- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz
radi8tor #33351 üzenetére
Az ördög nem alszik
Egyébként sikerült megoldani az órajel visszavevést már szépen visszaveszi magát a proci. Néztem most aida64 ben a CPID ben hogy a memóriánál a memory clock nál 640mhz et ír, Ez valami hibás értéket ír ki? Elég fura lenne ha ennyin menne a ram. Mert memory type nál kiíjra azt az órajelet amit beállítottam neki a biosban. Itt a kép hogy miről van szó [link] -
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #33079 üzenetére
Szerintem ha tuningolsz, akkor a fogyasztás az nagyon mind1.
Azért csinálod, hogy még gyorsabb legyen. Ezek a procik alapon is kellő erősek, és takarékosak. Ha nem így lenne, az Intel is magasabb órajelen adná ki őket gyárilag. Aki tuningol, annak közömbös lesz, hogy mennyit eszik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #33076 üzenetére
Ahogy Qru is írja, maga a processzormagok nem fognak változni. Biztosan kapnak új utasításkészleteket, a 22nm -re való váltás következtében felszabadult helyet az igp -re fogják fordítani. Szóval ha azt nem használod, akkor az SB-hez képest az Ivy csak a kisebb fogyasztása miatt lesz érdekes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #33074 üzenetére
Most már két hete csak az SB van. Megbánni nem bántam meg, mert passzívan tudom használni, alig fogyaszt(idle 64W, load 136W az egész gép), és ahhoz képest nagyon gyors. Na persze a 4.7Ghz-s 980X-emet soha nem érheti utol, de nem is az a cél. Azt végleg eladtam, most ezzel böjtölök, az SB-E -re. Fél év kell, hogy jöjjön egy javított stepping.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #33069 üzenetére
Igen. De minden tekintetben a legjobb. A Blodi is jó volt, de az R3E valami iszonyat brutális. dolgokat tud. Még a GA X58 OC is messze volt tőle.
KAMELOT: A Scythe és a CM ide nem illik. Nagyon gyengusok kemény tuninghoz. D14, True, Proli M, és még egy, ami nem jut most eszembe.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
radi8tor #33049 üzenetére
Zsir! Grat a deszkához. Én is meglepődtem. Belőttem neki az 1.25v-ot és feltettem 4Ghz-re. Azóta is hiba nélkül megy. Lejjebb próbáltam csökkenteni egy hangyányit, ott hibázott egyet, így visszaraktam. De tényleg elég egyszerű volt. Sajna nem volt azóta komolyabb időm tesztelgetni. Nem mintha nagy szükségem lenne magasabb órajelre.
-
helkis
veterán
válasz
radi8tor #32823 üzenetére
4gb ramból kellett gazdálkodni, 1gb-ot hoztam létre, a cél az volt hogy a ramdrive-ra másolással, illetve onnan olvasással lehessen az SSD-m sebességét mérni szűk keresztmetszet nélkül.. azért volt fél giga, hogy összemérhető legyen az SSD-s, HDD-s méréseimmel..
mindennapokra nem használok ilyen megoldást, ahhoz tényleg kéne egy 32gb-os kitt.. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #32810 üzenetére
"Töltésre nem sokat kell várni"
mpierre: Igen hivatalosan 2T-ben tudja az 1600-at, most meg 1T-ben tolom.
Hibakódot nem ír, csak hogy végzetes hiba történt ha új hw elem van a gépbe azt kenjem a hajamra majd kimenti az ssd-re a ram tartalmát és rebootol a gép.Cybertone: Nem eddig 1,03V-al ment alapon, most 1,26V-al 3,3GHz-en. Valamelyik beállításom nem ok.
Fura, hogy pont akkor fagyott ki, mikor nekicsattantam a játékban egy álló verdának. Persze valószínűleg nincs összefüggés de "jópofa volt", 200-al belecsattantam az álló Mazdába erre a gép eldobja magát.
-
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
radi8tor #32562 üzenetére
Hát jah. Mindenki azt várta mekkora durr lesz. Mikor jöttek a hitegetések az indulással kapcsolatban, akkor már lanyhadtak a kedélyek. Hát, ez lett belőle. Nem rossz azért, de nagyobb "durr-t" várt mindenki szvsz. Azért én várom a személyes tapasztalatokat. Egye fene, adunk egy kis alapórajeles tesztet összehasonlításképp.
-
Geller72
veterán
válasz
radi8tor #32538 üzenetére
Nem...nem mondanám...
. A fogyi/teljesítmény a szempont. A lényeg, hogy relatíve keveset egyen, de ha kell, tudjon is. Az egyik S775-ös konfigom esetében egy jó Q6600-as komplett gép load 100W alatt megállt, míg egy E8400 is ugyanennyit evett ugyanabban a lapban. A kettő közt mégis lényeges teljesítménybeli differencia volt. (Az igazság az, hogy az E8400-al még többet is. Persze full terhelésen, nem idle). És mivel nálam 24/7/365-ben mennek a gépek, nagyon nem mindegy, hogy +, vagy - 40W/óra..
. Ezért is keresek 5850-et, mert ha nem játszom éppen, akkor ez a VGA megáll idle 15W-ban.
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #32470 üzenetére
Na ezért nem fogom még jóideig eladni a vasam... Vicc áron mennek az x58 motyók, mindenki menekülne belőle mint valami halálos kórból, nem értem, pláne, hogy az új motyók ára meg az egekben...
Amúgyse értettem soha azokat, akik P55 árban adták az X58 motyókat... Azért a 30K már tényleg nagyon merész, pláne gyári hűtővel együtt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1 humoros
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged