- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
rumos14 #6451 üzenetére
Szerintem a vázban állítható FF-BF-re gondoltak. K10D-n viszont nem lehet obinként belőni ezt az értéket, csak globálisan. Tudom, vegyek másik vázat, köszönöm szépen.
A teszt úgy látszik nem sikerült, pedig rendesen próbálkoztam.
Előtte is csak 3-4 ugyanilyen típust néztem meg.
Valamint akkor még kérdéses is volt, hogy a vázam volt e rosszul beállítva, vagy az obik sz@rok.
Időközben viszont sikerült beállítanom: 3 obival majdnem tökéletes, ezzel lövöldözve viszont kiböki az ember szemét a hiba. -
Agent87
aktív tag
-
BEE
addikt
válasz
rumos14 #5601 üzenetére
Optikai konstrukció, az szerintem a lencserendszert jelenti és nem a tubust,
amiben az AF dolgozik.Az FA 50/1,4 nagyon lágy nyitott rekeszen, F2-től tér magához, F4-en a legjobb.
Ez a lágyság esettől függően okozhat AF bizonytalanságot, ezért az 55/1,4-nél
kicsit emeltek a képközép élességén, csak sajna a képszél rovására.Hol is emlegettem a gépek zaját ?
Engem ez nem érdekel, mivel nem vagyok pixelkukkoló a mai gépek mindegyike
jó nekem zaj szempontból.A Canon és a Nikon bizony rendesen "játszik" az ISO értékekkel.
[link]
Ha itt az ISO fülre kattintasz, látszik hogy a Nikon és a Canon gépek első két ISO
értéke egyenlő.
Vagyis az egyiknél az 50 és 100 ISO állásban is hetvenvalahányat mértek,
a másiknál 100 és 200 ISO állásban egyenlő.
Tehát a legkisebb állásuk egy kamu.
De a többi értéken is jelentősen eltérnek a szabvány értéktől, még a Pentax gépeké
van a legközelebb hozzá.
Tán az Oly E3-nál láttam hogy pontos értékek voltak, ha jól emlékszem.A DP tesztben meg látod te is találsz kifogásolható dolgokat.
Ha valaki közread egy összevetést, amit tesztnek nevez, akkor tartsa magát szigorúan
az egyforma feltételekhez, mert anélkül csak tájékoztató lehet.A másik bajom vele, hogy ha csak a jpeg alapján vizsgálódik,
az messze nem mutatja meg a mai gépek egyikének sem a tudását.BEE
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
rumos14 #5501 üzenetére
Ez alapján mindenből egy kicsit kapott.
+ 3 colos 921K lcd, látszatra magasabbra ugró vaku, sorozat is döfi, már 6kép/sec (eddig asszem 4.8volt) + fókusz jelzés!
: A szenzor és proci maradt, tehát a 256k iso vélhetően lófütty. A 11 pontos AF megint olymindegy a 9hez- pláné ha az esetek 90%ban a középsőt használja az ember. Nem tudjuk hogy mennyivel lesz több a Li aksi az eneloophoz képest. Az okos HDR megint mindegy. Namost azt nem tudom, hogy a főkapcsoló alatti kör nyílás - amennyiben AF segédfény lehet - akkor az éppen nem lehet rossz dolog, mert kevés fénynél igen csak segíthetne a fókusznál- viszont belóghat a jobb középső újj...
- A manuál fókusz kapcsolót nagyobbra tervezném. Ez maradt a régi. Sose találom...
Egyenlőre, de majd a tesztek. Az ára is jó, nem szálltak el. De a K-x sem igen lesz már ennél olcsóbb. Pentax forevör!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged