Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH #26961 üzenetére
Lehet, hogy kiforrottnak látszik, de lehet lesz még 1-2 variáció Sandy alá pl PCI-E 3.0-val Intel féle USB3 + Sata3 -al és akkor másképp látnád a dolgot lehet. (bár PCI-E prociban van)... meg nem is értek hozzá... inkább leülök 1-es.
Fogyasztás és a teljesítmény meggyőző... nálam is elindult az agyrágó bogár.
Én megvárom mire beállnak az árak és megjön az AMD féle "ellencsapás" aztán meglátjuk.
Szerintem én kihagyom. 1000-2000 Ft többletköltséget kibírok 2 évig villanyszámlában éves / féléves szinten addigra meg lesz szebb jobb stb.
C2Q is elég lenne nekem 3,5-3,8Ghz-en ha lenne mellé memsávszél. -
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #26961 üzenetére
Most olvastam ipon honlapon hogy az európai kezdőára a maximusnak 329-euro
Hát nemtudom te hogy vagy vele de ez k. sok...
Mod:
Azért marad ám a boltba, tudásához képest tul drága... egyedül anynival tud többet mint a mostani slágerlapok hogy 1156-os, se több se kevesebb!mpierre:
Becsomagolják persze, nem azt mondtam hogy nem, de nem kevlárban küldik, 2 hát alatt párszor leeshet ami egy alaplapnál nem épp egézséges!De tételezzük fel hogy megjön... nagy az öröm meg minden 3 hónap mulva meg megdöglik... nah akkor mivan?
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #26955 üzenetére
Attól függ mejk régióból rendeled ha esetleg a föld másik végéről vagy amcsiból akkor egy e-bayes kiszállítással kell szembenézni szerintem 1-2 hét! a gar meg hát az olyan mintha nem lenne, pedig van csak visszaposta várakozás bla bla szvsz nehéz! Pont úgy mint az evga-nál mióta kiment magyarországról nehéz beszerezni kis hazánkban!
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #26949 üzenetére
Balu nekem is mondta, hogy keres ilyen lapot.....
Jó is ez a lap.... de ki vesz ilyen lapot amikor itt van a SB......Airboons... Tényleg nem neked szántam... csak félre értetted az első mondatot...
Nem is ismerlek... azt se tudom mid van... Annyit tudok rolad, valamid elromlott a közelmultban..... Én általánosan irtam azt a szöveget, az hogy pont te rád nyomtam a választ.... te voltál legfelül...Azért bocs amit 2. alkalommal irtam... viszont hisztisnek biztos hisztis vagy......
Cut
-
keIdor
titán
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26915 üzenetére
Ha sok pénzem lesz, akkor GTX580SLI + 430GT PX, értelemszerűen X58 lapban, mert ezt a jó ideig elegendő kombót nyugodtan megtarthatnám X68-ba is. Ha kevesebb, akkor lehet SB, de csak akkor, ha megy az 1. slot 16X a 3. slot 4X mellett, amiről a rivális topicban még nem nyilatkozott senki. Persze azt nem tudom, elég-e 1X sávszél a 430-nak, mert ha 4 kell, akkor kötelezően marad az ASRock, mint alaplap, abban megvan a 16+16+4, ASUS-ban nincs.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26825 üzenetére
Lehet kapni.
Minden RAM-modult lehet "single" is kapni, csak kit-garanciát nem kapsz rá. Ergo ha a tri-kited OK, az ugyanolyan 4. RAM-mal viszont valamiért mégsem OK a quad, akkor nem klamálhatsz (re-klamálásra meg esély sincs), míg egy quad-kit esetén igen. Tri-vel is így van.HSM: Most én fogalmaztam érthetetlenül? Asszem igen. Teszt és teszt mind mást mond, de ha emlékszel, én eddig is egy tuningolt 950 mellett érveltem, ha az embernek ma kellene konfigot vásárolnia.
Miért szapulás a gyenge teljesítmény megjegyzése? Tényleg nem bírom ezt a hozzáállást, hogy valaki egyszerűen közöl egy infót, és akkor az másnak "szapulás" v. fikázás. A Core i is 2 éves technológia.OldJohnny66: Hogy "átmeneti", azt felesleges megjegyezni, mert minden topic az.
Hát az X6-okat én már rég "kiszúrtam", ahogy már anno az X4-eket is. Ezért is írtam már régebben, hogy semmit nem várok a Bulldozertől a bugos meghajtókon kívül.AirBooms: Miért nem tud senki számolni?
Ha veszel egy izmos konfigot kb. 180.000Ft-ért (nagyjából mindig ált. ennyi, de inkább kevesebb egy elfogadható árú, de nagy teljesítményű cucc, nem számolva a továbbhasználható részeket), és használod 3 évig, akkor évi 60.000, havi 5.000 Ft-ba kerül, még ha el sem adod. Szinte bármi másra többet költesz. Ha még el is adod (egy csúcs cuccot el lehet adni 3 év múlva, míg egy közepeset már nem igazán), 1-2 mozijegy, vagy egy buli ára a havi költsége annak, hogy 1.5 évig szuper, 1 évig jó, 0.5 évig közepesen jó géped van. Bár lehet, az én nézőpontom furcsa.
A PH-s teszt, na ja. Az már HD6970 esetében is távol állt kissé a valóságtól, persze lehet, hogy csak véletlenül, és nem azért, mert a támogatóknak megint érdekük az új hardver eladása.Én inkább Guru3D-t, vagy más oldalakat tekintek mérvadónak.
A tömörítőprogik a Phenomot is szeretik!
ASRock Fatal1ty-vel nem gond a CPUhűtő típusa.kpal: Mi is az a "nem hibátlan gép"? Én hibátlan gépet is kihasználtam évekig.
Vikthor: Ha kell CF/SLI, akkor X58, ha nem, akkor SB, ha tuning se, akkor 2500 v. 2600. LGA775 már eléggé elavult és lassú.
Erdei88: Az ASUS 3 slotos 6970-ese a szép mostanában sztem.
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26870 üzenetére
Nem hiszem, hogy a Quad channel nagyon kelleni fog nekik... A 4 magos I7-nek bőven elég 2 erősebb csatorna, az SB is milyen szépen elballag 2-vel. 3 csatorna jól megjáratva full király lesz egy 6-magos SB mellé. Mondjuk egy 8-magos 5Ghz-es mellé már nem biztos, hogy elég lenne, de szerintem még ahhoz is.
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #26847 üzenetére
Egyetértek veled abban, hogy érdekes lenne egy clock to clock összehasonlítás is, de a gyakorlatban úgyis turbóval menne. Vagyis egy lényeg, tudja hozni a teljesítményt, engem nem érdekel, hogy turbóval, vagy nem turbóval, vagy asztallábbal, vagy alumíniumfazékkal...
Amúgy mint említettem, a játékok érdekelnek a legkevésbé, ellenben a felhasználói progik többségében is előnybe kerül az új proci, ha meghúzzuk. A tömörítőprogik - ahogy láttuk a tesztekben - kifejezetten szeretik a magas órajelet. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26830 üzenetére
Miért jó állandóan a Phenom2-t szapulni I7 topicban?
Egyre többet lehet ilyenek olvasni itt. Észre kéne venni, hogy épp egy új architektúra kapujában vagyunk, az X6 pedig egy kb 2 éves motyó frissítése volt. Egy vatta új 32nm-es felső-középkategóriás cumót hasonlítunk egy kb. 2 éves, 45nm-es alsó középkategóriás cucchoz.
Szerintem az AMD teljesen jól szerepelt az árához képest, 66K egy 1100T X6, az X4 970 az 45K. Ehhez egy jó AM3 lap kb. 30K, tehát árban elég baráti, és a 2500-as SB sebességét azért általában megközelíti, a 920-al pedig a legtöbb esetben pariban van alapórajelen. Aki nem tuningol, annak ezek is fontos tények.A bulldozert pedig addig ne írjuk le, amíg nem láttuk! Nekem épp elég volt azt látni, mit tud az új APU-juk, az E350 szénné alázta az összes Atomot minden tekintetben, és egy új kategóriát állított fel, én úgy gondolom az ultrahordozható gépek világában.... Februárban első dolgom lesz venni egy olyan notebook-ra cserélni a netbookom.
Ha a Bulldozer csak fele ilyen jól sikerül, már lesz konkurencia legalább a S1155-nek....
-
AirBooms
addikt
válasz
Hát igen, ez a kérdés, mennyiért tudom most eladni. Azok, akik 180k körül hirdetik, biztosan fogják még egy darabig árulni... Vagy árat csökkentenek.
Tudod mit, meglátjuk, lehet, hogy meghirdetem. Döntsön a véletlen, ha elfogadható áron elviszik (értsd, SB jól jönne ki belőle), hát vigyék...Hihetetlen, hogy egy-két nap alatt mekkorát fordul a világ!!!
-
keIdor
titán
válasz
Hasonló történetem van nekem is egy QX9650-el.
2-3 éve, SzlobiG is biztos emlékszik, hiszen neki is volt.
Tök jó volt, ment 4GHz-en 1,36V-on vagy mennyin (ugye C0 vagy mi volt) azt utána jöttek a Q9550 E0-k fele annyiért amik mentek mint állat. Én is vettem egyet ami a mai napig a lakás túloldalán szolgál 4GHz@1,16V-on.
120k-ért vettem a QX-et de valami 85k-ért vagy mennyiért ment el fél év hirdetés után.Azóta nem szívesen veszek procit 60-70k felett, mert egyszerűen ha jön egy sokkal jobb, akkor nehéz eladni és csak áll benne a pénz. Ez a 920 jó biznic volt másfél éve 50k-ért.
Amúgy lehet érdemes ám megvárni a köv. steppinget a 2600K-nál. Bár... Lynnfield-nek jött másik stepping, vagy csak egy volt?
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26803 üzenetére
Soha nem állítottam, hogy nem tetszik az SB, sőt, nagyon is tetszik.
Csak engem nem győzött meg annyira, hogy kockáztassak a váltással, és még rá is fizessek, pláne, hogy 4GB ram nekem kevés, tehát mehetnék egy 8-as kitért egyből... A netbookomban az 1 magos 1,6Ghz-es Atom proci mellé nem elég nekem a 2GB, nehogymár az asztali 5Ghz-es 4 magos SB mellé kiszúrjam a saját szemem 4GB-al!!!
-
SzlobiG
félisten
válasz
MPowerPH #26799 üzenetére
Pont ezt a tesztet néztem van ahol nagyon megugrik főleg a húzott órajelen, de ahogy írtad is úgy lett volna jó, ha az I7 is olyan órajelen ment volna. Tény, hogy nem sok ráfordítással lehetne váltani, de nem ez az X58 utódja.
Persze lehet én is elcsábulok majd I7 meg van már jó ideje teszi is a dolgát.
Kpal: Igen én a másik nagy durranásra várok.
(#26802) HSM: Pont így vagyok vele én is most megbontani a jól beállított gépet nem sok kedvem lenne és beleugrani egy "ismeretlenbe".
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #26780 üzenetére
En most baromira elgondolkodtam: pont most bizonyitotta be a 980X, hogy meg ö sem versenykepes a Sandyvel. Ar-ertekben föleg nem! Csak a Gulf arabol kijön egy 2600K egy jofele alaplappal, s meg ramra is marad egy kicsi. Igy meg megmarad az R3E is es a 2000-es Trident trikitem, arrol nem beszelve, hogy lesz meg egy vadiuj EVGA lapom is. Ezek mind penzze tehetök, tehat meg nyernek is a bolton. Ha pedig jön Z68 a 2011gyel, meg mindig valthatok.
Nagyon nem volt mar kedvem tovabb varialni, de ez most nagyon megmozgatott, meg akkor is, ha csak par szazalek gyorsulast kapok, s a mostani rendszerem nagyon fincsi. CF meg nem erdekel.
Mit szoltok? -
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #26775 üzenetére
Szerintem jobbak (én a memória írásra, olvasásra és másolásra emlékszem leginkább), de nem csináltam screent, így nem tudok pontosan mit mondani. Olyan rövid ideig volt működőképes az a lap...
A 980X ennyivel gyengébb ezekben a mérésekben???
Viszont a GFlopsokat tolják ezerrel LinX-ben...
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #26741 üzenetére
Hozzám elvileg beugorhatsz, de inkább délelőtt. Mit kellene tesztelni? 13. kerület, Duna Plaza közelében... Írj pü-t!
Más:
Íme a egy LinX és egy Aida eredmény. A LinX szerintem tök jó (stabil a cucc, csak nem akartam kivárni a végét), viszont a ramsebességhez képest 4 GHz-en nagyon kevésnek tartom az Aida írási-, olvasási sebességeit.
Szerintetek? -
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #26745 üzenetére
ne abból álljon már egy első hsz hogy bemásolunk egy halom számot. Az első hsz eléggé megtisztelő dolog,főleg ha tudja az ember hogy meg fog hízni,nem csak odaköpni kell,mert ezt kutya sem fogja elolvasni. Képek,kiemelt szavak,mondatok,tagolás..stb.ezeknek mind-mind sok jelentősége van.
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26691 üzenetére
Nekem bejön az uj színvilága a gigának és mind a mai napig az ud3p deszkám a legkönnyebben kezelhető lapom amim volt!Meg 1155re csak a Noctua hűtőm megy fel mert ahhoz adtak 1156os lefogatót Noctua oldalán meg azt irják h csak az kompatibilis az 1155el!Meg színben is jobban passzolna hozzá ha már ezt nézzük ill elég szép órajeleket érnek el ud5ben sandyvel ahogy nézem!
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #26684 üzenetére
Köszönöm, neked is jobbulást.
Nekem csak 38°C a lázam, viszont a torkom az nagyon fáj, meg amikor köhögök akkor a tüdőm is.
Mézes forró tea kicsit segít...
Azért állítottam le, mert megyek lejjebb, de 1,12V load már eldobja a 2. kört, tehát 3800MHz HT ON itt a vége neki. HT OFF-ot is nézek majd később, szerintem 1,1V alá lemegyek. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26676 üzenetére
A költséghatékonyság nem azonos a bármekkora költséggel. Nem hiszem, hogy P8P67Pro ár fölött sokan mellette döntenének, de mondjuk 50k alatt elfogadható. Sztem. Azt is nézd meg, milyen tuning lehetőségeket kínál, ami meg főleg mellette szól. Én mindenesetre 65k-s 2600K ár alatt nem gondolkodom P67-ben, bár elméletlileg 1VGA + PX kártyára jó, csak ennél pl. arra kell figyelni, hogy a 2 felső slot használatakor felezi a sávszélességet, ezért a 3. PCI-EX16-ba kell tenni a PX karit, mondjuk egy 430GT-t, vagy mi van most arrafelé. Hőeloszlás szempontjából nem rossz az alsó slot használata. ASUS-nál ált. lehet kapcsolni, hogy az első 2 PCI-E slot milyen sávkiosztással menjen.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26675 üzenetére
"...P67 esetében úgysem az alaplap lesz a döntő tényező, hanem a proci. ... 16+2 fázist mondjuk gyengének találom egy kicsit."
Most akkor az alaplapon múlik szerinted, vagy sem?Amit írsz a ramokról az nekem kicsit hülyén hangzik... Eddig se a ram fogta vissza rendszert, hanem az Uncore. Nem hiszem, hogy SB-nél az ne játszana.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #26675 üzenetére
Kicsúsztam a mod -ból. Ez alapján viszont nem biztos, hogy olyan olcsó lesz.
"A mérnök, akinek eddig megkötötte kezét a költséghatékonyság, ezúttal fantáziával telt örömmel kezdhet neki egy high-end kategóriás alaplap tervezésének.
Itt nincsenek gátak, korlátok és az ár béklyója sem tartja vissza a kezetek, csak alkotni kell. Nos, az alkotás ASRock P67 Fatal1ty néven megszületett, első körben egy Professional kivitelű alaplapban."
Elvileg lesz még egy erősebb kivitel is, gondolom Maximus IV szinten.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #26668 üzenetére
Én majd megértem, ha látom, hogy valóban annyiért vetted.
Egyelőre olyan dolgokat tapasztaltam, hogy még a visszaigazoltan lefixált árú cuccomat is magasabb áron postázták ki pl. Lambda Computerből. Az előrendelés eleve nem jelent garantált árat.
Most őszintén, kit érdekel a "limit" 221 BCLK-nál (na, vazze, most mondjam, hogy az ASRock-ban ment 222 is?
), vagy, hogy 4000-nél nem megy többet az uncore? Hol garantálja neked az Intel, vagy bármelyik lapgyártó, hogy a végtelenségig tuningolhatsz egy hardvert?
(Ahogy egy akármilyen jó sportkocsit sem.) Ismersz, én aztán felrovok minden kis szar hibát minden gyártónak (elvégre elméletileg nem hibás termékért fizetek), de hogy ezek a korlátok hibák lennének, azzal nem tudok egyetérteni.
Az ASRock P67 Fatality-je piros-fekete.
Remélem, tetszik.
Még a PCI-EX1 slotok is jó helyen vannak, jaj, el ne csábuljak!
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #26582 üzenetére
Mondjuk ha ilyen hamar jön a Bulldozer én lehet megvárnám azt és egy 95W-os X8 már jöhetne is.
32nm már 1 éve van Intelnél és nem jött új 4 magos proci, ezután sem fog.
-
viktor82
őstag
válasz
MPowerPH #26585 üzenetére
Szerintem ez is felér egy extremel és brutál a kinézete sabertooth
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #26585 üzenetére
Én is ezt mondtam volna, nagyon rendben van ez a lap, csak még nem látom az itthoni árlistákban. Amúgy tényleg nem tűnnek túl drágának a 1155-ös P-s lapok.
Kezdem azt gondolni, kicsit elhamarkodott volt a 980X és az R3E (plusz még jön vissza gariből egy EVGA)... Mondjuk én sem adnám alább 8GB ramnál.
Procikat már kapni? Ha igen, merre, hol mennyiért? -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #26566 üzenetére
Én kiállok BMW mellett nem tudom gyerekek mit nem láttok a sok teszten ez a sandy a i920akat megkajolja reggelire kevesebb hőtermeléssel és fogyasztással én speciel most számolgatok h ha minden cuccom eladom még pénzem is marad és egy igencsak fullos sandy-t tudhatnék magaménak!Igaz nekem két i7es konfigom bánná/bánja....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #26562 üzenetére
Nem ér +30k-t az SB te is tudod jól. Csak az újdonság varázsa miatt gondolkozol rajta. Érthető de maradjon is így. Már mint hogy csak gonodlkozol és maradjon az i7 900.
mod:
tom_tol: Hát talán még a 20% is túlzó... itt javarészt csak hig-tech buz-ok vannak (mint pl én is).
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26537 üzenetére
És SB alatt nem hiányozna a ramod 1/3 része? Nekem is tetszik az SB, főleg a kedvező fogyasztása miatt, de a 4GB nekem ramból kevés, 8GB meg drága.
Na, és akkor még vadászhatnék valami jó lapot is hozzá, amin normális helyen van a PCI slot (meg egyáltalán van rajta...
-
Erdei88
veterán
válasz
MPowerPH #26438 üzenetére
Beszélgethetünk róla pü-ben
Qru, nekem load és idle között nincs különbség feszültségben, csak a cpu órajelet veszi vissza idle.
Viszont, amit nem érte. beállítottam az Offset funkció. Egészen 1,1Vig vissza veszi a feszt is, de amikor ekkora feszen van, illetve ingadozik, a tápom elkezd ciripelni, de nagyon durván. Ha beállítok bioszban egy állandó értéket, nem csinálja. Ez miért van? Mehet ez is gariba?? 14.éig garis, gyorsan kellene döntenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest