Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sárpac #11248 üzenetére
Másnak is volt XMP-s RAM-ja, a lap mégis szar subtiming-et állított be.
De hogy ne csak a semmibe beszéljek... -
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #11248 üzenetére
Sárpac te most hogy állsz a prociddal? Még 3.8ghz en járatod vagy már 4ghz?
Igértél új LinX eredményeket nekemEgyébként kicsit elbizonytalanítottatok most, azzal, hogy prime95, occt, linx semmit nem ér játékok alatt jöhet a kékhalál. Sajnos mostmég egy fos 7800gt van a gépben így normális játékokkal(Crysis, Cod5, GTA4) nem tudom tesztelni, kíváncsi leszek majd az új vgaval stabil lesz e a gép ezekkel a feszültségekkel. Az már kiderült számomra, hogy az én procim nem nagyon szereti az uncoret 3400mhz felett(jó hát ennyi bajom legyen a lényeg, hogy a 3,8ghz cput viszi).
-
Templomegere
senior tag
válasz
Sárpac #11224 üzenetére
én ezt elhiszem , de ennek semmi köze Lauda hsz-éhez . Ő annyit állít hogy 1 óra prime az nem eredmény , 3 óra az eredmény . Ami igaz is sok esetben , de néha nem . Figyeljünk oda ki mit állít és arra reagáljunk ha lehet , mert nem mindegy . Neked is igazad van biztos ,ezzel a játékstabilitáshoz a prime stabil feszhez hozzá kell adni némi plusz cpu feszt . én kb 2 hónapig 0.88V-on használtam 2800mhz-en , játszottam is vele nem volt semmi gondom , csak az új bios miatt kezdtem el most kicsit nézegetni hogy mi mennyi .
-
Templomegere
senior tag
válasz
Sárpac #11208 üzenetére
bazz papírom van róla hogy memória zavarom van ........úgyhogy nem mond nekem hogy te megmondtad
A gépnek is memória zavara van ......... 1700mhz -hez már cl9 kell neki , vagy a fesz ........de azt meg nem adok 1.65-nél többet .
most 19x211-en fut a prime egyenlőre 1.184V -on....meglátjuk
-
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #11191 üzenetére
Nekem azzal kékhalalozik nem a feszmiatt valahogy a kingmax ramokat nemcsipi nem csak 2600 nal de 3600 nal sem ,valamiert... Jövöheten leszs jo ramom emg vizem és akkor meglesem feljebb is...A llc nek van valami jelentosege stabilitas teren? ugyertem mi a jobb ha ebvan vagy ha kivan kapcsolva?
Sry keson vettem ezsre hogy a masikba is mehetett volna
maskor jobban figyelek...
-
katt777
félisten
válasz
Sárpac #11146 üzenetére
Ha a magok annyi, az elfogadható. De a Z600-ra 2 db nagy teljesítményű 12cm ventit is rá lehet tenni.
Zájec: Aki kérdez, annak csak annyi válasz kell, hogy 1. hsz.
viktor_pc: 160k-ból vehetsz egy Nokia N97-et, vagy +1 gépet, esetleg 2db állat VGA-t.
Arra figyelj, ha tuningolni akarsz, hogy ez esetben állítólag szerencsésebb csak egy csatornát használni, azaz csak 3 modult. De a 6GB bőven ki fog szolgálni, ahogy az i920 is.
-
X@b3e
addikt
válasz
Sárpac #11124 üzenetére
Csak a dobozt a kedves vevő általában dobja a kukába, és nincs meg, mikor vissza kéne hozni..
A kódot meg hiába ragasztja át, miután beazonosítottam a saját kód alapján, az eredeti garancialevélen rajta van a sorozatszám is, innentől látom, hogy innen vitték-e, vagy sem. De ez már annyira off, hogy ki fogunk kapni -
X@b3e
addikt
válasz
Sárpac #11122 üzenetére
Én is erről beszélek
A saját kód matricája lesz felragasztva a termékre (ezért lesz kibontva), így jóval gyorsabb kezelni, mint leírni 20 alaplap sorozatszámát egy excel táblázatba... Karácsonyi időszakban fel kellene venni plusz egy embert excelt írni, amikor naponta háromszor jön árú
-
keIdor
titán
válasz
Sárpac #10977 üzenetére
Azt tudom, hogy mind "budget" lap, de 80k-t lapra kizárt, hogy kiadok.
Zájec: Köszi, igen az a baj, hogy nincs magyar tulaj...
más olyan oldalt, ahol néznek 24/7-et meg nem igen ismerek...
Cyberpunk: Csak kipróbálnék én is valami újat, de mivel nem szeretnék mellé nyúlni ezért ki kell hagynom most... XFX-ről találtam eredményeket amúgy és tényleg gyenge... igaz C0 proci és márciusi eredmény volt, de 196BCLK-nál állt meg az illetőnél...
-
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10966 üzenetére
nem fontos.. a 3800mhz meg nem olyan sebesseg, aminek instabilnak kellene lennie azon a feszultsegen (oke, hogy nalam az)... en olyan beallitasra gondoltam, amilyen az enyem.. ugy ertem, hogy egy olyan sebesseg, ami meg eppen stabil a progik szerint.. magyarul egy penge elen tancolo beallitas, amin a hyperpi (remelhetoleg) par perc elteltevel elhasal.. nem azt mondtam, hogy a hypertpi barmilyen tuningbellitast elfektet.. logikus(nak kellene lennie), hogy a tenyleg stabil beallitasok mellett a hyperpi is szepen lefut (mint nalad).. 1.2 volt, 3700mhz-en valoszinuleg nalam is tokeletesen lefutna.. en meg mindig azt nem ertem, hogy egy "hatereset" stabil gepet miert csak a hyperpi fektet ketvallra
-
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10957 üzenetére
gondolom ez 20x200-as beallitas akar lenni.. sajnos nem tudom elfogadni, mert ez a kep csak azt bizonyitja, hogy valamilyen beallitason lefutott a 32 megas hyperpi.. persze a 15 perces futasi idobol lehet kovetkeztetni a proci sebessegere, de a feszultseg meg mindig hekkelhetted
persze en elhiszem, hogy a valosagban az, hogy nem csiteltel.. az zavar nagyon, hogy nalami miert szall el all time, ha minden mas progi stabil... idoszeru lenne egy vista reinstall, de szerintem az sem nagyon segitene.. -
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #10927 üzenetére
Na 4 ghzn ujraindul blend alatt....De elég érdekes ez a lap egyszer belövök valamit és megy rendelesen 32m lefut rajta aztan valltoztatok valamit és winböl ujraindul , aztan visszaallitom az eddig stabil 32m es beallitasra és már azsem stabil , aztan ra két restartra emgint stabil
Ezt a lapot nem erre talaltak ki -
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10906 üzenetére
mar minden feszultseg a normal ertekek felett van..
ezzel a (szokasos) hibaval szall el a progi.. felre ne erts, nem akarom megkerdojelezni a tapasztalatodat, de ugye nem teveszted ossze a hyperpi-t a superpi-vel?
persze most megprobalhatom azt, hogy mindent visszaveszek autora es csak a bckl-t novelem (mint az elobb linklet tuningnal), de nem hiszem, hogy barmi is valtozna.. -
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10902 üzenetére
felejsetek mar el, ezt a 20-as szorzos baromsagot
semmivel sem stabilabb a gep 19-es, vagy 21-es szorzoval.. lehet, hogy nalatok igy van, de ez meg nem azt jelenti, hogy mindenki masnal is.. nalam semmi sem valtozik attol, hogy mas szorzoval hasznalom a gepet.. nekem meg hibahataron belul van az, ha 1-2 bckl-el tobbet megy egy bizonyos szorzoval.. nem lehet, hogy ez gigabyte betegseg?
egyebkent biztos voltam benne, hogy egybol ezt fogjatok "magyarazatkeppen" leirni.. kiprobaltam mas szorzoval, mas memoria (es ucere) sebessegel is, de pontosan ugyanez tortenik..
pontosan azert kerem a segitsegeteket, hogy kidruljon, tenyleg jobb a hyperpi stabilitas tesztelesere, mint pl. a prime95, vagy csak valami betegsege van az i7-es rendszerekkel.. halkan jegyzem meg, hogy default beallitasok mellett tokeletesen lefut a 32 megas teszt.. -
válasz
Sárpac #10884 üzenetére
4200 hajajj, meg 3800 se volt a tutika.
amugy fingom nincs mi volt vele, c1 eist ide vagy oda, ha egyszer valami stabil, az legyen holnap is az, ha meg nem stabil, akkor ne legyen sose, szoval rejtely nekem.
^Boss: ez most mi amit leirtal? mert stabil beallitasnak vicces lenne foleg egy3852a-val.....khmmm....
ja azt linkeltel, mar akkor se ertette senki. talan az a fura, hogy egy gyenge fpo-val ilyen eredmenyeid vannak, aminek a legjobb procik a kozelebe s ernek, de en elhiszem. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Sárpac #10838 üzenetére
Ja szóval a 3800MHz az ajánlott 24/7-re
Azon firozok hogy meg húzom majd a gyári coolerrel 3,2-ig aztán az időzítéseket kezdem el szűkíteni talán CL6-ot még el lehetne érni a Dominator DHX-es ramjaimmal is, bár tom nem a legjobbakcsak azért vettem őket mert elég jó áron jutottam hozzájuk
Hát a ház az meg jó kérdés nekem egy Aerocool AeroEngine2-es van tudom nem túl nagy, de az elejébe van a turbina
(a hangja is hasonló), meg a hátulján is van egy 14cm-es venti plusz a plexin is van egy a VGA-ra. Szóval elég jó kereszt húzat van benne.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Sárpac #10821 üzenetére
Aha akkor majd meglesem úgy
Egyébként egy láma kérdés.
Mivel nekem 1600MHz-es ramjaim vannak ezt az óra jelet csak 3800MHz-es CPU órajelnél lehet belőni? Vagy itt is lehet babrálni a Dram/FSB(BCKL) aránnyal?
Ja és van valakinek itt Prolimatech Megahalems vagy Thermolab BARAM hűtése mert én ezek között vacillálok. És a tesztekben is jól szerepelnek, de nem akarok egy akkora dögöt venni mint a mugen2. Szóval érdekelne hogy kinek milyen személyes tapasztalata van ezekkel a hűtökkel vannak e annyira jók mint a Mugen2?
Két Noctua NFP121300-as lenne rá téve.szerk: Helyesírás
-
sniper elite
senior tag
válasz
Sárpac #10833 üzenetére
Lehet meghirdetem a ramot, még amig új... aztán veszek valami nem ilyen rizikósat!
A 975 nagyon jól megy, megvagyok vele maximálisan elégedve! Eddig 180bclknál néztem, 4,2GHz-et azt vitte olyan 1.28-al ha jól emlékszem! Bár hétvégén is volt teszt, csak ide nem linkeltem![link]
-
X@b3e
addikt
válasz
Sárpac #10828 üzenetére
Ezektől a subtimingoktól kiráz a hideg, nem sok lövésem van hozzájuk..
Pontos választ a cpuz-re 6 után tudok mondani, addig melóban vagyok. De mintha ilyen 1,22 körüli érték rémlik alapon. A proci még C0 ugye, így lehet majd tényleg kell még feszkó. Bár elvileg ezek a DFI lapok a többi laphoz képest van, amikor kevesebbel is beérik. Ha kell, megtolom 1,4-re is, majd meglátjuk -
X@b3e
addikt
válasz
Sárpac #10824 üzenetére
Megpróbálom csökkenteni az uncore szorzót akkor.
Ramokat cl8-on használom, cl7-en fagynak sajna, vagy én vagyok a szűk keresztmetszet a beállításukhoz
DE a QPI-nél miért jó, hogy nem MHz-t ír a bios, azt már nem tudom...A cpu fesz természetesen 1,21875
sorry
Zájec Kösz a tippeket, én is gondoltam, hogy a túlfesz is lehet ludas a dologban. Megpróbálom csiszolgatni akkor ezek alapján a fesz értékeket. A 21-es szorzót majd elővakarom vhogy, eddig még azzal is gondban voltam. Pedig a 200x20 olyan szimpatikus beállítás lenne..
-
katt777
félisten
válasz
Sárpac #10812 üzenetére
Nincs is jobb, mint az előre betesztelt (nem széthajtott!) JÓ hardver, rengeteg futkosástól, ráfizetéstől megkíméli a felhasználót. Haveromnak pl. 1.35V kellett egy E8400-nak a 4GHz-hez, ami nagyon durva, főleg, hogy az én procim mindezt 1.275V-on is stabilan tudja, de hát van ilyen, csak ő keresgélhetett másik procit a tuninghoz.
Mi van, ha a rafinált teszter gumikesztyűt húz?
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10698 üzenetére
melegiteni hasonloan melegit mert ez is felviszi 100%-ra a magok terhelését,
de ez még nem megfelelö indok...elég rövid a teszt, szinte 1 percen belül megvan, és ahogy nézem a Ramokat nem igen terheli le, söt semennyire sem
ha a Blend/Custom-nél beállitom a mennyiséget, akkor az rögtön terheli az össz memoriát,akár hosszabb ideig is.. az már valami.
szóval a Prime-al ezt még megközelitöleg sem lehet összehasonlitani , stabilitásteszt szempontjából ez inkább csak olyan bench progi.... lehet vele szórakozni ha nagyon unatkozol...
ami ezen lemegy az még nem bizti hogy stabil.. pláne 1 perc alatt...
de mutogatásra jó , úgy mint a superPI..... másra nem igazán... -
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10605 üzenetére
Mondjuk ez nagyon tetszett ebben a zalmanban, hogy te állítod be milyen fordulaton menjen. Van 1 f*sza kis távirányító rajta, amin állíthatod a fordulatot autómatára illetve van 3 féle manuális fordulat(középsőn megy).
Sárpac: Akkor sem győztél meg, hogy jobb lett volna gigabyteot vennemSzerk.: Tele van a tököm, hogy még mindig sehol nincs készleten HAF 932 ház(ez a helyzet 3. hete)
-
-
AtG
aktív tag
válasz
Sárpac #10554 üzenetére
Ez a lap sajna csak 4 foglalatot tartalmaz, 3 fehér és egy kék színnel jelöltet. A 2. slot színe a kék, ha mindet a fehérbe tesszük, akkor lenne triple channel. Viszont az utolsó slotba hiába rakunk, ha egyedüli modulként csak azt használjuk akkor nincs POST, de hibahang sem, ha rakunk bele modult, akkor sem indul, de sípol.
Kép A linkelt képen az alsó slot a rossz. -
Overlocker
veterán
válasz
Sárpac #10360 üzenetére
Igen, mert a Foxconn-nál nem nagyon lehetett állítani a PCI-E sebességet, az volt lockkolva. A mod segítségével, 120Mhz-re tudták emelni a PCI-E sebességet, mely hozzájárult a +bclk kifacsarásában, mely mellesleg minden lapnál segít. A 248-252-es bclk pedig extrém hűtés alatt sikerült elérniük. Én mindkét DFI lappal és két különböző procival csináltam 250 felett.
-
theniel
aktív tag
-
theniel
aktív tag
válasz
Sárpac #10342 üzenetére
Most már alapon is kikapcsol a gép.
Semmi tuning:
Elindítom a 3dmark vantage-t elkezdi analizálni a rendszert aztán kikapcsol a gép.Szerintem a táp lesz a hibás, mert a 4770 es karival ilyen gondjaim nem voltak és az ugye alig fogyaszt.
Van valamilyen progi, amelyik a tápot teszteli? -
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10356 üzenetére
de akkor a cpu-z miért mutat x22
erre lennék kiváncsi ?
mod: inditottam egy prime / custom 11gb-n 1333mhz-n, és rögtön leált a prime, 4-5-6 bepirosodott.... de ha csak sima Blend-t inditom akkor nem...
(#10358) Sárpac :: értem, akkor megint a cpu-z csibészkedik... hiába 1.52-s..
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10345 üzenetére
jól megpiszkáltad
honnan jött elö a x22 szorzó ?
hirtelen megy a 12gb is,, elindul vele... rosszabbra számitottam elsöre..
azthittem nemakarja majd... de úgylátszik ez a platform kajázza a 6db modult... nem ugy mint a p45 a 4db se birta, sehogysem... be se indult... anno...(#10355) westlake :: most nézem , tényleg...( jól benéztem
)
inkább kitöröltem amit irtam,,... köszi hogy szóltáltéged sem érdekel
pedig neked csinálnám...
-
-
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10295 üzenetére
szamomra az az erdekes, hogy miert ilyen nagy az elteres a kulonbsegek kozott.. 9.15% vs. 4.26%.. akar hogy is nezem, a 9.15 a 4.26-nak a duplaja (sot, tobb).. egyebkent atlagosan 6.48% a tobblet.. a masik dolog amit nem ertek, hogy a turbos eredmeny hogy lehet 3%-al magasabb, mint a 20-as szorzoval elert eredmeny.. tudomasom szerint a turbo lenyege annyi, hogy a core0 szorzojat megemeli 21-re.. ebben az esetben viszont nem 3%-os kulonbsegnek kellene kijonnie, hanem 1.62%-nak (a 6.48% negyedenek)..
#10297: na varjal.. ha az osszes mag szorzojat megemeli 21-re, akkor pedig keves a 3.01%-os tobblet.. minimum 6.48-nak kellene lennie
akkor vegulis jo az a kovetkeztetesem, hogy a turbo mode egy nagyon csaloka dolog.. mar csak azert is, mert mindenhol annyit latsz, hogy 21x akarmennyi mhz.
#10299: oke, nem vagyok tisztaban a turbo mukodesevel.. ezert vagytok itt ti, hogy kijavitsatok -
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Sárpac #10267 üzenetére
Gondoltam ha már ennyit számított a 20as helyett 19es szorzó , hogy rögtön stabil lett a gép(nem is kicsit) visszaveszem a cpu feszt 1.15 ről 1.12re(egy kis mínuszhőmérséklet reményében). Fél óra occt után kékhalál, úgyhogy kéri az 1.15öt(még ígyis elég szép feszültségekkel megy szerintem). Elvileg jövő héten már kapható lesz a haf932, alig várom, hogy meglegyen.
Na de mostmár elég a tesztekből húzok játszani...
-
knbs
senior tag
válasz
Sárpac #10246 üzenetére
Nem veszi vissza a feszt, a sracok itt csak azt porbaljak mondani neked, hogy nem fut epp aktiv terhelo progi es akar nem is stabil a cucc ilyen feszen.
Sok alaplapba van onboard fesz allito nalam is van a rampage 2-n, bebootolok nagy fesszel lenyomom a tesztet, vegez fogom az onboard allitot es szepen visszaveszem tobb tized volttal is es lovok egy kepet, hogy milyen pici feszen ment le a teszt.
Olyan kep kene,ahol fut mar mondjuk a prime 1 oraja,de meg mindig aktiv es lehet latni a 100% loadot is, szerintem erre celoztak a fiuk itt.
Ha tevedtem akkor bocsesz nekem ez jott lee -
westlake
félisten
válasz
Sárpac #10246 üzenetére
nem, nem ugy ertettem, hogy valamelyik feature veszi vissza a feszt.. ugy ertettem, hogy a csoka manualisan csokkenti a feszultseget windows alatt valamilyen progival.. persze nem biztos, hogy a dfi-hez is van ilyen program, de en azert viccesnek tartanam, ha pont egy dfi-hez nem lenne ilyen progi..
-
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10241 üzenetére
csak azt elfelejted hogy ez terhelés után készült kép....
"Kár, hogy másik három tesztprogi is mutatja a 4500at a "
biztos rosszul látom, de nem
látok másik 3db tesztprogit....
megmutatnád? vagy elmondanád mire gondolsz ?a dfi progija pedig a pillanatnyi feszt mutatja, mint egy HW monitor...
megnézném én ezt terhelés alatt is.... nemcsak ,ilyen utána készült képet... -
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10231 üzenetére
"[1.136V 4500MHz]
"
ez cpu-z bug, miszerint nem veszi vissza a szorzót.... ( csak a feszt )
ilyet én is tudok.... de már mutattam...(#10234) Sárpac ::"Nem, annyin megy persze csak markok erjéig, ahogy látom a hűtése se"
ennyire ne legyél hiszékeny,,, el ne hidd már...
cpu-z bug csak....az látom hogy paciból vagy , de hogy a hátad is ennyire tollas legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest