- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
válasz
tothd1989 #49310 üzenetére
â ¢ Turn the server off and unplug it. Take the case off.
â ¢ Locate the System Maintenance switch on the system board.
â ¢ Turn the switch # 6 on the switch (System Maintenance Switch) to ON position
â ¢ Cycle the server power up and down.
â ¢ Reset the switch to the off position.
â ¢ Restore power and reconfigure the system (set the date and time and other configuration). -
zsid
senior tag
-
-
Remus389
veterán
válasz
tothd1989 #49043 üzenetére
Ha veszel, olyan lapot vegyél, amin van lehetőség alulfeszelni a procikat.
Akkor viszonylag csendes lesz szerintem.Az én gépemet is alulfeszeltem és így lehetőség volt, a legkisebb fordulaton járatni a hűtőt, nem melegszik túl. Amúgy gyári órajeleken hagytam, csak a RAM-ok időzítéseit vettem lejjebb. Így jó a teljesítménye, csendes és kevesebb áramot fogyaszt, ha jól emlékszem 80 watt-ot fogyaszt alapjáraton, monitor nélkül.
Amúgy meg még cserélem le 1-2 évig, amíg a Windows 10 támogatva lesz, jó ez.
Most tervezek bele venni (ismét) egy használt Vega videokártyát, most hogy lementek az árak. A Mass Effect Andromeda-t fogom kijátszani vele, meg az új COD-ot. -
ricsi99
addikt
válasz
tothd1989 #49041 üzenetére
Nem lenne érdemesebb 2 cpu hűtőt venni aztán külső venti szabályzókkal megoldani a csendesítést? Azért kérdezem mert nálam is lassan sorra kerül ez a rész....
Ezen felül ez nálam csak hobby projekt... ha munkára kellene építeni hát biztos nem erre a platformra építkeznék... egy x99-es lap ugyan ezt röhögve tudja+ elérhető hozzá minden és akár egy standard házba is belerakható
Max egy sas vezérlő kelhet rá ha van igény -
envagyok
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
tothd1989 #48922 üzenetére
Ez esetben legtutibb, ha normál ramokkal rakod tele, azzal nem lősz mellé.
CPU: X56xx-re mindig érdemes cserélni, a platform legerősebb procijai, ha elég egy proci akkor X5690, ha kettő kell akkor is X5690vagy X5675 (feltéve persze ha támogatja őket a lap).
Nemrég nagyon jó áron volt itt aprón X5690...#48924tothd1989: az E5630-at még X5650-re is érdemes kiváltani akár.
Az X5675 egy arany középút a fogyasztás/teljesítmény viszonyban, az X5690 meg a platform csúcsa.Akkor végül is neked 12 db ram kell, ami nem veszik össze.
A prociknak egyformának kell lennie, én is így tudom.Tessék, csak neked, ennél aligha találod meg olcsóbban.
-
-
tothd1989
tag
válasz
tothd1989 #48908 üzenetére
Probléma megoldva. Találtam "donort" a gépnek egy HP Proliant Ml350 G6 személyében. Csodák csodájára pöcc-röff ment, csak a sas lemezek rakoncátlankodnak. Mindössze 11k volt, gyakorlatilag ajándékba kaptam. Viszont ez a cucc nagy. Nagyon. Nem pakolta valaki át ezt egy kisebb méretű házba már?
-
lamiki
senior tag
válasz
tothd1989 #48904 üzenetére
System board Regulator Failure
A power failure has been detected in one of the onboard system board regulators. This could be caused by a failed system board component or by a plug-in device creating a short on a regulated power rail. (PS_ON asserted, PS_PWRGOOD asserted, SYS_PWRGOOD de-asserted)Ez lenne a hiba leírása, elvileg kiment az alaplapon valami feszültségszabályzó,de én a helyedben szétszedném a tápot, és égésnyomokat keresnék, főleg a főpanelbe merőlegesen beforrasztott kisebb panel belső részén, az a rész felel a feszültségszabályzásért, elég nyomorék kialakítása van a tápnak, és a nagy méretű teljesítmény ellenállások idővel szétégetik a panelt, és a szenesedés rejtélyes, és akár nem mindig jelentkező hibákat is okoz. Én Dell T3500-al jártam így, rejtélyes fagyások, néha elindult néha nem, gondolom a T5500-asnak is ugyanolyan elcseszett kialakítású a tápja. Én egy normál tápot raktam bele helyette, talán az alaplapi 4 pines tápcsatit kellett hosszabbítani, hogy elérjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest