- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #97841 üzenetére
Én amúgy úgy látom, hogy a VoLTE mint szolgáltatást a mai napig nem érti a Yettel miként hogyan merre...
Ha most mennék be a Yettelhez, hogy új ügyfélként szeretnék szerződést kötni azonnal kérném a VoLTE bekapcsolást. Ha nem csinálnák meg(felőlem fel is hívhatja a 1220-at ott előttem) már fordulnék is vissza, hogy köszi akkor mégsem. Megyek oda ahol értenek hozzá. -
4Grider
félisten
válasz
Landsmann #97176 üzenetére
Nálunk már mindenütt modernizáltak. De most ahogy írod, van egy telephelyünk, ahonnan ha elindulok és kigurulok az udvarról (wifi lefedettségből), akkor csöndben szokott lenni a netrádió a következő - már modernizált - bázisállomásra való kapcsolódásig.
Akkor ez valami kijavítatlan hiba lesz, amit valószínűleg már javítottak az új rru-kon. -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #97119 üzenetére
Az tökönlövés lenne.
Szimplán azért rakták oda ahová mert azt nem az 1.0-s ügyfelek olvassák akik a fb-on írnak a yettel oldalára, hogy szeretnének telefont...(édesjóistenem...)
Az eSIM is először csak a cégeknek volt elérhető.
Lesz majd publikus VoWiFi is de nem fog automatikusan járni. Külön kell majd bekapcsoltatni szerintem. -
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #96876 üzenetére
A Netmonster a Timing Advance alapján próbálja belőni a tornyok helyét. Eszköztől függően ez LTE alatt 78 vagy 144 méteres egységekben adja meg a toronytól való távolságot, ha több szektor is fel lett térképezve, akkor egész jó becslést tud adni. A Netmonsterben viszont nincs tudtommal központi adatbázis a magyar szolgáltatókhoz, ez kizárólag kliensoldalon áll össze (mindenkinek egyénileg).
-
CellWalker
tag
válasz
Landsmann #96856 üzenetére
Nos, igen, azt feltételezi az ember, hogy ez egy üzleti vállalkozás, mégis mintha kicsit másként működnének a dolgok. Persze nem látunk bele, nem lenne helyes rögtön ítélkezni.
Az viszont már végképp furcsa, hogy a környéken 3 kis faluba jutott AAU, de az ipari parkba a város szélén, meg a környékére nem, ahol még a 4G is katasztrófa a terhelés és a kevés, de nagy területet ellátó torony miatt. Pedig (hint) nem kevés számű üzleti flottás előfizetés van ám egy ilyen helyen
Csak nálunk kb 400 előfizetés van, pedig közel nem vagyunk a legnagyobbak. Nem csoda, hogy mindenki a Vodánál van, ők építettek ide állomást, ami beltérben is bitang erős. Szívesen kacsintgatnánk a Yettel felé, de amíg ilyenek a műszaki paraméterek, addig ez biztosan nem fog bekövetkezni.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #96856 üzenetére
Lehet hogy Zsombó településen már most 1200 Yettel ügyfél van :)
Egyébként meg azért öntsük tiszta vizet a pohárba, nem csak nagyvárosok léteznek, meg lehet hogy egy kisebb városnak csak elég 1, max 2 torony és megvan a teljes lefedettség, nagyobb városokban meg lehet hogy van 5-6 is akár.
Nagyobb városokban meg lehet hogy hetekig vagy akár hónapokig fejlesztik a hálózatot.
-
-
Gloob
addikt
válasz
Landsmann #96669 üzenetére
Engem naponta kidob. Érdekes, mert a poco x3 pron nem volt ilyen gond, ott szinte egyszer sem dobott ki. A Samsungon meg napi szinten, van hogy 2x is. Mondjuk a samsung pass-szal pillanatok alatt visszalépek. No meg az is érdekes,hogy amióta elneveztem az appban a kártyát, azóta csak azt a nevet írja ki, a számot nem! Vagy ennek így kell müködni? Így jó?
-
Predator2
addikt
válasz
Landsmann #96601 üzenetére
Helló
Cserélve lett a telefon, Xiaomi Redmi 10 5G-ről egy Xiaomi Redmi 10c-re. Azzal rögtön működik a 4G, igaz a telefon nem támogatja az 5G-t. APN-t átírtam net-re és jó is lett.
Így a kért adatokat nem tudom megnézni neked. Viszont a szerződésen Global verzió szerepelt, illetve az is hogy EU.Nagyon alap dolgokra lesz használva a telefon, és a tulajdonos nem akart sokat költeni.
csacsi67
Köszönöm a segítséget. Nem akarok kakaskodni, csak egyszerűen nem értem a miértjét.
Most az új készülékbe átírtam az APN-t és rögtön jó lett. A "rendes" sim nem lett piszkálva. Pedig a csere készülék is Xiaomi. -
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #96211 üzenetére
Nem kizárt, de sajnos valószínűbb, hogy csak az Android bugos. Többször tapasztaltam én is olyat, hogy 5G területről rég kiérve kapcsoltam be a kijelzőt és akkor láttam, hogy az állapotsávban csak akkor váltotta 5G-ről 4G-re kijelzést (plusz nálam alapból, ha 4G-s toronyra handoverel a telefon, utána még 10-15 másodpercig 5G-t ír az állapotsávban, teljesen félrevezető módon). Nem lehet szentírásnak venni egyik applikáció, de még az Android állapotsávjának se a kijelzését.
Most, hogy van végre hivatalos, 2-3 hetente frissülő 5G térkép, amin a DSS lefedettség is szerepel, már elég jól lehet szerencsére követni az újonnan lefedett területeket.
-
VGYke
addikt
válasz
Landsmann #96170 üzenetére
"Magától". Amikor én anno kértem a Yettel üzletben személyesen a bekapcsolást, azt mondta a csóka, hogy nem tudja bekapcsolni, mert a telefon nem támogatott.... viszont akkor már volt benne egy Vodás kártya is, ott meg támogatott volt, szóval... nem értettem a helyzetet, de aztán magától megoldódott.
-
VGYke
addikt
válasz
Landsmann #96163 üzenetére
Most megnéztem, a SIM lassan 6 éves, a Samsung Galaxy A51 készülék érdekes módon a Yettel listájában nincs benne, de lásd korábbi fotót képernyő fotót, működött a VoLTE!
Más kérdés:
Yettel kártyás Praktikum csomag: csak nosztalgiából van tartva...
December végén kellett feltölteni 3000 Ft-al és nyilván volt rajta valamennyi pénz...
Azóta 0 perc lett lebeszélve és most nézem, hogy van rajta 676 Ft. A Yettel fiókban semmi infót nem találok, ki ette meg a pénzt.
Hogyan tudok utána nézni, mi fogyasztja a nem használt szám egyenlegét? -
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #96087 üzenetére
CellMapper egy új bázist pár tíz méter pontossággal meghatároz.
Nekem nem lépett ki.aprokaroka87
Csak a hívást és az SMS-t érinti.
Nos. A VoWiFi pont e kettőt érinti. Csak nem? -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #96084 üzenetére
Hálózatból mindent mutat amit kell.
CA felállás frekikkel együtt és a BW-t is írja ha olyan a kernel.
Nem kell több.
Kipróbáltam ezt az appot. Csak az első bandot mutatja CA alatt is és a térkép szerint a nyugatinál van a bázis miközben a valóságban a keleti mellett van.
Illetve VoLTE képes: No -
akaszajanos
tag
válasz
Landsmann #96005 üzenetére
Gyulán valóban sokkal több helyen van már 5G, a sportcsarnok / új körforgalom környékéig kitart a vasútállomástól, ahol eddig nem volt.
A vár környéke is le van fedve már, eddig szintén nem lehetett ott 5G-vel hasítani, de a Pósteleki utcáig is elér jobb napokon az állomás irányából.
De a 4G is nagyon baba egész Gyulán a Yetinél, simán mérek azzal is sok helyen 180 megabit körül.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #96005 üzenetére
Nekem gyanús, hogy valójában csak beragadt a Cellmapper és tévesen jelzi az 5G lefedettséget. A múltkori, M1-M0-M4 útvonalon húzott vonalon végig egységes jelerő is erősen erre utal, se saját helyszíni mérés, se a hivatalos lefedettségi térkép nem mutat arra kiépítettséget.
-
kano
nagyúr
-
kano
nagyúr
válasz
Landsmann #95657 üzenetére
Bocsánat, ezt nem írtam. Természetesen minden kikapcsolva, csak hálón van a készülék és így a Vodánál az idle drain: kb. 0.22% a Yetinél pedig ugyan ez akár 1.1x-1.7x-ig felmegy Franco kernel manager szerint. Ugyan azzal a telefonnal, ugyan azon a helyen és ugyan azzal a konfigurációval. Még azt is kipróbáltam, hogy csak sim1-ben használtam külön-külön mindkét kártyát és akkor is ilyen különbség látszik. Mitől lehet ez?
-
Katicza
tag
válasz
Landsmann #95566 üzenetére
A router megoldódott. Telepítettem telefonra mérőt, és belőttem egy 100 feletti csatornára, az teljesen üres volt és szépen muzsikál így, nagyobb lett mint a 2,4Ghz. Ami a gond, az az általános sebességcsökkenész szerte a városba, és most szembesültem Hoorus hozzászólásával, ezért gondoltam, hogy általános jelenség lenne ez a sebességcsökkenés az utóbbi napon, napokban?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #95142 üzenetére
Elvileg a saját alkalmazások mehetnek továbbra is úgy ahogy eddig.
Viszont én erre a Március 31 utáni dologra kiváncsi leszek, mert ugye valószínűleg nagyon sok mindenkinek az még aktív számlázási ciklusba fog esni, bár nem tudom hogy ez számlázási rendszert érinti-e egyáltalán.
Mert eddig a számlán külön tétel volt a Yettel tv vagy a Hbo max adatforgalom. -
-
-
-
Littoral
aktív tag
válasz
Landsmann #94376 üzenetére
Szintén zenész, ugyanezeket tudom én is elmondani Yettel-vonatkozásban és más sim-kártya használatával. Ám én ezt újra megpanaszoltam az ügyfélszolgálat felé, amire válaszoltak is. Nagyjából az van a válaszban, hogy ismerik a problémát, az első negyedévben központi 4G hálózati fejlesztés várható, addig a türelmemet kérik. Ez mondjuk más, mint amit korábban javasoltak, hogy cseréljek telefont, meg ilyenek. Várom tehát a fejlesztést.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #94405 üzenetére
Szerintem ha be van pipálva a maradjon bejelentkezve opció, akkor nem szabadna kijelentkeztetni.
maximum akkor ha pl jelszót változtatsz, vagy hasonló.
Egyébként én azóta tapasztalom amióta azok a verziók vannak, amióta app indításkor ki írja hogy épp milyen folyamat van... -
-
-
-
akaszajanos
tag
válasz
Landsmann #94127 üzenetére
Mondjuk Gyulán pont a Yettel a legjobb, mióta márciusban csodát tettek a Törökzugi lakótelepen (és környékén). LTE-vel a 180 megabit is simán elérhető, de csúcsidőben is bőven 100 megabit felett marad. A vasútállomás környékén pedig 5G is van, igaz, csak a letöltés erős (500 megabit körül szokott lenni), fel csak pár megabit csordogál.
De emiatt is bizakodtam. Szüleimnél, Kunszentmártonban elég pocsék a Yettel házon belül, 2-3 megabit szokott lenni, az is beszakad néha. Pedig a térerő fullon van, szóval túlterhelt... pár éve egy ismerősöm Galaxyja még 120 megabitet mért ugyanott Telenorral.
Jó, a Telekomot ne is említsük... az a fő, saját kártyám, és agyinfarktust kapok tőle, annyira szemét az egész LTE hálózatuk már.Lassan nincs olyan cellájuk az országban, ami ne lenne rommá terhelve. Fejleszteni meg csesznek...
-
TeeJay
félisten
válasz
Landsmann #94142 üzenetére
Lesz ott is fejlesztés szerintem mert a 3G-t ha lenyomják Yettelnek legalább B1-re megnyílik a lehetőség 4G-t betolni.
Onnan tudom hogy másik Eger melletti falu tornyán szintén csak B20 only volt évekig
Az most is megvan közösen Yettel Telekom de mellé pár hete megjelent B1 B3 B8 B28 4G már Yettel részéről -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest