- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #27796 üzenetére
Játékra még i7 sem kell.
Keldor papa: Igen, fogynak. Ráadásul egy DDR1-es élgyártó, mint a Geil is elvesztette azt a színvonalat, amit képviselt.
Én Crysis 2-re csak NV-re fogok újítani, már ha megéri. Nincs hozzá nagy kedvem, de már megint csalódnom kellett az AMD-ben, most a Cayman sem olyan lett, mint amilyenre számítottam.
-
keIdor
titán
válasz
radi8tor #27803 üzenetére
Áprilisig vettem egyébként, onnantól uborkaszezon lesz úgyis szeptemberig. Haverom tavasszal újít gépet, már le is van zsírozva, hogy az egyiket majd elviszi.
- Test Drive Unlimited 2 - 2011. február 11.
- Bulletstorm - 2011. február 22.
- Crysis 2 - 2011. március 22.
- Portal 2 - 2011. április 20.
- Deus Ex: Human Revolution - 2011. április
- Duke Nukem Forever - 2011. május 3.
- F.3.A.R. - 2011. májusEzekre kell a powa, őszre meg visszatérek valami jobbal.
November környékén már gondolom érezni lehet majd a 28nm szagát is.
-
Laraxior
titán
válasz
radi8tor #27799 üzenetére
azért anno amikor Q9550et és i7-et hasonlítottam össze,akkor kb 400MHz plusz órajelre volt szükség a Yorknál,hogy be tudja hozni az i7-et játékokban,tesztekben. mondjuk én itt csak 3dmark-ra és Crysis-ra gondolok.
Tehát ha most megveszem ezt a 980X-et és neadjisten sikerül belőnöm egy frankó magas órajelet, még nem tudom hány maggal, de az biztos hogy HToff-alakkor biztosan a maximális teljesítményt tudom majd kihozni a GTX580amból
Ez a 980X,ha meglesz a jövő héten..ha nem,akkor...nem tudom..920-950...árfüggő. Ha meglesz akkor biztosan nem fogom lecserélni 2 éven belül. A mostani csúcsprocesszorok simán megállják a helyüket a jövőben érkező újabb processzorfamília között -
Cybertrone
veterán
-
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor #25102 üzenetére
oc versenyeken hétköznapi stabilitásra sosem tesztelnek
volt egy két elmebeteg kezdeményezés amikor intel burntestet kellett futtatni extrém körülmények között, de az 5 passos volt 1024mb rammal, ami a mindennapi stabilitást nem nagyon fejezi ki főleg hogy a processzorok folyékony nitrogénnel voltak hűtve.
szerintem az a mindennaposan stabil, ami az általad használt programokban sosem hibázik, valamint a hőmérsékletek a normális keretek között maradnak. -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #24776 üzenetére
Ez nem kitesztelés...
A kitesztelés sokkal több dologból áll, tesztelni kell a memória rendszert, a QPI buszt, az L3 cache-t, mindent, és ha ez sem elég, és később hiba merülne fel (gyakran megesik) akkor is finomítani kell. Ez egy elég hosszú folyamat... Nálam az I7 már több, mint egy éve intenzív használat mellett megy 3675Mhz-en, 1400@CL7 ramokkal. Igaz, hogy ugyanezekkel a feszekkel kb. 4000Mhz-et teszteltem ki 1500@CL7 ramokkal, de ennyi biztonsági tartalék kell. A fogyasztás sem vészes, és egy árva kékhalálom nem volt... (De, egy volt, az Ati drivere miatt...) Persze, egy kis terheltségű szervernek tök felesleges tuningolva menni....
Nekem pl. amikor a QPI kicsit kevés feszt kapott, minden Burn Test ment napokig, és egy 15 perc firefox+foobar mp3 "terhelés" állóra fagyasztotta, közvetlen a teszt után, mikor már nagyon boldog voltam, hogy dejó, stabil végre....
Egyedül a hyperpi 32M testjével sikerült hibázásra bírnom, az összes többi teszt hibátlanul futott.
(#24778) lajosx: Sajnos nem így működik a dolog, nem a gyári órajeltől függ, mit tud tuningban... Egy 3800-as I7 tuning sokkal nagyobb túlhajtás, mint egy C2Q 3200-on...
Ráadásul I7-nél mivel komplexebb sokkal a proci, többmindenre kell odafigyelni. -
válasz
radi8tor #24776 üzenetére
Na nekem is ez pont a bajom,hogy hiába tesztelem minden ok,de viszont rá 2 napra egy sima bootolásnál meg behal.
Szóval nem értem én ezeket a teszt programokat, most meg várom hogy csinálja és küldjem ide a képet a hiba üzenetröl,de semmiilyenkor bezzeg nem hal be
Meg az is normális hogy terheletlenül 30-35c a proci de amint leterhelem egyböl ugrik 70c re?nem túl nagy külömbség az?
Én nem tudom valahogy az I7 tuning nem úgy megy ahogy kellenne, a régi quad-os gépemhez se értettem nagyon,de ott semmi gond nem volt kis feszemeléssel, ment 3200mhz-en 2.400mhz-röl, itt meg kinlodok 3.06ról 3.8ra is -
Sefi84
senior tag
válasz
radi8tor #24770 üzenetére
Nagyon egyszerű, meghalt!
Nem kesergek, mert ha lesz helyette egy EVGA-am azt is kipróbálom, ennek a kettőnek van csak digitális vonala és a bios is megegyezik.
Egyébként nagyon szerettem, mert a legstabilabb lapom volt idáig és a dropp sem szerepelt a szótárába, nagyon tuti lap volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
A Giga biost is útálom és az Asust is!
Ennek a kettőnek meg bejön és ki szeretném próbálni ha lehet. -
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #24463 üzenetére
Te vagy a 4. tulaj, ha jól számolom.
De még nem láttam egy rendes tesztet. Szerezz be egy combos hűtőt, addig próbálkozni sem tudsz.
sNORh: Üdv.
Milyen VGA van a gépben még az mellett? Bár lehet az már nem oszt, nem szoroz.
mod: Hát, 12V-s részleg elég gyengusz sajnos. 24A az lehet kevéske lesz, és ki tudja milyenek nagy terhelésre a feszültségingadozások.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #23982 üzenetére
SB -hez a lapot is cserélni kell, ha ezt a vonalat nézzük akkor X68-as lap, házzá pedig már nem tri, hanem quad channel memória kit.
SB már bemutatkozott, de csak 2011 q1-től lesz kapható, és csak az IGP-s modellek, amik P65/67-es lapokba mennek.
Majd Socket R-be jönnek 2011 Q3-Q4 -ben az IGP nélküli komolyabb megoldások. Ez váltja a jelenlegi i7-900-as szériát, szóval még 1év.Gaben01: Hát, az történt ami várható volt. A két proci ugyan azt tudja. Az 1366 előnye a jobb tuningolhatóság, az esetleges későbbi bővíthetőség, a CF/SLI támogatás, és a memóriát komolyan igénybe vevő alkalmazások gyorsabb futtatása. Hátránya, hogy kicsit drágább az alaplap hozzá.
-
Integra
titán
válasz
radi8tor #20446 üzenetére
abban van a többi cucc, ami jött, táp, cpu, vga, ventillátorok, pci wifi, dvd, ssd. az alaplapot is tudtam volna ugyanonnan venni, de "megbolondult" az oldal és nem mutatta, majd később írtak, hogy pedig volt nekik raktáron, spóroltam volna még 10 eurót, na mindegy.
kpal: nem angol
digit, pince: fáradt vagyok hozzá, rohadt sok a meló, régen biztos neki estem volna, most már csak egyszerűen megvár. véletlenül tönkretenni semmit sem akarok a nagy igyekezetben, akkor visítanék
-
Integra
titán
válasz
radi8tor #20006 üzenetére
ajjjeeee, egy újabb kérdés amiről fogalmam sincsen
annak tudatában húznám, hogy a cpu mellé mit enged. mert az alaplap biztos engedi bőven.
a cpu-t lehet húzni egy adott szintig stabilan. ahhoz kellene a ram, hogy azt a húzott cpu sebességet ha lehet, ideálisan kiszolgálja. hogy ez pont 1866-os vagy több kell legyen.. na az ilyenekben várom a guruk segítségét -
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #19491 üzenetére
Igazából nagyon nem az újdonságokra szoktam hajtani. Most az i7-el eljött egy olyan korszak, hogy nem kell alaplapot és procit cserélni, ehhez képest már volt 3db 920-asom, és most a 930-asom. De megfogadtam, most 1 évig leállok. VGA csere meg normális, maximum 3 hónapot szoktak kihúzni nálam, utána már kell valami új. Jó, ha az ember mindent kipróbál.
Most 5870-re pályázok, de erősen gondolkozok, hogy előtte gyorsan megnézek egy GTX260 vagy 280 SLI-t. Ez betegség...
-
Osiris
őstag
válasz
radi8tor #17799 üzenetére
Megvolt a memtest86+ és a ramok jók, 1900 8-8-8-24 ben is, linx alatt meg 1066mhz-en is hiba van 2-3 kör után.. Én egyenlőre a lapra gyanakszom, mivel a procik nem szoktak túl gyakran tönkremenni, főleg ha nem kapnak nagy feszeket. ...lehet, hogy mégis a régi gyanúm fog beigazolódni: az erősítőből jön valami túláram a gépbe a hangkártyán keresztül.. csak ezt sehogy nem tudom kimérni.
Mindenesetre az előző konfigom ugyanígy leépült, és abból csak az erősítő és a hangkártya maradt.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #17549 üzenetére
Alapból igen, de normális lapban ahogy észrevettem a 920-hoz is be lehet ezt állítani BIOS-ban (ha az ember nem tuningol akkor a QPI szorzó 36->48-ra állítása pont a megfelelő értéket fogja kiadni). Plusz ahogy ADAM1337 is írta, a deszka akár alapból is belőheti arra. Különbség még hogy tudtommal a 975EE-nek 20 az Uncore szorzója alapból, míg a 920-nak 16, de ezt szintén át lehet lőni BIOS-ban, szóval ezek nem kőbevésett dolgok.
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor #17394 üzenetére
És 4GHz-en?
RI/OS: Erősen rosszindulatú vagy, ill. semmi tapasztalatod ASRock-kal a jelek szerint.
Sárpac: Z600-nál 2-3°C egy plusz venti 1100RPM-en. Nálad mennyin ment a 3 ekkora különbséghez?
ADAM1337: A max elérhető BCLK mindenképpen leginkább CPU kérdése, de ha azok, akiknek más lapokban 220 körülire volt képes a CPU-juk, hirtelen 260-at érnek el egy Bloodrage-ben, akkor elismerésem. Csak ez minősítené a lapot, és nem a procit.
dime27: Nekem most csak szimpla midi házam van (honlapom v. logout: TACENS Signum), de a lap 34°C-os, és 4GHz-es procival sem melegedett 50°C-ig. A P6T Dlx sokkal forrófejűbb volt HAF932-ben, és ez nem a ház sara.
D14 viszont nem PWM-es, fullon halk?
BMW001: Mindig is mondtam, hogy azért a legjobb a Z600, amennyibe kerül, egyébként 9200Ft-tól kapható, 10k-tól meg egy rakás helyen van. Amúgy az egyetlen hűtő, amelyik a gépemben jobban teljesített, mint a tesztekben, amelyekben az összes, nála jobb hűtő magasabb fordulatú ventikkel volt hűtve. Én továbbra is azt látom, hogy azonos hűtés mellett kb. 2-3°C a hátránya. Ez nyilván nem mindenkinek tetszik, aki esetleg dupla áron vett hasonló teljesítményt.
BCLK meg továbbra is CPU kérdése. Asszem lacc88 írta a 235-öst ASRockban, én 220 fölött nem tudom nézni, amíg gyári hűtőm van. Amúgy olyan fontosságot tulajdonítotok a BCLK-nak, mintha azon múlna a tuning, miközben gyengébb procikkal is lazán el lehet 4GHz-et érni már 21x191MHz-cel is.
Amúgy egy Z600-at eladó srácnak megírtam, hogy nézze meg a TRUE-t, mielőtt Megahalems-et venne. Mugen 2 nem erősebb egyiknél sem a 3-ból.
Nem lenne ilyen vita, ha nem fikáznák a Z600-at + az ASRockot olyanok, akiknek sosem volt egyik sem, max. marketing-teszteket olvasnak. Részemről többet erről nem írok; ti örüljetek, mennyire megérte drága lapot (hűtőt) vennetek, mi, csóró ASRockerek meg örülünk, hogy olcsón van ugyanolyan erős konfigunk, max lemondunk pár extráról.
HSM: Hát pont azt írtam, hogy a BCLK lópikula, csak egy dolog, attól még lehet tuningolni bármelyik lapban. Amúgy pont az i7-nél számítana olyan sokat a lap, amikor a lényeget belezsúfolták a prociba, és csak X58 chipsettel megy, amely szintén ua. minden lapban? Ettől persze még számít, de nem annyira, mint más prociknál, és a hűtés is fontos, de kimondottan rosszul hűtő lapokat illetően csak Gene-ról olvastam (ami meg nem i7-specifikus).
Lássunk egy azonos procit X58X-ben + EVGA-ban tuningolva, ugyanolyan RAM-okkal, és kiderül a különbség (elhiszem, hogy lehet, persze minimális gyakorlati jelentőséggel). Amúgy továbbra sem állítom, hogy az ASRock pont ugyanazt tudja, vagy jobb lenne, csak azt, hogy nem feltétlenül rosszabb. Nem láttam még ilyen tesztet. Ha nem akarsz falra mászni, vegyél olcsó lapot és akkor nem savanyú a szőlő; de nálad főképp nem értem ezt, hiszen már írtad, hogy milyen, számodra jelentős extrákkal bír az EVGA lapod.Ezt az ASRock-ok nem tudják, ergo a te szempontodból sokkal jobb a tiéd.
Mem-teszteket CSorBa linkelt be anno, aki agyba tuningolta az ASRock lapját, és azóta is vígan használja.
A továbbiakban neked is csak azt tudom mondani, hogy majd akkor nyilatkozz, ha lesz ASRock lapod, addig mellőzd a leszólását.Azt csak egy hülye gondolja, hogy pusztán attól, hogy biosban magasabb értéket ír be, magasabb feszen stabil a lapja (hát még, ha igazolható is, hogy a valós fesz. ugyanakkora). Ha meg túlfeszel, akkor már rohadt király lapja van, mert "alacsonyabb" feszen stabil.
Max. azt lehet mondani, hogy minél közelebb áll egy lap ahhoz, hogy valójában is a bios-ban beállított feszeket adja meg, annál pontosabb. Itt jegyezném meg, hogy az ASUS-omban KI volt kapcsolva az improved VDroop.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #17027 üzenetére
Persze, tudom jól.
Bár az első hetekben azért általában tényleg ritkán érdemes megvenni valamit, pláne, ha nincs konkurencia, és korlátozott a rendelkezésreállás... Ez mindig felveri az árakat...
Én is 60K-ért vettem a megjelenése másnapján a 4890-em... Mondjuk, meglepően alacsony nyitóárral kezdett, a 4870 refi 1GB drágább lett volna... Utána egyből felment 72K-ra, és ott is marad egy jódarabig...
(Gondolom, a kereskedők rájöttek, van erre kereslet többért is...)
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #16274 üzenetére
Amit még néztem, hogy az EVGA is tud hasonlót, de ott nem tudod megadni, milyen hőfokot figyeljen, de tud állítani automatán valahogy, és tud olyat, hogy x fordulaton menjen a venti állandóan... Még az is praktikusnak tűnik, OC profil erősebb, fixre belőtt ventikkel, meg normál profil szélcsendben...
-
Tody56
aktív tag
válasz
radi8tor #15857 üzenetére
Igen is számít az időzítés. Szerintem ezt mindenki belátja, csak talán jobban lehet kamatoztatni a nagyobb mhz-et.
Nekem az a tapasztalatom, hogy kb +200mhz annyit számít mint hogy pl cl9-ből cl8-ra csökkentünk stbstb.
Én azért választottam ezt a ramot, mert nem akarom folyamatosan 1.35v felett hajtani a procim qpi feszét.1600-hoz viszont simán elég ez a feszültség és ilyen időzítéssel nagyon gyors is.
- Én jelenleg egy 12cm-es ventivel hűtöm kényszerből igaz nagyon kicsi fordulaton. Amint lesz rá időm, megy rá a víz. Nagyon komoly stabilitást tud adni a gépnek pláne tuning alatt. -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #15378 üzenetére
A prociba tették a PCI-e vezérlőt, ami elvileg kisebb késleltetést jelenthet, de gyakorlatilag szerintem nem jelent.
Viszont így ugrott a rendes CF/SLI támogatás, mert max 16 PCIe sáv van kezelve a procihoz, amiből optimális esetben is max 8-8-at lehet varázsolni.
Előny viszont, hogy a Turbo-val a tuning nélkül gyárilag elérhető sebesség nőtt, mondjuk csak a TDP eléréséig, ami itt 95W, tehát hamar befucssol a csodaturbo, de pl. tipikusan szar, 1magra "otimalizált" játékoknál emiatt elhúz az új I7.
De a i5 750-ben se HT, se VT, elég vészesen hangzik.... Plussz 2 csatorna memória 3 helyett. És 1366-ba jön az új 6-magos Gulftown, néhányaknak ez is előny, míg 1156-ba vélhetőleg a 4 magos Lynnfield van/volt/lesz a legerősebb CPU.
És a régi I7 tuningpotenciálja is jobb, és több a rendszerben lévő biztonsági tartalék. (pl. jóval több lábon kapja a naftát a CPU, ilyesmik) -
katt777
félisten
válasz
radi8tor #15222 üzenetére
Akkor sem melegszik, mert ahol már melegedne, oda nem húzhatod a proci miatt, ergo sok értelme az extra hűtésnek nincs i7 platformon.
HSM: Nekem jó, én gyári hűtővel csak szerényen vagyogatok mostanság, max. a 167x21 marad 1620-as CL8 RAM-okkal.
190*21 csak 3.99GHz, én inkább 191X21-et használtam, az mégiscsak megvan 4GHz.
laragirl83: A RAM sebességet én kulcsfontosságúnak látom i7 platformon.
Az én D0-m 20x200-at v. 21x191-et is stabilan vitte, bár 1.28V-on.Qru: Miért, működik?
Amíg megvolt a P6T Dlx-om, én voltam az egyetlen hozzászóló...
sniper elite: EVGA SLI-s. Én inkább ASRock mellett voksolok, abban van mind2.
slyie: Hát, azt sok helyütt leírják, hogy ha az ember igazán ki akarja használni az X58 lapok nyújtotta lehetőségeket, akkor 3 db RAM-ot használjon (azokat is az első körben), erre még az ASUS kézikönyv is kitért. De pusztán ettől nem lehetne lassú. Kivéve persze XP-vel.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #15143 üzenetére
Mert azért az sejthető, hogy elég jó valószínűséggel vinni fogja a 4Ghz-et, max kicsit más feszen.... De azért a hasonlóságok adottak.
(#15140) Erdei88: A QPI ami nem ajánlott 1,35V fölött 24/7, a proci okés Intel doksi szerint 1,55V-ig, persze becsületesen megtervezett lapban, LLC off....
Tehát azért nem baj, ha valaki nem engedi 1,45V fölé.... Mondjuk abban a magasságban már csak győzze az illető hűteni...
De amúgy nem értem, ha valaki csak használni szeretné a gépét, minek így széttuningolni, de nem az én dolgom...
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor #14788 üzenetére
Nem, ASUS-omon volt ilyen, illetve ezen is van Standby, de csak S1 módban (nem tudom, kifelejtették-e a biosból, de nem találom ott az állítási lehetőséget, talán majd később). Az tény, hogy hasonló, de van "regular" módja is, illetve ez tényleg lekapcsolja a gépet, nem villog a power jelző led (így nem zavaró éjjel).
Azt mindjárt megnézem, hogy akkor mit lép, ha aktiválom a W7 partíciót, hogy átmenjek oda.
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor #14672 üzenetére
Remélem, nem felejtetted el megnézni a QVL-t! A P6T-m pl. csak a legfrissebb bios-szal ismerte fel az OCZ platinumokat még szabványos RAM-oknak is, addig valami 2873MHz-esnek látta őket, és még leosztani sem lehetett 1066-ra.
Persze a gép attól még rendben ment, csak éppen állítgatni nem lett volna szerencsés.
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor #14670 üzenetére
Felesleges aggódnod, ha a gyártó RAM-jai amúgy benne vannak a QVL-ben. Az OCZ-imnek sincsen XMP profiluk (szürke is maradt biosban), de beállítottam kézzel, aztán már mentek is szépen. Amúgy alapból 1066-osnak ismerte fel őket, és az ott felismert időzítéseket kellett kézzel beírnom 1600-hoz. Az ASRock annyival okosabb, hogy az 1600-on is felismeri az időzítéseket, nem módosítja őket CL9-re, mint az ASUS. Persze ez nem is került 76k-ba, mint a P6T Dlx v2.
Ezért majd megint beszól valaki, hogy miért dicsőítem, de ezek a tények.
Zájec: jajaja, egész nap a HD4870 Unigine tesztjeivel bajlódtam (leszámítva a polírt), némi támogatással 58xx topicból, kissé fáradt vagyok.
Nem áll szándékomban nyúzni a procit 85°C fölött, és akármivel terhelem a gépet, nem is melegszik 77°C fölé, csak pár embernek mindig stabilitás teszt kell.
Szerencsére a polír óta nincs tartósan 90°C v. afölötti értékem, az meg IBT-hez elviselhető, mert az a tesztek között picit pihenteti a procit, gondolom, éppen a túlmelegedést megelőzendő.
-
katt777
félisten
válasz
radi8tor #14667 üzenetére
Vsz. a legtöbb laphoz még nincs megfelelő bios. Amúgy szánalmasnak tartom ezt a már évek óta tartó szívatást, hogy van egy rakás, elvileg egymással kompatibilis hardver, aztán mégis kiderül, hogy a nagy rakás szemétből még egymással is csak szinte véletlenszerűen működnek, nem hogy valami fixen, bármiben jó lenne. Normális esetben ha vennél egy bármilyen alaplapot, abba az azzal technikailag kompatibilis bármely processzort és RAM-ot beletéve hibamentesen működő PC-t kéne kapnod. Gyakorlatilag ez szinte kizárt, lehet ilyen-olyan bios-ra vadászni, meg időzítéseket találgatni, alkatrészeket cserélgetni, mert lényegében az összes hardvergyártó leszarja a vásárlót. Tisztára mintha 2 egyforma autón nem lehetne összecserélni az alkatrészeket. Kíváncsi vagyok, hogy ha valamelyik hardvergurunak azt mondanák a műhelyben, amikor szervizelni viszi a sok millió átqrt felhasználó pénzén vett drága kocsiját, hogy "hát már a harmadik ablaktörlőt tesszük be, de még mindig nem szedi le az összes vizet a szélvédőről, de csak várjon, előbb utóbb lesz egy megfelelő alkatrész", akkor vajon milyen széles mosollyal fogadná ezt a megjegyzést.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #14386 üzenetére
Nem, csak agyatlanul vannak elhelyezve. Gondolj bele, van valami PCI eszközöd, és be akarod rakni 2 VGA mellé. Ezen sem lehet. A régi Extremen volt fenn egy PCI-e 4X slot, az se volt haszontalan. Annak a középső 8X PCI-e slotnak meg még annyi értelme sincs, mintha oda se tették volna... (Najó, esetleg, ha alulra teszel egy VGA-t, akkor hogy két solotod marad...) De elég gáz elrendezés.... Najó, végülis nem sokkal rosszabb, mint volt, de így hidegzuhanyként hatott, hogy tudtak még picit rosszabbat csinálni, mint az előző, ahelyett, hogy kicsit jbbat csináltak volna...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #13084 üzenetére
Hogy érted? Mihez képest magasabb? A low-voltage modulok mind 1,65V-osak, Intel ennyit enged max-nak. Illetve van 1,2V meg 1,5V-os modulok is de azok nem mennek ennyit ilyen szűkös időzítéssel.
Am az alacsony fesz leginkább a termelt hő mennyiségére van jótékony hatással, illetve a fogyasztásra és persze az élettartamra. -
Zájec
veterán
válasz
radi8tor #12871 üzenetére
52-ért?, hát ha van hozzá gyári hütö és doboz , valamint garancia és D0-s akkor igen...
ha ezek hiányoznak akkor nem igazán, mert annyit már nem ér..olcsóság , meg olcsóbb nem igen lesz év végéig,, de késöbb sem...
kb . ennyi lesz.... nézd meg például egy q9550 mennyibe kerül és hogy tartja az árát... pedig kifutó proci... -
Cyberpunk
félisten
válasz
radi8tor #12713 üzenetére
Hát az alaplap meg a proci az jó
CL7-es memória helyett meg nyugodtan vehetsz CL8-ast is a különbség nagyon minimális.
Ha tuningolni akarsz akkor a Hyper 212 helyett én inkább egy Mugen2, Megahalems, Baram,
TRU-stb. közül választanák, ezek jelenleg a legjobb léghűtések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest