- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
t_a_m_a_s #46664 üzenetére
Nálam elsődleges szempont hogy időre feltöltődjön az összes elem és pár hónap után is adja azt az energiát mint új korában. Én kerékpárhoz használtam eddig csak így tényleg havonta egyszer ha lemerült,így szerintem is felesleges olyan drága töltő.
(gondolom az 5ezres is feltölti amíg alszom)
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #45763 üzenetére
Ez így van. Mi anno négyen elmentünk Békés megyéből, a román határ mellől Fonyódra nyaralni egy Skoda s100-asban, és milyen tök jó volt... Nem folytatom a hasonlatot, de szerintem érted, miről beszélek...
Szerintem aki akar feljebb (máshova) lépni, és megteheti, tegye. Ez miért baj? Abban persze igazad van, hogy elsősorban nem ettől lesznek jobb képei. Nekem pl. most sokkal jobb képeim vannak, mint a d5100-zal voltak. De ha most a d5100 lenne, akkor is pont ilyen képeim lennének, mert nem a váztól lettek jobbak a képek, hanem azért mert (remélem) kicsit fejlődtem, és megtanultam (valamennyire) utómunkázni. Az, hogy a d7000 kényelmesebb, mint a d5100, már más kérdés - mert kényelmesebb használni, ez tény. De nem ettől lesznek jobbak a képek.
Én továbbra sem értem (és ez nem neked szól), hogy miért baj önmagában az, ha valaki
a) auto módban használ egy dslr-t,
b) megvesz egy drága gépet, amit nem tud/akar/fog kihasználni.Más kérdés persze, ha valaki a drága géppel lenézi az olcsóbbat, azt hiszi, hogy csak ezért sokkal jobb képeket lő, mint mások, vagy éppen lopott azért, hogy megvegye a drágábbat. Nekem továbbra is handras az antipélda.
Az az érv pedig, hogy azért nincs valakinek jobb gépre szüksége, mert más rosszabb géppel is jobb képeket készít - háááát... Erre nem mondok semmit.
-
spanyoll
addikt
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #45043 üzenetére
Hopp! Ez a kaza3 alvázas pofánbaszás már ilyen széles körben elterjedt mondás lett?
Vagy csak nem motoros vagy te is?
Alien nevezetű haveromtól hallottam először vagy 15 éve, aztán a motoros listán gyorsan elterjedt mondás lett.
Máshonnan eddig még nem hallottam vissza. -
MC Pite
veterán
válasz
t_a_m_a_s #44630 üzenetére
Erről -akár az ittlakók közül- az X10 tulajokat is kérdezd ki - D3100+18-55 egy évig vagy X10 egy évig - sztem nem kérdéses, kezdőknek meg főleg.
Sőt, X20 a legtöbb topiklakó nyálelválasztasát is elindítja, hisz a remek alapot megtoldották még jobb szenzorral és hibrid keresővel. Nem igaz' hogy nem veszek egyet majd! Rohadjanak meg, annak is a használt ára azutolsó új ára fölött lesz 2év múlva, ez ziher...Tudom, ez nem az a topik ahol erről kell regélnem, de én mindent szeretek vmiért használni (telefon, kompakt, filmes, brigde, kis és nagy tükrös)és mindenben rosszat is találok, úgy érzem nem vagyok elfogult - pedig imádom a mostani cuccom. De azt is tudom hogy az első kitem (mindenféle kiegészítő nélkül) azért még nem álmaim ne továbbja volt, dslrhez _kell_ 2-3 obi.
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #44600 üzenetére
esetleg itt van az aprón kapásból 38-ért egy D70s és 46-ért egy 18-105
AZaz 85-ből megvan egy elég jó készlet. (Na jó, kell még egy CF kártya)
Aztán ha a D70 érzékenysége, zajossága már gond lesz (azért a compactokhoz képest még ő is király), akkor kis veszteséggel cserélhető újabbra. AZ objektív meg maradhat hosszú távon "mindenes" zoomnak.
De persze D40, 50, 60 is akad időnként ekörül, vagy még olcsóbban is. Bármelyik jó lehet. -
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #44602 üzenetére
Én eléggé körül szoktam járni a technikai eszköz beszerzéseimet. PC, DSLR vásárlásnál több hónapot töltöttem tesztnézegetéssel, fórumozgatással. Ha valaki erre nem szánja rá az időt akkor vessen magára. Ezt hívják tanulópénznek.
Egyébként konkrétan nem lett átb@szva a hölgy, mert valóban jobb az az 1.4G az 1.8-nál, csak épp árértékben elmarad az utóbbi mögött. Itt nem arról van szó, hogy ténylegesen fost akartak volna rásózni. Minimális utánaolvasással (kb regel egy szakmai oldalra, és megkérdi) rájöhetett volna, hogy amatőr felhasználás esetén f1.8 fölött nem érdemes megfizetni a felárat.
Ettől függetlenül én nem beszéltem volna rá a drágább üvegre. A boltos egy pöcs volt, a nő meg szőke.
-
A Zéé
addikt
válasz
t_a_m_a_s #44341 üzenetére
építőipart (sajnos) nem kell bemutatni. Építőmérnökként egy éve próbálok iskola mellé munkát találni magamnak (1-2 tárgyal vagyok félévenként beragadva az egyetemre), és az egész családunk az építőiparhoz kapcsolódó munkát végez (kályhacsempe gyártás, építés), és tudom milyen szar a helyzet itthon, érzem a saját bőrömön is.
Külföldi mérnök fizukat nem vágom, mert a hallomásokból tudott fizetéseknek nem hiszek, csak a személyes tapasztalatoknak, és abból csak 1 van: egyik ismerősöm készül Londonba, de neki is ""csak"" 1500 font környékét ígértek (bár neki még nincs terv.jog.), ezért akadtam fenn kicsit a havi 3-4k-n. Az azért már kinn is elég erős fizetés.
-
Freddy76
addikt
válasz
Hát, igazad van... Ha nem lennék jogász, már tipliztem volna külföldre... Nekem most anyagi oldalon éppen nincsenek gondjaim (persze olyanok sem, hog vegyek-e 24-70/2.8-at, vagy sem...), de azért egy sör mellett el tudnék panaszkodni. Na majd Egerben...
Látom, sikerült megint jó kis flame wart indítanom. Amit persze mindenki a maga szája íze szerint értelmez... Tehát: én is viszem magammal az obijaimat, vakumat, ha megyünk nyaralni, kirándulni. Ha elmegyünk nyáron pl. Rodoszra (az a terv), fogom vinni a cuccost... Viszont ha kimegyek a gyerekkel a játszótérre, akkor oda nem fotózni megyek, és nem is azért, hogy vigyázzak a gyerekre (ezt sokan félre értik a gyerekmentesek közül). Hanem azért, hogy vele legyek, játsszak, homoktortát "süssek", és elkapjam a csúszda alján. Ide nekem a) nagy cucc nem kell; b) obit cserélni nincs lehetőség (aki volt gyerekével egyedül játszótéren, elhiszi, egy obi kicserélése pont annyi idő, amennyi alatt megeszik egy bögre homokot, vagy fejreesik a hintáról); c) az a fontos, hogy legyen egy-két örömteli pillanat, amit elkapok. Ha felmegyek a János-hegyre a gyerkőccel, ugyanez a szitu - ráadásul olyankor a hátamon a Manó egy fémvázas hordozóban, tehát hátizsák kilőve, oldaltáska/övtáska pedig nagyon macerás ilyenkor. Tehát ide is csak a váz jön egy obival. Síelni is vittem az egész cuccot, és reggel eldöntöttem, hogy melyik obit viszem fel a hegyre...
Nekem a 17-50/2.8 bejön, nagyon. A 2.8 még éppen jó kevés fényezni, kreatívkodni, moskodni, a 17 még éppen elég jó látószög tájképezni, az 50 - nos, ez csak kistele, de a 16 megapixel esetében azért a croppolásra is támaszkodhatok... Ellenben kicsi. Nálam ez egy alapobi lett, az is marad (ha nagyon sok pénzem lenne, esetleg lenne helyette nikkor). Agyalni azon kezdtem, hogy ha elmegyünk megint valahova, ahova egy obi kell, akkor nem lenne-e jobb a 18-105 (hiszen úgysem 2.8-on fotózok), vagy még inkább a 18-200.
Aztán ha teljes családdal megyünk játszótérre, vagy a János-hegyre, már viszem az 50-est is, sőt, talán a vakut is játszani, mert ott a feleségem is, tehát tudok "csak" fotózni; és nem gond sem cipelni, sem obit cserélgetni, sem hátrébb menni a biztonságos elérési távolságon túlra, hogy megfelelő beállítást keressek.
Szerk.: Tamás, nem biztos, hogy jobb a milc. Az is ott van az oldaladon, az is nyűg valamilyen szinten. Persze komplett rendszer egyszerűbb cipelni (emlékezzetek Szentendrén, nekem abba a táskába a váz, és három obi belefért), de vannak idegesítő hiányosságai. Ha az új oly omd fog kapni a mostani egy helyett három használható gombot, és egy kicsit kezesebb af-et, én lehet, hogy vissza is mennék...
Szerk.: Necro, te villamosmérnök vagy? Akkor villamosokat szerelsz?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Akkor villamosmérnökként (bár nem szakmában dolgozom) még befoghatom a csipogóm, bár nem egy ismerősöm van, aki ugyanúgy alkalmazott, mint én, kevesebb felelősség hárul rá és persze többet keres. Agyalgatunk párommal, érdemes e külföldre indulni, mielőtt 3-an leszünk, de kinti (pl szállás) árakat figyelembe véve egy mosogatói vagy árokásó munkával nem lennénk előbbre. Szakmában kellene ahhoz elhelyezkedni, hogy megérje kimenni. Az meg szerintem nem is olyan egyszerű.
-
Larry303
addikt
válasz
t_a_m_a_s #44331 üzenetére
amiben nagyon nem értek egyet, hogy amit már 1000x körbefotoztál, oda nem viszed az egész menetfelszerelést...soha nemlehet tudni, hogy épp az időjárás, vagy bármi más egyéb körülmény, hogy alakítja éppen akár életed egyik legjobb képét
én is minden évben uoda megyek síelni (jó okom van rá) és mégis idén volt olyan idő amikor sokkal hatásosabb képeket tudtam lőni, mint eddig amikor csak kék ég napsütés volt...
gyerek/család témát megértem és sztem is inkább az eltöltött idővel van a gond, mint a cipeléssel...ésszerű keretek közt sztem meg lehet oldani...én mindenhova viszem az összes cuccomat..közte a 70-300at is szal egy 3-4 kilot biztos cipelek végig...
viszont teljesem megértem freddyt és másokat is akik semmi mást nem akarnak csak normálsi minőségben dokumentálni a nyaralásukat...aztán ha esetleg rájön a művészkedhetnék, akkor sincs meglőve...
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #44327 üzenetére
Ha oda kerülök megmondom.
Amúgy meg Freddy is vissza szokott a "súlyos" cumóhoz, hiába vált meg anno a tükröstől pont a cipelés miatt. Én ezzel most úgy vagyok, ha már befizettem egy nem olcsó nyaralásra, akkor oda viszem a felszerelést, azt az 1 hetet ki lehet bírni. Itthon meg ha megyünk valamerre, úgy is kocsival megyünk egy darabig, aztán majd szálláson eldöntöm, minden kell e arra a napra, vagy csak 1 obi. Aztán ha gyerek lesz, lehet majd másként gondolkodom.
Most elég sokat leszünk tenger közelben, így szerintem nagylátóra tuti szükség lesz. A 200-as vég is jó, ha messzebb van egy öböl és azt szeretném lekapni. Kis utcákhoz, múzeumhoz keresek még valamit, vagy marad a 18-105. -
Darko
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #44327 üzenetére
Mint gyakorló apuka (4 és 6 év) ezért vettem olyan hátitatyót, amit magam elé rántok és máris tudom pakolgatni az üvegeket le-fel. Az oldaltáskám hamar parkolópályára került, mert ha valamelyik gyereket fel kellett vennem akkor mindig útban volt. Így mind a két kezem szabad. Még a D90 + Tamron 70-300 is éppen belefér összerakva + két üveg meg némi élelem. Cserélni mindig van időm, csak a témánál a jó szöget megtalálni nem, a család türelmetlen néha.
(#44317) Throme: mikor 1 éve el kezdtem olvasgatni itt a fotós fórumokat, tényleg pont ez volt.
-
Freddy76
addikt
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #44195 üzenetére
DX kitobi lenyegeben, a DX cuccok eleve kisebbek,pl az 55-300 is sokkal kisebb mint a 70-300, pedig nagyobb atfogas. A 70-300 bazi merete az FX miatt van.
A 18-300 viszont mar tenyleg nagyobb egy kicsit de az se veszes es az megszabadit mar tenyleg minden cseretol. En arra utazokcsak rettenet draga...
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #43619 üzenetére
" elkezdenék végre megtanulni fotózni azzal, ami van..."
Teljesen egyet értek. De szerintem ezt notórius kütyübuziknak felesleges magyarázni, mert a jó kép készítését alátámasztják egy technikai blablával. A művészi szellem ezen a szinten halálra van ítélve.
Én is kissé elszaladtam ebbe az irányba, de most már elmondhatom, hogy kb. kialakult az a felszerelés, ami számomra tökéletes, nem vágyom többre (na jó, még egy alapzoom vagy fényerős fix hiányzik). Most jön az, hogy tényleg a tudásomat kellene fejlesztenem, hogy még többet ki tudjak hozni egy képből, ne csak egy agyatlan kattintás legyen egy xszázezres költségű felszereléssel. Szóval lapozom a könyveket, nézek rengeteg képet, aztán várom a szebb, napos időjárást, hogy valamerre nekiinduljak fotózgatni.
(közben lakásfelújítás, meg lassan felmondok cégnél, de ez mellékes...)
Szóval egyelőre nem fogok D90-ről másra váltani, max majd gari lejárta előtt talán frissítek valamire, de ez még nagyon messze van, 2 évre előre meg nem tervezünk hobbira, vannak sokkal fontosabb dolgok az életben. -
atok666
őstag
válasz
...És komolyan érdekel, hogy mi indokolná a D7000-nél komolyabb vázra váltást a magunk fajta kocafotós számára...
Szerintem ugyanezt megkerdezhetned egy mobilos, autos, hifis, oras vagy barmelyik mas forumon. A forumozok 99%nak nincs szuksege egy 7knal jobb gepre, egy egy eves mobilnal, egy 4eves autonal ujabbra stb.
Az ember mar csak ilyenAtok
-
törölt tag
válasz
Ez kulon tema amit feszegetsz es lehet kicsit a szivem melyebol egyet is ertek.
De! Apaink is alkottak filmes gepekkel gyonyoru kepeket, de forditva gondolkodva: ez meg nem ok arra, hogy ha van ra penz, ne vegyem meg az ujabbat. Es ha van ra keret h megvegyem, a tobbszazezernek sulya van: nem szeretne az ember "szarra" kolteni. Igy aztan kicsit kutyubuziskodik
hogy korbejarja a temat. Ebben nincs semmi ize.
Nekem is tetszenek amugy m3ss kepei. De kompoziciorol, effektekrol stb. altalaban nem a Nikon topikban dumal az ember, hanem a kep-megkopkodos topikban. Szoval itt mehet a szaraz tech, szerintem. De ez csak egy velemeny.
A masik: nem mindenki mutogatja azt, amit altalaban fotoz..
es otthon gyereket magas iso-n megloni vaku nelkul meg mindig szebb, mint alacsony iso-n vakuval telibeverni mindent es mindenkit. Persze, plafon, stb. de azert VAN az uj vazaknak is letjogosultsaga es nem kell fotomuvesznek lenni ahhoz h az ember kihasznalja.
-
válasz
t_a_m_a_s #43129 üzenetére
"Tőlem sokan kérdezik a facebookon, hogy mivel csinálom ezeket a szuper képeket a gyerkőcről? Pedig tök átlagos képek, csak annyi, hogy nincs kivillantva a gyerek feje beltérben."
Na szerintem itt van a kutya elásva (Eperke, where r u?
). A nagy átlag, aki vesz egy D3100/5100-at (jelenlevő fórumozók természetesen kivételt képeznek a szabály alól), ugyanúgy kivillantja szemből a gyerek fejét vakuval, mint ahogy tette azt a kompakttal.
Nem kezd el játszani rekeszprioritásos móddal, nem tekeri M módba a tárcsát... Auto mód, vaku felugrik, klikk.
De elmondhatja, hogy tükrössel lőtte. -
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #41925 üzenetére
egy hónap az a normál idő. Holdújévkor ez kettő lesz
(#41927) MC Pite: teljesen igazad van. A műanyag védő alatt a bekerülő finom porszemektől rendesen összekarcolódhat a kijelző - mint ahogy nekem is tette. A fólia alá nem megy be semmi. Legfeljebb időnként cserélni kell.
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #41657 üzenetére
Látom Freddy barátunk nagyon irigykedik. Hiába, a Józsiságot nem lehet kiérdemelni, ez olyan mint a lelki béke, önmagadban kell megtalálni.
Aztán lehet azért nem találta még meg, mert Józsi lett a Béla, ez esetben sürgősen tessék megnézni a Legényanya című filmet itt egy kis részlet belőle: -
imyourfriend
őstag
válasz
t_a_m_a_s #41236 üzenetére
Leesés ellen igazából nem véd vagy oszt vagy szoroz, én azért használom hogy magát az objektívet védje. Amikor eladtam 18-55VR-t a srác még csodálkozott is hogy milyen szép, én meg mondtam hogy UV szűrő vigyázott rá
Eperkutyus: én elterveztem amikor visszamegyek egyetemre beugrok haverhoz a koliba 100/100ért és feltöltöm hetente a fotókat
van hozzá amúgy külön program,vagy csak böngésző felületén lehet használni?
-
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #41080 üzenetére
tudok irni? durva
koszi, vkin ki kellett probalni be voltam zsongvadurvan jo ez a vaz, vegre latok a keresoben
iso 2500-on is siman hasznalhato kepet csinal.
kevesebbet fokuszhuntol...es ugy latom hogy az lcd-ben lehet is bizni ranezesre is, nem csak histogramm alapjan...es hat soookkal jobban reagalnak a rawok -expo/-highlightra. jo lesz...
haladoba raktam par "tesztfotot" -
válasz
t_a_m_a_s #40665 üzenetére
"Valszeg mindannyiónknak akik itt dumálgatunk 3 számjegyes gépünk lenne..."
A D200 után a D90-et én nem éreztem érdemben visszalépésnek Főleg, hogy egy obim se szigetelt. A 3 jegyűek már elég nagyok ám, persze, akik marcsával használják a kisebb vázakat, azoknak nem lenne nagy egy 3 jegyű sem. -
Horbal
őstag
válasz
t_a_m_a_s #40659 üzenetére
Azért abból ne vonj le messzemenő következtetést, hogy 2 embernek hibái vannak.
Az enyém teljesen jó 35-tel és 18-105-tel is. És nem is ferde bár ennyire alaposan nem néztem meg de nem tűnt fel.
Ez a nagy baja minden fórumnak, hogy akinek nincs valamivel baja az nem is írja le sehova. Akinek meg van az nyilván keresi rá a megoldást - megjegyzem jogosan - és tele van a fórum hibákkal. Az már más kérdés, hogy egy ennyire drága műszaki cikknél ez megengedhető-e. (tudom nem mindenkinek drága de nekem ez már a drága kategória)
-
8nemesis8
veterán
válasz
t_a_m_a_s #40403 üzenetére
Nekem ez most nem nagyon jött le, pl.: Chevrolet és egy Opel Melyik is a jobb?
Szerintem kár a kocsikhoz hasonlítani az árakat itt.Engem az érdekel, hogy ha veszek vakut, akkor azon kívül, hogy 1-1 szolgáltatást nem kapok meg a Nissintől például, azon kívül lehet e más gondom?
Elvileg megbízhatók ezek az után gyártott vakuk is, de biztosra szeretném menni és nem 1-2 év után rájönni és szinte kidobni egy rossz vételt, mert akkor lesz igazán drága a Nissin... -
8nemesis8
veterán
válasz
t_a_m_a_s #39894 üzenetére
Ez valóban jó ötlet. Munkahelyemen írtam korábban, hogy jó felszerelések vannak.(4 milla értékben kb, de fukar az ember kicsit) Megpróbálom tőle kölcsön kérni az állványt erre a fél napra legalább.
Lesz ugye tánc is, azt videóra szeretném mindenképpen venni, ahhoz gondoltam elsősorban állványt.Az butaság gondolom, hogy a kitobim meg egy vaku részben ki tudná váltani a fixet?
m3ss: belekóstolnék ebbe is abba is, de mindenre nem lehet vagy nagyon sok pénz felkészülni.
Mivel még pontosan én sem vagyok tisztában vele, hogy miket fogok később fotózni, most meg nagyon vegyes még a dolog. De baj ez? -
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #39894 üzenetére
hát igen...
Az álvány egyébként nekem elég gyakran kellene. Csak az esetek 99%-ában nincs nálam -s legalább 90%-ban nem is lehetne, mert egyszerűen nem tudnék vagy akarnék plusz 3-4 kilot cipelni akkor.
És hónapk óta gyökölök rajta, hopgy egy 10-20k közötti cullmann legyen, egy 30k-s vagy egy mégdrágább, makrózáshoz is jól használható.
De megint hlasztódik a kérdés megoldása... -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #39457 üzenetére
Szerintem felejtsd el a D5100-at. nem adna annyi pluszt, amiért érdemes lenne váltanod.
Jpg motorja se hiszem, hogy jobb lenne.
Magasabb iso-n virgonckodhatsz és könnyebben videózhatsz....
Ha nagyon váltani akarsz, akkor szvsz várd meg míg kijön valami D7k utód gép (Legyen az D7100, vagy D400, vagy akármi). Akkor a D7k szépen olcsóbb lesz mint, most a D5100.
De a D5k is egy nagyon jó kis gép ! -
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #39023 üzenetére
"előbb-utóbb még rákívánsz valami frankó telére..."
Látod? Tegnap meg lett az új váz, ma meg már tapicskolni akarja a 70-200-am
. Szerintem max 2 hónap és vagy tele, vagy nagylátó.
Hasonló cipőben járok azért én is, ezért vagyok most csöndben. Szerintem csak azért van még béke, mert tényleg jó áron volt az obi és ha mégis meg kell szabadulni tőle, akkor még nyerhetek is rajta.
-
csakb
őstag
válasz
t_a_m_a_s #38333 üzenetére
Demá. Regeltem kamu nicket, működött, néha be is léptem, ha ilyenek miatt kellett, aztán egyszer, pár hónap után nem tudtam többe belépni. Törölték a p.-ba.
Picasa: össze kell kapcsolni g+-szal, akkor tűnik el a limit, ahogy írta Degeczi.
(#38331) Degeczi: Nekem ingyenes flickr regem van, de 2048-as méretig tudok feltölteni, nem csak bélyegképeket.
(#38332) Eperkutyus: Nekem is androidos telefonom van, mégsem látom ennek semmi előnyét a Picasa tekintetében. Vagy te telefonon szerkeszted és tárolod a fotóid?
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
t_a_m_a_s #37516 üzenetére
Köszi szépen. Azt hiszem te érted, hogy mire gondolok. Pont ez a célom, hogy jó minőségben saját célra családi képeket meg tudjam örökíteni, meg néha kikapcsolódásként, mint hobbi, "játékszer" .
Igen tudom, hogy majd később az én igényeimnek kell megfelelni, de mivel még nem volt dslr-em, így nem igazán tudom mik a pontos igények. Lehet, hogy majd itt megállok, de lehet, hogy még többre lesz szükségem. Itt sok tényezőssé válik az egyenlet már.18-105-öt mindenki elég erősen ajánlja, tehát ha nagy látószöggel is rendelkezik és egy közepes vagy kisebb tele a vége, ez nekem egyenlőre tuti elég is lesz.
Érdekes amúgy, hogy canon esetén az alap 18-135obit, annyira nem ajánlják már a géphez vagyis mondák, hogy inkább másikat kellene venni.Nikon esetén mindenhol 3 év elvileg a gyártói garancia?
-
L4mie
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
Remélem csak véletlenül kerültem a kemény hobbis/pénzkeresős kategóriába.
Sajnos nem tudok annyit foglalkozni vele, mint amennyit szeretnék, most meg hogy eladtam az 50-est kicsit szűkösnek tartom a 18-105 és 12-24-et. Ünnepek közeledtével minden horror árhoz közeledik használt piacon, így nem tudom mikor fogok tudni magamnak egy jó zoomos telét vadászni.
-
Kleroo
veterán
válasz
Szerintem jól összefoglaltad
Talán még az 55-200VR-t is beraknám,mert nagyon jó vétel,és sokszor az is elég. Én szerettem nagyon.Ehhez kapcsolódóan:
Az első hsz hogy áll?
Elég jól beállt már/kialakult hogy mi jó vétel Nikon vonalon.8nemesis8
Hát mondjuk a D3100 sem az örökkévalóságnak épített szobor,de egy 1100D-hez képest szvsz Nasa technológia a kivitelezése. A kenonnn brutálisan gagyerájsz hatású. Engem olyan érzés fogott el mint egy normális telefon vs nyalókákhoz/cukorkához adott "gyerektelefon". A 600D szint már okés,de még mindig messze van a jótól. A 60D már teljesen jó,az tetszik. -
-
gab.m
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #37345 üzenetére
Pffff, ez nagyon durva. Most kezdek beszarni a Kingston kártyáim miatt... Bár azt mondod, hogy csak 2 hibás képet csinált, az még nem annyira gáz talán... ha már egész kártya lenne ilyen, az már más...
De ez, hogy honnan szülte oda azokat a képrészleteket, az valóban érdekes. -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #36844 üzenetére
Ha nem gondolkodtok végletekben ( raw= örökkévalóság ) akkor Kleroonak van abban igaza, hogy egy alap raw "szerkesztés" (kontraszt wb és sok hasonló képre rátolni majd mindet rábízni a sz.gépre, hogy exportálja jpg-be) Nem vészesen sok idő.
A jpg lövöldözés, hogy "jaj most nem volt jó a wb (vagy akármi), állítusk be és újra katt, vagy bakker szar volt a wb (vagy akármi) és elmúlt a pillanat, ugrott a kép, valamint a bakker az így összejött + 200 jpg-t mikor válogatom le" dolgok nem nem kerülnek időbe?
Szóval - szvsz - azért a jpg <> 0 ráfordított idővel.
Vagy egyenlő, de azt megalkuvásnak hívják és nem lesz benne örömöd 100%-ig.Tudom, hogy nem fogtok változtatni, már beszélgettünk erről, de egyszer csak megtörsz haverom!
.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- VR topik
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest