- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #29057 üzenetére
Nem is lenne probléma ha egyből nem dobnánk el a labdát úgy hogy a másik zsebében nyiljon a bicska...
De mind1 nem zavar a dolog engem sem, csak csempésszünk kultúrát bele, és szerintem itt a bloomfildek lettek lebecsülve, holott otthoni pályán vagyunk a topikban! Ezért kaptam fel kicsit a vizet, de már megnyugodtam, és elnézést ha valakit megbántottam
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28982 üzenetére
Sorry...
Amúgy a dolog magyarázata, hogy nem létezik olyan tesztprogram ami egy modern X86 processzor összes (kb. 700!, egyes szakirodalmak szerint) különböző utasítását tesztelné, az összes lehetséges sorrendben, az összes lehetséges adattal....
Ezt max a gyárban tudják speciális módszerekkel megoldani. A User meg tuningnál megpróbál olyan programokkal tesztelni, ami a lehető legnagyobb hőtermelést vagy "hibázási hajlamot" elő tudja csalogatni.
De itt tényleg a puding próbája az evés elv működik.
Arról nem is beszélve, hogy sok hiba "eredménye" hétköznapi használat során sokszor észre sem vehető.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28978 üzenetére
Emlékszel, ez volt az az ominózus eset, hogy a már időtlen idők óta stabil beállításom sikerült ezzel percek alatt megborítani...
Nekem csak +0,05V Vcore kellett.
(Lehet, picit kevesebb is elég lett volna, de nem akartam kicentizni.)
Brutális lehet az a proci, 4500Mhz 6 maggal, stabilan!
-
HSM
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #28902 üzenetére
Szerintem ott van a kutya elásva, hogy berakhat 4 modult, jelen esetben 4x1gb-ot, és működhet a tri-ch, de csak úgy, hogy:
Felismeri a 4gb-ot, tri-ch-nak írja, de csak 3gb lesz használható. Ez az az eset, mint amikor s1156-ba raksz 3x2gb ramot, dualt ír, fel is ismeri mind a 6gb-ot, de csak 4 lesz használható.
-
Cybertrone
veterán
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #28877 üzenetére
gulf vs bloom szerintem egész közel lehet, de most fejből nem tudok mondani egymagos teljesítményt. ha nagyon kiváncsiak vagyunk, megnézhetem 3.33g-n a proci egymagos teljesítményét, aztán te is, azonos uncore / ram mellett / utóbbi nemhiszem h nagyon beleszólna / és meglátjuk. a gulftown fog nyerni az valószínű, de nemhiszem hogy sokkal.
pl vga kihajtásban sok különbséget én nem találtam / 5970 33.6k gpu score 4300as 980x-szel és 920 assal is./
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28844 üzenetére
Na kicsit teszteltem... Az E758-ban a slow-mode a 920-ammal 12-es QPI szorzót eredményez. Próbáltam 240-es BCLK-val, BIOS-ig eljut, de már a memóriát is jó sokáig számolja, RAID ROM töltésnél KO, 235-ös BCLK-n szintén. Tovább nem nyúztam, megyek aludni.
De legalább a BIOS-ig eljutott, régebben 222 felett se kép se hang nem volt.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28842 üzenetére
Én anno 222-ig jutottam, de fast mode-ban. Semmi különös plusszfeszt nem igényelt a sima alacsonyabb BCLK-magasabb szorzóhoz képest, legalábbis nálam. Mondjuk mivel BCLK-t teszteltem főleg, azért nem is centiztem ki a feszeket...
Viszont a teljesítménynek jót tett, elég szépen ment, 4Ghz-en nyomott 52Gflops-ot a "régi" 0.6.0-es Linx-ben.... [link]
(#28844) BMW001: Tudom.
De azért így is kellemesen kevés motyó tudja a 222-t stabilan... Még az E758-am se tudja, bezzeg anno az UD5-öm.... Na, de majd csekkolom a lassú módot...
Azt vágod, hogy ez az eredmény 2009 novemberi?Ott a naptár a képen....
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #28822 üzenetére
az nájsz, az első szériás x58 oc lapok közül tényleg toppos a bloodrage. ha nem lenne ez a pár apróbb bios nyűgje, még mindig kalapálná a nagyokat
laraxior
nem fogom neked bizonygatni, másra is figyelnél magadon kívül, pontosan tudnád ez kinek a cucca
viszont ha még sokáig offolsz, meg ilyen stílusban küldöd, lehet takarítás lesz
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #28687 üzenetére
Oda van szegelve a 1,264V terhelés alatt, nem változik. Sok? (A screent pont a LinX végén löttem...)
Az a meglepő, hogy ezzel a procival a maximális drop 0,03V körül mozog, míg a 920-nál volt 0,06-0,07V is. Ez csak akkor igaz, ha elfogadjuk a cpu-z által kiírt értéket, mert ugye szoftveres mérés.
lizakattila: A kék, kimondottan szép szín...
A biosok is különbözőek én az award biost jobban kezelem (Gigabyte). Ennek lassan történelmi okai vannak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #28627 üzenetére
Core2 óta valójában a cpu die trashold-tól való távolságot méri a szenzor, ami - minnél távolabb van ettől a procimag - annál pontatlanabbul mér, ezért van az, hogy üres járatban néha irreális értékeket mutat. Logout-on van is erről egy cikk. Az összes hőfokmérő progi is erre támaszkodik, csak "megfordítja" a dolgot. Ha régebbi CoreTemp használó vagy emlékezhetsz rá, hogy az első CT-ek csak a Distance to TJMax-ot mérték, nem véletlenül... csak a frissebb verziók kapták meg a "valós" hőfok kijelzést amit igazából üres járatban (mikor nem meleg a mag) ugyan úgy pontatlan értéket adnak meg.
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #28627 üzenetére
Zsír.
Akkor, hogy a csudába tájékozódjon tuning közben az ember? Van hővédelem, de nem szeretném addig kergetni... mert lekapcsol, tök jó, de nincs semmi aktív hűtés rajta, ami a hőt elvezesse, mert ugye leállt a gép, tehát szépen megfő magában. Príma.
Ha már kisebb terhelésen/hőfokon rosszul/hibásan mér, mi garantálja, hogy nagyobb terhelésen/hőfokon ezt jól teszi...
Szerk: Intel írja is a specifikációs lapokon, hogy Thermal Monitoring Technologies: No. Vagy rosszul értelmezem.
-
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #28497 üzenetére
Cseréld le a LinX-et, mert a 2010 augusztus előttiek valamiért nem jól számoltak a 980X-en. [link] Ha legutolsó 2010. Novemberi van, akkor lövésem sincs.
Én már rég nem állítom all-ra, mert néha leállt, hogy elfogyott a memória. Cirka 100-150MB-tal csökkentem a számolandó méretet és akkor nem ad ilyen hibaüzenetet.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #28419 üzenetére
Hát nah, meg kell nézni mi a vége... az már a vég után van 1-el...
Mellesleg csak utalás akart lenni Jones kollégának hogy esély nincs rá hogy 215*21-en post legyen
Ennek a cuccnak az a vége... és ezért sem a proci sem a lap sem a ram nem hibáztatható... mindennek van egy vége, mondjuk mi folyamatosan annak a határán tartjuk szeretett rendszereinket
pincehely:
Én 210-es BCLK-n járatom a gépet mindíg 20-as szorzóval, olyan 3800-3900-ig jó vagyok, aztán már bogarászni is kel komolyabban a biosban, oszt vagy összejön vagy nem -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28403 üzenetére
Igazából a Phenom X6-okkal sincs semi baj szvsz, hozza azt a szűk +50%-ot, amit a magszám indokol. Egyszerűen az a technológia kifújt, ennyit tud. Az SB a gyártástechnológián kívül mit tud felmutatni? A több, mint 2 éves I7-ekhez képest nagyon kemény 10%-ot. Ez nagyon soványka. Oké, jobb turbo, meg barátibb fogyasztás, jobb tuningpotenciál. De utóbbi 3 nagyrészt a gyártástechnológiának köszönhető. Ezért mondom én azt, hogy hozta a kötelezőt, aztán punktum. Pedig ennek most nagyobbat kellet volna szólni, mert ez mikroarchitektúra fejlesztés volt, mint anno a core2->I7...
Amúgy az Intel se csinálta máshogy a 6-magosát, mint az AMD. Belenyomott a meglévőbe +2 magot azt csá. Az Intel 6-magosának előnye, hogy 32nm-re tették át.(#28404) Laraxior:Legjobb tudomásom szerint a Tcase a proci kupakjának legnagyobb megengedett hőfoka.
Ha már hasonlítgatod, vedd számításba, hogy a xeon 5600-ak uncore/memória zárasak! Mondjuk asszem 1333 a max, ami 200-as BCLK-n már 2ghz ram...Meg nem tudom, lefelé tudod-e állítani, de úgy rémlik, hogy legalábbis az 5500-aknál lefelé se lehetett.
EVGA SR2 tulajokat érdemes kikérdezni, abban a lapban ugye csak ezek mennek duplaprocis konfigban a dupla QPI miatt, ami csak ezekben engedélyezett. -
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #28399 üzenetére
X5660...összevissza vannak elnevezve
minnyá érdeklődök FPO-t,..bár nem tudom számít-e..úgyse fut sok belőle.Ő az..már drágább,mint a másik
1219dollár
reméljük a Bloodrage is megeszi
küldök privit... van kis dumálnivalónk
(a smile csak vicc volt
)
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28395 üzenetére
Oké, beintené a mezőnyt, de az egy kétprocis csúcs-szerver, ez meg egy egyprocis csúcs-asztali!
Szandikát lehet kihagyom, nem az esetem. Majd vagy valami s1356, vagy méginkább ivy-ke!
(#28396) Cybertrone: Ja, csaképpen azok kétprocis szerverek, +2 maggal....
(#28397) BMW001: Igen, a K8-ak fölött eljárt már az idő, hiába hívják már K10,5-nek...
Bár most az Intel is kicsit ugyanazt csinálja, ami anno az AMD lezülléséhez vezetett... Azért lássuk be, a Core2 óta olyan igazán nagy áttörést nem láttunk, csak folyamatosan hozták a kötelezőt....
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #28375 üzenetére
előbb gondolnék socket hibára, vagyis görbe pinre ...
helkis
mnh-e hyperrel kezdett az elpida azzal álltak le mert nagyon sok modul halt meg 0 terheléstől, alapfesz alatt, aztán később leváltottak mgh-e hyperre amik jóval szebb számokat produkáltak meghibásodás címén. az enyém mondjuk ígyis megdöglött. 1 a 3 modulból. lehet az 1.9v -ot nem szerette
-
helkis
veterán
válasz
MPowerPH #28375 üzenetére
a "jófélét" lehetne kicsit boncolgatni?
olvasgattam az elpida hyper chipről, hogy igenjól mennek 2000 CL7, de valami gond folytán leálltak a gyártással, vagy a sok selejt miatt nem forglalmazzák már őket..
hmm.. hogy tud az egyik dimm elszállni? (akkor már egyik csatorna dobná be a kulcsot nem?) nem lehet hogy a proci a bibis?
-
helkis
veterán
válasz
MPowerPH #28356 üzenetére
dehogynem mennek..
, megérkeztem a klubba!
[link]
még csak alap bclk, és csak dualch ram, ami alapon van..hallgattam rád és berendeltem ezt a R3E-t.. remélem beváltja a reményeimet, mindenesetre kezdésnek nem rossz, de asszem be kell járnom rampage órára, mert ami ennek a biosában van, az valami eszméletlen..
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest