: beázhat valami ott a kuplung / kinyomócsapágy környékén? Autómosóból álltam ki, akkor volt a legdurvább. azóta megszűnt.Ma reggeli újabb meglepetés: Indítás után nem aludt el a sárga spirálos visszajelző. 8 km után megálltam 10 percre, és mikor indultam már rendben volt. Más nem égett mellette, csak az. Benzinesen ez mitől lehet, mert még a könyv sem írja?!
Kösz! -
_NCT
addikt
Vezérlésed mikor volt cserélve?Foleg a hosszbordasszij. Nem biztos h kinyomo,ebben a hideg nyirkos esos tegnapi idoben lehetett a szij is.Inditsd kinyomott kuplunggal a kocsit hosszabb,mondjuk egesz estes allas utan es kezd el szepen csusztatni.Ha futyul akkor kinyomo,ha nem akkor mas
Am ugy jonnek a kemeny minuszok,akkor elvileg megjobban hallani fogod. -
rob210
Topikgazda
A sok állás pont nem tesz jót a feszítőnek, mert egy oldalra képes elhúzni.
Hiszen folyamatosan feszül.De ez csak az én véleményem, mint már írtam cserénél minden cserés, mert annál nincs nagyobb szopi amikor egy 3-5ezer forintos alkatrész miatt megint kifizeted a tizen huszon ezres javítási díjat.
MÁS:
Jó hírem van nem a Megane szar én vagyok hülye.
Az stimmelt, hogy balról és hátulról jött a hang, csak amire gyanakodtam az nem jött, be(szerencsére)
Ma voltam ugye megnézetni a hátsóhidat, hát kiderült nem azzal van a baj, hanem a hátsó kipuffogó tartó bak, az a sok nyílásos csavaros izé szétment elrohadt konkrétan, és a dob verte a kerékjárati ív betétjét amikor jobbra alászedtem.Szóval 8.000.- ből megúsztam az egészet és most szép csendes öröm boldogság.
Amit nem értek az csak az, hogy a környékén sehol egy rozsdafolt ez mégis a szó szoros értelmébe málott szét.
-
-
rob210
Topikgazda
-
-
tresh
veterán
Fóliát én is teszek hátra de csak emberi mértékbe
Visszatérve a klímás dologra ha gyári cuccokból van összetéve nagy gond nem lehet bár akkor is fenn áll az esély hogy valami nem lesz tökélestes..nekem az a bajom evvel hogy rengeteg idő ez a művelet,még úgy is hogy otthon meg van rá minden eszköz (klíma töltés stb) no meg a szakember édesapámnak hála.. bár én most nagyon agyalok egy diesel coupé M1 en találtam is elég jót de ahhoz mennie kéne a mostaninak ami még bejáratos szinte
a maga 94k km-re , plusz már csak 2 dolog cseréje várat magára (alkatrészek meg vannak) és hibátlan minden..na most szerintem max 400k ha kapnék érte aki meg megveszi, kapna egy hibátlan masinát és ennyiért még ha tudom is hogy ez az ára nagyon nehezen válnék meg tőle
biker: hát ez mo... de legalább most jó kezekben lesz és majd meghálálja hogy van aki nem csak üzemanyagot tölt bele
-
tresh
veterán
Komplikált mert plusz egy hűtő plusz egy venti,csövezés, ami még azt mondom nem is nagy durranás bontóba van pár jó de a klímakompresszor nem olcsó mulatság +belső konzol csere (vezérlőegység) nem lehetetlen feladat nálam ahogy számoltam a motor 90 pacira cserélése munka díjjal együtt kb 80 ropi és a klíma is egy 100as nagyságot fel fog ölelni , kivéve ha nincs nagy mákom és olcsóbban tudok beszerezni alkatrészt. bár az első a motor lesz majd
Clio 2 nél nem tudom mekkora munka lehet ez a művelet emlékeim szerint nincs nagy "tánctér" a motortérbe és feltételezem egy két dolgot át kell pakolni hogy jó legyen..első körbe azt mérlegeld hogy anyag oldalon mibe áll meg a művelet aztán lehet dönteni megér e ennyit. Halkan jegyzem meg ha gyári tető ablakom lenne eszembe se jutna a klíma
-
tresh
veterán
A sebesség függő: az adott tempódhoz állítja a lapátok sebességét pl bekapcsolod egyes fokozatba és haladsz majd ha megállsz jóval ritkában töröl felezi az időt. Az eső érzékelős pedig a szélvédőn lévő eső cseppekre kapcsolja be automatikusan a törlőlapátokat. Előbbi nem tudom hogy opciós e de az esőérékelős az mindenképp az illetve gondolom a legmagasabb felszereltségeknél már alap
-
Laraxior
titán
Én a legközelebbihez "vittem" toltam át
Szerencsémre mindkét alkalommal a munkahelyemen halt le, onnan meg csak 100m a szerelőm, aki nem only Renault, hanem bármi, de az egész cég autóit hozzá visszük, megbízható, fasza szerelő, most is nála van vezérléscserén.
Laptop megmondja a mi a baja pikkpakk. Az meg bármelyik autószerelőnek van -
Laraxior
titán
főtengely jeladó esetlegesen.
Velem is eljátszotta kétszer a Laguna. Másodszorra kikapták a csatlakozót, aztán odaforrasztották a picsába. Méganenál felsőholtponti jeladó is lehet, bár nem tudom hogy a kettő nem egy és ugyanaz-e. De ez is Renault betegség, ahogy a trafó
idegesítő jelenség az biztos. munkatársam pölö félévente befújja WD40-el, mert neki is volt ilyen gondja, kézzel hozzá lehet férni, max a levegőszűrőt kell lekapni.
de én síkhülye vagyok az autókhoz, csak jelzem, hogy találkoztam már ilyen problémával -
SZATA
senior tag
Voltam ma az Újpesti Renault-ban az ajtónyitás érzékelő miatt. Tegnap odatelefonáltam, h ma jövök.
Simán lekapták a polcról az alkatrészt már számlázták volna. Lelassítottam őket, h legalább az árról meg a beszerelésről mondjanak vmit. 5460 Ft volt, és a munkafelvevő srác a parkolóban 2 perc alatt kicserélte (ingyen). Nem volt egyszerű kiszedni, mert mint kiderült, már régebben le volt ez törve és úgy volt visszadrótozva + egy fém füllel kiékelve.
Elégedett vagyok, szerintem ez egy korrekt ár és szolgáltatás volt.Más, amit már régebben akartam kérdezni: A Clio II ph2-nek a motorházfedele tényleg alu
Van rajta két kis pöttynyi benyomódás egymástól 1 cm-re, ahol lejött a festék. Telibe nem akarom fényeztetni, mert olyan mint egy kavicsfelverődés, csak nem a felületen, hanem be is horpadt. Mert ha nem rozsdál akkor elfér rajta – egyelőre.Kár, h nincs egy normális Clio fórum. A Clio club halott, az indexen is pangás van.
-
tresh
veterán
Az ilyen apróságokat megéri megkérdezni a márka szervizben mennyibe fáj nem hiszem hogy nagy összeg ha még is van rengeteg bontott autó amiből meg lehet venni de vatera,racing-bazaron is ki lehet fogni jó dolgokat
jut eszembe faterom lagunájára most vettem 40ér négy ilyen 17 -es felnit
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest