- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #15165 üzenetére
Igazad van, CSorBA-nak igen jól megy a cucc!
[link]
Viszont ezzel szűkül a kör... Mert vagy valami übertré ramot fogtál ki, ami mindenki másnál többet megy (ezt nem tartom valószínünek, mert akkor nálad az 1600@CL7 se menne) vagy a procid memóriavezérlője fogy ki a szuflából 1680 felett.... Sajnos itt a legnagyobb a szórás az I7-ek között.... De ha az picit megnyugtat, az én procim se bírja 1750 felett a ramot....Sőt, a 3200-as uncore/1600@CL7-hez is már 1,375V VQPI kell neki az igazi stabilitáshoz....
Ja, és soha egy szóval nem mondtam, hogy gagyi az Asrock lap.... Bár nekem nem túl szimpi (és a gyártó se, sry), de semmi tapasztalatom vele, és nem is akarok előítéletekből beszélni, csak nekem az nem tetszik, mikor az OCZ ramokat szidod, amikkel viszont 95%-ban elégedett vagyok.... (Tehettek volna rá erősebb hűtőt, ez a maradék 5%....)
Iletve néha hajlamos vagy túlmisztifikálni a lapod, ebben biztos vagyok....De azt nem mondtam hogy rossz....
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #15151 üzenetére
"Ha másnak más RAM-jai simán mennek tuningolva ugyanilyen lapban, akkor nyilvánvalóan nem a lap a hunyó.
"
Megmondom a frankót, nem rémlik, hogy bármilyen kitűnő eredményt linkelt volna bárki is Asrock lappal, se a saját topicjába, se ide.... (Persze, ettől még lehet, ha van ilyened kérlek linkeld be...) Mindenféle ilyen-olyan review-ok nem igazán érdekelnek, csak tulajdonosi vélemények, eredmények. Én tudom, hogy nálam is hasít az OCZ kit, Zájec-nél is. Az, hogy 1600-on nincs benne tartalék CL7-ben, azt eddig is tudtuk, de pl. az 1750@CL8 igen szép eredmény, és szerintem menne mégtovább CL9-ben simán... És szigorúan 1,65V-on.... Ha azt is hozzáveszed, hogy az Elpida hyper IC-kből volt olyan hír, hogy az összes csip kb. 1%-a képes 2000@CL7 körüli eredményre 1,65V-on, akkor mindjárt nem olyan rossz az OCZ-k teljesítménye... De nyilván nem fog úgy menni, mint egy újabbgenerációs csipekből és azokból is válogatott darabokból összerakott modul, de nem is kerül annyiba.... (Amúgy már az 1600@CL7-hez is válogatott csipek kellenek, azért nem tunigbajnokok CL7-ben...)
Amúgy pedig ha sikerült stabilizálnod 1600-on CL7-ben, akkor nem akarom hinni, hogy CL8-ban ne menjen legalább 1700-at... Ilyen memóriamodul szvsz nincs... -
dime27
őstag
válasz
katt777 #15111 üzenetére
Nálam a hűtés ott kezdődik mint az én hűtőm esetleg egy TRUEX ill egy IFX-14 vagy Xigma s1283as ezek amik elégésgesen lehűtik sztem mondjuk 3.8on az i7et
A Prolimatechben meg az a jo h bőven elég rá egy 1400as pwmes próbáltam már két db ultra kaze-el is de kb ha 1 fokot javult tőle a hűtés szal bikaerős és ezt csendben teszi sajna most felmet az ára még jokor vettem meg de visszatérve az Asrockhoz az x58 extrme ára is elkezdett felfelé kuszni jön a karácsony de sztem jövőre itt Mo-n irdatlan árak lesznek vhogy ugy érzem...
-
válasz
katt777 #15027 üzenetére
Játszani 95%-ba csak a CSS-el szoktam, de bármelyik nfs, grid, cod, FC2 megy 1680x1050-be fullon. Talán a crysis és a stalker kivétel ezalól.
Másik meg hogy quad alatt akár passzívan is mehetett volna a rendszer ilyenkor a téli időszakban, még prime alatt se volt 80foktól több. I7 kicsit már más tészta, ezzel már nem hiszem hogy passzívba elbírna, de mint írtam leszabályzott ventikkel is tökéletesen elég, semmi hangja nincs. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #15037 üzenetére
Azt azért ne feletsd el, hogy ha gyorsabb a ram, akkor a CPU terhelése is nő... (Több feldolgozandó adatot kap azonos idő alatt)
A másik, hogy sok I7 "nem szereti" ha nagyon távol van egymástól a QPI/VTT - CPU fesz, ami a Te esetedben igencsak adott...Szerintem amúgy nem az OCZ ramokban kéne keresni a hibát, hanem a proci/beállítás/lap nem megfelelő hozzá.... Az én UD5-öm is izzad 1600@Cl7 alatt (a procival együtt)....
És arról sem szabadna megfeledkezni, hogy ez az integrált memóriavezérlő/Northbridge már nem olyan, mint a régi rendszer.... Itt már minden össze van kötve mindennel, ezért nagyon nem mindegy, milyen szorzókon, egymáshoz képest milyen feszeken hajtja az ember....
Gondolj csak az uncore/ram, vagy QPI/VTT-DRAM fesz megkötésekre....Meg az egyéb szorzós, feszültséges tapasztalatokra....
-
front3r
őstag
válasz
katt777 #15007 üzenetére
Kiderült hogy tényleg a Gmail Notifier Plus a ludas... Nem a tuning hibája. Amúgy a Win7-ben meg szeretem ha minden update fent van, ebből még sosem volt gondom egyik rendszeren sem, fő a biztonság. Meg ugye nem csak biztonsági frissítéseket telepít, hanem mást is, ami hasznos. pl. kompatibilitási gondokat javít.
Sikerült a táblázatod alapján a beállítás nálam is, viszont a memória az CL9-ben hajlandó elindulni csak. Mert ugye a memóriát is így vettem, bár nem hiszem hogy ez fog számítani tuningban hogy mekkora a latency a memórián. Szóval a tuning gondjaimat eddig a memória okozta, most 1,639 V-on üzemel, elvileg stabil, de nincs sok időm teszteket futtatni csak néhány percre, meg tegnap este toltam több játékot is. (GTA 4, MW2, kis Crysis)
Amúgy annyira tudok örülni az i7-nek, annyira rohadt gyors minden a régihez képest, lehet nem használom még ki a CPU-t, de már az is sokat számít hogy mennyi idő alatt jön be a FF, vagy hogy kényelmesen tudok HD filmeket is nézni DXVA nélkül. A játékokról nem is beszélve. Lehet titeket is elkapott először az i7 láz, de aki sokat ül a gép előtt annak fontosak ezek a dolgok. Nem igaz az hogy az i7-et csak annak érdemes venni aki renderelni, tömöríteni szeretne, mert az egész X58-as architektúrának sok egyéb előnye is akad. Jöhettek letámadni!
-
front3r
őstag
válasz
katt777 #15004 üzenetére
Valószínű nem is a LinX-el van baj, hanem van egy Gmail Notifier Plus alkalmazásom ami mindig fut, és valószínűleg ez egy .NET-es program. Mikor nagy a terhelés és végig megy egy kör a LinX-ben, akkor megszűnik a nagy terhelés a procin, ekkor ugrik fel ez az ablak. Ugye terhelés alatt szegény Windows bármilyen ablakot is nagyon nehezen tud kirajzolni, tehát innen veszem hogy ez a kis alkalmazás timeout-ol el a .NET-en keresztül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14984 üzenetére
Nekem is official W7-em van nekem sincs semmi gondom vele. Egyszerűen megy és kész. Pont ennyit várok bármilyen cuccomtól. Noha ezt nem mind teljesíti maradéktalanul.
Megvan, most nagyon rákattantam a DAO-ra. Amíg végig nem tolom addig nem gariztatok csak élvezkedem.
mod:
Tök igazad van. Átverve érzem magam az OCZ által. Legközelebb már nem szórok el ennyi lóvét. Veszek Asrock deszkát meg Kingmaxot és örülök, hogy pöc-röff megy a cucc. Bár ha így gondolkodtam volna most fele ennyi hsz-em se lenne... Minden rosszban van vmi jó ugye.
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #14904 üzenetére
Akkor mondjuk azt, hogy a te lapod nem csinálta így, de van olyan Asus, ami így csinálja. Szerintem ez így helyes.
Egyébként a szorzó fixálása nélkül is így postol be.Qru: Konkrétan Asus és AsRock lapokról volt szó. Más lapoknál a bánat tudja, mi a helyzet. Sosem volt még Gigám.
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #14901 üzenetére
AirBooms: Postoláskor nem veszi figyelembe a szorzót, sem az ASUS, sem az ASRock lapom nem tette.
Nem igaz!
Miután megcsináltam a biosresetet, s már windows alatt is működik a 21-es szorzó, postolásnál is a 21-es szorzóval elérhető maximális értéket írja ki Gene II a CPU frekihez!
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #14766 üzenetére
Na, ez így már jól hangzik.
Valszeg sokat segít a gyári hűtő a CPU-foglalat hűvösen tartásában. (Mondjuk fordítva is igaz tud ez lenni, ha a forró levegőt fújja rá...
)
Érdekes egy lap az az Asrock... Mondjuk én tuti kikészülnék, ha fogalmam se lenne róla, mi milyen feszeken megy valójában...
Ha már témánál vagyunk, én épp a napokban fogok be szerezni egy Scythe infrás hőmérőt...Nem olcsó játék, de nagyon kíváncsi vagyok... És akkor nem kel majd tapicskolni az alkatrészeket...
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #14764 üzenetére
Ez így már sokkal meggyőzőbb.
A lap szenzorjának nem nagyon szabad hinni, általában a lap egy hűvösebb részére építik be, talán hogy a környezeti levegő hőfokát mérje, vagy nem is tudom... Mindenesetre a legtöbb lapon, ami járt nálam, köszönőviszonyban sem volt a lap kritikus alkatrészeinek hőfokához...
Amúgy az Asrock lapon ezek lennének a kritikus alkatrészek, pláne amit lilával kereteztem... [link] Azok is megállnak 50 fok alatt?
A Giga lapomon az azoknak megfelelő alkatrészek eléggé tudnak melegedni komolyabb tuningra.... (Ahogy legutóbb tesztelgettem: 188Mhz BCLK, 21X CPU-multi, 1,25V Vcore (LOAD) 3Ghz Uncore, 1,335V VQPI, 1500Mhz CL7 ram 1,64V, HT ON, többi alapon, tesztre pedig Linx 4Gb rammal) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14754 üzenetére
Klasszikus rpg, elég jó, nézd meg mindenképpen! Elder Scrolls és NWN keverék. Nincs is nagy gépigénye GTX260-al alapon elfut max beállítással 1680x1050-ban 8x AA-val. Grafikára NWN 2, csak annál kicsit részletesebb.
Visszakapcsoltam a házhűtést, egyből 10 fokot hűlt a maghő.
mod: off
-
S.O.S.
senior tag
válasz
katt777 #14739 üzenetére
Nincs valami hasonlóan látványos progi ami P6T deluxe lapommal is menne ?
A turbó v tényleg nem sikerült valami jól.
Az Asus honlapján mintha más kinézetű tuning grafikát láttam volna. De lehet ,hogy nem az volt ,de azis lehet ,hogy az újabb lapokhoz már mást adnak?
Üdv :
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #14702 üzenetére
Na igen, de a 3880-as uncore-nál nem a 3880-al meghajható maximális sebességen ment a ram, hanem 1320-on, mivel az a legnagyobb elérhető szorzó.... Nagyon nem mindegy az uncore-nak, hogy milyen gyors ramot kell kiszolgálnia azonos órajelen... Erre próbáltam célozni...
A QPI sebesség meg nem túl izgalmas, valahol 7600 és 4200 között vége lesz, de igazából a max elérhető BCLK-t leszámítva nem sok vizet zavar.... Korábban többen tapasztalták, hogy akkor lesz a legstabilabb a rendszer, ha a QPI órajele magasabb az Uncore-nál. De én azt tapasztaltam, ez procifüggő, a C0-omon megfigyelhető volt, a D0-omnál nem annyira....
Figy, szerintem nézd meg a CPU-Z-vel az órajeleket, az nekem még nem hibázott XP/Vista alatt... Kiírja a QPI-t és az uncore-t is. (Uncore--> NB a ram fülön) Ami még elég megbízható, ha kiszámolod a BCLK-beállított arány vagy szorzóból, mennyin ment...
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #14694 üzenetére
Szerintem az uncore-od nem bírja.... Nálam ha a rammal volt gond, nem újraindítás volt az eredmény, hanem hibát jelzett a linx, vagy BSOD, vagy 2, vagy 4 GB látszott csak bootoláskor, illetve legrosszabb esetben no boot... (Gondolom, a BSOD estén való újraindítást kikapcsoltad a Windózodban....
) Ellenben ha az Uncore fogy el, akkor újraindítódik a masina.... Amúgy az osztók sem mindegyek, mint már 1000X írtam, nekem is stabil a rendszer (ha jól emlékszem) 3400-as uncore, 1200-as rammal, 1,355V-on, de ha ugyanezt játszom be 3400 és 1600-as rammal, de akár csak 3200/1600-al, mit kapok? Restart....
Nálam a QPI növelése jelentette a probléma megoldását... (1,375V kell a beton 3200/1600 ram/uncore-hoz, 200-as BCLK-n.)
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14666 üzenetére
értem, ugyanúgy nem indul , bár 1760 volt... az a lényeg hogy bár megvolt.,.,,..
használd 1600-n és 3200mhz-s Uncore-al... bőven elég a hétköznapokra, még sok is.
85fok fölött nem igen kéne nyúzni azt a procit....
"3900 feletti QPI linkkel nem tűntek olyan gyorsnak a RAM-jaim"
azzal nem is fog
nem QPI-link hanem Uncore kell hozzá... ne keverd!
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14628 üzenetére
akkor megy ez , csak egy picit lazitani kell rajtuk hogy magasabb órajelen tudjanak menni... az 1760 az már elég jó , egy 1600-s ramtól... ezért kell a subokat kézzel beállitani okosan.. nekem is ment 2000-t az 1866-s ramom
a 4ghz mennyi fesszel megy ? és a 4.2ghz-t mennyivel próbálod...?
amint inditod a tesztet, rögtön dob egy kéket ? vagy mit csinál"de nem nagyon hiszek a Platinumok tuningképességében."
gondolom , pedig van bennük , jókat csinál az OCZ , jó gyártó
-
Ybron
senior tag
válasz
katt777 #14618 üzenetére
Hát nem tudom...
Nem hiszem hogy proci annyira felmelegedne, csak nem hagyja Mugen 2
viszont eVGA oldalán forumban láttam hogy másnak is hasonló a problémája ugyan ezzel a lappal. [link]
Amúgy nem fogtam meg.szerk. megfogtam és ku*vára forró :S pont a videokaryta alatt van...
Ilyenkor mit tudok tenni ? -
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14612 üzenetére
"Azt nem tudom, hogy milyen beállításokkal lehetne egyáltalán elindítani a gépet 1700MHz fölötti RAM-sebességgel."
a következöt probáld meg .. :::
9-9-9-28 1T
tRRD : 6
tWR : 12-14
tWTR : 6
tRTP : 6
tRFC : 98ha van olyan nálad hogy "Rc" akkor azt 36-40-re.. (nálam nincs)
(#14616) katt777 :: szivesen... a 4.2ghz-t meg nehéz lehüteni, pláne ha 1.3v felett kér hozzá... az enyém is ilyen 1.3v felett kell neki a 4.2ghz-hez... simán belekuszik a 85 fokba.. szóval nem fog menni , hacsak nem kirakod a teraszre a gépet, mostmár hüvösebb van... a kinti hideg csodákra képes.... fütött szobába ne probálkozz a 4.2ghz-el ..
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14606 üzenetére
itt konkrétan arra gondolsz amikor a helyesirással kapcsolatban volt észrevételed ?
az tényleg nem érdekel, mert úgyis a mondanivaló a lényeg...Akoskával meg nincs mit lerendeznem,, nem érdekel továbbiakban hogy milyen csalásokat követ el vagy nem... én szóltam neki hogy ez igy nem korrekt, erre ő bedurrant és elég szépen átment személyes sértegetésbe, holott inkább csendbe maradna a csinytevése után.....
"Részemről tényleg unom már ezt a rengeteg személyeskedést,"
valójában elég már amit te is kreálsz személyeskedéseket, ne fogozzd tovább, probálj normális hangnembe fórumozni, idulatoktól mentesen ahogy én is próbálok.... -
Ybron
senior tag
válasz
katt777 #14607 üzenetére
Akkor nem jól sejtettem azt hogy biosban a cpu tempje 27 fokon megy és mikro betölt a rendszer már ugye eleve jobban használja a procit és emiat ír annyival többet ?
Néztem eVGA gyári cd-jét de hangkártya, chipset és hálókártya driveren kivül semmi érdemleges nincs rajta. Csodálkoztam is hogy csak ennyiből áll. Asusoknál annyi minden fölösleges dolog van. Lehet hogy rendes értéket mutatja nem tudom, csak érdekelt hogy mennyire megbízható eVGA érzékelője, mert anno írták hogy asusoknál előfurdul hogy nem a valós értéket mutatja.
Elivileg kéne lennie eVGAnak oylan programja ami mutatja a hőfokokat cpunál. Láttam valahol itt a forumban. -
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14598 üzenetére
téged idézlek :: "Még mindig nem küldött beállítást hozzá, nekem meg nem sikerült belőnöm őket. Egyébként az is érdekes, hogy a nagy tesztelő még egyetlen teljes beállítást sem küldött a táblázatba, amire jóval szerényebb, és csak ritkán megszólaló fórumtársaink képesek voltak, mert ők érdemesítik ennyire a többieket."
valójában én még nem küldtem semilyen eredményt a táblázatodba.... megvan a miértje is, ha már igy rákérdeztél akkor válaszolnom kell rá...
nekem speciál nem teljesen szimpi, nincsenek stabilitásképek csak egy csomó nyers adat amiböl lehet hámozgatni... nekem például aGorneck23 féle Gigabyte P45-s tuning-táblázata tetszik, jó a megjelenése,, van stabilitás kép , és egy feszérték táblázat, amiben látszanak a fontos feszértékek... :::[link] .. csináltam is anno egy csomó eredményt...
ne sértödj meg azért mert nem vagyok pozitiv véleményel a tiedére, ezt eddig egyszersem mondtam , udvariasságból, most is csupán válaszoltam a kérdésedre..."Még mindig nem küldött beállítást hozzá, nekem meg nem sikerült belőnöm őket." itt konkrétan mire vagy kiváncsi ? egy kicsit lemaradtam mit szeretnél...
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14598 üzenetére
"Zájec: Ha te leszarod más véleményét, ne várj el ennél többet másoktól. " olvasd végig az ö h.sz-eit és az enyémeimet... ird le magadnak egy papirra hogy ő hányszor mondta hoggy "leszarja" és én hányszor mondtam... utána gyere visza és ird le vagy idézd...... akoskanak minden harmadik szava az hogy "leszarom"..
ahogy beszél , förtelem és undoritó ilyennek nincs helye a fórumon....
( "ami off-ba és döntve van az idézet" remélem ezzel tisztába vagy mielött azt hinnéd hogy ezeket én mondtam volna... ezek idézetek amit ő mondott...én tök normálisan megkérdeztem miért emelte fel a QPI-link sebességét egy alapórajeles 3Dmar06 tesztnél... nézz be a 3Dmark06 topikban, ott a többi részlet, meg az ahogy egy normálisan feltett kérdésre válaszolt.... egyböl lugatni és sértegetni kezdet, holott én semmi ilyen személyeset nem irtam neki... meglehet nézni...
ezek után látszik hogy nem nekem van problámám..
megkérdöjeleztem a hitelességét , erre ő bedurran,nekemtámad és sérteget...
mindezt azért mert észrevettem hogy csalt ... -
válasz
katt777 #14598 üzenetére
Miért ne tudnád cserélni?
Én 3db 1GB-os modult kaptam 5@$-tól, és itthon mikor kibontottam, akkor derült ki hogy az egyik ramról lejár a borda. Írtam neki, és mondta semmi gond küldjem vissza és kicseréli.
Végül nem kellett mert az egyik csavaron húztam egy kicsit (másikon nem lehet mert le van ragasztva és ha ez sérül ugrik a gari) , és bár így se 100% stabil de már nem jár le.
Mondjuk hozzáteszem hogy ez csak ideiglenes megoldásnak indult, mivel erre volt csak pénz, de majd ha kicsit olcsóbbak lesznek a ram árak akkor veszek 3x2gb-ot. -
ImI87
őstag
válasz
katt777 #14549 üzenetére
Figyelj, én nem akaor ellenséges lenni veled, meg másokkal sem, de két dolog késztetett szólásra:
1.) Ezt a "ráerőltetés" dolgot úgy értem, hogyha bárki idejön a topikba megkérdezni, hogy milyen hűtőt vegyen, akkor Te azonnal beírod, hogy Z600. Újabban meg a lapoknál is ez megy: "mindenki vegyen ASRock-ot, mert olcsó, és jobb, mint az ASUS meg a Giga !!!"
És ezeket már annyiszor beírtad, hogy kicsit unalmas lett. Egy szóval sem mondom, hogy nem jók ezek a termékek! Ha ár-érték arányt nézünk, akkor valóban versenyképes az ASRock lap, meg a Z600 is. Csak ne szajkózd folyton, hogy ezek a legjobbak, mert az nem igaz! Egy lapnál és egy hűtőnél is több szempont van a vásárlásnál, nem csak az ár. Tehát nem kell mindenkinek ezeket ajánlgatni.
2.) A másik adolog, hogy szerintem nagyon erőlteted ezt az "intelligencia" dolgot. Néhány megnyílvánulásodból már az jön ki, hogy Te vagy a mindentudó, Te vagy legokosabb, stb..... Ez nagyon beképzelt stílus. És ez is szemet szúrhat az embereknek.
Persze én nem vagyok senki, hogy megítéljelek, csak a véleményemet írtam le hallkan, OFF-ba téve..........
És mindenkinek:
Ezek miatt a qrva Platinum ram-ok miatt elterjedt a "hiedelem", hogy "a Giga lapok szarok, rossz a memkezelésük, stb...." EZ NEM IGAZ! Érdemben hozzá tudok szólni, mert nekem is Giga UD5 lapom van, és ugyanez az OCZ Platinum 1600 CL7 memóriám.
A probléma sokkal inkább a ram-ok hibája, mert a gyáró által megadott tulajdonságok nagyon ki vannak hegyezve.Be lehet lőni őket 1600 CL7-re 1,65V-on , csak a subtiming-okat kell lazítani hozzá. Én is megtettem, sikerült is 500% memtest stabilitást elérni, és minden más progi is stabil volt. (Sajnos már nincs meg a screen-em a CL7 stabil beállításról. De ezért ne tartson senki hiteltelennek, de nem fogok most órákat azzal tölteni, hogy csináljak teszteket. Aki nem hiszi járjon utána!) Viszont szerintem az egész CL7 nem éri meg a szarakodást, és nem fogok azzal kínlódni minden bios-frissítés után, hogy a subtiming-okat állítgassam. CL8-on Auto subtiming-okkal tökéletesen stabil a gép, és 3 másodperc a beállítás. Az én véleményem szerint sokkal érdemesebb CL8-ban használi, jóval kevesebb feszültségen, főleg azért mert a ettől NINCS észrevehető sebességcsökkenés. Meg lehet nézni, az Everest mérések megmutatják.
Természetesen jogos az igény a vásárlótól, hogyha így adták el a ramot, akkor tudja is. De mégegyszer mondom, nem éri meg a kínlódást. 24/7-es beállításomban a ramok 210*8=1680-on futnak, CL8 időzítéssel, és 1,60V-ot kapnak. Aki nagyon akkor gyorsabb ramokat, az ne az időzítésekkel játsszon, hanem vegyen 1866-os, vagy 2000-es ramokat, úgy teljesítményben többet fog nyerni, (más kérdés, hogy ehhez feszelni kell a lapot, mert ilyen ramsebességhez már magas Uncore kell, ami nehezn szokott menni). -
katt777
félisten
válasz
katt777 #14549 üzenetére
Zájec: Neked tudom, hogy nem lehet elégszer elmondani, de ha a nem 18X szorzóval lenne problémád a 220-as BCLK tesztjével, akkor küldj nekem egy Z600-at, hálásan meg fogom köszönni. Egyébiránt továbbra sem áll szándékomban megfőzni a CPU-mat.
kulerr: Részemről lezárva, csak rühellem az ilyen farizeus magatartást. Egyik, tapasztalatokra hivatkozva megírja, hogy nem jók az ASUS meg a GB lapok, a másik meg nekem szól érte, hogy én miért hivatkozok erre. Én spec. ha valakivel bajom van (de magam még sosem kötöttem bele senkibe, még ha ingerelt is, amihez nyilván kell némi kultúra), pü-ben írom meg, mert így nyilvánosan, még ha igazam lenne is, akkor is úgy tűnne (még ha bizonyos hozzászólók nem is bizonyítanák saját maguk), hogy mások esetleg szándékolt befeketítésével próbálom magam fényezni.
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14538 üzenetére
"számold ki, hogy ha eggyel feljebb állítom bios-ban, akkor mennyin kellett volna menniük"
mit számoljak amikor feljebb belinkeltem az everest benchet1760-n...
ennyit mennek az 1600OCZ-k is..miért nem vistát raksz fel,, az is elvegetál, nálam az van fent...
kicsit magas a x12 szorzód , kisebb nem volt
egyébként én nem igazodok ki azon az IBT teszten , mennyi ideig futott...
mivel nem használom,nincs tapasztalatom..(#14541) katt777 :: miért kell reklámozni ennyire az a kutyaütö lapot
(#14543) dare2Live :: rendben , várom mindenféleképpen...
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
katt777 #14531 üzenetére
404-re nem tudunk mit reagálni.
(2szóköz feleslegesen van a link után)
itt a helyes link -
keIdor
titán
válasz
katt777 #14523 üzenetére
Pedig nyugodtan megnézheted, mert nem kell agyon feszelni hozzá a CPU-t.
Mehet tőlem 16-os szorzó is, mellé 1,0V a procinak, nem az a lényeg.
Nem mondtam, hogy vegyél Rampage II-t.Én is csak azért vettem, mert olcsó volt, és nem kellett rá várni! De majd lesz csere jövőre rendes ATX lapra. Fogalmam sincs mi legyen helyette még... amúgy Orthos már régóta lejárt lemez, nem erre a platformra való. E6600-nál még jó volt.
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #14520 üzenetére
Hogy mennyit jelent? 220MHz BCLK-t nézz, mondjuk 18-as szorzóval. Itt most a BCLK lenne a lényeg, nem a proci órajele.
A Gigabyte és a legtöbb Asus 210 BCLK-t tud stabilan, ami maximálisan elegendő, de kíváncsiságképpen megnézhetnéd az AsRock végét.
Kíváncsi lennék azokra a lapokra, amik 24/7-re tudják a 220MHz BLCK-t. Tehát mondjuk LinX alatt...
Rampage II Gene az tudja.
Biostar X58A is tudja, láttam már Zájec képét.
-
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #14482 üzenetére
Nálam se sűrűn szokott.... Egyik pillanatról a másikra törtnét amúgy a dolog... Tesztelgettem, és egyik fagyis eredmény után elkezdte produkálni a jelenséget. (Jól megszivatott, nem értettem, miért nem stabil a tuningom, ami már beton volt korábban, aztán alapon is hibázott, de érdekes módon, csak sokadszorra, csak hogy még ezzel is szivasson, és +fél nap legyen mire rájövök....
) Mióta stabil beállításokon használom a gépek az új OS-el, tökéletes.
-
HSM
félisten
-
Zájec
veterán
válasz
katt777 #14462 üzenetére
"vagy szimplán a Linx messze nem olyan jó tesztelésre, mint azt páran szeretnék hinni."
szerintem meg teljesen jó
érdekes nálam meg lefut cl7 1600-n...
akkor most mivan?, amikor meg lefut akkor meg kitalálják hogy nem jó mert nem elég megeröltetö a teszt és azért nem hibázot?
mondani mindent lehet....
egyébként akik priviztek neked azokkal a procikkal ,lehet hogy 32-XP-vel nyomták , aztán az nem tetszet neki, vagy valami régebbi verzsön volt... kikitudja...Dare2Live:: ha a vtt feszed volt 1.48v ,akkor azt gyorsan vedd lejebb, legalább 1.40v alá...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14462 üzenetére
Sajnos nem csak a Linx dob hibát. Prime95, IBT is és nem csak error-t dob hanem gyakran kékhalál a jutalmam ha erőltetem a dolgot.
Próbáltam procal együtt húzva, különböző szorzókkal feszekkel és időzítésekkel és úgy sem volt faja a cucc.Persze időm/kedvem sem volt még beadni garba 2 hétig akkor no gép de jövő héten már tényleg rászánom magam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14458 üzenetére
Az én UD4P-mben. Havernak vmi "gagyi" Asus lapja van.
Azon nincs 3. hosszú PCI-E slot. Tudom, hogy a 3. slot durván limitáló lesz, ezért enm is várok nagy különbséget a 2 és 3 kártyás mód között.
HSM: Tápos topikban tájékozódtam és azt mondták a lényeg, hogy egyszerre indítsam/suk a két tápot. Azt hiszem első körben megpróbáljuk majd csak a TX650-el. Végülis 12V-on tud 624W-ot, annak elégnek kéne lennie. Be is kell szerezni pár pci-e táp átalakítót, mert csak 2 van rajta gyárilag ugye...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14440 üzenetére
GTA 4 sem terhel rendesen 2-nél több magot?
mod:
Am ha már 3D... Akarunk csinlni 2 másik fórum társsal 3WaySli tesztet. 3db GTX260 menne együtt. Ehhez kb mennyire kéne húzni a procit? Tudom felbontás függő is, szóval full HD vagy e feltti felbontáson néznénk, a moncsi még nincs meg a teszthez. Szerencsére 2 i7 920 is van, másik srácnak D0-ása van, majd meglátjuk melyik megy többet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14422 üzenetére
Az a nagy helyzet hogy totál igazad van.
Majd iszok egy sört az egészségedre (az is drognak számít ugye).
InVino86: Asus esetleg Foxconn, az is jó lapokat csinál. Biostar se rossz, Zájecnél elég jól muzsikált, Asrock se rossz és legalább olcsó. Gigák eléggé felemások. Nekem nem igazán vált be (nem kezeli rendesen az OCZ ramokat, elég sokat dropol), de van akinél igen.
-
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #14400 üzenetére
Nézz meg valami Foxconn vagy EVGA lapot, ha ennyire unatkozol.
Zájec: Ahogy a Gigabyte is, mind a kettő szeret kiadni 20000 féle lapot, ezért sok a szar közte.
Persze ez csak személyes véleményem volt...
Szerintem meg kb. az összes lap ugyanazt tudja. (24/7)
Szimpátia, elrendezés, support, ár alapján kell dönteni. -
kulerr
őstag
válasz
katt777 #14400 üzenetére
talán azért nem találtad mert a T-POWER alatt van az X58
nem férsz a bőrödbe...most vetted azt a lapot és már cserélni akarod?
én is cserélek ..a DS4-et egy ASUS DLX V2-re, de mielőtt valaki azt mondaná h miért...semmi bajom a gigával csak most lehetőségem van lecserélni nagyon jól és abban sztem egyetért mindenki h ez az ASUS azért jobban ott van...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #14396 üzenetére
Ja ezért marad végül. Ki tudom bekkelni lapos nélkül is.
Redline? Hát azért 1600 CL6-al nem mondanám hogy olyan gagyi lenne... Már ha hozza a ráírtakat, nem csak 1 lapban pl. Lsd OCZ ramom kis története.
Szegény Henk-nél sem megy gyári órajelen az ugyanilyen kit-je. Kezdek félni, mi van ha mégsem a ramom vacak és két hét után vissza jön, mondván, hogy semmi baja.
-
kulerr
őstag
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #14368 üzenetére
Már megint erőlteted a saját vélemyényedet mindenkire...........
A Gigabyte hibátlan, 1-2 ember problámáját nem kell általánosítani. UD5-höz eddig minden bios tök jó volt, 210BCLK 24/7-re, és nálam a ramok is rendben vannak.
Én mint márka jobban kedvelem az ASUS-t, de X58 fronton ugyanazt a felszereltséget a Giga olcsóbban adja, mint ASUS. (Lehet más családban is, de ott nem vagyok képben mostanság.)Egy OFF kérdés:
Win 7-hez már nem kell chipset driver-t tenni?Úgy látom magától megatlált mindent. Vagy ettől még ajánlott? Még csak ismerkedek az új OS-sel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged