- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ksix
tag
Mobilszolgáltatói beállítások (carrier bundle) frissítése iOS-en:
https://support.apple.com/hu-hu/HT201270 -
-
-
azbest
félisten
Én így használom, és működik EU-n belül vele.
Egy érdekesség volt csak: amikor a nyáron megjavították a németeknél a 4g roamingot, utána első alkalommal manuális hálózatválasztással kellett csatlakoznom. A javítás előtt nem kellett. Viszont miután ezt egyszer eljátszottam, azután már auto módban is felment. Talán valamilyen konfiguráció változást így tudott csak lefrissíteni a telefonon (még android 7-es vernee thor volt nálam akkoriban).
Ha esetleg svájcban lennél, akkor azért nem megy ott, mert nem eu ország és a telenornál nem veszik az eu országokhoz (a másik két szolgáltató jófejségből eu zónába sorolja, de hivatalosan nem az).
Bár lehet félreértés: talán nem csak adatra, hanem hangra is vonatkozik, hiszen mindekettő erősen feláras kinn. Csak adatra lehet, hogy nincs külön tiltás.
Ha más lehetőséged nem marad, akkor valami világjegyet érdemes venned adathoz, ha használni akarod a telefont eu-n kívül is. Még mindig olcsóbb, mint 16 ezres számlát generálni pár kilobájt agps kéréssel akaratlanul.
-
-
-
-
Olyan szinten rendben van, hogy a számlázó rendszer így működik, havidíjjal számol (1 hó), nem x nappal.
Ha neked ez nem megfelelő, akkor jelezd a problémát a 1220-on, weben (összefoglaló), 30 napon belül kapsz választ. Amennyiben pozitív a panaszodra adott válasz, akkor a köv. számládból kaphatsz jóváírást. -
Littoral
aktív tag
Ezért nem kell velük szerződni ilyenekre. Ha magánál a Deezernél fizet elő az ember, ilyen meglepetések nem érik. Ez a "levesszük a pénzt, de lemondás után nem szolgáltatunk az előfizetés tartamáig" téma már másnak is szúrja a szemét, hamarosan jogi fellépés lesz a dologban, ahogyan én tudom. De így is kell, ahol rés van a hálózat szövetén, be kell támadni őket, egy ilyen kis mobilszolgáltató nem állam az államban amúgy.
-
-
-
darvinya
titán
Az te is tudod, hogy Repülő módban semmilyen rádió frekvenciás működésű rész nem működhet.
Az, hogy nálad hibásan működik a készülék, az nem.biztos, hogy másnál is működik.
(#60340) lugosi
Egyszerűbben számolhatsz, míg nem jön hó forduló napod és lenullázza megrendelt szolgáltatásodat.
-
Somatom
veterán
Tehát, a technikus javaslata alapján veszek egy 4G -s router -t, átrakom a telómból a SIM -et, repülő módban csatlakozom wifin a routerhez és úgy az RTLMost már nem fogyasztja az adatkeretemet? Hááát.... Kicsit körülményes módszer, kell hozzá másik eszköz és sztem ugyanúgy fogyasztaná az adatkeretet.
-
4Grider
félisten
-
törölt tag
Kár, hogy továbbra se nem akarod megérteni, hogy:
1. postpaidet ne hasonlíts össze prepaiddel
2. akiknek havi 2-3-4-5 GB elég, azoknak a konkurencia sokkal jobb megoldást kínál.A hsz-em innen indult: meg kellene újítani a csomagokat, mert a kettes pontban foglat ügyfeleket jelen állás szerint a tnor nem tudja (akarja?) kiszolgálni.
-
törölt tag
Fél odalon keresztül tudnám sorolni, miért rossz a megállapításod, de sem magam sem téged nem fárasztalak ezzel.
Miért tömjem magam kényszerűségből egy svéd asztalos étteremben, mikor nekem az is elég, ha jóllakok egy másikban két ezerrel olcsóbban
Más szóval: ha nekem havi 4-5 GB is elég, akkor miért kössek 2 ezerrel többért előfizetést -
azbest
félisten
bocsi, de rosszul értelmezted az idézett részt [link]
Nem arról van szó, hogy csak wifiről lehetne használni. Arról van szó, hogy csakis a upc hálózatán belül érhető el (az, hogy melyik upc hálózatról, az mindegy, fel is sorolja őket). Ez azt jelenti, hogy nem publikus szolgáltatást nyújtanak, hanem csakis a cég infrastruktúráján érhető el. Ez olyan, mint az iptv hálózatok a kábeltévéknél, a publikus internetről, másik cég hálózatából nem érhető el. (az mindegy, hogy a upc mobilnetnek ki a fizikai szolgáltatója, mert akkor is szeparált belső szolgáltatás).
Ellenpélda például a telenor mytv vagy itt-ott tévé, amelyek "OTT" szolgáltatások, bárhonnan elérhetőek az interneten át (nem számítva a használt adatátviteli hálózat korlátozásait).
szerk, mondjuk te is azt mondod, hogy saját hálózatból megy csak, de ez nem jó érv a "csak wifi" mellett.
-
totopad
senior tag
Mivel magam is analyst-ként dolgozok és szerkesztettem ászf-t tudom, hogy azt tesznek bele amit akarnak.
És azzal is tisztában vagyok, hogy, ha egy szolgáltatásnak adatforgalomra van szüksége, onnantól tök mindegy neki, hogy honnan kapja a netet.
Bár mi nem figyeljük a netkapcsolatot, a mi szolgáltatásunknál ez nem jelent problémát, de tudom, hogy pl más ip kiosztása van egy mobilnetnek, tehát elvben be lehet így állítani egy szervert, az más kérdés, hogy a szolgáltató beállítja vagy semÉn addig kitartok a véleményem mellett, amíg az ellenkezője nincs bizonyítva.
Magánszemélyként 5-8 különböző streaming szolgáltatást használok (mytv, youtube, eurosportplayer, digionline, netflix, mindigtv és még mellette pár alkalmit) egyiknél sem találkoztam olyannal, hogy nem ment volna mobilnettel, Bizonyítsd be,vagy ez marad nettó hülyeség.
-
totopad
senior tag
bár nem állok semmilyen kapcsolatban sem a upc-vel, így arról nem tudok nyilatkozni, de mytv-t néztem már lengyel és német sim kártyával is, minden gond nélkül, Persze nyugodtan lehet kételkedni, abban, amit írok, mindenkinek meg van hozzá a joga, nekem meg ahhoz, hogy eu-n belül bárhol, bármilyen nettel használjam a szolgáltatást.
-
Ice&Lime
veterán
Ismerős a dolog azért egy kicsit, talán, talán? Vagy lehet neked persze ez is tök mindegy, mint az aláírásod.
Mert egyáltalán nem mindegy. íme egy csatolt kép.Te figyi, így gyűjtögeted össze azt a sok hsz.-t vagy azért segítettél, építettél is néha-néha, azért előfordult ilyesmi a sok év alatt?
-
Ksix
tag
Most már arra sem kell figyelni, nincs már 8 nap, megváltozott, és már csak egyetlen nap a felmondás:
„12.4.2.1. Előfizető általi rendes felmondás
Az Előfizető a határozatlan idejű Előfizetői Szerződést bármikor, indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhatja.
Az Előfizető részéről történő felmondás esetén az Előfizetői Szerződés megszűnésének napja – a felek eltérő megállapodása hiányában – az írásbeli felmondás Telenor által történő átvételét, illetve szóbeli felmondás esetén annak Telenorral történt közlését követő nap.” -
“Amíg a korlátlan net le nem jár?”
Korlátlan net, amíg le nem jár, nem havi díjért hanem egyszeri díjért, lehetőleg 6k alatt. Na, ő ilyet szeretne. Mit nem lehet ezen érteni.
Haló telenor, fel van adva a lecke. Egy ilyen díjcsomagot szeretnék én is, légyszi írjatok ha bevezették. -
A költségek miatt ne aggódj.
Megnéztem az összefoglalóban is linkelt EU-s adatkeretek összefoglaló táblázata doksit, abban ezt találtam:
"Az adatkapcsolat megszakad. Az adatforgalmazás a továbbiakban a számlázási ciklus végéig nem lehetséges. Ez a belföldihez hasonló módon kiegészítő adat szolgáltatás megrendelésével oldható fel."
-
-
-
Littoral
aktív tag
A függetlenítés nálam: bemegyek a boltjukba, hogy azzal, hogy mit szeretnék. Ide a személyi igazolványt és a telefont (odaadom), tesz-vesz a gépben (10 mp), visszaad mindent, felír egy kódot egy postit-re, mondja, hogy mit-mikor-hova, aztán készen vagyunk viszlát, viszlát. A sorszámtépéssel-várakozással-ügyintézéssel együtt volt kb. 5 perc.
"And all I gotta do is thank you girl..." -
-
tylerddd
veterán
Nem gondoltam, hogy ajándék, ha elolvasod még egyszer a kérdést. Arra gondoltam, hogy ha vásárolok valamit, akkor pl. annyival kevesebbet tudok majd beszélni/SMS-t írni. De akkor ezek szerint nem. Érdekes egyébként, h 5000-ben van korlátozva ez az összeg és az még inkább, hogy akkor pl. egy lottó játék vagy parkolás miért nem íródik hozzá a havi fogyasztáshoz, ha ez ki lesz számlázva. De a lényeg, hogy már vágom, hogy működik a dolog! Köszi!
-
Krill77
őstag
Hat, azt nem szo szerint értettem.
Fizetünk nekik eleget mas telokról.. En viszont felhivtsm őket anno es azt mondták, h az atlepes nem ingyenes. Bőven 30 napon belül vagyok. Van valami szolgáltato ahol 3e alatti összegert is megy 1 evig? Bar ma mar 3 e sem sok, de A telo tényleg csak all. Akkor inkább megúsznam olcsóbban.
(ja meg múltkor allitgattak valamit es 190mb helyett csak 150 mb jon a klkkel. (meg a régi klikk) Ezt is nekem kell intézni. Asszem nev atirasnal volt valami gixer. Még a netet is elvették. Ugy mentem hőbörögni mint egy orrszarvú.. Vissza kapcsolták de - 40 mb tal.. Cool)
-
-
-
-
-
-
-
Somatom
veterán
Egyetértek. Ezzel kezdtem.
-
Somatom
veterán
Olvastad, amit reagáltam rá? Az független a készülék árától. Pl. ha nincs a szolgáltatónak az igényeknek megfelelő, publikus csomagja, akkor tök mindegy, hogy az ember 20, vagy 200 ezres telót akar venni. De, lehet a készülék is korlátozott funkcionalitású. Neked nem kell bemutatnom a 300 ezres Note 8 példáját, amiből a Telenor csak a single SIM -es verziót forgalmazza. Ha valakinek dual SIM az igénye, annak hiába adná jó konstrukcióban a Telenor, akkor is a függetlent fogja megvenni. Aztán lehet még idegen (pl. külföldi) SIM használatra is igény, és még számtalan szitu, amikben egy szolgáltatós csomag nem jó, függetlenül a készülék árától.
-
DonMaster
addikt
igen látom , kár eröltetni, bár etöl még nem látot értelme van 200e ért telot venni feltöltökártyához.
#55745) viktorhu
nem ynulok más zsebébe csak probálom meg érteni, hogy miért jo az hgoy kiadsz 200e ft-ot havonta és közben feltöltös vagy , de elhasználsz anyni feltöltést havonta mintha a legksiebb elöfizuban lennél amivel már nem 200e lenne a telefon, hanem 150 vagy kevesebb.
pont emiatt éri meg teloval venni a szerzödést mint feltöltös és melete 200e ft-élrt telo valahol random helyröl, mikor olcsobban megkapod, az meg hogy 4,2e helyet 5,5e ft lesz a havi dij, 24honap allat az 24e ft de cserébe alapbol 100e -rel olcsobban jöt a mobil mégha a 24e hozzáadom akkor is bö 80e ft-al több van a zsebemben.nah mindegy hagyjuk
-
DonMaster
addikt
ez mennyire igaz, de ha felistöltenék 100ft-al a megvett független 200e ft-os telefonjaikat ami nyilván okostelefon mire is tudnák használni?
100ft.-os feltöltéssel annyit érnek mintha lenne egy 3310-esük a régi nokia telefonálni sms-ezni lehet . söt tölteni is hetente kell nem naponta, az mennyi áram pocsékolásmár naponta töltenide ha kicsit belegondolnak hogy havonta 2-3x feltöltik 3000ft-al már olcsobban jönnének ki egy 5-6e ft-os fix havidijjal. persze soha nem irják le hogy menynit töltenek fel havonta, de hogy annyit enm töltenek hgoy kitudják használni az okostelefonjaikat, nézd ott van pl: Darvinya is aki több mitn 1 honapon keresztül ment az elkeseredés , hogy a mytv nemfog menni ha elfogy a mobilnet, és hgoy az mennyi plusz kiadás, de a mytv-t havonta kifizeti x összegben, és emelet azt irja, hogy te ttudod elöre hgoy 2éven belöl betonstabil munkahelyed van,
szerintem ö sem tudja ezt mégis elöfizet havi x összegért mytv-re szoval hogy is van ez ? -
darvinya
titán
Akkor nekem bebatonozott munkád van, hogy biztosra tudod mi lesz 2 év múlva.
Arról nem is szólva, hogy:Akkor idézem fórumtárs írását, ami ingyen telora is vonatkozik valójában:
A fórumban többen azért akartak telenorost venni, mert kamatmentes részletre kaphatják.
Ott meg az szokott kapufa lenni, amikor a készülék fele-kétharmada árát forgalmi előlegként ki kell fizetni előre, a készülék törtlesztőrészletétől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged