-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Cseneles #39946 üzenetére
Lehet, hogy azért ad neki a lapom eleve magasabb feszültséget, mert hivatalosan ,,O.C." módban támogatja az 1600at. Eddig baj ugyan nem származott belőle, de ha már a procival is elkezdtem bűvészkedni, a ramokkal is itt az ideje.
A Hirens Boot Cd-n lévő memtest alkalmas tesztelésre, vagy inkább másik progival nyúzzam? -
andrasko
senior tag
válasz
Cseneles #39866 üzenetére
Nekem egy Patriot Viper 3 DDR3-2133/8GB/DC-kitem van.
(Black Mamba design, PV316G213C1K)Szerencsére nincs vele gond, szépen hasít a megadott értékeken.
(az ASRock Z77 PRO4-M + i5-3570 párossal)
Tuningban: @2400/CL11-12-11-27-CR1 (jedec fesz-en belül)Viszont ezzel kapcsolatban is van egy érthetetlen dolog.
A DDR3-2133-as RAM XMP-t miért 2000mhz-re programozták 2133mhz helyett?De mint utána néztem... több teszt oldalon, mindenhol ez szerepel.
Tehát biztos hogy széria, gyári XMP programozási hibáról van szó.
link1, link2, link3, link4 -
-
andrasko
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz
Cseneles #39831 üzenetére
Szerintem állítsd be mindent figyelmesen XMP-be, 2400-on a megfelelő feszültséget és idősítést ellenőrizve! Egyéb tuning OFF! Aztán boot-olj be egy memtest86+ 4.20-al és futtass 3-4 kört (nem kis idő..) Ha hibázik akkor vissza gariba...
Ha finomítani akarod a tesztet esetleg variálhatod a modulokat, vagy egyesével is meg lehet nézni melyik modul a kakukktojás... Én ezt tenném...
Ha jó akkor win7 Prime95 blend test 3-4 óra... Ha az is jó, akkor szerintem jó a memória...(99.8%) -
Pubszon
veterán
válasz
Cseneles #37263 üzenetére
Értem én azt de a CL11 ellen csak az időzítés van, de vele van 2133 vs 1346 és a 256bit vs 128bites sávszélesség, meg a magasabb órajelű erősebb processzor.
Amúgy a Z77-ben is 4x4GB van, az X79-ben Quad channel, meg a Z77-ben nem 1866.
Megnézted a képeket?(#37264) Qru: Azzal tisztában vagyok hogy nem sok valós haszna van, de tesztprogram azt hittem többet hoz a Quad csatorna konyhájára.
Single vs Dual esetében jelentősebb a kimutatás.
Csak kíváncsiság, hogy mi a korlátozó tényező, mert ilyen körülmények közt nem tudom elhinni, hogy a CL11, mert nekem CL10-en nem volt sokkal kevesebb. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Cseneles #36518 üzenetére
A távolabbi slotok hozzávezetéseinek az első slotokhoz viszonyított járulékos parazita induktivitásai és kapacitásai segítenek magas frekvencián a jelalakot stabilizálni.
A lapod manualja írja is: 19. oldal, szürke rész.
"1. Please install the memory module into the black slot (DDR3_A2 and DDR3_B2) for the first priority."
"6. If you adopt DDR3 2100 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."
A jelenség tehát normális.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android játékok topikja
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- További aktív témák...
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest