- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szten Márs
nagyúr
-
decens
tag
az expressz.hu-n hirdet a 220V egy használt k200d-t + markolatot 99.000-ért... meg van ott mindenféle obi is. ha bemész, megnézed a boltban, kézbe veszed, stb. nagyjából leszűrhető, hogy milyen állapotban van. esetleg megkérheted az eladókat, hogy egy általad vitt memkártyára lőhess egy képet (raw-ot), így otthon a photome programmal kiolvashatod, hány expo van a gépben. talán garanciát is adnak valamennyit... érdeklődd meg szerintem. ha nem jön be, nem muszáj megvenned.
-
Allien
veterán
Ez mondjuk érdekes téma (már a sorozatfelvétel). Igaz, nem annyira a sebessége, hanem az egyszerre elkészíthető kép mennyisége. Azt találom furcsának, hogy ha jól láttam/emléxem rá, mind a jpg, mind a RAW mentés 4 képpel emlegeti, pedig a raw(+) sokkal nagyobb, mint a jpg.
Másrészt, van egy lassabb sorozatfelvétele, ami 1.1 kép/s-t jelent, és jpg-ben kártya kapacitásig megy. Na, ez a funkció viszont nagyon jó! Méghozzá, kézből panoráma lövésére NAGYON kiváló megoldás!
Pont annyi idő van, hogy arrébb húzza az ember a gépet (egy gyors korrigálás beleférhet), és már kattan, jöhet a köv. felvétel. Ráadásul, az első kép beállitásait használja, nem kezd el újra számolgattni, állitgatni.
(folyamatossan nyomva tartva az expo gombot)
Ami a párát illeti, pont most voltam egy ilyen helyen. Igaz, még nincsen tél, de ahoz képest hidegből mentem be magas páratartalmu, és meleg helyiségbe. Biza, kellett vagy 5 perc, meg az obi kézzel melegitése ahoz, hogy a frontlencsén a pára megszűnjön. De, ez egy dolog, gépfüggetlen, ha jól sejtem. -
philoxenia
MODERÁTOR
Tanulni jó a Tamron, megkapod 30 körül, ha húszért tudod később eladni, akkor is megérheti, ha egy évig használod. Aránylag jó a fényereje, a rajza elfogadható, egyedül a súlya ami komoly, pláne teljesen kitekerve. De Lancelot is dupla súlyú páncélban edzett gyerekkorában.
-
Mercutio_
félisten
Azt neked kell tudni, hogy összeségében mennyit szánsz fotózásra, illetve, hogy hajlamos vagy-e a "hú még erre azért összespórolok egy kis pénzt mert jobb lesz tőle a rendszerem" mentalitásra? akkor ugyanis nincs megállás
K200D-nél arra készülj fel, hogy a kis puffer miatt a sorozatfotók terén gyengébb a K10/K20D-nél, teát ha olyan dolgot fotózol, ami megismételhetetlen ezért nyomod folyamatosan az expó gombot érhet kellemetlen meglepetés.
Pára csak akkor okoz gondot, ha hőmérsékletkülönbség van, szokták még ioncserélt vízzel is tisztítani a gép külsejét, ha véletlenül sár, vagy egyéb szennyeződés kerül rá (a sima víz kemény, klóros, száradás után folt maradhat utána)
-
Allien
veterán
Arra kell egy jó erős körte fecskendő (már a por ellen), oszt yóvan. Ha nem sár, vizes a cucc, akkor ahogyan oda került le is kerülhet róla. Csak, éppen nem mindegy, mivel szeded le, mert ugye, az apró homokszemek karcolhatnak, ha mondjuk valami vászonnal próbálkozol (persze, ez feltételezés, de körtepumpa alapveő lesz).
-
Mercutio_
félisten
Sebességhez kell a fényerő
De ha nem túl közelről fotózol, akkor érdemes elgondolkodni egy FA 50/1.4-en is, ott aztán nincs fényerőgond. és közgyűrűvel vagy fordítógyűrűvel makróra is tudod használni.
Szvsz a fotóstáska nem olyan sürgős, azt ha nagyjából kialakult az obiparkod, szokásaid, ráérsz eldönteni, hogy mekkora legyen. -
Allien
veterán
Nem voltam autosporton, és nem is tudom, mivel fotóznék, mert ahoz tudnom kellene, milyen helyzetben is leszek a "célterülettől". de, magamat ismerve, inkább kicsit távolabb lennék, mert nem szeretem a port a képembe, gépembe kapni. Ergo, az inkább tele állás lenne, ergo, a telét "erősíteném", mint a nagylátót.
-
Allien
veterán
Szerintem meg nem.
Pontosabban, akkor érezheted, ha nehezebb körülmények közt próbálod használni. Megfelelő körülmények közt (pl jó fényviszonyok) nem fogod megérezni. Ez alól kivétel lehet, ha kölcsönbe kapsz egyet kipróbálásra, és ha azt a 2.8-s fényerőt ki is használod. Persze, a rajzolata is szebb lehet, de amíg nem próbálod ki, addig nem is fogod érezni a hiányát (mint írtam, körülményektől, szokásoktól függően). De, ha előre tudod, hogy az eddigi fotózgatásaid milyen körülmények közt "zajlottak", már elképzelhető, hogy érdemesebb lehetne inkább váz+megfelelő obi beszerzésére invesztálni. De ez is pénz függő.
szigorúan szvsz -
-
Mercutio_
félisten
Írd bele a megrendelés megjegyzésébe, hogy csak abban az estben kéred, ha II-es obival van a gép.
webshopnál egyébként élhetsz a "8 napon belül indoklás nélkül vissza a pénzt" lehetőségével, de ha szemetek ők meg élnek a "30 napon belül kell visszajuttatni a vételárat"-taljeni: Ne hasonlítsuk az új II bolti árat a használt piaci I árral
-
philoxenia
MODERÁTOR
Csak vigyázni kell itt is, mint palántavásárlásnál....
-Milyen paprika ez?
-Milyet akar venni?
-Ceceit.
-Ez pont Cecei. Mire két hónap múlva kiderül, hogy Fehér Özön......Mindig olyan van a kereskedőnél, amilyen Neked kell. Keress I-est, akkor, ha azt mondják, hogy kettes, akkor nyert ügyed van, rábólinthatsz, jó lesz az is.
-
Mercutio_
félisten
-
Zozzant
addikt
Nekem system2 van, de mivel már van 4 obim + vaku és egyebek így irdatlan kicsi lett, a k10d-n az 50-200 +2 obi fér el benne max. cipőkanállal, így válogatnom kell mit hova viszek, úgyhogy én nowa5 alá már nem fogom adni méretben. De az tény hogy a tamracban irdatlan sok kis cipzáras rekesz meg egyéb rekesz van meg eldugott rekesz meg átlátszó meg rekesz a rekeszben...
de komolyan ezek nem kellenek.
-
fradigy
tag
ooooooooooo a taaaaaska
annyit valogattam szinte beleorultemilyet vettem [slrc3]
ilyet akartam, de 24e, visszaleptem: [reporter]
ez meg pl hatizsak [trekker] de igazabol akkora a valasztek, h tenyleg bele lehet orulnija es van kulon topikja itt a ph-n en is ott hisztiztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest