- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #28930 üzenetére
Hát most feladtad a leckét....
Éppen ezen gondolkodtam én is... Nem tudom, utána kéne olvasni, vagy kipróbálni. Igazából annyira nem izgat, így 3*2GB ram birtokában a dolog...
Ugyebár a 192 bit az úgy jön össze, hogy a 3db 64bites csatorna kezelődik egyszerre. Namost, ha pl úgy lennél, hogy A=1+1 B=2+0 C=2+0 annak is elvileg teljesértékű tri-channelnek kéne lennie. Azért csak kéne, mert a memóriavezérlőt fel kell készíteni erre, hogy tudja kezelni, bár ez egy nagyon egyszerű kis apróságnak tűnik, és elvi akadálya sincs a dolognak. Intel doksikat kell bújni, ha ennyire bele akarsz mászni a témába.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #28921 üzenetére
Nem slotot ír, hanem csatornát! Egész más! mert ugye van A, B, C csatornád, és mindkét csatornán egy 0-s és egy 1-es slot! Tehát itt így néz ki: A csatorna 1+1 slot (1+1GB, tehát 2GB), B csatorna 1+0GB, C csatorna 1+0GB.
Ezt a memória konfigurációt bármely lapon, bármelyik 4db egyforma méretű modullal el tudod játszani, márkától, típustól függetlenü, talán annyi megkötéssel, hogy azonos szervezésűek legyenek a modulok (egyoldalas vs kétoldalas) de nem biztos, hogy ez feltétel, ennyire nem olvastam azért utána. Ez azért van, mert ez a proci opciója, nem a lapoké. -
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #28927 üzenetére
Az fent van a gépemen.
De nem mutatja a feszeket, csak amit biosban beállítottam.
tehát nem tudom mekkora a drop. -
Chainsaw
tag
válasz
OldJohnny66 #28921 üzenetére
Nekem kettő darab Kingston Hyperx dual channel kitben van a 4Gb,tehát 2x1Gb!
Pontos típusHX1600C9D3K2/2G ezek nem is igazán X58 alá valók,de amit kiteszteltem velük,hogy 1,5 V-on is mennek stabilan 1600Mhz-n 9-9-9-24-ben és szintén 1,5 V 8-8-8-22-ben is CL 8-ban! Próbáltam 7-7-7-21-ben is 1,66 V-on ,de csak 15 min-ig! Stabil volt!!!
-
Chainsaw
tag
válasz
OldJohnny66 #28900 üzenetére
Na Én is ezt vettem alapul,És ez alapján vettek HÜLYÉRE!!!
Sőt az AIDA64Extreme-ben is úgyanekkora a sávszéleség,meg kiírja a tri channelt+192-bit!
S mielött vettem a lapot 2 hétig mazsolásztam a User Guide-t,én is ezt vettem alapul,hogy 4Gb is megy triben!!! Ezért vettem RIIIE-t nem mert a hülyegyerek sok pénzü és játsza az eszét!!! -
jones965
Modder
válasz
OldJohnny66 #28854 üzenetére
Passz. Nézd meg.
-
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #28713 üzenetére
Létezik egyáltalán már 12 magos proesszor?
Persze IBM-en kívül, tehát desktop-proci. -
DigitXT
félisten
válasz
OldJohnny66 #28710 üzenetére
Érdekes teszt: hol maradnak a grafikonok?
Amúgy 5-10% átlagban:
De majd ha rágyúrnak, akkor kihasználhatóvá válik, pl. stratégiáknál, stb. -
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #28630 üzenetére
Ezt nem tudom. Nálam a 920-nál a 4 mag között 4-5°C eltérés volt, mind indle, mind pedig terhelve. A xeon5660-nál ez már 10°C módosult...
Qru: Esetleg linket tudnál? Lusta vagyok....
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #28624 üzenetére
Így van. Korábban írta valaki, hogy valami nem klappol a szenzorral, vagy rossz értéket olvas ki a gép... Nem tudom.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #28619 üzenetére
Olyan 21°C-ra van belőve a cirkó.
pincehely: Azt nem csinálom, mert megfázik a fiam.
-
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #28619 üzenetére
Biztosan szélesre tárta az ablakokat, és most jó hideg van odakint.
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #28527 üzenetére
A 920-am vidje 1,25625V volt, ezt sikerült letornáznom 1,2V-ra, így sikerült 5-10W fogyasztáscsökkenést elérnem, tuning mellett. Ha az energiatakarékos ficsőrök engedélyezve vannak, akkor többre mész.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #28435 üzenetére
Sandy Bridge...fujjj
Azt a kompit en is kiprobalnam egy alkalom erejeig.
-
gombcomp
senior tag
válasz
OldJohnny66 #28431 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #28326 üzenetére
Pfú, asszem 52C-sek voltak a magok. 32nm nem nagyon melegszik.
A lap is éppen 50C-s volt.
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #28326 üzenetére
de rá fogok nézni alaposabban raid0 nélkül,mert egyre nagyobb a gyanúm hogy azzal nem jó valami.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #28323 üzenetére
Sajnos nemzetköziben ez nem lenne elég.
Léggel hűtöm, ráadásul teljesen szobahőn. Egy True black feszül rajta, azon meg egy UK3000. Erre kellene a nitro, akkor megugrana nem is kicsit. QPI ellenben csak slow mod-ban bírná e fölött.(szerintem)
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #28292 üzenetére
Mázlista...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #28290 üzenetére
A kép nem található.
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #28140 üzenetére
Akkor ok csak mert igen ott van a drágább lapok nyakán sőt van olyat amit be is ér.
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #28131 üzenetére
G1-killer széria?
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #28131 üzenetére
Mi a baj a AsRock csúcs lappal nem elég jó ?
-
cyberkind
félisten
válasz
OldJohnny66 #27887 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #27857 üzenetére
Aha.
Ennyi a fogyasztása az i7-nek. Nálam 100-110W körül kajál nyugiban, de az occt-s mérésre nem emlékszem pontosan, talán 250-260W körül lehetett (akkoriban még benne volt a fizikus kártya, ami már nincs...)Ha húzott P4 után nézted volna nem lenne ilyen meglepő...
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #27854 üzenetére
Nálam is ekörül volt.
Én nem sokalltam, csak az üresjáratot, de jobban belegondolva, nem is lehetne sokkal kevesebb. Az SB is max az X58 csipszet +20-25W-jával kér kevesebbet üresben.
-
AirBooms
addikt
válasz
Nálam 4 GHz-en hajtva a Gulfot, a GTX460-at 900/1800/2100-on 460 wattot eszik a cucc (monitor nélkül) OCCT-vel PSU teszten. Ez jó, mert a 850-es tápom itt a leghatékonyabb és még éppen nem indul be a venti túlzottan.
-
mpierre
veterán
válasz
Attól függ, hogy mi van a gépben...
-
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #27842 üzenetére
Akkor ne kíméld...
Szoftveres érték az a 144+ watt... Sajnos ezen kívül nincs túl sok lehetőség a cpu fogyasztásának meghatározására. -
peterm711
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #27724 üzenetére
Végre stabil a gép alapbeállitáson. Basszus jobban örülök neki mint ti a betonstabil 4,2 Ghz-nek
. Holnap betöröm a rohadékot akkor is
.
A biosom 0303, szóval nem az alap, ha nem járnék sikerrel akkor majd frissítek. -
peterm711
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #27724 üzenetére
Azt most nem tudom megmondani, mert tesztelem. Megcseréltem a ramokat, cmos reset, majd vissza minden defatultra. Most 2 órája stabil HT nélkül
Hagyom még egy darabig, utána megnézem. Megizzaszt ez a gép, már harmadik nap szívok vele, már átvittem a szembe lévő üres lakásba, hogy ne az én villanyórámat pörgesse
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #27480 üzenetére
Nálam sem triple channel kitt van mégis megy szépen... 1680 7-7-7-21-1T...! Kingmax Hercules 2*2-ben árulják, de bizniszeltem még egyet a sráccal akitől a konfig van így van 3*2gb-om teljesen jó!
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #27480 üzenetére
2x2GB HyperX blu ram.. két dual kit lett volna...
AzŐsgén:majd leglátom..úgyis a processzorhoz igazodom
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #27473 üzenetére
szerintem annyit nem fogok érte adni,inkább egy jobban menő 920as érdekelne
-
TomiLi
addikt
válasz
OldJohnny66 #27467 üzenetére
Nincs mit! Megnézem majd neked az éríntős módszerrel!
(#27468) Laraxior hoppá... ezt nem is tudtam, hogy a tri channel hátrányban van a sebességet illetően a dual-hoz képest! Köszi!
nakos-nak van egy ilyen lapban GTX570sli-je. Kérdeztem tőle, de meg van vele elégedve, ami a zajt és hőfokokat illeti. Szerencsére a GTX5xx nem melegszik annyira, mint az elődje, de azért jobb lenne, ha lenne a két vga között egy slot hely...
nem mintha akarnék
Szerintem a crysis 2 lesz az ami megváltoztatja ezt a véleményed, véleményünk...
Én sem tervezem egy sli kiépítését, de jó ha meg van rá a lehetőség, és az minnél optimálisabb körülmények közt!
na ez nem az a lap.... -
AzŐsgén
tag
válasz
OldJohnny66 #27464 üzenetére
Egészségedre!
Én már túl vagyok az első patch-nMég linkelgetek kicsit Andrew fórumtársnak, aztán megyek formázni...
-
TomiLi
addikt
válasz
OldJohnny66 #27418 üzenetére
A múlt év utolsó elötti napján
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #27451 üzenetére
és a zenéjük: Marduk - La Grande Danse Macabre
inkább ilyesmi irányba keresném a megoldást,miért is a vörös és a fekete..
-
subaruwrc
félisten
válasz
OldJohnny66 #27429 üzenetére
ja értemmár
jöhet, megnézem ha akarod. -
AzŐsgén
tag
válasz
OldJohnny66 #27421 üzenetére
Csak most néztem végig a képeket..
Tetszik!
Mi az a világító-rácsos-izé a vidkarin?
-
subaruwrc
félisten
válasz
OldJohnny66 #27426 üzenetére
nem volt még szerencsém egyhez sem, bár egyet elvileg le kellett volna tesztelnem de aztán elmaradt.
nem tudok eredménnyel szolgálni -
AzŐsgén
tag
válasz
OldJohnny66 #27421 üzenetére
Szép darab!
És milyenek a hőfokok? -
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26829 üzenetére
Az X6 hozta az elvárható pocsék formáját. Nekem ez nem volt meglepetés, ennyit tudnak. Sajnos óriási a lemaradás... Én már a Bulldozertől sem várok sokat, pedig de jó lett volna egy árverseny. Ezért fognak az LGA2011 árak elszállni.
-
keIdor
titán
válasz
OldJohnny66 #26807 üzenetére
Uhh, de hátul kullognak az X6-osok.
Kíváncsi leszek arra a Bulldozerre is, bár van egy rossz érzésem, hogy nem lesz egy 2600K szint...
Ez nem valami drága 8GB kit. Igaz, CL lófasz kategória.
-
katt777
félisten
válasz
OldJohnny66 #26688 üzenetére
Most néztem OCclubon az új core-ok tesztjeit, hát, még mindig nem látom a SB előnyeit. 1-2 célzott számítási tesztben kimutatható, játékok alatt gyakorlatilag semmi, az i7-950 ugyanott van, vagy feljebb, főleg OC-vel, de még a 860 is.
Én még mindig azt gondolom, a topicot látva, hogy mivel X58-tulajok gondolkodnak tömegével a váltáson, nem igazán OFF a SB, és azoknak ide írni róla, akiknek már van, hogy könnyebb legyen dönteni. SB segítség ügyben meg nyilván a másik topicot kell használni. Értelmes emberek között így kellene mennie.dime27: Ezek szerint te vagy a legmerészebb.
Hol is van az a SB topic?
Bár mondjuk holnap lejár (megint) a mobilnetem, nem tudom, mikor leszek később.
ASRock Fatal1tylapra mindenféle mostani hűtő felmegy. Ja, látom, már ez is volt, ettől az SB-től igazán el kezdett pörögni a topic.BMW001: Nézd csak meg az ASRock felszereltségét és tudását (a bármilyen ma kapható hűtés felszerelhetőségéről nem is szólva, szóval emiatt ne aggódj
). Tutira nem kapsz hasonló képességű lapot ennek az árában. Még ha a tuningopicókat nem is számolom, van 6 SATA3 és 6 USB3 csatolója. Ki is gyűjti itt kilóra a vinyókat?
A P8P67Pro is csak 44k. Viszont a hűtő miatt én maradnék a helyedben ASRock-nál.
Szerinted, ha mindenki SB-t vesz, akinek X58-a volt, ki fogja megvenni a használt X58 konfigokat?(Mármint rajtam kívül, de az csak 1db.) Csak olyanok jöhetnének szóba, akiknek meg nincs rá pénzük, ergo nem lesz jó használt ár.
AirBooms: Hát, az ember nem annyira szintetikus CPU-tesztekkel játszik, és ha azt látom (lásd fent), hogy játékban semmi előnye a SB-nek (már egy 950-nel szemben), én nem váltanék, az tuti. Bár lehet, hogy én maradok itt nemsokára az egyetlen topiclakó, ráadásul ezzel a géppel.
Cybertrone: Sabertooth-ban csak 8+2 fázis van.
tomic: Ami nincs, az nem nagyon működhet. Mármint a HT a 2500K-kban.
Laraxior: Némelyik moderátornak elég 1szerű a gondolkodása, ezt már volt alkalmam tapasztalni, tisztelet a kivételnek.
AirBooms: Hát, nekem már akadt LinX-hibán 18. körben, szóval korántsem biztos, hogy stabil az a cucc.
radi8tor1: Ha nem szabvány RAM-ok, a sebességük máris le fog csökkenni 1066MHz-re, mert afölött nem szereti a B-channel.
-
AirBooms
addikt
válasz
OldJohnny66 #26807 üzenetére
Én pont azt látom, hogy pl. írásban pontosan kétszer jobb a 2600K (nem tuningolt!), mint a 980X! Szerintem nagyon is gond van vele!
BMW01: Igen, egy csúcskategóriás SB rendszer jönne ki a Gulfi árából, s még 8 GB ramra is telne mondjuk a lapból. Én szerintem pont a Gulfit érdemes váltani, mert ha más is úgy gondolkodik, mint én, akkor az életben nem adom már el (árában): ha most kéne választanom a két rendszer között, akkor SB-t vennék, mert csak a proci árából megkapnám a teljes rendszert, jobb teljesítménnyel, stb. Lehet, hogy nem fog (látványosan) esni az i7 ára, főleg a Gulfié, de eladni már nagyon nehéz lesz - míg eddig voltak olyan idők a PH-n, hogy nagyobb volt a kereslet rájuk, mint a kínálat.
Igazad van, hogy i7-ben a Gulfi a csúcs, de pont ez a hátránya is: itt ér véget a dal. Nincs tovább, az út vége. Az SB meg csak most indul. S aztán jön az X68, vagy mi a fene... Ha addig várok, s megint csúcsot szeretnék (márpedig úgysem fogom kibírni, hogy ne azt akarjak - pedig jó lenne), már nem fogom tudni ezt megtenni, hogy csak a mostani a procimból egy komplett rendszert vegyek. Ááá, keresek egy pszichiátert...
Utálom a Sandy-t! -
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #26783 üzenetére
Érzem kis idő és kihal a topik mindenki az újdonságra veti magát.
(#26784) cut:én még leszek majd . amúgy is minek a csere ha ezek sincsenek kihasználva főleg sokan játékhoz használják.
(#26787) mpierre: te váltasz majd X68 vagy 78-ra ? nem is tudom pontosan .
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #26759 üzenetére
Ha azt nézzük hogy 2136mhz-en ment neki a memória szerintem teljesen jó!
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #26759 üzenetére
x2
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #26750 üzenetére
Alapszabály ha használt deszkát veszel akkor cmos clearrel indítasz még boot előtt.
mod:
AirBooms: A másolás ami harmatos. Neked 17,5k nekem 1600 CL8-ban is 20,2k...
-
AirBooms
addikt
válasz
OldJohnny66 #26750 üzenetére
Nem fogja elküldeni, ha más procit raksz bele, akkor azt ő tudfni fogja, s jelzi neked, hogy lépj be a biosba.
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #26738 üzenetére
van aki már kapott privátot moderátortól hogy be lehet fejezni itt a Szandizást,úgyhogy aki berendelte az 1155ét csináljon már egy topikot neki,mert kénytelen leszek én nyitni,holott nekem fingom sincsen arról hogy milyenek ezek a második generációs cuccok. Ugyebár igaza is van a moderátornak,mert ez 1366-os topik,hiába i7 a másik..1156os i7-nek is külön topikja van.Tehát hajrá,mert tényleg sok az off
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #26738 üzenetére
Nekem mind1 de már most leszögezem hogy egy jövőbeli sandy tulajtól sem szeretnék leugató, és melldöngető HSZ-t olvasni hogy az milyen jó ezmeg ami a mai napig a csúcs milyen szar!
Lara:
Ott a pont, ha erről is megvizsgéljuk a dolgokat, nincs kedvem pihenni, mintahogy másnak sincs gondolom én!
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #26717 üzenetére
Gondolom játékfüggő. Crysishoz elég a két mag,minél magasabb órajellel,hogy a VGA alatt legyen cucc. GTA4-hez olyanmindegy miből mennyit kapcsolsz be úgyis kevés lesz,de ez megint szereti a magokat... (egyen dinnyét)
Black Ops megintcsak szereti a 4 magot...Hát igen
Eddig azon volt a téma,hogy Wolfdale vagy yorkot érdemes-e venni már...most meg az lesz a helyzet hogy Megveszed a 4magos,neadjisten 6magost,és elég lesz-e a játékokhoz. Fejlődünk...nah de ilyen ütemben...
idén jön pár game,úgyis kiderül mit szeretnek...mert eddig az összes játék ment 4 maggal. Az meg hogy használna többet..használjon..ahol van.
Tény hogy jobb a rendszernek is ha 8-12 szálon oszlik el a terhelés,mintha mind a 4 mag megy 100%onBMW001: és ez volt a listában a legdrágább alaplap
itt van pár lap összehasonlításképpen... -
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #26711 üzenetére
döcög..döcög...az enyém is megy két maggal 4.5GHz-en HT OFFal,még használható feszen,pedig az enyém elég hulladék egy 920. ami akárhogy nézem 500MHz + a normális 4/8-as teljesértékhez képest.
Bár úgyfest ez menni fog 5GHz-et 24/7...4/8ami ugye not bad
Jön a kérdés...minek?
20-30k plusszból mondjuk simán megvan a csere. 1366 és az 1155 lap ára kb ugyanannyi..max egy tizes plusz. procit is el lehet adni 45 körül,ha jobb akkor 50 is esetleg. +25k és ott a 2600k. Ram meg marad...sőt..
Nálunk:
Asus s1155 P8P67 39 400 Ft
akkor egyedül a processzor kerül itt valamibe...meg valami hűtő rá. -
dime27
őstag
válasz
OldJohnny66 #26688 üzenetére
Nem szokásom!
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #26642 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened!
Az 1155 SB egy erősen korlátolt, középkategóriás motyó, minden tekintetben, ennek minden pozitív (ár) és negatív (szolgáltatások, minőség) velejárójával. Két dolog szól mellette énszerintem, a fogyasztás és a tuningolhatóság, valamint az azonos ár melletti némileg nagyobb számítási teljesítmény. Ellene szól, hogy finnyásnak tűnik a ramokra. (1,5V, meg a DC miatt nemárt valami fürge modul mellé, valamint a 4 vs 8Gb, mint ramopciók a megfizethető árkategóriában). Keményen ellene szól jelenleg szvsz, hogy nem adják éppen baráti áron....Szívesebben kiadtam 75K-t anno a fullos EVGA X58-amra, ami tele volt zsúfolva mindenfélével, mint egy csupasz-kopasz P67-ért adjak 40-50K-t....
Na, meg a 80K-s 2600K sem éppen baráti ár, mikor 70K egy 950, és egy közepes, de jólfelszerelt X58 lapot is kapsz P67 árban. Valamint a mostani deviza árfolyamok meg a kezdeti hype se biztos, hogy kedvező irányba löki az SB árakat... Tuti, fog ez még olcsósodni.
-
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #26642 üzenetére
Maradj csak X58-nál.
Lesz a SB-nél jobb alternatíva, csak ki kell várni! -
cut
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #26580 üzenetére
Hali fiuk!
Egy gyors kérdés. Tegnap láttam van itt egy pár giga ud5 os tulajt...
Az lenne a kérdésem van a lapon a 6db (piros) sata csatlakozó. és van rajta 4db fehér, ezeket hogy lehet munkára birni átalános sata2 es winyokkal?üdv: Cut
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #26557 üzenetére
Ezt hívják mikrolagg-nak. A probléma forrása, hogy nem mindegy, hogy az átlag 30FPS miből jön össze. (30 FPS az 30 képkocka másodpercenként ugye) Namost az a 30 többféleképpen előállhat. Optimális esetben a képkockák 33,3ms-os időközzel jönnek. Ez folyamatos, gyönyörű szép, élvezhető 30FPS. De az is 30 FPS, mikor 1 kép készül 500ms-ig (hatalmas mikrolagg, észreveszed, mint állat) aztán hirtelen feltámad a VGA (pl. megérkezett az adat a VRAM-ba a PCI-e-en keresztül, elkészült a proci a számolással, vagy akármi) és hirtelen lenyom 29 képkockát, 17ms-onként. Ez a döcögős, élvezhetetlen, játszhatatlan 30FPS.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #26554 üzenetére
Na hát be is linkelte!
Van külömbség!
-
Laraxior
titán
válasz
OldJohnny66 #26550 üzenetére
egy lightos 15%...az akadásokról.laggról nem is beszélve...úgy ugrál az FPS 60 és 130 között hogy játszhatatlan a game. és ez csak egy nyamvadt MW2 volt,ami nem is gépigényes game. fut 130FPs-el majd hirtelen leesik több mint 50-70%al..az azért elég durva. 2x 16x-nál megszűnt az ilyesfajta probléma.
De mutatok Neked jobbat: -
HSM
félisten
válasz
Az attól függ. Ha fogyóban van a VRAM a karikon, vagy viszonylag sűrűn kell cserélgetni a tartalmát, akkor minden MB számít, ott mikrolaggok formájában egyből visszanyalhat a 8 sáv hiánya kártyánként.
Ha béke van, és kényelmesen elfér minden a kari memóriájában, és nem is nagyon kell cserélgetni, akkor semmit nem vesztesz a sebességből. -
Cybertrone
veterán
válasz
Hát kinek m i a szignifikáns... Kedves lakótársam lemért a cfx te4ljesítményt pl p45-ben, és x48-ban.. A 4890cfx x48-ban közel 10%+-al jobban teljesített...
Erről ennyit....
A 8gigás modulok szépek és jók, az is fasza hogy beígérték rá a támogatást, de attól még az áruk vetekedni fog egy kiseb pc-vel... nem mind1 ez sem! -
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #26513 üzenetére
Gyanítottam én is,de nem voltam biztos benne.Szerintem is teljesen OK!
Van még bőven olyan alkalmazás,ami csak egy magot használ,ott meg jól jön a +Mhz. -
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #26502 üzenetére
Ugye elvileg az alap szorzó,23 de mivel a turbo mod ON,ez által fel lehet tenni 24-re.Beállítottam 24-es szorzóra,és a turbo ON miatt,felemelte +1-el.Valszeg ezért 25X.Azt nemtudom hogy ez normális-e,de ezt mutatja és így is megy.
De lehet,hogy csak egy magnál van ez a jelenség.Nemtudom.
-
Erdei88
veterán
válasz
OldJohnny66 #26484 üzenetére
Ne haragudj, átsiklottam a hsz-ed felett
FPO: 3020A970 -
mpierre
veterán
válasz
OldJohnny66 #26491 üzenetére
Totál felesleges. Mit csinálsz? Lelakkozol mindent csónaklakkal... Nem nagy a valószínűsége, hogy meg fogod megtalálni...
Az fpo-ról ennyi derült ki.
-
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #26491 üzenetére
i7-950, 4507.87 MHz, 1.44v, HT/off, Batch #3034A684, CPU-Z
Szerintem,igéretes.(#26490) mpierre Az meglehet hogy huzamosabb tunning után előjön.
-
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #26487 üzenetére
Oly annyira nem tesztelt,hogy újjonnan vásároltam,3 év garral.Ugyan írtam FPO alternatívákat,ha netán valami hasonló lenne,akkor azt megköszönném.Aztán ez lett.
Egyszerűen sikerült belenyúlnom,és totál nem rajtam múlt a dolog.
Egyébként,teljesen egyet értek (#26486) HSM hozzászólásával.De mondjuk nálam be van kapcsolva a C1E,ill a C3-C6-C7 support is,és nincs cicergés.Vcore (normal)
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #26478 üzenetére
Én egészen pontosan 2db I7 konfigot raktam össze ismerősöknek, a saját gépem építgetése is legalább 2,5-nek megteszi (2db lap, 2db 920 D0, 1db 920 C0, 3db ramkit, 4db VGA 2 év alatt). Soha semelyikkel semmi problémám nem volt a számomra idegesítő cicergésen kívül. Sőt, kifejezetten az a véleményem, hogy egy nagyon kiforrott, megbízható platform. Egyedül tuningnál kell jobban észnél lenni, mint régebben. Ja és el kell fogadni, hogy 1066Mhz feletti ram is tuning, és ugyanez igaz rá. A tökéletességet hülyeség kergetni, úgyse lesz soha semmi tökéletes, annak kell örülni, ami az embernek juutott, nem azon bánkódni, ami nem jutott.
Ja, és szerencsére a cicergésre is van gyógyír, fix fesz, vagy C1E OFF. De pl. az EVGA lapomban abszolút vállalható mértékű, síri kussban is alig hallom. Amúgy nem újkeletű a jelenség, számtalan notebook, vagy P3-tól számítva más masina is csinálja/csinálta.(#26480) Qru: Azt hittem, az előbb véletlen írtál kondit... Nem a kondi cicereg, hanem a tekercs (elvileg). A kondiban hol találsz lakkot?
Az az egy alkatrész, ami tuti nem cicereg...
-
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #26484 üzenetére
Abszolut nincs gáz az i7-el,brutálisan disznó cucc.Természetesen leírom,miért is lenne titok. FPO:3020A970
Jah,és kösz. -
monosz
őstag
válasz
Természetesen kell!
Amikor megrendeltem a komponenseket az (i7-es) konfighoz,én is nagyon féltem tőle.(Olvasgattam a topikot) Aztán,apránként megérkeztek a cuccok,elkezdtem összeállítani.Összeállt a konfig,Op rendszer telepítés,egy kis bios-kodás,és meglepetésemre,minden okés lett.Egy kis idő elteltével,jött a tunning.Ezidáig 4,2 Ghz-ig jutottam,gyakorlatilag alapfeszen HT off-al.De nem is a csúcsok döntögetése volt számomra a cél,hanem egy tuti stabil konfig,a lehetőségek határain belül.Én úgy gondolom,hogy ez a frekvencia,túlságosan is elég bármilyen alkalmazáshoz,és bármilyen VGA-t képes kihajtani.Szerény véleményem szerint,a 3,8-4Ghz is bőven megfelel.Jah,és még annyit,hogy totálisan stabil a rendszer.
A konfig az adatlapon,ha netán érdekel valakit. Köszönöm. -
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26481 üzenetére
Normális dolog, nem kell izgulni miatta. Nálam csak a VGA ciripel, de az már új korától kezdve csinálja. Ettől függetlenül megy mint a veszedelem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tuning már csak ilyen, arra nincs garancia.
Az i7 eléggé öszetett, nem olyan egyszerű mint a Core érában volt, hogy toltad a feszt meg az FSB-t és kész. Igazából nem olyan ördöngősség és ha betartod az alapvető szabályokat akkor nem is lesz gondod a dologgal.
Cirip: Nekem a P35-ös lapom is ciripelt boot közben. Elég sok kondi van ezekben a gépekben, 1-1 ciripelős könnyen akadhat belőlük. Igazából minden kondi kelt elektromos zajt, ha nincs rendesen lakkozva/szigetelve vmelyik akkor ez a zaj az ember fül által halható tartományba esik. Semmilyen káros következménye nincs igazából leszámítva, hogy zavaró. Évekig használtam ciripleő lapokat/vga-kat/tápokat és egyiknek sem volt soha semmi működési baja.
-
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #26387 üzenetére
Az SPD a ram gyártó által meghatározott értékeit mutatja.
Ne foglalkozz vele. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #26369 üzenetére
Azért, mert az i7 900 hivatalosan nem támogatja csak a 800-as és 1066-os (DDR3-as) ramsebességet. Tehát amíg nem húzod hiába van ettől gyorsabb akár 2000-2200MHz-es ramod akkor is 1066-on fog menni.
Szóval tolnod kell a ram szorzón és/vagy bclk-on. -
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26326 üzenetére
Válaszoltam, de téves feltevés.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26309 üzenetére
Értem, ezt jó tudni, ennyire nem ismertem. A réz felhasználásáról tudtam, és akkor itt is lehetne egy tüske. Miért nem ezüstöt használnak, és azt vonják be arannyal? Biztos van egyébként némi pozitív hatása, de a reklámértéke az hatványozottan nagyobb.
Ez már tényleg nem ide tartozik, de belegondolni is brutális, hogy 800G ezüstből milyen léghűtést lehetne csinálni. Véleményem szerint simán felvennék a versenyt egy vízhűtéssel. Persze elég macerás lenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
OldJohnny66 #26308 üzenetére
Azért csökken, ha nem 3 vagy 6 modul van benne mert buokod a Tri chanelt. Akkor meg kapásból 192bit helyett dc (2/4 modul) esetén 128bit, sc-ben (1/5 modul) meg csak 64bit-en kotornak az adatok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26298 üzenetére
Arra is pl. De volt itt olyan, aki 1.5v fölött nyomott a VTT-nek. Ott nincs probléma, ellenben nálam nagyon is van.
Valamit itt sem bírt, de határértéken belül nem bírta. Holnap viszem gariba, így legalább 2 hétig nem lesz gépem.
Marad a noti, azt meg utálom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26294 üzenetére
Ez teljesen valószínűtlen. A kis érintkezők nem ettől barnulnak. Meg egyébként is a kupak elosztja a hőt. A hűtő rendesen rajta van, annyi alátéttel nem nagyon lehet megmozdítani sem. Nálam valami más történt, megmagyarázhatatlan. Főleg annak fényében, amit itt egyesek művelnek a procijukkal.
Qru: modik azok az istenek, azért te is csak félisten lehettél.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26283 üzenetére
Sok dologtól függ ez. Arról még nem beszéltünk, hogy PWM típusa is döntő dolog. Márpedig az se mind1, nézd csak az R3E-t, ahol digit-et használnak, és van 8 fázis. UD9, ami analog és van 24. Az enyémben van 14, ami hybrid. Szvsz, nem lehet összehasonlítani egyiket sem a másikkal. De az biztos, hogy nem a mennyiség számít.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #26289 üzenetére
Véleményem szerint nem változik hiszen 6 modullal is triple chennelben mennek a memóriák!
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #26283 üzenetére
Ez így van.
Kevésbé fog melegedni és tovább fogj bírni, mert ugye a terhelés több alkatrész között oszlik meg. Viszont azért parasztvakítás, mert gyakorlatilag 8 erősebb fázisként működik a dolog, nem 16 önállóként. Ha jól vágom, akkor 16 önállóként a terhelhetősége ugyanennyi lenne, de gyorsabban reagálhatna a terhelésváltásokra, kisebbek lennének a feszültségtüskék, tehát némileg kisebb feszen is biztonságosabban mehetne ugyanaz a tuning, kisebb hőtermeléssel, meg hasonlókkal.
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #26245 üzenetére
Erre gondoltam.
-
AzŐsgén
tag
válasz
OldJohnny66 #26197 üzenetére
Írtam, hogy nem emlékszem pontosan, menyi volt, AIDA-ban néztem, mert a bios-ban csak auto-t írt ki
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #26088 üzenetére
i7-nél a magok 'középen' vannak. Pont ahol a True -nak púpos a talpa. Így ha rászorítod, ott feszül rá a legjobban, ahol a legideálisabb. Ez előző generációknál hátrány volt, és polírozni kellett, i7-nél abszolút előnyt jelent. Szóval jól értelmezed.
-
14adam
addikt
válasz
OldJohnny66 #25798 üzenetére
el indíthatod
üdv... (
)
boldog karácsonyt -
KAMELOT
titán
válasz
OldJohnny66 #25634 üzenetére
megnézve ezt linket egy furcsaságot véltem felfedezni!
CORE 4 THREADS 4....nekem ez fura mivel 8 THREADS-nek kéne lenni?!
Tévedek?? -
eladohardver
őstag
válasz
OldJohnny66 #25634 üzenetére
Danke! mondjuk én csak léggel tolom...
viszont radi lecsavarva ablak résnyira nyitva és egy állóventi nyomatja vagy 3000 fordulaton... szal hüvivan
-
eladohardver
őstag
válasz
OldJohnny66 #25628 üzenetére
az az eggyik rettegő fórumtársunknak szólt guru vagy qru nak
Azt végképp nem értem, miért kéne így felfogni a garit...
1. Kinek jó, ha 2-3 hétig várom az új procim és addig nincs gépem? Van másik pc! Ha 3 hétnél tovább tart felszólító levelet kell küldeni a boltnak, hogy intézze el, erre álltalában csere szokott lenni a válasz.
2. Kinek jó, ha esetleg veszekedhetek a boltossal, ha nem akarja cserélni? Nincs értelme! Addig kell vele kommunikálni amíg átveszi. A többit írásban kell intézni. Ha nem cseréli akkor fagyasztó védelem.
3. Kinek jó, hogy bukom a jó tunnigos procim? sokadlagos
4. Kinek jó, ha nem döglik meg teljesen a proci, és fagyogatós lesz csak a gép, és kezdődhet a hibakeresgélés? az 1ik fórumtársunk tud rá megoldást, hogy ne csak fagyogatós legyen a proci. -
eladohardver
őstag
válasz
OldJohnny66 #25618 üzenetére
xmp profillal én csak 775 tokozásnál találkoztam.... persze ott is kalapxar volt...nem ér semmit!!! haverodnak üzenem trfc 88 al cr2 vel próbálja! És nyugodtan menjen 1.6 vtt ig..
xmp felejtős jobb mindent kézzel... ne alapozzunk mesterséges inteligenciára...
(#25621) plusz 1!
-
HSM
félisten
válasz
Az Intel az I7 procikra 1066Mhz-es ramokig ad garanciát. Az Extrem prociknál fél hivatalosan, az 5500-as, és 5600-as széria komolyabb példányai hivatalosan is tudják az 1333-at. De ez a max. Innentől kezdve az XP profilod meg a memóriagyártó csak arra ad garanciát, hogy az általa árult modul képes 2ghz-re.
Pontosan olyan ez, mintha veszel olyan gumit a kocsidra, ami a sebességindexe alapján 270Km/h-ig jó, de a kocsid 220-nál kifújt. Akkor se mehetsz reklamálni a gumigyártóhoz, hogy hé srácok, 270-es sebességindexet írtatok rá, pedig nem megy többet 220-nál!!!
Az XMP-t fel lehet fogni egy vezetéstechnikai képzésnek a gumi mellé. Segít elérni a 270-et, de a kocsid lehet, hogy így se fog többet menni 220-nál.Esetleg még megpróbálkozhatsz mindenféle motortuninggal, hátha mégis eléred a 270-et, ilyen turbó, olyan speckó befecskendezés, amolyan motorvezérlő elektronika. Max sejted, hogy a motorod 100 000Km alatt totálkár lesz, de te reménykedsz, hogy még 60 000-nél úgyis eladod....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
De teljesen, pont ez a lényege. Feszt is be kéne lőjje elvileg. Pont az a baj, hogy sokszor az XMP profil több feszt ad mint amit az Intel ajánl max egészséges fesznek. Mert ugye a ram gyártót nem érdekli ha megdöglik a procid (azért az mert abban van a memvezérlő ami kinyiffan a sok fesztől leghamarabb).
Sztem az MSI lap a ludas a srácnál nem a Geil XMP-je, mert mondom Asus-ban pöcc röff ment a cucc nála.
Most annyi változás van a történetben, hogy hnap áthozza és megnézzük az én Dominatorom megye abba az MSI deszkában illetve a Geil elindul-e nálam az UD4-P-ben.
To all: Esetleg ha úgy adódik belemnejek a cserébe?
3x2GB Geil (mitommén mi) 2000MHz CL9 XMP vs Corsair Dominator 1600 CL8 XMP?
mod:
Persze max 1:1-ben. De fázom én ettől a Geil-től, ddr3 fronton nem sok jót olvastam róluk eddig...
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #25564 üzenetére
Azért mert az egyik 4M, a másik 32M.
De nem ez csapott neki oda, mert ez után még este indítottam LinX-et, és az rendben volt.
Ráadásul itt nem kapott nagy terhelést a proci, maghő is 80C alatt maradt bőven... Mikor a Vantage ment anno 4664MHz-n, az szerintem nagyobb terhelés volt.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #25564 üzenetére
Az egyik 4M digitet számol, a másik 32M digitet.
Itt mivel nem volt terhelve a proci csak 1 szálon, így nem vett fel akkora áramot. A 4400Mhz-es vantage már neccesebb....
Amúgy az említett határ nagyban függ attól, mivel/hogyan terheled a processzort, függ a procid adottságaitól, és függ a proci hőfokától is.(#25565) subaruwrc:
Mondjuk tegyük hozzá, procifüggő is, pl. a C0-om keveseb ampert vett fel, de több feszt kért. A másik D0-om, ami csak keveset volt nálam, is icicpicivel kevesebb áramot vett fel, és több feszt kért.
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #25302 üzenetére
Az a Mushkin még nem is drága, kb. 42k -ért be lehet szerezni.
2N-ről 1N-re bármikor átrakhatod, ha bírja a ram időzítésben. Ha nagyon magas feszen, illetve alacsony időzítésen hajtod a gyárihoz képest, akkor lehet nem indulna el. De alapból jó, ha 1N-en van, és arról kezdesz el tuningolni.
cut: Nem szabadna. Gyárilag a gyári feszen ezek a ramok bírják az 1N-t. Ellenben én magamnál lemértem, és nincs akkora különbség, mint amekkorát Te írtál.
Szóval ez sem az. Mennyi volt Bloomfield-el a memória bench?
-
cut
aktív tag
válasz
OldJohnny66 #25302 üzenetére
BNW és akkor nem lesz instabilabb a cucc...???
-
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #25288 üzenetére
Ha jó IC-vel fogod ki, akkor akár 2000 CL8 is meglehet, és 1800 CL7.
Például az Elpida Hyper IC-vel biztosan mindegyik tudja ezt, csak satnya a választék.
mod: pl. Mushkin -nak van 1600MHz CL6-8-6-24 -es ramja, az is tudná ezt produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged