- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
MPowerPH #33093 üzenetére
Tudom, mivel 32nm-esek már. De akinek már megvan a 990X-e, a mellé egy 20 ezres hűtő is aprópénz
(#33094) KAMELOT: Ugyan (keveset) használt volt és postát is fizettem rá, de hibátlanul megérkezett és csak annyit tudok mondani hogy bőven megérte azt a 2(3) ezret és a toronyhűtőkkel ellenben ez hűti a FET-eket, a chipsetet és a ramokat is..az X58 elég forrófejű.. -
KAMELOT
titán
válasz
MPowerPH #33071 üzenetére
Jó ,hogy szóltál ,hogy vannak keményebb hűtők is.
(#33082) Qru: Ivy már 22nm-es lesz ahol a fogyasztás keményebben fog csökkeni tuning estén is. Nem utolsó sorban ha jól tudom 3D-s tranzisztorok lesznek benne. Tehát magas teljesítmény, alacsonyabb hőfok és fogyasztás.
(#33085) Foxmulder89: Ezen én is gondolkodtam. Tényleg jobban megéri akkor a extreme gyári hűtő...főleg az ára végett!
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
MPowerPH #33086 üzenetére
Meglepő, de nem olyan hangos
messze jobb a sima gyári hűtőtől, kellemeset csalódtam benne.
4,2 ghz-en HT nélkül 1,28 volton megy( vagy 4ghz HT on 1,26v ), a még éppen elfogadhatónak mondható 80-85 fok közt tartja Linx alatt, igaz így van egy kis hangja..
Játék alatt viszont sosem lesz teljes terhelés alatt a proci, húzva..ott alig hallani a ventit, meg a játék egyébként is elnyomja..
Sokat állítgattam már, végül 3500mhz-nél kötöttem ki mert nekem egyelőre bőven elég, uncore 3340-en megy és így az üresjárati 40-45 fokról felkúszik 60-65 közé, de a hangját viszont alig hallani. Igaz ez HT nélkül, úgy számolj rá még 10 fokot(hang marad)..teljesen jó -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #32913 üzenetére
Persze nincs vele gond, és ez a legfőbb! 4.2ghz-re belőttem a xeont, és megy! Teljesen kóser!
Nagyon szerettem az EVGA-t, de az Asus csak fiatalabb konstrukció, és talán jobban is megy ebben a 6 mag... Viszont azt a cuccost 210-es biciklin tekertem
Jól fog járni vele a következő tulaj, nem egy néplap!
-
Qru
MODERÁTOR
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
MPowerPH #32215 üzenetére
Mindegy havernak volt 3x2gb ramja elcseréltem vele az adata-t egy corsair xms-re (1600 c9), nála p55 van abban jól ment az a-data xpg így marad az x58, nem sok kedvem van cserélgetni a cuccokat ha bőven elég amire használom, meg majd vga-t akarok fejleszteni az költséges buli lesz úgyis.
-
OldJohnny66
tag
válasz
MPowerPH #32343 üzenetére
THX!!
Jól emlékeztem, hogy a Gulfi, valamiért mégis többet kap, mint az I7, ha a magok számából indulok ki. (4/6 mag, tehát +50%) míg a cinebench-ben ~5.5/8,9 pont, ami több, mint 60%, tehát gyorsabb alapból is. Azért kérdeztem, mert nem akarok váltani, tehát vagy egy Gulfi, vagy egy Xeon jöhetne szóba teljesítmény-növelés esetén. (A lapom is szereti őket, eleve 6-magosra van optimalizálva, tehát már emiatt sem váltanék). Le vagyok most maradva a PH-vel, majd néznem kell teszteket, Gulfi vs. Xeon, tekintetében, és természetesen az áruk függvényében.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
MPowerPH #32213 üzenetére
a-data xpg series 2x4gb nem tudom milyen chip-es de gene2 is szórakozott vele.
Mindegy szerintem váltok i7 2600k-ra aztán majd ott szétnézek csak olyan lap kéne ami 2x16pci-e t tud.Az gáz, mindegy még 1x átgondolom de jobban tetszik a p67-es platform mint a mostani x58
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MPowerPH #32191 üzenetére
Az ára valóban annyira nem csalogató. Most egyenlőre a keretem is elfogyott gépköltésre. Egyenlőre megjárja ez a gépben. Eljön a víznek is az "ideje".
Szerk.: Bár itt jelenleg nem létfontosság nekem a tuning. Van itt kraft rendesen. De ka kisördög az szunnyad. Azért meglesem későbbiekben mit bírok belőle ezzel a hűtővel kihozni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MPowerPH #32179 üzenetére
Ha beállítom hogy az legyen az elsődleges amiről bootoljon, akkor nem találja a merevlemezt. Ha belövöm elé bármelyik meghajtót akkor viszont no para. Nem értem mi okból kifolyólag, de műkszik.
Hét végén töltök fel képeket. A dobozába is szerelmes vagyok
Szerk.. Van esetleg valami beállítás amit SSD-n el kell végezni?
Már mint hogy a rendszer üzemeltetés közben.
-
Szlavik
tag
válasz
MPowerPH #32095 üzenetére
Kipróbáltam őket duálban. Minden modult külön külön. Rájuk eresztettem a memtesztet. Minden ok. A modulok hibátlanok.....
kezdek arra gaynakodni, hogy több QPI feszre lenne szükségük. Azt pedig nem adok nekik, ekkora prociórajelnél, mert Minden proci füsttel működik, Ha kijön a füst, akkor elromlik. És azt nem nagyon szeretném.ez volt a max, amit ki tudtam hozni belőle. És 8 órán keresztül atom stabil volt.
Ha automatára állítom a lapot, alap proci órajellel, beállítom neki mondjuk protokol nélkül az 1866Mhz-t. a lap kapásból 1,475 Qpi feszt ad az IMC-nek és átállítja magától a CR 2t-re.
Ja és hozzáteszem, hogy az XMP protokolokat simán vágja. Mondjuk ott, max 1 óra tesztet engedtem neki, mert bődület qpi feszeket ad. 1,7 v sztem max Folyékony nitrogénnel reális. Mert még vízzel sem. Mert kapásból legyilkolja az IMC-t.
-
KAMELOT
titán
válasz
MPowerPH #31828 üzenetére
Persze értelek! Természetesen nekem bőven elég a 12GB.
Én csak neki mondta hogyha szúrja a szemét a 3 üres slot akkor inkább vegyen ilyet mert jobban megéri!
De mért is terheli a procit? Hiszen 24GB-re van kitatlálva és a proci is úgy vna tervezve ,hogy támogatja a 24GB ramot!
Akkor hol itt a gond?!?!
És max csak akkor terhelné ha mondjuk 24GB ramból 20GB foglalva lenne! -
subaruwrc
félisten
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #31279 üzenetére
pár liter nitro / úgy 250 / session / meg 3db 1200w os minőségi táp és olyan 6-8 óra hogy eredmény is legyen belőle. meg még + 2 ember aki folyamat locsolja a nitrot
vgpu / vmem / talán vpll mod. a jumper szerepét nem tudom pontosan, talán coldbug, bár azt is forrasztani kell.
actual vantage Performance WR
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #31265 üzenetére
Szerintem elég magas a vidje neki... aztán elfogy a power közeledvén a 4.5ghz-hez...
1.35.1.37v körül szvsz meglehetne próbálni hisz víz alatt van, meg elvileg ez bírja a meleget is kicsit jobban, de nem báncsuk egy igáslótól ez is jó... ez olyan mint a hummer megy ha muszály de inkább csak robogásra tervezték... ellenben a 980x abszolút ferrari
-
Cybertrone
veterán
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30959 üzenetére
Miért gondolod, hogy az árcédula mellékes, függetlenül, hogy csúcslap, vagy sem? Pláne, hogy az előállítási költség? Ha nem csak és kizárólag a legfelsőbb kőkemény OC-magot szeretnék megszólítani, hanem a mezeibb OC kedvű felhasználókat is, akkor az ár igenis számít. Ki venne meg 150 000ft-ért egy R3E-t, ha 70 000 egy BR vagy szűk 100 000 egy Class, de még a 4-way SLI is csak 120 000? Az Asusnak meg egy válalatnak nem az a célja, hogy pár darabot adjon el, mert abból nem lenne fedezve a fejlesztés, gyártás költsége. Így viszont okosan belőtték éppen picivel a konkurencia fölé (mert azt nem mondhatjuk azért, hogy lemossa a többi lapot, finoman, de jól érezhetően jobb csak) de úgy, hogy közben olcsóbb motyók vannak rajta, mint mondjuk egy Classifieden. Az eredmény? Maradt pénz sok extrára, maradt pénz egy kicsit komolyabb VTT tápkörre, és még valszeg így is több haszon marad a zsebükben laponként, és a vásárlóközönség is sokkal szélesebb maradt, nagyobb az eladott darabszám. Gondolj bele, hányan lehetnek hasonló cipőben, mint Cybertrone, hogy inkább vesz másodkézből egy lapot olcsóbban, mindegy melyik, amelyik csúcslap olcsóbbért a legjobb, nem venné meg 90K-ért sem. Nem azért, mert nem engedhetné meg magának, vagy mert nem tudja értékelni egy csúcslap szolgáltatásait, sőt, hanem mert sajnál annyit kiadni érte. Sőt, ha újonann 150K lett volna akkor most se kapta volna meg 60-ért használtan.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30957 üzenetére
Egészen biztos vagy benne, hogy nem a végfelhesználói ár csökkentése volt a cél?
Ezzel a hybrid megoldással tudnak csinálni egy olcsóbb full digitálissal összemérhető teljesítményű motyót, jóval olcsóbb alkatrészekből. Na ilyenkor ha te lennél a vállalat, mit választanál? Egy bika erős, "túlméretezett" jobbféle full digit VRM, ami úgy megdrágítaná a lapot, mint az állat, vagy egy átlag, belépő digit PWM, amolyan Classi-szint, amivel csak kicsit lenne nagyobb az árcédula, de annak a VRM-nek a terhelhetősége lehet már kisebb, mint ennek a hybrid motyónak, ráadásul ez még olcsóbb is. Hát, én az utolsót választanám.
Minek lőjenek ágyúval verébre, nekik "csak" annyi kell a lap eladhatóságához, hogy jobb legyen a konkurenciánál.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30952 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de ránézésre az R3E ugyanaz a hibrid konstrukció, mint a Bloodrage, kicsit továbbgondolva... [link] Bloodrage: [link]
Az átlag lapokon lévő Digi+ ránézésre egy nagy parasztvakítás, nem digitális az, max a vezérlővel mókoltak valamit a régebbiekhez képest.
Őszinte leszek, a R3E-n lévő alkatrészek pontos ismerete nélkül nehéz lenne biztosan megmondani, milyen is pontosan, de a felhasznált dolgokból, kondikból, tekercsekből kontrollerből én valami hibrid megoldást sejtek. Egy 100%-ig biztosan digitális megoldás így néz ki, a Volterra alkatrészekből: [link] Jól láthatóan egészen más a felépítése, és a felhasznált anyagok is. (Magasfrekvenciás tekercs, SMD-s kondik főleg, volterra digitális mosfet)
Egyébként ezt nem leszólásként írom, a felhasznált technika semmit nem von le a lap használati értékéből, eredményeiből, amiket én is maximálisan elismerek.(#30953) Cybertrone: Gondolom az analóg kedvező árát próbálták a digitális magasabb működési frekvenciájával és pontosságával ötvözni.
Az E758-omon lévő PWM is analóg, de igen jóféle Renesas DrMOS, 800Khz és 1066Khz között tud hasítani. A Classi is maxolt 1333khz-en.
Szóval azért nem kilátástalan a helyzet, bár a digit jóval magasabb frekit is bírhat, akár 2000Khz-et is, vagy afölött, analógból már az 1000khz is ritka. Lehet, ha az EVGA marketingesei szemfülesebbek, akkor nekem is hybrid PWM-es lapom lenne?
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30846 üzenetére
Mikor a Classi megjelent, még nem is létezett Gulf, szerintem még ES formában se nagyon. Olyan dologra meg elég nehéz optimalizálni, ami még nem is létezik.
Nem a digi+ a lényeg, hanem az elektronika finomhangolása, hogy milyen terhelési jellemzőkhöz lövik be a paramétereit.
A Classi-t is tuti hozzá lehetne finomhangolni, csak nem biztos, hogy megéri hozzányúlni a tervekhez és a gyártósorhoz ilyen apróságok miatt.
Az R3E ideje nagyon itt volt már, szerintem az R2E nagyon bénán sikerült, pláne az árához képest.Az R3E viszont már végre az lett, aminek egy ROG lapnak lennie kell.
(#30847) OldJohnny66: Jaja, jócskán nagyobb uncore kell a ramok adott órajelen történő kihajtásához, mint a minimális 2X-es arány.
Itt van egy tesztem: [link]
A körülmények azonosak voltak. Az 1200@CL6 igen csúnyán megközelíti az 1600@CL7-et is azonos uncore-nál, ami egyértelműen mutatja, hogy az 1600@CL7 maximális kihajtásához biza kevés még a 3600-as uncore is. -
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30821 üzenetére
"A Gulftown -t ez a két lap kezeli a legjobban, nála se úgy ment a 980X, mint nálam az R3E-ben."
Meggyőzőbb lenne, ha konkrét számokat is írnál, és tesztelési módot... A Foxconn Bloodrage amúgy az egyik legprofibb X58 lap, ha tuningról van szó, nemcsodálom, hogy jó. Az, hogy a Classi-t megette, kicsit fura, de legyen.Az R3E is nagyon top, de nekem az UD9 valahogy nem jön át.
Nem állítottam, hogy a nitrozástól hibás lesz a proci. Azt állítottam, hogy hibás lehet. Azt se mondtam, hogy ha ideadod, ki fogom tudni tesztelni, hogy az 1.17 billió tranzisztorból esetleg melyik három hibázik 0 helyett 0,2-es valószínüséggel, ha hibázik egyáltalán.
Számomra értékesebb egy antituning, de megkímélt proci, mint egy szétnitrózott, számomra lutri megbízhatóságú tuningbajnok. Nyilvánvalóan a tervezett felhasználás függvénye, kinek mi a fontosabb. Lehet, hogy a te szemszögödből túlreagálom a dolgokat, de az én szemszögömből annyiról van szó csupán, hogy számomra a tuning, és a garantáltan megbízható működés nem összeegyeztethető.
Szerintem amúgy a nézeteltérésünk oka a hibás működést illető szemléletünkből következik. Nekem a hibátlan működés definíciója az, ha a csip az összes lehetséges bemeneti utasítás/adat kombinációra az elvárt kimeneteket adja, 100%-os valószínűséggel. Te viszont azt tekinted hibátlan működésnek, hogyha az összes lehetséges bemeneti kombinációnak csupán az általad jelenleg, aktívan használt részhalmazára teljesül, hogy 100%-hoz közeli valószínűséggel hibátlan a kimenet. Sőt, te még ezt sem várod el, csupán azt, hogy ne tűnjön hibásnak a kimenet. (Tárolós hasonlattal élve, silent error nálad belefér a hibátlan működésbe.) Én elfogadom, hogy neked az utóbbi, pongyola verzió elég, de ettől még azt állítani, hogy egy 3400mhz-re hitelesített csip 4800-on teljesen hibátlanul üzemel, minimum merész.
(#30822) Cybertrone: Ez a jó hozzáállás, köszönöm!
(#30824) OldJohnny66: És ott van a harmadik, a legsunyibb faktor, ami pedig, hogy észreveszed-e egyáltalán, ha hibás működés lép fel... Mert ha kapsz egy hibát, hogy a flash player hibát észlelt és leállt, vagy a böngésző egy hiba miatt újraindult, és nagyon sajnálja a készítő cég, akkor hogyan ítéled meg, hogy a böngésző programozói voltak a bénák, a gépeden fut valami, ami összeakad a böngészővel, vagy a tuningod nem jó? Vagy ha még sunyibb a hiba, és nincs hibaüzenet (mert adatfolyam jellegű a feladat) és például csak néhány bit lesz hibás minden 100. képkockán videokódolásnál? Merthogy a kóder progi nem ellenőrzi, és te se fogod elsőre kiszúrni az is biztos.
-
Cybertrone
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #30803 üzenetére
az a baj,hogy 4.4-en is max 200W-ot ehet a 920as asszem,bár kiszámolni nem tudom,csak hasraütésre mondom,de nekem 255W-ot kellene lehűtenie,ha sikerül megtartanám
kinek lesz/van UD9 lapja? hétköznapokra annyira felesleges... max vergődni lehet vele hogy nekem ilyenem van, húdefasza... úgyse lesz kihasználva.. legalábbis ha jól értelmezem te is ugyanezt mondod
még az én UD7em is simán lecserélném egy UD3P-re, vagy sima fele áron kapható alaplapra
gombcomp Zolinak mondjuk nem volt felesleges...ő azért tudja mit hogyan,és használta is rendesenvannak is eredményei
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30766 üzenetére
Nem sértődöm meg, ha leírod pontosan, milyen körülmények között, milyen hardwerekkel és pontosan milyen eredmények készültek, ja, és melyik proc milyen beállításokkal futott...
Amúgy kicsit osztottam, szoroztam, és az jött ki, hogy -50W napi 6 órában az ~500Ft-ot könnyítene havonta a villanyszámlámon, ami nem túl meggyőző...
Mostanában jópárszor elgondolkoztam, hogy jönnek a hírek az új CPU csodákról (bulldozer, s2011, meg ez az A-s APU) hogy érdemes-e váltanom s1155-re (vagy később valami másra), de valahogy mindig arra jutok, hogy nem...Pláne most, mielőtt jönnek ezek az új cumók. Mondjuk a Bulldozerre nagyon kíváncsi vagyok, meg az új SB-kre is, ha majd jönnek, mégis mit tudnak majd felmutatni. Mondjuk az új rendszereknél mindig ott van a veszély, mennyire sikerültek jól, meg mikor növik ki a gyerekbetegségeiket... Az X58 már teljesen kiforrott, jól működő, megbízható, bizonyított platform, ami egy elég erős érv számomra mellette, hiába csorog a nyálam a 7-8 pontos Cinebench R11.5 ábrákra, meg a kedvezőbb fogyasztásra...
-
Gaben01
őstag
válasz
MPowerPH #30740 üzenetére
Miben nyilvánul meg a Pro3 fapadossága? Földobom az apróba a cumókat és megltáom mennyire van rá érdeklődés.Ha +10K körül megvan a váltás,akkor szerintem bevállalom.Köszönöm a tapasztalatokat.
A HX750 nálad nem csapdossa le a biztosítékot áramtalanítás után?Szerk:ezek szerint nem (aza adtlapodon 750-es van
)
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #30725 üzenetére
Felőlem akárki akármit mondhat abban a tápban valami nem volt fasza... de már nem érdekel!
Ha jól értem Helkis kolléga majdcsak szimumlált egy olyat mint amitől nekem halálozott a fél cucc... namost érdekes mód az védekezett...Úgylátszik egy adag szerencse is kell ahhoz hhogy védelmet garantáljon egy felső kategóriás táp!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged