- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemma
addikt
Hát jah. Egyébként tetszik ez az 5-ös, jobban is, mint az új, szerintem aranyosabb, de akkor már inkább 400-ért egy 130e km-es 19-es
De ha milliomos lesz, esküszöm belevágok egy 5-ös felújításábaDevil Smile: Kár, hogy nem lett kész, biztos tök jól nézne ki. Mennyi lenne a teljes felújítás(külső)?
-
Ebit
addikt
Az uton a rendőr, nem hiszem , hogy sokat tudna tenni, mert a Renaultok esetében, már néhány éves kor után, a motorszám nem olvasható, a motorkodokkal, sokszor a szerelők sincsenek tisztában, és régebben az ellenőrzés kiküszöbőlése érdekében, legális motorokba,és rá kerültek a tuning cuccok.
Én tovább, nem vitatkozva, de látatlanba azt mondom kicsi a valószinúsége, hogy valaki 60 LE, helyett 140 -re alakitsa a motort, de ha mégis, akkor lehet, hogy többe került, mint ha vásárolt volna bele, egy gyárilag turbos,erősitett beépithető motort, és mint irtam ez csak az egyik és nem biztos,hogy a legnehezebb része, az autó átépitésének, kűlőnős tekintettel, ha szakműhellyel készitetik.
Véleményem szerint, rengeteg tipusból hozzáférhető gyárilag erősitett modell, elfogadható áron, és az is embert próbáló feladat, ha ezeket valaki megpróbálja folyamatosan üzemképes állapotban tartani, de azért úttörő szerepre válalkozni,egyedi átalakitásokat megcsinálni, úgy , hogy nincs sport, vagy versenycélú felhasználása az elgondolkoztató.
Neked is béke,majd kúldőm az olajágakat.
-
Ebit
addikt
Vidéki műhely, érdemben nem tudok nyilatkozni róluk, bár néhány éve voltam azon a tájegységen.
Konkrétumokkal kapcsolatban annyit, hogy a gyári fejlesztés során, egy 2007-ben kiadott motort, lásd az 1.2 100 TCE-t 100 LE állitanak be, amibe persze még biztos lehet találni, némi + teljesitményt, egy m, vagy több másik paraméter rovására.
Átolvasod az eddig leirtakat, nem véletlenül kérdeztem, hogy minden vonatkozó hatósági engedélynek megfelel az autó, mert ha nem, akkor a használati lehetőségét nagymértékben befolyásolja.
-
Ebit
addikt
Beépithető pl a Renault 1.2 TCE 100 motor, és kisebb, nagyobb átalakitásal, még sok más tipusé is, kérdés, hogy anyagilag megéri-e, valamint, hogy az autó teljeskörű átalakitását, hozzá lehet-e igazitani.
Így már gyanítom, hogy miért akarsz mindenkit kioktatni...
Szerintem a kioktatás nem itt kezdődik,esetleg én látom szakmai szempontók alapján a dolog buktatóit. -
Ebit
addikt
Érdekes, be vagy jelentkezve, de a válaszodat nem látom.
Clio-ba a motor iránt itt is érdeklődhetsz:
Néhány bontó a teljesség igénye nélkül:
Autó France 220-531606-30-999-1959
06-30-971-2111
1142 Budapest Tengerszem u. 82/a.
Autó Paris
308-3510
1151 Budapest Szántóföld u. 1.
Autó Agence West France
06-27-348-360
06-30-201-1287
Dunakeszi Fóti út 100. 8-17 óráig
Rönorha Kft.
257-0136
06-30-948-8902
1171 Budapest Ecsedháza u. 11/b.
Renault & Peugeot bontó 290-2734
291-6511
XVIII. ker. Királyhágó u. 10. 9-17 óráig
Pleso Autóbontó 416-08-84
1158 Budapest Késmárk u. 4.
Szira Bontó 260-3919
Itt a Karcsiéknál volt Renault, de mivel nem tegnap voltam ott, nem tudom,hogy motor volt hozzá.
Ta valami közlekedési hatóságnak, vagy hasonlónak dolgozol?Nem én egy kicsit régebb óta foglalkozom autóval, motorral, és a jogszabályi környezettel is tisztába vagyok.
-
Ebit
addikt
Tisztában vagy vele, akkor linkeld be ide, vagy küld el az emilemre az egyedi átalakítási engedélyt és mûszaki dokumentációt.
Ezidáig olyan sok konkrétumot a 60le, és 140 Le kivúl, nem tudtam meg, de azt irtad, hogy ez nem a te autód, de ha részleteiben ennyire ismered, gondolom a mérési jegyzőkönyveket közzéteheted, a tulaj hozzájárulásával,és ha te úgy gondolod, hogy ennyire jártas vagy a tuningolás terültén, oszd meg milyen karosszéria, fék,futómú és egyéb átalakitások történtek, természetesen az általad leirtakat, nem fogom felhasználni..
Gondolom, ezt kb 5 percen belül tudod prezentálni.
-
Ebit
addikt
R5-t én azért , irtam, hogy egyértelmú legyen mióta van sorozatgyártású turbos motorja a Renaultnak.
"Olyan hihetetlen, ha valaki egy Cliot akar tuningolni, és nem akarja egyben kidobni belőle a motort? Egyébként nem tudom, hogy jelen pillanatban te honnan szereznél abba az autóba komplett turbós Renault motort, ami hasonló paraméterekkel bír. Mint mondtam, komoly munka eredménye az az autó, és tényleg megbízhatóan üzemel."
Bármelyik hazai bontó, esetleg külföldi, valamint aprohirdetések.
Számodra a legegyszerűbb dolog egy komplett valamit venni, és értelmetlennek nyilvánítani sok-sok befektetett energiát. Én viszont becsülöm azokat az embereket, akik szívvel-lélekkel nyúlnak az autójukhoz, valami szépet hoznak létre, és nem érzelemmentesen cserélgetik az autójukat.
Konkrétan leirtam milyen személyi, és tárgyi feltételek szükségesek az ilyen átalakitáshoz, ezért nem szükséges külön ideologiát gyártanod.
Személyes véleményem alapján, ha valami átgondoltan kerül kialakitásra , lásd az erősebb motorhoz, megerősitett futómú,fék erőátvitel, és karosszéria is tartozik, akkor minden tiszteletem a kivitelezőké.
Megjegyzem, a mai motorépitési trend nem az, hogy csináljunk 60 LE, helyett 140-t, inkább a motor paramétereinek összehangolása.
[I]
"Lehet, hogy mások szemében teljesen értelmetlen, hogy az én álmom a Twinit turbósítani, mert egyszerűbb lenne belefabrikálni egy RS motort, vagy venni egy Clio RS-t. Lehet. De szerencsére rajtam kívül még van pár őrült, akik nem racionálisan gondolkodnak..."Az a baj, aki nem racionálisan gondolkodik tehát őrült/te irtad/, az egy ilyen munkát nem tud, korrekten kivitelezni,anyagi és a fent részletezett egyéb okok miatt potenciálisan veszélyforrás a közútakon haladó szabályos autósoknak
[/I] -
Ebit
addikt
Szerintem figyelmesen olvasd el, hogy én konkrétan mit irtam.
Tömeg modell már az 1980 évektől volt a renault 5 turbo, 1.4 es motorral.
Te irtál 2008-ban itt , egy 140 Le -re átalakitott ClioI -ről., ami szerintem napjainkban értelmetlen, mert a komplett turbós motor is már régóta hozzáférhető.
Nyilván más élményt nyújt egy ilyen átalakított turbós motor, mint egy gyári szívó
Ez valóban igy van, de csak abban az esetben,ha megfelelően felkészült szakember, tőkéletes technikai háttérrel végzi el.
-
Ebit
addikt
A Renault nagyon régóta gyárt turbós benzines motorokat különbőző felszereltséggel, elég csak az R5-re gondolni.
Cliok esetében, a 16V-s RSi Cliók valamint a Williams Cliók már hengerenkénti befecskendezést kaptak.
Gyárilag a motor teljesitményúk 140 LE körül volt, a 16 szelepesnek. -
Ebit
addikt
Gyakorlatilag egy régebbi Clio-ra rátettek, egy új hengerfejet, befecskendezési rendszert, turbót, nagyobb töltőnyomást állitottak be,majd az összes többi alkatrészt kicserélték, ami nem birta az egyedi , megnövelt terhelelést?
Milyen célra használják az igy átalakitott autót,és mennyibe került?
Közúti forgalomban részt vehet szabályosan?Ezeket a a gyártó is ajánlja a kűlőnbőző tipusaiban, csak kompletten, egyszerre beszerelt, átgondoltan, ahol a részegységek összhangban vannak.
-
Ebit
addikt
Menjünk sorba:
számodra mitől lesz egyedi egy autó?
A másik az autók vonatkozásában, a legtöbb szerkezeti elem, nincs annyival túlméretezve, hogy az általad leirt változtatást /tuning, motorcsere/ ,komolyabb átalakitás nélkül elbirja, és azt apránként nem lehet elvégezni, forditva inkább.
-
nemma
addikt
Az igen!
Ha egyediségre mész, akkor mindenképp jó megoldás, de én ennyi pénzért inkább vennék egy Clio RS-t. Nem hiszem, hogy az tucatautó lenne...De drukkolok neked és ha kész, vigyél el egy körre! Mármint az autóval
Mod: Megnéztem az RN-t de láttam még régebben is, akkor is felkeltette a figyelmemet! Mennyivel zabál többet a turbós?
-
nemma
addikt
Hát majd a jövőben valamikor
Mindenképp 19-et szeretnék, mert tetszik is, 20 éve csak Renault volt a családban és erős a motorja is, stb.Csak most lett meg a jogsim és természetesen szervóson tanultam, aztán beültem egy Daewoo Matizba és akkor elhatároztam, hogy nekem szervós kell
Igazából nem a forgalomban zavar, hanem a parkolásnál, ott annyit kell szenvedni vele..Neked milyen autód is van?
-
AMD Power
titán
Tökéletes a kompresszió. Jók a futóművek....
Azt mondta szerelő ,hogy Ok.
15:00 fel megyünk a kocsiért. Utána egyből eredet vizsga. 18.5K.
Ha ott is jó akkor mehet is vétel.
Lehet ,hogy kérdeztem már. De ilyen kor a biztosítás ,hogy van? Ha megírtuk az adásvételit utána már nincs is rá biztosítás? Nincs erre valami idő intervallum mint az hátíratásnál a 15 nap?
-
Ebit
addikt
Twinivel még nem volt komolyabb gond.
A legtöbb renaulttal, általában nincs komoly, gond, de sajnos mindegyik autónál időnként előfordulhat egy gyakrabban meghibásodó, cserélendő alkatrész,ezért is érdemes a szükséges reviziók betartása.
Érdemes különben dokumentálni az üzemeltetési, javitási költségeket. -
Ebit
addikt
Pontosan ezért is irtam, mert nálad nem volt még ilyen hiba, te is olvastad valahol, ahol " tisztelet a kivételnek"szintén laikusok hallottak már ilyet és tovább adják, egymást erősitve irják a forumokban, valamint azt állitani, hogy tipushiba lenne a Renault esetében azért, érdekes állitás.
A FHP jeladó ellenőrzése,csak egy része az inditási hibalehetőségek kizárásának.
-
Ebit
addikt
Jelen esetben könnyú volt, mert irta a márkatárstárs, hogy a számitógép kiirta a hibakodot., de az érintkezés ellenőrzésén kivúl, különben hogy állapitja meg a helyes műkődését?
Én viszont egyértelműen arra gondoltam,hogy a sok laikus ember beir néhány jellemző hibát olyan esetekben is, amikor nem az a megoldás.
Tudomásul kell venni, hogy ezek az autok, sokkal több, és összetettebbb elektronikai jeladóval vannak felszerelve, aminek a bemérése, nem egyszerű feladat./ a teljes meghibásodást könnyebb észrevenni, behatárolni, mint egy részlegeset, valamint akkor, ha a számitógép nem tárol hibakodot,akkor kezdődik az igazi diagnosztika/. -
Füge007
senior tag
Nem fog, és nem biztos hogy szándékosan. Hanem mert egyszerűen nem ért hozzá. Motordiagnosztika, fékpad, lengicsillapító vizsgálat, elektromos rendszer vizsgálata. Ezt nem sokan ellenőrzik mert nem kevés pénz. Pl a nővérem annyit tud az autóról hgy kulcs elfordítására indul, és hol kell bele tankolni, ezzel vége is a tudományának.
Nem egyszerű az biztos! Vinni kell egy jó szakit, aki ért az autókhoz, az műszerek nélkül is sokat lát.
-
Füge007
senior tag
-
Lejszi
senior tag
Nem vagy semmi Ábel komám
Eddig kb 5000Ft fusi van azon a "számlán" amin ennek lennie kell, ehhez jön még egy másik 5ös ha minden össze jön a mai este folyamán (nyugi nem a testem árulásából
)
Meg bízom benne, hogy elviszik a sok szart amit árulok és akkor összejön a dolog. Én egy olyan 25e Ft-al számolok alsó hangon.-alvás: autóban --> Ez tavaly az osztrák A1-es pályán megvolt
-itóka: lejmolás ---> iszoma bort meg iszok a Ttiszából vizet
-étel: hazai maradék --->ezeket a maradékokat már most gyűjteni kezdem
-utazás: vontatókötélen ---> van köteled? had lejmoljak azt is... -
Lejszi
senior tag
Nem vagy semmi Ábel komám
Eddig kb 5000Ft fusi van azon a "számlán" amin ennek lennie kell, ehhez jön még egy másik 5ös ha minden össze jön a mai este folyamán (nyugi nem a testem árulásából
)
Meg bízom benne, hogy elviszik a sok szart amit árulok és akkor összejön a dolog. Én egy olyan 25e Ft-al számolok alsó hangon.-alvás: autóban --> Ez tavaly az osztrák A1-es pályán megvolt
-itóka: lejmolás ---> iszoma bort meg iszok a Ttiszából vizet
-étel: hazai maradék --->ezeket a maradékokat már most gyűjteni kezdem
-utazás: vontatókötélen ---> van köteled? had lejmoljak azt is... -
nemma
addikt
Köszi, én is így gondoltam egy időben, sőt tulképp most is, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Neked is köszi Lejszi
Viszont gázolajat tudok venni olcsóbban is, van vmi kis maszek kút Budaörs körül, ahol 300ért lehet venni, és láttam kb 150k-t futott 19-es dízelt is, de hát kevés van, az tuti.
-
gabx76
senior tag
Nem vettem kötekedésnek.
Én is csak azért írtam, hogy nem elképzelhetetlen.
Amúgy tényleg nem a kmóra számít. Ha az ember kicsit belekukkant (szakértő) úgyis látja mennyire van lestrapálva.Amikor én vettem a kocsit, minden kiszemelt példányt vittem fater munkahelyére, ahol a "kommandó" (4 szerelő srác) és a szöcske készen várta a pácienst, hogy lámpákkal felszerelkezve minden négyzetcentimétert átnézzenek rajta.
Az első kocsi tulaja megszégyenülve távozott amikor szembesítették a hibákkal.
-
Füge007
senior tag
Van benne valami amit mondasz! De vannak olyanok pl. én is aki akárhány éves a kocsija normálisan karbantartja. Mert dolgozom a segítségével, és az én és mások testi épségét is veszélyeztetem egy elhanyagolt autóval. Van a családban egy Fiat Panda 16 éves, és nagyon jó állapotban van. Mert tőlle sem sajnálom a normális szervizelést.
Jó gazda kell egy autónak, aki törődik vele, és ezt meghálálják, és sokáig gond nélkül üzemelnek.
Ui: Még a céges autómat sem vágtam, meg is látszott a külömbség a kollégáim leélt verdái mellé mikor beparkoltam a céges parkolóba.
-
Lejszi
senior tag
Igazar adok neked, nekem csak az ujabbakrol van infom. Az egyik ismerosomeknek tobbek kozott rt "fonjak kolbaszbol a keritest". Azt mondja a szoftver draga, mert a kulonbozo tipusokhoz mas es mas.
Igen sokan csinaljak ezt manapsag...
En is elitelem ezt a fajta tevekenyseget. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest