Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
válasz
keIdor #12437 üzenetére
csinálnál egy képet amin látszanak az adott XMP profilnál milyen értékek vannak...
kiváncsi vagyok mik vannak benne...(köszi elöre is)
valami ilyesmi képre gondolok.. az Everest irja...:: [link]
(amik most vannak nálam kingmaxok, azok is ilyenek,, csak nem low voltage XMP van bennük...)(#12442) almaspece:: akkor te is csinálhatnál egy képet...
lássuk mi van beleirva.... informáciomegosztás -
kulerr
őstag
válasz
keIdor #12416 üzenetére
a lap drivere van fennt de azért köszi...legalább te válaszra méltattál
katt777: ejnye de finnyásnak tetszenek lenni ...ha valaki be mer jönni és kérdezni merészel megzavarva egyesek köreit vagy leszarják vagy vagy valami ürüggyel kioktató stílusban beszélnek vele mindjárt (tisztelet a kivételnek
) ugyanezt műveltétek anno a 9550-es topikban is Egy kicsit elgondolkozhatnátok már ...akik kérdeznek le tudjátok nézni ez pontosan a lelki szegénységeitekre utal.
végül igen elbasztam és muszályt írtam ha gondolod kiteszem az aláírásomba ezt... és még azt hogy tök jó volt mert szerencsémre volt olyan okos ember mint te aki kioktatott erre...40 leszek azaz kb 30 éve tanultam úgy látszik gyorsan felejtek.
-
mpierre
veterán
válasz
keIdor #12376 üzenetére
Azokat is visszavettem. 6-os ram szorzó mellett próbáltam 12-es és 12+1-es QPI szorzóval, illetve 8-as ram szorzó mellett 16-os és 16+1-es QPI szorzóval.
A ram-nak nem adnék feszt, mert serito-nál 1700+MHz ment 1,5V-on, (asszem) HCI memtest-tel ellenőrizte. Azóta én is megtettem 1600MHz-en.
Amennyiben 206MHz felett van a bclk, akkor nem tud elindulni. Cirka 5-7 perc mire megleli a merevlemezeket és az optikai meghajtókat, utána megáll.
206MHz alatt 10 másodperc alatt megtalál mindent és el is indul. Nem bizonytalankodik, teszi a dolgát, linx, occt, meg sacred 2, illetve cad-es alkalmazással terheltem a procit.(pl: sacred 2, mintha 4 magot használna, de lehet, hogy csak azért, mert att-ben engedélyeztem a HT támogatást. Ezt talán valami ügyesebb ember pontosan megmondja...)
-
pohár
félisten
válasz
keIdor #12399 üzenetére
Okés, köszi
És abból melyiket?
Miben különbözik az UD5/UD4/UD3 egymástól?
BR4D... köszi szépen
Nekem is Giga lapon van (965P DS3) és az égvilágon semmi bajon nincs és nem is volt vele
Jaigen, milyen RAM-okat ajánlotok hozzá? Én 3x2GB-ra gondoltam, már csak a márka a kérdéses
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #12295 üzenetére
Hű, ez nem volt szép egy PH! nagyúrtól...
Attól, hogy beteszel egy programot a 64-es program files-ba, attól az még nem lesz 64 bites...Az csak egy sima könyvtár... Ha 64 bites programot akarsz, akkor le kell töltened a program 64bites verzióját, ami természetesen 32biten el sem indul.
[link]
Aztán a program lehet akár a Z meghajtó "16 bit program files" könyvtárában is...
Viszont igen derékül megy a procid! -
Zájec
veterán
válasz
keIdor #12286 üzenetére
hát pedig annak müködni kell,, átirod akármennyire és annyit kell terheljen...
látod nálam müködik.... 5400mb-t terhel le... (enyi a max)
akkord probáld LinX-al azzal legalább teljesen le tudod terhelni...
nálam is 10600mb-t engedet ....(#12287) HSM :: klassz de ahogy nézem csak 3gb-t terheltél le a 6gb-tból...
kb 5.4gb-5.6gb-ra nyugodtan beállithatod..
(#12290) Keldor papa :: akkor csináld LinX-al...
Prime-ból a 25.11 build 2 van fent nálam.. -
HSM
félisten
válasz
keIdor #12284 üzenetére
Szerintem próbáld ki... XP 32biten hibátlanul megy, Vista 64-en a menüjében a disable sound kipipálásával megy, ha nem nyüstölöd mellette a gépet. Elvileg win7-en is illene mennie.
Amúgy csak azért mondom, mert nálam is jóideig stabilnak tűnt a 3200-as uncore 1600@CL8 rammal, csak épp hosszútávon fura dolgokat csinált a gép, pl. 1-2 óra crysis után néha fagyi, de valamikor semmi hiba, tehát ilyen abszolút fura, nehezen debuggolható gebaszokat csinált.... Meg olyan "bizonytalan érzés" volt a gépben időnként....(Ritkán bizonyos dolgok nem mentek olyan gördülékenyen, mint máskor)
De 2800-as uncore-al már tökély...Megelégedtem vele... Pofátlanul stabil és kellően gyors....
[link] És a feszek is barátiak, a hőfokokról nem is beszélve....
(#12286) Keldor papa: Ugye nem a 32bites verzióra próbálod ráerőltetni az 1600MB+ ramot?
-
Zájec
veterán
válasz
keIdor #12282 üzenetére
a Prime-nál nem a Blend-et hanem a Custom-ra kell rányomni és ott jobb alul beirni hogy mennyit terheljen , mert alapon csak 1600mb-n van...
teljesen jó az 1.24v
azon legalább tuti... jó lesz az.. örülj hogy nem rosszabb példány..
most ha esetleg 1.20v menne akkor sem lennél elörébb...
a QPI-nek max 1.35v igen... bár adhatsz 1.40v-t , mert azért azon is van drop.. kb 0.03-0.05v is....
de a 3400mhz-s 3600mhz-s Uncore már böven elég.... túl gyors is..
probáld esetleg 1700-re a ramokat és 3400mhz-n az uncore-t . akár kisebb QPI fesszel..
közben csináltam egy max 12gb terheléses LinX tesztet , amit 26 percig nyomtam hirtelen , de még az elsö kör nem ment le... asziszem 30 percnél volt a második kör indulása, akkor kapcsoltam le.. megyek följebb 1500mhz köré....
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #12280 üzenetére
Teljesen jó a Vcore.
Viszont az uncore-t esélytelennek tartom, hogy annyi fesszel így menjen...
(Vagy legalábbis akkor nagyon visszavett rammal, nem 1600-1800-assal
)
Indíts el rajta egy hyperpi-t, kíváncsi vagyok, kibír-e egy 16M vagy 32M teszet, 8 szálon....Innen letöltheted, nem nagy: [link] Elég finnyás a progi a Vista64-en, nem ajánlatos mellette bármi mást csinálni (pl. netes Flash animációktól lefagyhat, valamiért a Vista hangrendszerével összebalhézik), de sajnos az egyetlen viszonylag hatékony teszt uncore stabilitás tesztelésre, amit eddig találtam....
Viszont elég hamar lefut... -
Zájec
veterán
válasz
keIdor #12277 üzenetére
megnézem azzal esetleg... mindjárt leszedem valahonnan , mert még nincs fent...
tegnap este raktam egy új Vista 64-t erre a vincsimre... ( másikon xp van )..
mod:: ez gondolom jó lesz .:: LinX v0.6.3
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #12118 üzenetére
Arra azért vigyázz, hogy a prime vagy Linx stabilitás messze lehet a tényleges stabilitástól, ahogy tapasztalatam, és az uncore instabilitások a legalattomosabbak, mivel gyakorlatilag alig lehet kitesztelni... Ami nekem eddig valamennyire segített, az úgy 1 óra prime smallfft majd utána egy hyperpi 16M és ha ezt túlélte, akkor 1-2 32M..... Ha valakinek van esetleg jobb Uncore-stabilitás ellenőrző módszere, szívesen veszem, ha megosztja velem...
Nálam ez a legjobb 4giga, de ez "hétköznapra" nem stabil: [link] -
Cyberpunk
félisten
válasz
keIdor #11469 üzenetére
Teljes mértékig egyetértek Keldoral ezt én sem fogalmazhattam volna meg jobban
Ez az XP alatt gyorsabb ebben lehet valami, de a különbség akkor sem számottevő. Részemről legalább is nem nagyon izgat hogy 4-5 fps-el több van vagy kevesebb ha tartósan 30 fölött van. Ja és ti 3DMarkal játszotok vagy játékokkal?
Én is win7-et használok (RTM) és szerintem lényegesen jobb mint az XP már így néhány napos használat útán is merem ezt állítani. Itt az a legfőbb gond amit már Keldor is ecsetelt hogy ijen gép alá és legfőképp ennyi memória (6GB) mellé 32 bites OS-t használni hát
Oké hogy ti nem nagyon tudjátok kihasználni még én sem sűrűn (na azért néha Fotoshop-olok is), de én ezzel úgy vagyok ha már van akkor tudjam is használni. Ne csak úgymond legyen gyakorlatilag egy modul a gépemben ami csak van mintha ott sem lenne. Na mindegy részemről lezárva a vita. Ezt majd ti is belátjátok előbb vagy utóbb sztem -
Sheltem77
aktív tag
válasz
keIdor #11469 üzenetére
Szépen vezetgeted le miért "gondolod" és miért gyorsabb "szerinted" a win7. Megnyugtatlak és pontosítok. A jelen pillanatban eddig megjelent játékok legalább 95%a gyorsabb(némelyik nem is kicsit) xp 32biten mint akármelyik vista/win7en. Nem akarok vitát nyitni, de ezek tények, megnézhetsz akárhány review-t de akár tesztelheted magadis. Most mindenki a windows7et sztárolja, elég jól sikerült rendszer lett(nekem semmi bajom vele) de a játékokban a winxp 32 bit még mindig a leggyorsabb, kár vitázni ezen.
Hangsúlyozom énis win7 x64 et használok..de nem úgy van ahogy írod...
szerk.: ez az ezután kijövő játékoknál könnyen lehet máshogy lesz. -
törölt tag
válasz
keIdor #11455 üzenetére
Hányszor mondták már, hogy javították a resis bugot... F6 óta ezt riogatják a népnek, és sose jó senkinek, csak nagyon gyanús módon a Gigabyte-nak.
Zájec: De szerinted csak a Prime miatt fel fog tenni x64-es rendszert, hogy mutogathassa nektek a rendszerét? Ne haragudj, de szerintem nagy ívben csinál rá, inkább játszik én szerintem, és használja a rendszerét, nem csak mutogatja. Legalábbis ha most x86 rendszere van, és tökéletesen meg van vele elégedve, szerintem Prime miatt nem fog telepíteni új rendszert... Bár nem tudom, nem ismerem Szateszt, de én nekem is XP van most, sokkal több az FPS a játékokban, akármilyen jó x64 alatt is, x86 alatt még jobb.
Lauda: Az tuti, ez a topik egy survivor.
-
törölt tag
válasz
keIdor #11262 üzenetére
Ha jót akarsz, keresel Elpidás Kingmax-ot... Nekem volt Corsair, a többihez képest nem olyan jó (direkt nem gagyizom le...), 1600 CL8-hoz vagy kötve, volt Mushkin, nem szerette a lapomat, és tuningban szintén ratyi volt. Most van Kingmax, és imádom, ár/érték arányban a plafon, legjobb választás. Ja, és semmi XMP, mégis jó.
-
-
viktor82
őstag
válasz
keIdor #11181 üzenetére
Én éppen egy EVGA X58 3X SLI lapot néztem ki ,de félek tőle még nem volt evga lapom szerinted jó lap tuning szempontjából és van LE az gondolom butitott,de elég jól néz ki és az ára is szerényebb ,de még mindig drágább mint egy deluxe!tanácstalan vagyok egyszerűen nem tudok választani ,ja és a giga nálam felejtős!
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
keIdor #10975 üzenetére
Hát Foxconn meg az XFX lapokból szerintem nincs itt a ph-n tulaj.
Az én véleményem az hogy ezek közül a DFI a legjobb az XFX-ről nem halottam túl sok jót még 200MHz-es BCLK-t sem tudtak vele elérni
De miért nem akarsz egy jó kis gigát vagy ASUS-t azokkal tuti hogy nem nyúlsz mellé?
A Gene az tényleg jó választás lenne én is sokáig nézegettem azt a lapot csak nálam fontosabb szempont volt a bővíthetőség ezért letettem az mATX-ról. -
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #10975 üzenetére
Nem kell félni a Rampage 2 Gene-től sem.
Nekem az első mATX lapom, de igazi Asus minőség, sőt! Rengeteg előnye van, nagyon megbízható és jól tuningolható. Igazi, teljes értékű ROG lap, és 775-ös hűtőfelfogatás is van rajta - nagyon baráti árral (Achi épp most adott el egy bontatlan újat 52k-ért...)
-
Zájec
veterán
válasz
keIdor #10975 üzenetére
kérlek , nincsmit
Over-nak nem a nagy DFI van az eH8 ??
( az digit pwm-s) és 76k
a kicsi az fapadosabb és csak 6 fázisu vagy 8 ? most nem tudom csipöböl mondania Foxconn Flaming Blade az megint a "fapados"-abb ,, 6 fázis....
az igazi a Foxconn Bloodrage, az már felszereltebb, bivalyabb... ára 70-80k..
de nincsen tulaj,, legalábbis itt a PH-n még nem jelezte...XFX... szintén fapados , gyenge felépités.. 6 fázis...
info nincs róla,, tulaj sem...én ezeket mind megvizsgáltam mielött a Biostar-t választottam...
-
Sárpac
nagyúr
válasz
keIdor #10975 üzenetére
Mind minőségi gyártó, de azok a lapok náluk az alapkategóriát képviselik.
Foxconnból a Bloodrage amiről nagyon jókat olvastam, de az már 80ks kategória.
DFI-ből a DFI LANPARTY UT X58-T3eH8 ajánlanám szintén 80ks kategória 8digit pwm vezérlővel.
vagy jó alternatíva lehet a Asus Rampage II GENE is igaz mATX de kitűnő lap 56k magasságában. -
Zájec
veterán
válasz
keIdor #10972 üzenetére
az argep.hu-n.. van egy kerskedö a "Compuweb".. korrekt fazon ,töbször beszéltem vele telefonon... Ő a kinti német nagykerböl hozza, de magyar Garancia papirt és áfás számlát ir névreszóloan...) de nem egy ilyen sajfecnit, hanem rendesen, amilyet kell...) ha bármi van, nagyon segitökész, rögtön a német nagykerbe küldi ahol egy kicsit "korrektebb" lehet az ügyintézés , mint a kicsiny hazánkban...
nekem a megrendelés után 3nap alatt meghozta ( hétfön és pénteken küldi el a rendelési listát németbe )... plussz egy nap a GLS... mert ö Pécs-i én meg BP-i....
egyébként 2év gari van a Biostar-ra..
ami a pozitivum egy kicsit, hogy Biostar és leragasztja a dobozt, mint az EVGA....
tehát nincs esély hogy belenyúltak, vagy alighasznált lapot kapsz.. -
Szatesz
őstag
válasz
keIdor #10873 üzenetére
Sorry kicsusztam az idobol....
Miért nem nézegeted az asus p6t ws Pro t? Achiék letesztelték elég szépen muzsikalt...
Vagy a DFI JR -t Over szerint az is 230 bclk t megy és szerintem elég jo lapok ha én vennék ilyen kategoriaban tuti a kettö közül választanék...Bár nemtudom neked mi a konkrét szemszöged.. -
katt777
félisten
válasz
keIdor #10797 üzenetére
Az a te bajod.
Nekem volt AMD lapom, ráadásul elvileg csúcs, az akkora szar volt, hogy hiába megy a Ferrari AMD-vel, többé a hátam közepére sem kívánom.
Az AMD drivereiről meg inkább egy szót se, az egyik jobban kib.szik a felhasználóval, mint a másik.
Az i920 PhenomII árban van (már ha a sebességben legalább elfogadható AMD-ket nézem), és jobb.Zájec: Kéne oda némi hűtés is, nem?
Tesztre próbáltad IBT-t? Az izzasztja legjobban a procit. Mellesleg majd akkor stabil a rendszered, ha a Fallout 3 nem dob ki...
(Hiába a sok tesztprogram.) Tapasztalat.
_Fefe_: Véletlenek nincsenek, maszekoló alkalmazottak viszont annál több helyen, akik széttesztelt vagy cuccot küldenek, mert éppen eladták az eredetit saját zsebre (ilyenkor jön még a garos szarakodás, ami nálam egy VGA esetében 3 hónapig tartott, pedig elvileg 1 héten belül elküldték a cserekarit, csak az valahogy kámforrá vált, még mielőtt a futárhoz került volna). Amúgy én eBoltból vettem Karácsonykor egy dupla fénycsövet, semmi külső sérülés nem látszott rajta, az egyikben mégis el volt törve az izzószálat tartó cső. Reklamációra küldték a cserecuccot, és vitték a rosszat ingyen és bérmentve.
sniper elite: Nem az alkalmazottat büntetik meg, az max. elmegy máshova lopni.
-
Szatesz
őstag
válasz
keIdor #10574 üzenetére
Én is mindig futtatok SuperPi t már csak abbol a szenpontbol is hogy az valamilyen szinten tükrözi hogy mennyire stabil a rendszerem...Nem amiatt hogy nagyon jo eredményt fogok kapni..Csak pl ha leggel akarok megnézni max BCLK t mint pl Zajec akkor elkezdem emelni a BCLK t kis lépésekben és mindig lefuttatok 1M et és ha pl nemfut le az 1M akkor tudom hogy körülbelül már csak 1-2 BCLK t tudok még emelni rajta ÉS validot késziteni....
ÉS más is ha tuningol akkor ezzel problaja tükrözni hogy mennyire is stabil az az adott orajel illetve memoria sebesség...Pl hogy csak 8M et futtat abbol következtetni lehet hogy csak az ment le a 32M már nem futott le neki...ÉS igy tovább...Én emiatt nem tartom ezt hülyeségnek... -
HSM
félisten
válasz
keIdor #10037 üzenetére
Van egy olyan rossz érzésem, hogy ez az SC lap nem lesz egy QPI/BCLK világbajnok, mivel a procitól relatív messze van fizikálisan az X58 csip (hosszabb vezetékek=több zaj a kommunikációs csatornában, nehezebb időzítés, mivel picit később ér be a jel, stb), de ne legyen igazam. Elvileg ezek ellenére is meg lehet jól csinálni, de rekorder nem valószínű, hogy lesz.
(#10043) Szatesz: Azt ne felejtsd el, hogy a lapgyártóknak az esetlegesen felhalmozott B2-es X58 csipeket is el kell először adniuk (a régebbi lapjaikon, plussz azokból is lehet plussz készlet még akár hónapokig), utána jöhet a B3.....
(#10045) Overlocker: Miért akarod szétkapni? Kiírja az verest és asszem még a CPU-Z is, hogy milyen revízió...
Ha másért akarod szétkapni, sry...A sok felesleges hsz-közt már nem győzök keresgélni... XD
-
Overlocker
veterán
válasz
keIdor #10008 üzenetére
Keldor papa és westlake:
Lehet én nem vagyok képbe most,de mi köze van a SATA3-nak és az USB3-nak, az új x58-as chiphez?
Ok. Új feature-k és akkor már ezekre rakjuk rá az új B3-as chippet...nade kérem nem a x58 chip vezérli a sata3&usb3-at, szóval remélem a 'régebbi' lapok is megkapják az új chippeket.
-
knbs
senior tag
Van antituning peldany is de nem jellemzo! xlabs-en olvastam volt ott forumozo,akinek a 3600-hoz mar 1.35V kellett. Ove valoszinu abba az 1%-ba esett. Teny,hogy a nagy tobbseg eleg jol huzhato.
Szerintem vard ki a nyaralasod veget, lehet addig valaki ugy erzi hogy eladja a D0-at picivel tobbert mint ez a C0-de cserebe kisebb hofokaid lehetnek.Westlake-el ertek en is egyet, van itt jopar szanalmas ember, akinek teljesen felesleges itt megszolalnia! Remelem a modik ujra jonnek es ujra torolve lesz a sok off, tiszta baratok kozt megy mar egy KIEMELT topikban
-
Zájec
veterán
Keldor papa ::
van egy jó üzleti ajánlatom részedre , a fentiekre...
eladom neked a gigabyte DS4 + 920(c0/c1) procit 93k -ért (jóárasitva),, és megveszed hozzá vagy HSM kolléga 3x1gb -ját 10k ért ,vagy az enyémet (6gb) 20k-ért...
szerintem ez elég jól hangzik üzletileg részedre..
az elsö variácio megáll 103k-ba , a második 113k-ba...
110k emlitettél, az elsö variácio még 7k-val ólcsobb is....
-
Zájec
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest