Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Fogyi 95Watt jelenleg.
Minél magasabb a hő annál többet eszik.
Szvsz ihs lehet nem a legjobb, mert emléxem amikor szereltem össze középről kiszorult teljesen a paszta a külső rész meg full pasztás volt. Polír lehet sokat dobna rajta és nem menne 60-62C-nél tovább!AirBooms: Nem lehet hanem tuti biztos, mert néztem digit hőmérővel is már az első napon és ez hűvösebb volt mint a york volt miközben egy tizest ráver hőfokban.
-
AirBooms
addikt
Értem (és természetesen elfogadom) amit írsz, éppen ezért szeretném megfejteni Boss procijának a rejtélyét. Persze csak addig, amíg meg nem érkezik ma este az én procim...
(Igaz, még egy darabig nem tudom összerakni - ramok és a ház még hiányoznak
)
Sárpac: nem lehet, hogy ezeknél a prociknál is szenzor mizériák vannak, mint anno a Wolfoknál?
-
Koszi! Nem tudom kell-e neki ennyi, a C0-nak ennyit szoktam adni, ki kellene tesztelni ezt is. 3500-3600-ig megy az uncore magasabban is, csak 190-200 bclk korul nem tudom 3200 fole tornaszni.
Zájec: Grat, megy az latod
, a hofok tenyleg eleg sok, de emiatt ne aggodj, prime nelkul nem lesz ilyen magas. Hany venti van a mugenen? Lehet nalad is kene ra ketto.
szer: Ja probaltam a feszen alakitani, de nem megy lejjebb, viszont a bios 1.4, load 1.328-al tokeletes.
A proci vidjet kerdezte valaki elobb, 1.144. -
törölt tag
Ezt eddig is tudtuk, de 4 GHz Uncore-t szvsz 24/7-re nem érdemes használni, csak fullos alaplappal. De Asus/Gigabyte kicsukva...
Milyen jó lesz majd amikor később CoD8-ban nem lesz meg a 250 FPS, és majd a vérpistik azt mondják egymásnak hogy "mer az uncore-od nem hajtja ki a ram-od more". -
Hat tenyleg brutko egy haziko, meg be nem uzemeltem, de mar a puszta meretei es felepitese is tiszteletet parancsolo:
A felso oriasventi es mellette egy 12centis:
Meg 2 kep, mellette a cm690:
Jo lesz ez, a szerelese is sokkal konnyebb es igen nagy hely van mindenhez, remelem megtalaltam a hazamat.
Vaze HSM, hol laksz Te, homokbanya mellett? Nalunk is nagy por van, de ez kb egy fel-egy eves adag!
-
Gtrial
csendes tag
Basszus! Ez nagyon jó kis ház!!!
Már látom, elhamarkodtam a dolgot annó.Azt mondjátok nem szerencsés, hogy a táp van felül? Azóta én is rájöttem, hogy mivel ennek nincs elölről ventije, nem keletkezik "kereszthuzat".
Lehet, le kéne cserélnem a házat... A főnökömnek össze fogok rakni egy ilyen gépet, lehet, hogy továbbpasszolom neki ezt a házat, én meg keresik valami szellősebbet...
Nekem van benne két 8-as, de túl hangosak voltak, úgyhogy lejejjebb vannak véve (így meg szart sem érnek).
Néztem a feszeidet, lejjebb vannak. Majd megpróbálom én is lehúzni egy picit.
-
Gtrial
csendes tag
3.8GHz. Mekkora ház kéne? ez is akkora mint egy ház
Alig fér el. Esetleg tehetnétek fel képet, a tietek hogy néz ki...
Szorzókra ötleteket szivesen veszek
. Most úgy van beállítva, hogy a memória fix 1600-on menjen (Corsair Dominator 1600/C8).
20-as szorzót azért nem engedtem neki, mert túlmelegedett.
-
AirBooms
addikt
-
Sárpac
nagyúr
Nem nem, a fesz az ami meg tudja ölni a procikat elsősorban, a kisebb videsek-re jellemző a nagyobb áramfelvétel, mert nagyobb mennyiségű elektron halad át rajta(jobb minőségű a szilícium kapu) viszont kisebb fesznél is ugyan úgy ugyan annyiszor kell nyitni csukni neki ezért az un. szivárgási áram is nagyobb.
De, amiért jó az az, hogy a fogyasztás a felvett amper mellett a feszültség négyzetével emelkedik. 1.1-nek jóval kisebb a négyzete mint az 1.28-nak pl. -
Sárpac
nagyúr
Egyértelmű kisebb vid fesz nagyobb amper..
3865MHz load 1.104V.. -
Sárpac
nagyúr
Egyébként tipikusan amikor freezel az általában a ram teszt előtt van vagy után...
Valszin ram lesz ludas az ep45 hasonlókat produkált pl. egy rossz latchnál resizgetet fagyott stb. a bios.
Egyébként alapon valami 9.9.9.-et ad bios nekik 1066-on lehet tényleg subtime lesz a problema. -
Zájec
veterán
" Aztán majd fél év múlva majd megy a csodálkozás, miért instabil a gépem, meg a szar új progi miért fagyasztja le.... Meg lehet még fűszerezni váratlan újraindulások, stb... Fincsi, mi?" mi ??
ezt te sem gondolod komolyan... miért lenne ilyen , ez badarság.... túlságosan szélsöséges esetet mondasz, ilyen nem fordulahat elö...
"És ne adja az ég, hogy kijöjjön egy játék, ami mégjobban kihasználja a 4890-et,"
BR4D :: igazd van , inkább gyorsan ki is töröltem mielött elszabadulna az off...
mármint melyikre gondolsz ? én a zöldet jobban szeretem...
egyébként ez a "de jó is lenne" ez nálam nem igy müködik... ha elkap a géplánc akkor bármikor hozok egy bármilyen karit.... felnött ember vagyok, dolgozok becsületesen , van egy kis pénzem , ha akarom megveszem...szóval én nem álomvilágba élek
-
ImI87
őstag
Természetesen Te is "rokon" vagy!
Pont azért írtam meg, mert még nem volt ilyen magyarul. És szinte mindennapos a topikban, hogy jön egy új tulaj, és elejétől kezdve végigkérdez mindent.
Remélem tetszeni fog mindenkinek. Annyit kérnék, hogy a tapasztaltabbak is nézzék át, hogy nincs-e benne v.mi hiba. És szívesen fogadom a kritikákat is.
-
Acor
aktív tag
Egy konklúzió
Ugyanez a terhelés amin nálad 500-590W fogyasztás az nálam max 350W!!!! és vízzel 6 ventivel és nem elhanyagolható egy ASUS GTX 280-al.. ami kb 2X annyit fogyaszt mint 4890-en. stb...
A különbség 620 és 850 vagy a feletti tápok között az pl ez. ugyanazt a teljesítményt sokkal kisebb fogyasztással adják le!
Persze nem végeztem számítást a tápok árkülönbségéből eredő spórolásról, de egy biztos a tuningnál jobb az erősebb táp.Egyébként nálam a D0 teljes terhelésnél vízzel 4Ghz-n (21x191)1.32V max 72 fokos! Még ha lesz időm felmegyek 4 fölé...
-
keIdor
titán
Mostanában nem az első szériás procik ám a legjobbak. Yorkfield C1->E0-nál is ugyanez volt... a PH! első Q9550 E0-i rosszabbak is voltak, mint az én Q9550 C1-em aztán eltelt x hónap és jöttek az olyan procik, ami most nekem is van a régit meg nehéz eladni.
Lesznek itt még szerintem 4GHz@1,10V stabil 920-ak is...Mod: Ja, Q6600-nál is ez volt... igaz ott jobb volt a G0 már a megjelenéskor is, de télen jöttek az ilyen 3,6GHz@1,3V stabil példányok, az elején +0,1V-osak számítottak jónak.
-
En ugy szamolok, hogy kb 100k-t kell belenyomni.
Majd meglatjuk, ha ugy megy, mint amire szamitok, akkor nekem spec meger annyit.
Cyberpunk: Azert irtam, hogy ha csak mondjuk prime alatt elert eredmenyek a lenyesek, tehat milyen orajel milyen feszen stabil es kozben hany fokos a kalyha, akkor erdemes, egyebkent meg programfuggo.
-
Nezopont kerdese, hogy mit tekintunk bukasnak es nyeresnek. Az a cucc, biztos jobban fog menni, mint a mostani, tehat nekem megeri. Ha az arakat nezzuk, akkor csak a memo dragabb, a tobbi nem.
bim: 1.3 bios, vagy 1.3 load? Most mit lelkizel itt, ha szamokat akarsz, az kakao nelkul nem fog menni.
-
sniper elite
senior tag
Hát igen 920-at könnyebb eladni, megse akartam rendelni addig a 975-öt amíg nincs 965-re komoly vevő, csakhát azt nem számoltam bele hogy vissza is mondhatja valaki, így meg eladóval szúrnék ki hogy berendeltem egy 270k-s procit és nem veszem át! Bár próbáltam vissza mondani de már nem volt lehetséges, szóval máskor azt hiszem csak akkor fogok hinni a vevőnek ha már utalta a pénzt! Most meg kereshetek gazdit a 965nek megint!
-
milbo
aktív tag
Nekem is C0 van, eszem ágában sincs eladni. Vettem 70-ért, most adjam el jó esetben 55-ért. Csak azért mert kicsivel jobban húzható? Mit nyerek vele azon kívül hogy elmondhatom mennyin megy? Aki ilyen áron cserél az pont ugyan azt csinálja mint Sniper csak kicsiben.
Bocsi Sniper nem bántó szándékkal írtam
-
ImI87, Zájec:
Hat igy van ez, de aki tuningolgat, annak szamolni kell ezzel, hogy nehezen tud megalljt parancsolni. i7-nel foleg, rohadt jol tuningolhatok ezek a cuccok.
HSM: 210-es prime nekem is van, talan 1 perc es leallitottam, ugyse ment volna akkora feszekkel. Hat ha 4200-ot akarsz, ahhoz fesz is kell, de amugy en is ilyen vagyok, ha eleri a fesz az ingerkuszobomet, akkor nem adok neki tobbet, inkabb rohadjon meg a prime meg a tobbi.
Nekem meg faj, de lehet cserelem is, egyenlore utanajaras van folyamatban.
Milyet, honnan es mikorra.
-
ImI87
őstag
Hát ez pont ez az......
Valszeg cserélni fogom a GTX295-öt. Na de mire érdemes, ami persze jobb is? GTX285 SLI felejtő, mert nagyon drága lenne. Az egyetlen értelmes megoldás a 4890 CF, de ott meg gázos a hűtés.Keldor Papa: Igazad van, de engem (sem) érdekel az extrém tuning. Akinek nem elég 4200-4400 (ami elérhető a közepes lapokkal), az vagy vegyen brutál lapot, vagy 965/975 procit.......
Teljesen egyetértek HSM-mel......
-
Zájec
veterán
feeling nem kell , csak a szorzó
az meg a fesz miatt nem lenne jó, c1-s többet kérne,, akkor meg azé buknék el..."Attól függ, mit akarsz kezdeni a 975-öddel! 3500-3800Mhz-re szerintem még elég a Triton akár 24/7," gondolom az megy 4ghz-t alapfeszen...
ezt a 3.5-3.8-at hogy állapitottad meg ?? esetleg alulfeszelve ? akkor azt megint állitgatni kell , nemcsak belöni normal feszre..
szerintem egy 4ghz-t is belehet löni egy D0-val ha még gyári kúler is van rajta, csak prájmot ne engedje rá az ember... -
sniper elite
senior tag
Hát 4gigán szeretném járatni napi 12-14 órában! Most veszek is egy különleges pasztát, de úgy érzem a Triton is megtudja oldani a dolgot! Sajnos félek hogy nagyobb cooler a ramokon lévő cooler miatt se férne el! Na mindegy, megnézem először ezzel aztán ha nagyon túlmelegszik majd akkor leváltom!
-
törölt tag
OMG, 100mV volt beállítva mindkettőnél!
Már 30 perce megy a Prime, eddig jóHeh, szép is lenne
Hagyjuk a fenébe, marad szar a gépem és kész. Azért köszi.
Most is auto-n van minden... RAM-ok is 1066-on. Mindig beletrafáltok éppen abba a beállításba, amivel tesztelgetem a gépet.
De most procicseréig marad is így... Nem érdekel.. -
törölt tag
Hát jó, a fene gondolta volna, hogy az a baj... Vagyis gondoltam rá, de nem tartottam nagyon valószínűnek, mert egyszer jó volt, egyszer nem, és gondoltam hogy mivel a CPU-ban van a memóriavezérlő, ezért ott van a hiba... De ilyen hülyeséget, komolyan mondom. Lehet, hogy már 2-3 hónapja is ez volt a baj, és jóformán feleslegesen szenvedtem ennyit... Mindegy, a lényeg hogy jó a gép.
-
Sárpac
nagyúr
Ebben nem értek egyet ha azonos árban jön ki a core i5 mint most a q9550 akkor tuti fix csak a 32nm-es 6magosra fogok váltani.
Akinek meg kétmagosa van vagy olcsóbb yorkot fog venni vagy phenomot.Szerintem a core i7 950 ára olyan 320-350dodó környékén fog beárazódni tehát 80K kategória, a Core i5 pedig 40-60K-s sávban fog szóródni olcsóbb lappal máskülönben értelmetlen lesz, de erre az első hónap után az intel rá fog jönni hamar.
Jah és nyáron az emberek általában nyaralni mennek 50-70%-al kisebb a forgalom mint egy őszi téli időszakban.
-
sniper elite
senior tag
Majd vissza esnek a Core i7 eladási számai, aztán baxhatják magukat! Éppen ma voltam hálópartyn srácok 80%ka kettő magos procikkal játszik minden gond nélkül, szóval senki se fogja a maradék pénzét ezeknek a pénzéhes retkeknek adni mert már nem bírnak magukkal! Intel nagyot esett a szememben!
-
SzlobiG
félisten
Kipróbálom akkor majd a 19-es szorzóval meglátjuk mi lesz, de most ráuntam a dologra újabban nem igazán foglalkoztat már a dolog a lényeg, hogy mennyen a gép problémák nélkül.
westlake: Akkor lehet, hogy a lappal van vmi, vagy nemtudom más fpo szal nemlehet ugyanolyan tuningpotenciálja kikéne próbálni másik gépe, csak a környéken senkinek nincs i7-je akit ismerek.
-
Nem értek ezekhez a hókuszpókuszokhoz meg szigetelésekhez, csak azt mondom, hogy az intel szerint 1.55v a max. Azt meg biztos nem szeretnék, hogy naponta legyen badaboom a szétfeszelt procik miatt.
De akkor nézzük a qpi feszt, amire 1.35-öt adnak meg. Akkor az is sok, vagy az jó?
-
Zájec
veterán
"Elvileg az I7-nél valami ellenállóbb szigetelés van a tranzisztorok között, mint a 45nm-es core2-kben, ezért lehet elvileg 1,55V-ig adni neki, de azért tényleg elgondolkodtató,"
erröl volt szó korábbi években az intel-nél, hogy létrekell hozni egy erösebb "pajzs"-ot majd, és lám , lehet hogy a core i7 ,, ennek a megvalósitása jelenleg ?
lehet hogy ezekszerint ebböl a szemponból is nem 775-s , hanem 1366 foglalat lett , ami méretileg is nagyobb lett..
no meg persze a memvez is benne van... az is kéri magának a helyetez a core i7 olyan mint egy nehézpáncélos lovag
-
-
Úgy érzem, én procim is inkább a prime-tól kakíjja' össze magát előbb, azt hiszem maradok annál.
Crysis tényleg gyilkos, szeretem azt a játékot, kíváncsi leszek az új moncsival bírja-e a strapát a GTX, de nem hiszem, hogy gond lenne.
BR4D: Nyádat', ez nagyon királyul néz ki!
Látom Tody féle a vizes rendszer, nomeg Neked is cm690 van, szeretnék majd én is plexi oldalt, de szvsz legkorábban 2020-ra.
-
Sárpac
nagyúr
Gondolkozz ha 10-15 seccel később indítasz akkor az első 10-15sec fullos lesz 8 szálon és csak utána feleződik és a végén dettó amit utólag indítottál megint csak 15-15seccel többet megy 8 szálon így több lesz a két linx eredmény összege is.
Ha ugyan ezt megcsinálom xorkkal akkor 54-55k-ra jön ki az 1024-es teszt. -
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
Tegnap futtattam én is, de csak 4ghz 1.216volton ahogy most van p95 91W-ról indult 98W körül állt be 15perc után a small fft.
Linx érdekes módon kevesebbet hozott 84-91W között.
ibt már a 105W-ott megütötte sokkal erőssebb a linxnél ha maxra teszi az ember.Keldornak azért kevés mert blendet futtat, blend alatt 4ghz-en nekem is 74-80W kb.
-
keIdor
titán
Kb. egyformán ehetnek, itt egy 1,16V. Igaz ez kicsit több, mint az alapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest