Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28226 üzenetére
Ha láttad volna azt a BIOS-t... Na meg azt, ahogyan a lap belövi a feszeket. Félelmetes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28224 üzenetére
Sajnos az nem ilyen egyszerű. Még próbagaris volt a lap, ellenben ragaszkodok hozzá. Most ideiglenesen visszakerült hozzám a Bloodrage.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28221 üzenetére
Úgy néz ki...
Csak azért fura, mert mikor elhoztam még jó volt, tegnap mikor bekapcsoltam már rossz. Első indítástól kezdve ezzel szenvedtem, a True -t fel sem raktam, csak egy Intel gyári hűtőt.
Qru: Próbáltuk más táppal, más procival, más rammal. Ugyan ez.
-
tom_tol
addikt
válasz
Cybertrone #28197 üzenetére
nézd meg mit csinál pl. egy winrar tömörítésnél (nem minden az aida membench)
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28199 üzenetére
Béta bios van csak, mint legújabb. Ezt még kihagyom.
Nem biztos, hogy egyeznie kell. A biost is emberkék írják. Kinek, mi a fontos. Evga-ék talán tapasztaltabbak ebben, mint gigabyte-ék.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28197 üzenetére
Itt csak enabled, vagy disabled van. Nincs más.
Szerk: A korábbi eredményeket átnézve mindig ennyiket kaptam. Tehát ezt tudja.
Nem lesz itt 21k írás...
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28195 üzenetére
Ellenben engedélyeztem a dinamikus videt, így pihiben 0,88V-ra veszi vissza magát a proci...
Ezt, eddig nem sikerült 1,168V alá tornáznom.
No, visszatérve a c-statekre. Az összes engedélyezve van, nálam csak a C1E volt kikapcsolva, de nem változnak a memóriaműveletek. 160 és 195 biciklin is ugyanannyit kapok.
Végül is.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28180 üzenetére
Akkor most várok ötleteket:
160 bicikli, 1600MHz ram, 3360MHz uncore: 18k/14k/20k (olvasás/írás/másolás)
195 bicikli, 1560MHz ram, 3315MHz uncore: 17k/15k/20kAz összes c-state be van kapcsolva. C1E be-, vagy kikapcsolt állapota nem oszt, nem szoroz. Minimális, értsd 2-300MB/s eltérést okoz...
Esetleg még megnézem EIST nélkül.
Szerk: a másolás 1k-t és a késleltetés javult 0,3ns-t.
-
ffodi
veterán
válasz
Nos igen a c6 state csodákra képes everestben, (a csoda 4*2gb 1600-as kingmaxom 2050-en 21/21/26-ot tol
) de a trükk úgy is működik(s1156 esetében legalábbis), ha nem megy a c-state, viszont kikapcsolsz 2 magot(4 mag esetén, 6 mag esetén gondolom 4-et, bár ezzel nincs tapasztalatom.)
Ennél már csak az a szebb, ha windowsban csökkented a bclk-t, aminek hatására csökken a proci ill. a ramórajel, ezzel fordított arányosságban nő a játékokban az avg. fps. Crysis warheadban, unigine heavenben stb.... +10 fps-t is lehet így csinálni(6970-el legalábbis). A progi mérője 10-el többet mutat, a fraps viszont mindig ugyan annyit. Bclk növelés hatására, pedig csökken az fps. Bővebben a 6970-es topicban teszteredményekkel, ha érdekel valakit.......Ki érti ezt?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28186 üzenetére
Mintha a fogamat húzták volna...
De úgy számolok, még egy darabig árában eladhatom. Rakom is össze, 1 hónapja nem volt normális működő gép a kezemben.
Elvonási tünetek már jelentkeztek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Az nem semmi. Na, megnézem majd azt is.
Mod: Bár nekem régen mindig auto-n volt, vagy abszolút off-on.
-
boogie84
veterán
válasz
Cybertrone #28179 üzenetére
Én az első részétől sem estem hasra... ezt meg már ki sem próbálom! Várom a Homefrontot, a Dirt 3-a, Crysis 2-t. Remélem az NFS SHIT 2-t nem cseszik el... A BO-t már nem is említem... nálam egy az egyben akad...
Komolyan meggondolandó h érdemes e gépet venni a mai játékokhoz. -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #28175 üzenetére
Nem valami jók benne a hangok... mondjuk én Xbox-on játszom vele.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #28173 üzenetére
Legnagyobb bajod ez legyen, hogy valamivel lassabb az írás/olvasás. Aida tesztjét én csak akkor futattam le, amikor el akartam adni a ramot, sosem volt mérvadó
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28171 üzenetére
Szerintem ne ess ez miatt kétségbe, ez csak egy bencs, nagy jelentősége nincs.
Pl. Bloodrage -nél prefetch nem volt, a nélkül is rendben voltak az értékek.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28161 üzenetére
Akkor este én is megnézem 200 biciklin, mert 160-on jelentősen kevesebbet ad mindenre.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28164 üzenetére
Hát a fene tudja. Én láttam sokat, ahol hasonlóak voltak, mint Nálam pl. Akkor lehet ez így van rendjén, akinél meg kicsit jobb értékeket mutat, az örüljön neki.
Az az érzésem, én a Gulfival a 20k-s értéknek is örülni fogok. -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #28132 üzenetére
Köszönöm az infót!
Nagyon szeretném, ha a következő hsz.-ek nem a lapok sz@rásáról szólna,(soha nem tettem ilyet én sem) hanem az érdemi minősítésekről és normális emberi hangnemben történő kommunikációról!
Csak [emiatt] kérdeztem, mert ezek szerint a Hardwareheaven tesztjei nem tekinthetőek megbízhatónak.kpal: Semmilyen problémám nincs a lapommal, (sőt
, bár igaz még csak ismerkedünk)
-
boogie84
veterán
válasz
Cybertrone #28128 üzenetére
Valószínűleg én is megvenném most, ha el tudnám passzolni a mostanit.Viszont okosabb döntés lenne a várakozás, v nem?
Fezo-t és EMS20-at ismered?
-
Angelo69
senior tag
válasz
Cybertrone #28122 üzenetére
Nah Te is nagy "szagerto" vagy...
Ha megnezed a Asus csucs lapjait ott sem log ra a borda... -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #28118 üzenetére
"Ellentétben nemsok emberke rohangál sabertoothal , és ez is jelenthet valamit... "
Igen, jelent valamit. Azt hogy kb. másfél évvel később hozták ki, mint pl a sima UD5-öt, meg az első X58-hullámot lapokból.Vagy jelentheti azt, hogy valamiért sokaknak nem szimpi.
De ez nem azt jelenti, hogy nem jó a lap. EVGA-ja is igencsak keveseknek van.
Amúgy a "senkit sem érdekel az USB3" kicsi erős, azért ha ma vennék lapot, szívesebben vennék USB3-asat, mert az már ma is igen prakitus lehet, bár egyetértünk, korántsem nélkülözhetetlen.A SATA3 az, ami még felelsleges lesz jóideig.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #28095 üzenetére
És abba belegondoltál, hogy mi a hosszútávú működés feltétele? Hogy kellő tartalék legyen a cuccban, sose járjon maxon. Márpedig ha kellő tartalék van hagyva a cuccban, akkor nem lehet olyan rossz tuningban.
Akárhol eddig utánaolvastam, teljesen jól lehetett benne tuningolni is, mindenhol csak dícsérték a lapot, szvsz nem ok nélkül, minden porcikájából sugárzik az átgondolt tervezés.Az UD5 oké, hogy jobb lap, csaképpen jóval drágább, és a régin nincs USB3, az újon meg elég érdekes megoldások lettek, nekem nem tetszik.
Amúgy az Asrock-nál meg UD3R-nél mindenképp nagyságrendekkel tuningosabbnak tartom a Sabertooth-ot, pedig hasonló árban vannak.
(#28101) BMW001: Ez nem vita tárgya. Viszont +100-200Mhz-ért, szerintem egyszerűen nem éri meg a dupla ár. Nekem másfélheti fizum az a bő +40K....
Én anno a 75K-ért vett E758-on is igen erősen vaciláltam, és utólag belegondolva nem hozott annyit, mint amennyit ráköltöttem az UD5-re, és ez nem a lap hibája, mert egyébként nagyon szeretem, nem csalódtam benne egyáltalán, hanem egyszerűen ilyen a piac.
Bár itt nyilván az se mindegy, kinek mi a gép, "játékszer", "e-penis", vagy munkaeszköz, vagy hobbi....Elhihetetd, pontosan tudom, mit jelent a rog matrica, és tisztában vagyok azon lapok extra tudásával, de azzal is, hogy ez az extra tudás az átlagfelhasználók 95%-ának teljesen felesleges. Oké, hogy jó poén telefonról bekapcsolni a gépet, vagy 3db multimétert lógatni a lapról LN2 hűtés mellett, meg mekkora poén, hogy alaplapi gombokkal lehet állítgatni, meg OC LCD, meg fullos 3X-osan túlméretezett tápkör, de lássuk be, az átlagfelhasználó nem így fogja használni a gépét és erre semmi komoly szüksége.
Aláírom, vannak emberek, akiknek ez megér ennyit. De ha valaki "csak" egy megbízható, jó lapot keres, kellő tuningpotenciállal épeszű, nem procigyilkos 24/7 tuningra, jó áron, azoknak én továbbra is nyugodt szívvel merem ajánlani a Sabertooth-ot.
Ja, és ezt a sok alaplapos cuccot azért szerintem a procis topicba tegyük inkább OFF-ba.
Ezt mindenkinek írtam.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #28111 üzenetére
Nem fogja, most nézzük a képeket a biosról.
Erdei88:
Angelo69: Nekem személy szerint nem tetszenek.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #28108 üzenetére
Igen, de nekem UD5-öm van és azért bennem is ott van az érzés, hogy csak megismerném azt a lapot is.
Meg a másik, hogy haver akar DFi-t, mert mindig is akart, és most itt lenne egy jó kis lap 42k-ért, ami lókuki érte.
Bonyolult bizony a bios, P5K Premium után csak néztem, hogy mi a fene az a sok opció... darabig szórakoztam vele, de nekem ez magas volt. Zé mesternél már jobban ment a lap.
Első látásra beleszerettem egyébként abba a lapba, milyen szép már ez a zöld-fekete... ha most vennék full gépet szerintem én is az T3eH8 mellett döntenék. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28104 üzenetére
Persze, most nem teljes felsorolásba kezdtem.
A Classified szintén felső katos lap. Talán Bloomfield tuningban a legjobb tulajdonságokkal bír, Gulfira az R3E, és az UD9 a best.
-
gyurczy
őstag
válasz
Cybertrone #28097 üzenetére
UD5-re én is dobok egy szavazatot. PH-n 40 körül bele lehet esni, és tényleg jó kis deszka. B tervnek ASRock, volt olyan is.
-
boogie84
veterán
válasz
Cybertrone #28097 üzenetére
épp azt nézegettem...
olcsó??azt nem mondanám,de aki teljesítményt akar az ne sírjon
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28087 üzenetére
Semmi köze hozzá. Pont a digit pwm hiányzik....
OldJohnny66: Akkor se.
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28083 üzenetére
Szerinted...
Volt digit pwm-s lapom...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28052 üzenetére
Nem, nem tuning probléma volt. Valami más van ott, dime se jó procikat fogott ki, ő rá se tudot próbálni. Moddolás nélkül is megy azért a lap, nekem nem volt vele úgyse problémám egy határig. Itt más gond van, valamiért a BIOS mindig elszáll rajta, és a recovery sem müxik rendesen. És ezzel már volt ez előtt is probléma, csak nem értem az okát. Abszolút nem normális jelenség.
-
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #28058 üzenetére
Befejeztem én is amit tudok a laprol ill ami történt leírtam és azért volt olcsó mert sürgősen kellett a pénz mert kellett a sandy-s alaplaphoz nem volt ill lett volna időm hetekig árulgatni mostmár sandyhez lapot se kapnék azt itt állnék konfig nélkül....
-
dime27
őstag
válasz
Nem tudom h ki csiripelte neked amik bajaim voltak a lappal azokat megtalálod forumban kértem igen nem 1x BMWtől segitséget én max 205ös bclkt értem el a lappal ugyanugy mint az Asrockommal és eddig egyik cuccomat sem feszeltem szanaszét még annyit sem adtam soha mint LARA!Asrockal könnyebben ment a tuning de azt is aláirom h itt procit is ki kell fogni nekem két fos procim volt ami ugyanannyit ment a Bloodrageben mint az Asrockban bclkra pontosan ezt leteszteltem csak a Bloodrage tök hűs volt de ksözi h ugy huzol le itt a forumban h utána se kérdezel a dolgoknak....ezentul esküszöm akkor térek ide be ha normális lesz a közösség meg a hangvétel tisztelet a kivételnek!Ami igen gyér itt sajna...
-
Laraxior
titán
válasz
ha ezzel a lappal próbálkozott akkor nem is csodálom,hiszen első indítás is elég nehézkes volt...nemhogy a tuning
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #28024 üzenetére
Megvan a bibi. Persze hogy Windows a ludas benne. BIOS jól látta ugye, tehát Win is azt látja.
Start - run - msconfig
Rendszerindítás fülön Speciális beállítások..
Jobbra fent Maximális memória elől kivenni a pipát./paff
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #28022 üzenetére
Minden alapon van.
Egy fórumban írtak hasonló hibát, ott CMOS Reset oldotta meg. Megpróbáljuk.
-
qfm
őstag
válasz
Cybertrone #27997 üzenetére
Ha forró lesz, úgyis visszaveszem általános használatra, csak szeretném végre megtudni mit is tud, mert annak idején elakadtam, a ram, és a biossal való egyet nem értés miatt, most sokkal barátságosabb a rendszer, keresem mit tudna.
Egyébként jóval erősebb hűtő lesz rajta, lesz ház hűtés, és minőségi paszta is, valamennyit biztos hozni fog a fokokon.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27951 üzenetére
mittudomén..sosem sikerült kifognom normális tuningos procit..
E8600om 4GHz-et se vitte... Q9550..egyiksem tudta a 4GHz-et
az ezelőtti i7em megint egy halom szar...ettől se várok semmi extrát -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Cybertrone #27946 üzenetére
Ok, túl van tárgyalva
gombcomp: ha lesz rá időm, ami sajna mostanában sosincs. (bár lehet, hogy inkább örülnöm kéne neki), akkor ismét nekiugrok, de most már a panellal.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Cybertrone #27944 üzenetére
Én ezt nem mondtam...mármint, hogy buta
de maradhatott auton.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27938 üzenetére
0.05-el feszel túl..csak nem tudom miért lőtte be magának az 1.7V-ot
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27933 üzenetére
akkor nem értem...egyenlő esélyekkel indulunk...hol?
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27896 üzenetére
aláírás
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27894 üzenetére
én is mindig felvettem a harcot i7-ek ellen a kis Q9550emmel..egy darabig bírta is,de sajna elvérzett a nagyágyúk ellen
úgy különben sem jó nyerni,hogy szinte csak processzorral... az úgy nem kihívás.nekem nem.
-
kpal
nagyúr
válasz
Cybertrone #27877 üzenetére
Majd meglátjuk én is kíváncsi vagyok hogy bírni fogja-e a táp de 980 igencsak van étvágya 4Ghz felet
580sli sőt ami majd utána jön Larának a kövi karija lehet 590 lesz.
Lara:erröl te jutottál eszembe [link]
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27877 üzenetére
GTX580x2 --> 244W x2,de ugye nem járatjuk alapórajelen..ezért lehet felfelé kerekíteni. 980X: 4.4GHz felett simán felszív vagy 150Wot..ha nem többet...és akkor van még 3 winyom,egy PhysX kártyám,pár kisebb,nagyobb ventilátor,egy szivattyú,neonok,ledek....
nah de majd kiderül gyakorlatban,ha összeugrasztjuk...simán le fog kapcsolni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27735 üzenetére
Én ilyenkor költözök ki az erkélyre...
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27692 üzenetére
első dolgom természetesen az északi híd alatt levő pasztát cserélni. Azért kicsit be van száradva
az idő...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27684 üzenetére
Jah, hát főleg, hogy még a 980X-el sem bír el.
Egyébként annak otthoni használatra nem sok értelme van.
Anno volt nálam egy Asus L1N64-SLI WS lap 2db Athlon FX74 -es procival megnézőben. Ez volt az AMD válasza az Intel Quad processzorára. Sajnos nem jött össze, de brutális kombo volt. Ellenben nem lehetett kihasználni, és majdnem eladhatatlan volt, maximum óriási veszteséggel. Én is bagóért hozzájuthattam volna... Ez az SR-2 ugyan ez a szint. Otthoni felhasználásra fölösleges.
Laraxior: Magyar Posta....
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27669 üzenetére
Jah, valszeg a saját szenzorból kikövetkezteti. Meg ugye 2.2v LN2-vel is gyilkos lenne.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #27669 üzenetére
valószínű látja a saját szenzorát
mondjuk én 2.2v os próbálkozást láttam.
ott szerintem mindegy neki h - vagy + egyszerűen az irrealitás miatt denieol -
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #27667 üzenetére
nem az extreme ov-ra gondolok. az azt szabja meg hogy mondjuk disableden 1.7v ig adhatsz cpu feszt. enableden 2.2v ig. de ez egy nem kapcsolható védelem, ami léggel egyszerűen megakadályozza h megkapja a feszt a cpu
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #27650 üzenetére
Hát, én nem mondtam, hogy nem lehet beszélni róla.
Inkább, mint a hüvelygombáról.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27619 üzenetére
LLC nem feltétlen szükséges, én fölöslegesnek tartom, de ugye ez saját vélemény.
A srácnál valami nagyon nem kóser, 1.3v vs. 1.080v, ráadásul az ki van zárva, hogy 4GHz-t ennyi fesszel tudja produkálni.
-
TomiLi
addikt
válasz
Cybertrone #27409 üzenetére
Még megpróbálom! Hátha....
-
TomiLi
addikt
válasz
Cybertrone #27406 üzenetére
ööö, most csak 2560-ra raktam, mert csak 4GB van a gépben (folyamatban van a tri kit)
Ráadásul az ssd miatt le van tiltva a virtuális memória, így ha nagyobbra akartam rakni a linxben a terhelést, akkor rinyált nekem a kedves....Már várom, hogy meg legyen a tri kitem, és akkor jobban megkenem a száját!
Köszi, még egyszer!
-
TomiLi
addikt
válasz
Cybertrone #27404 üzenetére
okés!
Milyen beállításokat kell használnom, hogy tökéletes képet kapjak a rendszer stabilitásáról?
Szívesen fogadom a tanácsokat, mert nem mindennel vagyok képben!Köszönöm!
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #27353 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #27361 üzenetére
Oks.
-
keIdor
titán
válasz
Annyira úgymond "véditek" ti a saját X58 platformotokat, hogy már lassan fárasztó, hogy egy hete azt olvasni csak itt néhány kollégától, hogy ezért meg azért "szarabb" a Sandy Bridge, senki se váltson, mert nem éri meg. Chill out, szerintem mindenki tudomásul vette a hátrányait, nem hiszem, hogy továbbra is ezzel kéne szemetelni a topikot.
Csak azoké füstöl el különben is, aki nagyon megtolja neki...de az meg így járt, ha mindenkinek elég lenne egy laza 4,5GHz nem lenne semmi.
Szóval ezt ne vedd bántásnak, de Te vagy az egyik leghangosabb a napokban, nyugalom van, nem szar a rendszered attól, hogy jött egy újabb.
-
Laraxior
titán
válasz
jaj nem kell azt annyira felfújni...azért mert valaki 4.5GHz-en,vagy éppen X GHz-en járatja normális hűtéssel attól nem lesz semmi baja. Gyári hűtővel meg úgysem fog menni annyit...felesleges ebből nagy ügyet csinálni...ne vegyetek SB-t..ugyan miért ne..meg revízióvárás...
X58 is sült már meg.....akkor mit vegyünk? Semmit?Hülyeség.#27355: Cyberthrone alias Andersen
mindig a leghozzáértőbb...
Pityukám..lazítsál... úgyse lesz Sandy-d akkor tökmindegy,aki meg venni akar..úgyis fog... -
jones965
Modder
válasz
Cybertrone #27301 üzenetére
1,5V a valós fesz.
Illetve nincs egészen annyi, mivel BIOS-ban kapott 230mV + feszkót. -
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #27291 üzenetére
Nem használom mindennap,notin végzem a dolgaim...ez csak hobby céljából
épült.
Sok lesz az OFF! -
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #27289 üzenetére
Ez a régebbi gépemről készült csak az általam gyártott fej miatt tettem be
ezt a képet.Most ilyen belülről . -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27282 üzenetére
A szilikon miatt nem oxidálódhat, azért ajánlott beletenni, ha 24/7 akarod használni. Csak ugye ki az, aki bevállalja?!
HSM: Nem feltétlen, olyan pasztát kell választani. Azzal még nem lenne probléma, inkább utána, mit kezdesz a pasztás foglalattal...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27275 üzenetére
De, már leírtam. Telenyomatod szilikon pasztával a proci foglalatot. Benne van a Vapo könyvében is.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27275 üzenetére
dehogynem...nem használod a gépet. Belül meleg,kívül meg dobsz rá egy jeges cuccot,az mindenképpen párásodni fog,és ha nincsen megfelelően átszellőztetve akkor az bizony előbb-utóbb megkezdi a foglalatot. Hangsúlyozom az extrem topikban jobban tisztába vannak az ilyen dolgokkal,hiszen nekik ott elég nagy ellenségük a pára,gondolom tudnak ellene mit tenni,de hát az nem 24/7... de persze nyócelemi fizika is játszik
24/7-re max galvánelemet lehet használni,ill valami olyan vízhűtő berendezést amivel tudod szabályozni a vízhőfokot megfelelően,mert arra figyelni kell a kinti hőmérséklet függvényében. Szobahőmérsékleten,már egy 5-8 fokos víz is lecsapódhat...BMW001: attól még valahol le fog csapódni a dolog nem?Ha ott belül nem tud akkor jön ki...ott meg nem lehet végtelenségig felitatni
#27278: Attól hogy megy a procid 4400on,mert éppen egy jó példány,attól még hajlandóság,elszántság nincsen meg ezek mellett..az anyagiakról nem is beszélve
Nem olcsó dolog...és roppant türelmet igényel... mellesleg hozzáértés sem árt ha van,vagy tapasztalat -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27267 üzenetére
apróban gombcomp árul egyet 775re házastul 50ért. mondjuk van 1366os lap 775ös felfogatási pontokkal. új áruk tényleg magas, de néha apróban feltűnik egy-egy ilyen. és akkor általában fél évig ott is marad
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27267 üzenetére
Abból már van pot-od, meg dewar tartályod.
Nitro meg annyira nem borsos ezekhez képest.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27263 üzenetére
Neki gyári van, Vapochill, de hogy LS -e azt nem tom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27263 üzenetére
ASETEK Vapochill LS -> gyári.
adatlapon LS van, tehát valszeg az
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27257 üzenetére
Víznél? Eh.
Loadban tuning alatt simán mínuszban tartja a magokat, gombcomp tudna mesélni.
Egyébként egy rettentően egyszerű szerkezetről van szó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27251 üzenetére
szóval szerintem alcsony fesznél nincs értelme, egy jobb lap max droppol 0.05-0.02őt (vagy annyit se), magason meg nem biztos, hogy olyan jót tesz. villogásra meg annyit, hogy a lap szerint nálam a feszek nincsenek optimalizálva. pedig vannak, nagyonis
gombcomp: oké, meggyőztél
24/7re egyébként mennyin használod?
BMW001: azért az UK3000hez képest kevés dolog hangos
. hála égnek nyáron nem sikerült kapnom, utólag belegondoltam, hogy leszabályozva 5Vn is bőven hangosak lettek volna.
AirBooms: köszi, nem tudtam, hogy máris volt steppingváltás is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27255 üzenetére
Áh, dehogy.
Mint a fagyasztó mikor hidegen ráindítasz, kb. olyan hangja van. Ilyen búgásra gondlj, az UK3000 tuti jobban süvít.
Én még csak házilag gyártottat láttam. Most is van egy baszott nagy kompi egy régi Gorenje fagyiból lent a szutiban, de annyira nem értek hozzá, hogy egyedül megcsináljam.
Az az egyetlen probléma vele, hogy párásodás léphet fel a foglalatban. Felül és alul vannak fűtőbetétek, amik meggátolják a jegesedést. Nem tudom mivel járhat egy esetleges páracsepp az érintkezőknél, de sejtem, hogy nem lenne túl jó. Azért kellene az egészet bekenni szilikonnal. De az eltávolításról ár nem írnak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27237 üzenetére
az is igaz, bár szerintem a highend lapok nem igazán droppolnak sokat. szóval szerintem inkább drop, mint hogy kapjon pár tüskét a proci.
AirBooms: elején olyanokat lehetett hallani, hogy a 980asok teszteken elért eredményeit a retailek nem tudták tartani. ezek szerint ez mégsem volt igaz. előző hozzászólásomat akkor tekintsétek semmisnek.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Cybertrone #27242 üzenetére
Voltam kiskereskedő,szervizes,rendszergazda,ismerem a szitut,de nem mondtam,
hogy én szent vagyok....
Hozzáteszem azért ilyen értéknél már necces a dolog.
Amim van,volt az garral vettem. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27235 üzenetére
PH chat? Micsoda? Már ilyen is van? Itt lógok jó pár órát, mégse tudok erről semmit.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27233 üzenetére
Nah ja. De nálam lehet betett neki a melegedés. Hiába próbáltam betartani a határokat, sajnos a procc nem bírta. Amikor a hűtést lekapcsoltam, és kiakadt, akkor is elég magas órajelen járt, és elég sokáig 100C fölött volt. Ott kaphatott egy adagot, és ez az utolsó BCLK mérés/Vantage megpecsételte. Akkor ugye adtam neki 1.52v-t, de hidegben, ami még határon van, de lehet az már sok volt. Bár máig nem értem, miért az Uncore szállt el, igazából az akkori memóriákkal ki sem tudtam hajtani, 3x1Gb, maximum 1800-on tudtam őket hajtani tartósan, de ált. 1600-on ment 3200-as Uncore -al, 1.22v-al.
Még jó hogy volt gari, sajnos most nincs gépem, mert ez is időbe telik. Bár egy csere procit adhattak volna, autóknál ez a szokás, ha garanciális a javítás. -
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #27231 üzenetére
Ezzel egyetértek! Lekopogom, de CPU még nem halt meg nálam!
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #27216 üzenetére
Majd meglátjuk. Amúgy olcsón vettem...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27214 üzenetére
Én is. Hülyeség lenne, de elgondolkoztatott. 125k-ért már lehet befizetnék. Bár lehet pár hónap múlva megbánnám.
Egyébként szurkolok az AMD-nek, és reménykedek, hogy a Bulldozer jól befűt a mostani SB-nek, és akik szaladtak a boltba horror áron megvenni, azok majd sápítoznak, hogy fele annyit ér az övéké.
Akárhogy nézem, ilyen UD4-es lapot az életben nem vennék, még debug led sincs rajta, meg semmi sem. 12+2-es fázis, röhej. UD7, és ezen a szinten kezdődnek az fincsi darabok. Tehát 70k+ egy normális lap.
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #27212 üzenetére
Milyen hülyeségre gondolsz? Több ok is áll a háttérben. Amúgy még csak meghirdettem, nem feltétlenül adom el. Ha okoskodások és szemtelenül alkudozók jönnek majd, akkor marad minden.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #27201 üzenetére
Nem úgy mint ezek...
Rákérdeztem SB topikba, de Over tuti tagadni fog. -
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #27186 üzenetére
Ha nálam nem olvadt össze fémkupaccá a foglalat és a proci 1,4375V-tól
(bios), akkor attól végképp nem fog.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #27186 üzenetére
Annyitól kutya baja sem lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #27182 üzenetére
Pedig egy időben pont az EVGA honlapja volt "tele" ilyen égett/olvadt procilábas Classified-ekkel, mert a sok állat nyomatta bele a kraftot megfelelő hűtés nélkül, és szétolvadtak a lábak a nagy áramerősség alatt.... Mindenki szidta, hogy a +300% arany ennyit ér, csak épp abba nem gondoltak bele, hogy más lap azért nem sült meg, mert a VRM jóval hamarabb feladta, minthogy a procilábak kezdtek volna sülni....
A 10 fázisos bika digitVRM meg picit erős...
-
yako
tag
válasz
Cybertrone #27178 üzenetére
"Had égjenek!"
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27148 üzenetére
Azzal a pocival tuti nem jönne össze, tudom. Azért is mondtam, hogy még vízzel is alig tudod hűteni.
Vantage alatt a 4.6GHz elég necces azzal, az enyém is 4.66MHz-n már határon ugrált maghőket nézve.
Lara, nem tudnád 4.6GHz-n hajtani, ahhoz ütősebb lap kell, és azon már nem bírnád hőfokkal. Az i7 nem a Vcore-tól melegszik, hanem az órajele allergiás, nem is akárhogy.
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone #27150 üzenetére
Kell venni egy 980X-et, az a 32nm-nek köszönhetően 4,2-n sem nagyon megy 60-65 fok fölé LinX alatt. Vagy jöhet az SB...
Hehehe! -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27156 üzenetére
P6T...lapcseréről nincsen szó.
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27154 üzenetére
megvettem volna cakkompakk...az enyémet meg eladtam volna... valószínűleg nem a processzor,hanem a lap hozta volna a határt. Nem tudom hol a vége bclk-ban..még meg kell néznem és úgy nézni processzort... azt a pár ezer forintot megéri... jelenleg HT nélkül meg 4.09GHz-en...azt simán járatnám 4.6GHz-en...bár ha a lap nem bírja akkor is 4.4en..
az már hajtja a VGA-t simán
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27152 üzenetére
nem sokon múlott hogy itt is legyen egy hasonló teljesítményű.... de hálistennek,lemondták...így marad a pénz
majdnem elcsábultam
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27150 üzenetére
ha megy többet is miért ne? Ha van akkor menjen..azért van hogy használd...a "vantól" nem kell félni
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #27148 üzenetére
ha a te radidat kicsit több ventivel hűtenéd akkor kordában tudnád tartani...
Én 6 ventivel simán meg tudtam fogni a Q6600-ot,pedig az is hasonló kazán volt...
egy ideig melegszik a víz,de olyan 30-33 fok körül meg fog állni állandóra,és úgy be fog állni a processzor is 75-78°C körülre...
Bár ha nagyon ki akarod hajtani,akkor 1.39V megnézed mit tud,tesztek alatt adsz neki hideget,elég ha egyszer leteszteled...többet az életbe úgysem lesz úgy leterhelve
Legalábbis én így szoktam...De hát én LaraXioR vagyok...az elmebeteg
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27145 üzenetére
Áh, dehogy.
Ahhoz képest, hogy az enyém léggel 4.2GHz-n maximum 70C -s volt, míg a csak kicsit kazánok jobb vízzel 80C-sek.
-
C64
őstag
válasz
Cybertrone #27142 üzenetére
Nem vészes... Ezt meg hogy érted??
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #27139 üzenetére
Uhhh. Már aggódtam, hogy nagyon öregszem...
-
C64
őstag
válasz
Cybertrone #27120 üzenetére
3800-on atomstabil. Tovább nem is húztam, nincs rá szükségem. LinX egy órán át vitte, minden frankó volt. Max 65 fokra ment fel a hőmérséklete.
A 960-as is 3800-on menne, akkor nincs értelme váltani ugye? -
szacsee
nagyúr
válasz
Cybertrone #27120 üzenetére
960 nem C0-s?
Akkor nem biztos, hogy megéri... max ahogy írtad a szorzók miatt. -
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone #27116 üzenetére
21x210 az 4410, a lapod nem tud számolni
Nem hiszem hogy SB, szerintem 2-3 hét/hónap múlva jóval olcsóbb lesz és inkább használtan veszek. Nem szoktam újonnan venni már lassan semmit, mert csak bukok rajta. Inkább 6870CF, az egyik már megvan, 1-2hét és jön a másik
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #27083 üzenetére
Lesz víz is, szépen lassúban lesz összepakolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest