- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Ah, az csak egy példa volt. Lassan formálódik, hogy mi is kell. ws az biztos, én nagyon bírom ezeket a xeon rendzsereket. Például baromi olcsó bele a ram. Egyik hirdető 5000 forintonként rak bele 16 gigát.
A ram az 16-32 giga legyen.A cpu kb így néz majd ki:
max 100 watt
6 mag
passmark szerint pedig:Single Thread: 2500-2800
CPU Mark: 6800-14000Asszem így. Ha lehet a gép hdd és gpu mentes legyen, mert az van illetve külön kell majd megvenni.
Egyelőre eddig jutottam, úgyis csak tavasszal tudom majd megvenni.mod: poénból bedobtam a tesztbe a jelenlegi asztalimat: link.
-
tothd1989
tag
Cmos reset megvolt, ugyanazt produkálja. Annyit vettem még észre, hogy a 2.ik processzor memóriafoglalata mellett levő ledek villognak, ez nem tudom mennyire releváns, mert kevesebb led van mint a slotok száma. Kezdem azt érezni, hogy ez kapa, úgyanígy jártam a T5500-ammal is 2x egymás után.
-
tothd1989
tag
Nem próbáltam, mivel a korábbi működtetése során kiderült, hogy egész egyszerűen nincs az a böngésző ami betöltené az iLO-t, hitelesítési hiba miatt. Esetleg ha vmwareben felrakok egy XP-t az ie6 talán behozza. Linuxon ugyanolyan fejlettek a böngészők, szerintem az vakvágány. Cmos resetet, hogy csináltál? Elem kivesz és áramtalanít?
-
Kovács86
tag
Teljesítményben jók.
Az a kártya amelyikről van kép, viszont szintén két bővítő-hely széles.
Valószínűleg mind dupla széles.
...akkor továbbra sem úszom meg a fedlap műtétet.
Kb. plusz/mínusz 30-50% teljesítménykülönbség elfogadható a várható alkalmazásoknál, de szerves-vas korlátai miatt jó lenne az 1 slot/50W(kb.) jellemzőket tartanom a beszerzéskor(használt a terv, hogy ne ússzon el a réven, amit nyertem a vámon).
U.I.: ...sajna a GT 710/720 gyengécske a 750-hez képest, az egykártyás 750-el pedig drágábbak és alig vannak.
Az Amd-k meghajtói korábban Linux alatt nem voltak túl jók, ha lehet nVidia lenne a jobb ebből a szempontból.
...vagy javult már az AMD-driver(Linux) helyzet? -
Kovács86
tag
Igen, "izzadok", "Ő" is ...
Ismerkedünk egymással. Egy AntiX-linux van most épp PenDrive-on este/éjszaka randi hármasban, elsőre GF 750Ti VGA nélkül...
U.I.: Nick-ügyben poén magamnak: akkor én "Tecsó-gazdaságos"-nak átnevezem magam
+
Majd hozom a tapasztalatokat.
Esetleg javaslat valamelyik másik, magyarul is használható, jól frissített Linux-ra? -
Kovács86
tag
Kösz a segítséget "odaát (is)!
A hang: így "magában" nem tűnt vészesnek, de ilyenkor nincs mihez viszonyítani, nehéz tippelni. Átlagos asztali géphez képest?
Nagyon nem aggaszt, ha hangos és zavar, meg fogom tudni oldani.
Egyébként: Kifutó technika -megbízhatósága ellenére (csak szerver, tán)--, apránként majd veszegetek mindenből(RAM, CPU, PSU,...) tartalékot.
Az egy érdekes kérdés -jut eszembe- még, hogy az 1 db 717W-os tápegység milyen legnagyobb teljesítményű procikat fog bírni vajon? Akkorra -gondolom-, már SSD-k lesznek benne, de csak 1-2, több nem kell, és +50W körüli teljesítménnyel egy VGA.
Javasolt, hosszútávon megbízható max. teljesítményű CPU?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged