-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #21653 üzenetére
Bocs h belepofa, de így reggel pont ezeket olvasva bennem is felmerült Necro kérdése, szerintem 4 vakut felállítani állványra és a villanási erejükkel, irányukkal, stb. játszadozni legalább ugyanolyan xopó
A vakunak (fényformáló nélkül) egyedüli előnye, hogy kültéren több szelet bír el, mint vmi passzív fényterelő-fényvisszaverő valami. Szóval utóbbi módszer csak szélcsendben jó kültéren, mert azonnal borul minden - kivéve, ha nincs Nálad egy mázsa homokzsák, ami egyedüli humanoidként szintén xopó, bárhogy nézem.
-
matyi012345
őstag
válasz
Ed Parker #21585 üzenetére
Legnagyobb baj szerintem a DXO-val az, hogy szenzort mérnek és nem gépet. Az emberek meg simán levetítik a gépre és általánosítanak. Egy gépnél ugyanis már más is játszik, pl fénymérés, AF, fogás, akksi, kijelző, kereső, gombkiosztás, lentről-fentről tartalék, obipark blablabla...Nem akarom védeni a 7DII-t egyébként, és a szenzor valóban a tipikus canonos lófütty a tipikus képi világgal és zajjal dinamikával, de azért az AF rendszerét oda merném tenni egy D4 mellé is. És akinek az a fontos..én sem venném meg egyébként, főleg mert nekem más a preferenciám de azért mindkét gyártó tanulhatna a másiktól.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Ed Parker #21583 üzenetére
Érdekes dolog ez amúgy, márcsak azért is mert ezekben a szenzorokban amúgy is sokkal több van mint amit szoftveresen kihoznak belőlük. És érdekes eddig is megoldották iso25600 és társai nélkül a dolgot, ugyanúgy megörökítettek mindent. Pedig jópár éve még csak iso3200 volt, előtte lévő időszakról nem is beszélve.
-
matyi012345
őstag
válasz
Ed Parker #21575 üzenetére
"Plusz nem a labor tesztek az érdekesek, a valós körülmények között készült képek"
Szerk : Off-ba tettem, most látom, hogy ez a Nikon topik. Bár ez egy linknél nem számít
Ja egyébként a DXO szerint a Sony RX1 jobb, mint a Phase One IQ180 digitális hátfal. Most sírjak vagy röhögjek? Ja azért mert ISO-ban érthető okokból elmarad. De attól még műteremben rommá veri a hátfal az összes Canikontax csodát.
-
taranis
addikt
válasz
Ed Parker #21575 üzenetére
Jók a vázaik, csak nem mai standardok alapján. Szerintem egyszerűen nem motiváltak annyira az újításra, amíg hozzák az eredményeket a meglévő termékek. Persze, más a laborteszt, és más a valós teszt, de gondolom a DXO sem hasraütésre tesztel, és azért az évek alatt bebizonyosodott a valós teszteknél is, hogy lehet alapozni a munkájukra. Néha van, hogy felhördül a nép, de attól még elhiszem, hogy a saját szabályaikon belül pont ugyanúgy mértek, mint minden más váznál. Nem a főpontszámot kell nézni, azt én sem teljesen értem, hogyan jön ki (pl. ISO teljesítmény nem sokat húz a latba), de a külön mérések azért adnak egy -szerintem- megbízható kiindulási alapot.
-
updog
őstag
válasz
Ed Parker #21569 üzenetére
Köszi a válaszokat, az azért egy kis (kezdeti) problémát jelent, hogy a D5100 + 18-105 kerül annyiba mint a D5200 + 18-55..
Ha úgy alakul, nyilván keresnék majd egy jó zoom obit, de addig is részemre praktikusabb lenne a 105 végű.
Nyilván amúgy egy kicsit böki a csőröm hogy egy négy éves modellt (főleg hosszútávra) mennyire bölcs dolog megvenni, de engem eléggé meggyőzött a D5100, és az árkülönbséget lehet hogy inkább egy fixre költeném pl.
A lapátkézhez annyit, hogy van, de négy évig egy Oly E-450-et használtam, amit kifejezetten női méretű DSLR-ként jellemeztek néhol (nem vagyok nő
) .
-
imyourfriend
őstag
válasz
Ed Parker #21565 üzenetére
Kérdés ennek mennyire tudja használni az előnyeit, sok ám az a 24mpx főleg ha RAW-okat kell tárolni, nameg a 39 AF pont, ésakkor? Személy szerint D600-on 11 pontos beállítást használom javarészt, persze ahány ember annyiféle szokás de inkább D7000 mellett döntenék, főleg a dedikált gombok és a nagyobb kereső miatt.
no offense.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Ed Parker #21530 üzenetére
Egy D400/D9300 vagy mittomén minek csakis tank házban szabad jönnie, időjárás- és elefánt álló házban, 218 AF ponttal, amik vaksötétben is pontosak és Kutyus kedvéért kalibrálhatók is.
Éppen az lenne a lényege, hogy felső kategóriás minden szempontból "csak" nem FF, hanem APS-c. Szerintem. -
aleister
veterán
válasz
Ed Parker #21499 üzenetére
Azért kérdem, mert a full frame-et jópár UWA nem karcolja ki.
Ha sok pénzem lenne, Nikkor 14-24-et vennék. Szerintem abszolút etalon, főleg a nagylátó részén, csak állati túlárazott.
Statikus témához jó lehet a Samyang 14. Ez MF obi, de állítólag szépen rajzol.Köztes megoldásként én egy Tokina 11-16-ot használok. Ez már AF és zoom, cserébe némileg drágább, de szintén szépen rajzol. FX-en 15-16 között használható. Kompakt kis obi. Kicsi, könnyű, jól összerakott,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest