- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
showtekk
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #59942 üzenetére
Igen, hogy mire használnám azt valóban lefelejtettem, elsősorban gaming a cél. Gondolkoztam, hogy 16 vagy 32 legyen, de van egy keret amit nem szeretnék túllépni és 16gb-al ezt megtudom valósitani mig 32vel nem. Valóban nem sok az a 30k, viszont egyelőre nem éreztem még, hogy 16gb ne lenne elég, illetve azért RAM-ot elég könnyedén tudok bőviteni is ha szükséges, ezért maradtam inkább a 16nál most.
-
PeL
addikt
válasz
MaddeNNNN #59373 üzenetére
SOC fesz elvileg 1.2V-ig emelhető biztonsággal, én még annak adnék kis kakaót.
Nekem mikor meglett a mostani Ryzen 2600X, 2400-on indult a RAM alapból, ott nem volt hiba. Mikor beraktam a másik XMP profilt ami 2666-on kezdte hajtani a memóriát, ritkán de elszállt a rendszer, kékhalállal, random fagyással. Elkezdtem akkor utánanézni a dolognak, kiderült hogy az alaplapom valamiért nagyon kevés SOC feszt használt, 0.825V-ot. Fel kellett emelnem egészen 1V-ig, így már nem hibázik, hónapok óta nem volt fagyás / újraindulás. Akkor olvastam hogy 1.2-nél van a még biztonságos határ, 3200Mhz vagy a feletti memóriáknál már kell is az a fesz neki a stabil működéshez. Mondjuk én megpróbálnám apránként emelni 1.2-ig addig amíg már nem hibázik.
-
koko52
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #59373 üzenetére
Ja, most nézem az eredeti hsz-ed. Passz, én Corsairt 5 éve nem veszek amióta egy RAM-on kétféle chip volt. Ez úgy derült ki, hogy a ráragasztott (szigetelt a ragasztó mert a borda hideg volt) hűtőborda a kezemben maradt kivételnél.
Lehet te is így jártál most, de ezért ne szedd le kicsi rá az esély. Állj el ha új és vegyél G.skillt, Crucialt, Kingstont.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest