Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
mi a manó, 120 Hz-en egész jó lett

még a kép is sokkal élesebb lett, és a színek is egész szépek, nem olyan fakók
ki érti ezt, mert én nem igazán
ami még érdekes hogyha bekapcsolom a hDR módot, akkor újra olyan fakó a szín és a kép, ha kikapcsolom akkor tökéletes...
kikacsolód hdr-el tökéletes a fekete szín, ha bekapcsolom, miden szürkés, fakó.
de nem annak a kéne e lényegének lenni a hdr módnak hogy "szebb" legyen a kép?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Az nagyon érdekes, mert ha leveszem kisebb értékre akkor meg eltunik az egér...
Olyan mintha nem működne az asztalon semmi, az ikonok és a tálcán az ablakok is kisebbek lesznek.
Nagyon furcsán viselkedik.
A 60 Hz ami jó lenne viszont ha azon az értéken hagyom akkor értelme sem volt a cserének
Annyi még hogy egy 5 méteres display kábellel van bekötve ha az számít.
Konkrétan ezzel a kábellel.
[link] -
mezis
félisten
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Üdv.!
És ha a "Frissítési arány Max 240Hz" helyett valami alacsonyabb értéket választasz? -
Lacielvtárs
nagyúr
Srácok, adj isten.
Adott egy ilyen monitor [link]
Egy rtx 3090 hajtja display kábelen keresztül.
Hdr képmódban, 240 Hzen
Az az érdekes hogy bármit állítok, nagyon furán "szürke árnyalatos" a kép.
Ha leveszem 60 hz beállításra, akkor egész penge éles a kép, viszont ilyen magas értéken, furán néz ki a kép...
Nem tudom leirni hogy mit látok pontosan, de egy olcsóbb monitoron mintha szebb és élesebb lenne a kép mint ezen.
Olyan mintha nagyon magas lenne a gamma érték, de bármit állítok vagy még fakóbb lesz a kép és vele a színek vagy sötét lesz a kép...
Ennek mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a választ, tanácsokat.
Ui, azt gondoltam hogy egy ilyen normális monitoron tű éles lesz a kép, de nagyon fura most jelenleg ez a kép amit látok.
Talán a jobb oldali kép ami hasonlít a jelenségre amivel nem tudok mit kezdeni, ha lejjebb veszem a gammat akkor meg a bal oldali kép fogad...

-
mezis
félisten
válasz
Krisztián980
üzenetére
Üdv.!
Cseréljetek monitort a feleségeddel.
Ha marad a hiba nálad, akkor a kábelt cseréljétek.
Aztán majd meglátjuk -
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok,
olyan problémám lenne, hogy a feleségem monitora egyszer csak gondol egyet és teljesen elszineződik vagy a teljes képernyő csak piros lesz, máskor zöld stb. az újraindítás ezt orvosolja. Ez hardveres gond lehet (gondolok itt a videokártyára) vagy pedig a monitorral lehet tényleg valami. (A videokártya kb fél éves újonnan lett véve) Esetleg valakinek valamilyen ötlet a probléma orvosolására? -
Hunor27
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy 27" GL850-B típusú monitor,hiba jelenség hogy a monitor képe elsötétedik 1 másodpercre ,és ezt random 5-10 percenként megismétli ,valaki tapasztalt már ilyen hibát,HDMI,Dporton is jelentkezik
-
El_Gigante
tag
Sziasztok! Van egy 1080 titan x-em, három monitorom! kettő megy hdmi-ről egy dvi-ről! DE mindig csak kettőt észlel a windows 10 és az nvidia control panel! Nem tudom működésre bírni mind a hármat! 970es kártyámmal működött annó!
-
G@ben
addikt
Vettem egy Samsung 223BW monitort, de nem tudom beállítani rendesen a képet. Az auto beállítással minden irányban kicsit lelóg a kép, mintha a káva mögé menne. A coarse szint csökkentésével ezt vízszintesen összébb tudom húzni, függőlegesen viszont nem, illetve ennek az állításával a kép részenként homályos lesz, nem élesek a betűk szélei.
9800GT videókártyám van és 295.73-as driver van hozzá. Hogyan tudnám megoldani, hogy minden irányban kicsit kisebb legyen kép mérete? -
partymaci
aktív tag
Üdv!
van egy HP 34f monitorom, amit gyárilag ugye AC/DC táp hajt meg, viszont a USB hub-ot nem tudtam életre kelteni, gyári kábellel és másikkal is összekötöttem a géppel, de nem lát pendrivot meg semmit, hiába csatlakoztatom. Kevés lehet neki a kakaó?
-
Biga123
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Backlight Bleeding a jelenség neve .
Röviden, a széleknél előforduló tülzott bevilágítás, ami a fényerő csökkentésével, illetve a kijelző óvatos áttörölgetésével valamelyest mérsékelhető. Esetleg hátoldali rögzítőcsavarok lazítása, óvatos meghúzása is hatással lehet rá. -
Songo
senior tag
Sziasztok
Nem kimondottan hiba (bár lehet) de van egy Asus PG349Q monitorom. és már többször észrevettem, hogy nem tudom feljebb állítani a képfrissítést 60 hz fölé. (50 vagy 60 a lehetséges) pedig elvileg a monitor 120hz-es. vagy nem is lehet? win10 nvidia pulton próbáltam.
köszönöm szépen -
miczo
tag
válasz
FistXL
üzenetére
A Tied kb ugyanaz a monitor, mint az U2711, csak a panel felbontása fullHD, az U2711 pedig 2560x1440.
Itt van egy srác, aki LED-esítette, de valami gagyi ledsorral csinálta meg, fényerö nem szabályozható és a színhömérsélete teljesen más lett (3000K??). A monitorokban általában 4500..5500K-s ledek vannak, ehhez kalibrálják hozzá a panelt.
A mi esetünkben a 27"-osakhoz való ledsorból kellene 16db (ugye UCCFL-böl is 8 van), mindenképp fényerö szabályozható elektronikával, mert full fényerön a 16 sor ~8x akkora fényeröt adna, mint ami egy szimpla monitorban megy. Ennél a PWM vezérelt fényeröszabályzás nem lesz az igazi. Bár nem látod, hogy villog, ha elég magas frekin megy, de a panel frissítési frekijével interferálhat (csíkoz, vibrál). Nem megoldhatatlan feladat, csak kicsit át kell gondolni.

-
Mikisys
őstag
Kedves Mindannyian!
Keresek Philips 276E-sorozatú monitorhoz fém tartólábat, ugyanis egy véletlen folytán letört.
Üdv!
-
strikt
csendes tag
Szasztok. Vettem egy asus vp249 qgr monitort. A frissítési rátát 120hz-nél nem tudom feljebb tenni. Lehet hogy béna vagyok de ezt miként lehet 144 hz-re bírni? A kábel oké
-
juve600
nagyúr
üdv
[link] egy ilyen monitorom van ami tudja elvileg a 75 Hz-t de amikor összekötöm a hdmi kábellel akkor nincs ilyen opció a nvidia panelban,csak 60hz. Másik kábel kell hozzá esetleg ?
-
FistXL
senior tag
Húha, akkor a ledesítés nálam is kilőve, mert ebben is U-csövek vannak a panel mögött. Nem 2 monitort szedtem már szét, de eddig a ccfl csövekhez nem kellett nyúlni, ha kellett volna is, azok is alul-felül voltak. Találtam néhány u-ccfl hirdetést ebayen, de valószínűleg a csövek pontos méretét csak akkor tudom meg, ha előbb atomjaira bontom a monitort.
-
mezis
félisten
válasz
FistXL
üzenetére
"Romlott a képminőség?": Csak laza internetezésre használt, 4:3 méretarányú monitor (Xerox).
Nincs szükség kalibrált színvisszaadásra. Senki nem panaszkodik a családból.
Ha lényeges, hét végén készíthetek képeket tesztképekkel, de akkor még ott lesz bizonytalanságnak a fényképező gép színvisszaadása, aminél napfény-felhő-műfény eseteket választhatok.A CCFL csőre azt a figyelmeztetést kaptam, ha megremeg a kezem a cserénél, törik a cső.
Kiszereléskor vigyáztam, de volt ami tört. -
miczo
tag
válasz
FistXL
üzenetére
Nekem egy 11 éves DELL U2711 volt, de váltottam, mert a CCFL csövek miatt a fehéregyensúly elkezdett kicsit zöldes irányba tolódni. Még megy, de fotószerkesztésre már nem használható. Azért nem láttam értelmét ebbe csövet cserélni, mert ez a technika 85W körül eszik, míg a mostani 32"-os ledes meg 35-öt. Lehet ledesíteni a háttérfényt, még a fényerö szabályzást is meg lehet oldani külön áramkörrel, csak az nem annyira szép megoldás. Azt írják, hogy a színtér kalibráció teljesen elmegy, nem ugyanazt fogja tudni a monitor. Erösen függ a végeredmény attól, hogy milyen minöségü ledeket tudsz beszerezni.
A DELL-hez ami nekem van, azért is esélytelen, mert 2db U alakú CCFL csö van a panel mögött (nem az éleken!). Emiatt fogyaszt és melegszik is ez a tipus ennyire.
-
FistXL
senior tag
Samsung, Xerox kisebb monitorokban tudtam váltani CCFL-ről LED-re azzal a kompromisszummal, hogy a fényerő fix, nem szabályozható.
Milyen tapasztalataid voltak, miután lecserélted led-re? Romlott a képminőség?Pár éve ugyanitt láttam CCFL csöveket is.
Szinte csak NEC monitorokhoz találtam ccfl csövet ebayen. Ezeknek van valami méretszabványa, tehát elég ha csak a szélessége megfelelő, akkor passzolni fog?
(már ez is elég problémás, mert bár ez egy 27"-os, de 16:10-es monitor) -
Pedro78
senior tag
Hali, par napja vettem egy uj monitort. Mitol lehet hogy a dp-ot nem erzekeli? 3 napig ment problema mentesen, tegnap este viszont minden jel nelkul elcseszodott. (No signal) gyerekem fortnitozott, majd kilepett es a monitor x perc utan lekapcsol alvo allapotba, mire odaultem mar nem jott vissza a kep. Hdmi-vel mukodik. Ket monitor van a kartyara kotve, a masik dvi csatlakozoval. Tanacstalan vagyok mi lehet, valakinek otlet?
-
FistXL
senior tag
Sziasztok.
Sok-sok olvasás és tapasztalatszerzés után arra jutottam, hogy 100k alatt a mai napig nincs alternatívája az idén 12 éves Dell 2709w monitoromnak (az olcsó OLEDig várok, majd akkor beruházok egy újra).Sajnos nagyon vészjóslóakat olvastam, hogy a ccfl csövek 10 000 óra után a specsheetben leírt fényerőnek úgy a felét tudják. Nagyjából 0 esélyt látok rá, de megkérdezem: lehet-e ehhez rendelni valamilyen cserét valahonnan (van-e ezekhez a csövekhez valamilyen általános szabvány)? LCD-vel, világítással együtt teljes panelt az internet legsötétebb bugyraiban sem találtam hozzá. (de még külön világítást/lcd-t sem)
Utolsó lehetőségként még felmerült, hogy lecserélem a ccfl-t ledre, de nagyon viszolygok attól, hogy csapnivalóan trágya lenne az eredmény.
Igazából betáraznék belőle még úgy, hogy 10-15 évig elég legyen, aztán csak lesz valami

-
C64
őstag
Sziasztok. ASUS PA329C monitort 4K-ban 75Hz-re overclockolni hosszútávon biztonságos szerintetek? Köszi
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Asus VG27AQ monitorom fényereje ellezd villogni ha belépek egy játékba (utána ha bezárom folytatja tovább). Gyári DP kábel, adaptive sync bekapcsolva, akkor kezdi el csinálni ha a sync "bekapcsol".Lehet azért mert 2 monitorom is van?
CRU-ig eljutottak, de ott nem tudom mit kellene állítani.
-
Kaci84
őstag
Sziasztok. Adott a monitor ami nem ad képet. LED visszajelző a bekapcsgombon villog párat aztán kialszik kicsit később megint villog. A menü sem jön be.
Egybéként a monitor egy Dell ami a szervíz tag alapján 2023. feb. 03-ig garis, Németországot írja országnak.
Tudjátok hogyan működik a jótállás ügyintézés? Azt írja az oldalon, hogy másik országban csak 90 napig van jótállás. Ha ügyet indítok kéri kitölteni a készülék helyét is.Innen vettem apróról egy használt és újracsomagolt monitorokkal foglalkozó embertől, aki a hirdetésben azt írta, hogy meghibásodott monitorja helyett kapta a DELL-től. Mondjuk érdekes, mert a DELL oldalán 2020.feb.04 a szállítási dátum. 2020 szeptemberben vettem tőle. Elmondása szerint nem használta. Nem hinném, hogy fél évig a sarokban állt amikor kereskedik a monitorokkal. Számlát szokott adni, de most vagy kimaradt vagy nem találom.
Fontos lenne tudni, hogy itthon gariztathatom-e vagy legalább németbe ki tudom-e küldeni.
A másik ami gond lehet, hogy a német eredeti számla nincs meg. A magyar számlával meg nem tudom mire megyek ha egyáltalán meglesz. -
Speeedfire
félisten
-
The Goth
tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
A DP-HDMI kábelek display port kimenetről működnek HDMI bemenetbe.
Ha te a monitor display portját bemenetként akarod használni HDMI kimenetről, akkor HDMI-DP kábelre lesz szükséged. Attól, hogy megfordítod ezek a kábelek nem fognak működni, csak adott irányba. Mellesleg megjegyzem, hogy semmi értelme nincs a display bemenetet használni HDMI kimenetről, ugyanis ugyanazt fogja tudni, mint HDMI-ről. Ahhoz, hogy a display előnyeit kihasználd egy display kimenetes alaplap/vga-ra lesz/lenne szükséged.
Egyébként tényleg vannak olyan monitorok amik átalakítós kábelekkel nem működnek, de nem néztem utánna, hogy ez is ilyen-e? -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem egy lg 24mp59g-p monitrot , és az a bajom , hogy display port / hdmi kábellel nem műkődik , de hdmi / hdmi-el igen , ennek így kell lennie , mert én leragadtam , a dvi / hdmi szinten.
Bocsi!
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Samsung S24R350-es monitor. Nem jeleníti meg a bios menüt, helyette fekete képernyő, készenléti üzemmódba vált. Mi csináljak, hogy a biost lássam rajta?
-
Vesporigo
aktív tag
Dell P2717H monitorom képernyőjének alsó harmadán 4 másodpercenként megjelenik, majd eltűnik egy csíkos sáv, a mai nap kezdte el csinálni. Átkötöttem egy másik gépre, azzal is ugyanezt csinálja, szóval a monitor lesz a hibás.
Garancia lejárt 2020 novemberben, szóval az lenne a kérdésem, hogy Budapesten hol lehetne ezt megjavíttatni. Próbáltam keresni a topicban, láttam másnak is volt ilyen problémája, de választ nem igazán találtam.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sziasztok!
A régi monitorok driverjét (tehát nem a VGA drivert), hogyan, mivel tudom eltávolítani?
Köszönöm, Boldog Ünnepek Mindenkinek!
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Van két új monitorom samsung 27 coll 240 hz 1080pés AOC 32 coll 144 hz 1560p . Volt Nvidia 3070,80 és amd 6900videokartyakkal is próbálva.
A kérdésem:
Mindkettő olvashatatlan böngésző hasznalatakor. A fehér háttérnél a fekete betűk borzasztó rosszul olvashatóak.
Miért lehet ezt?
Másnak nincs ilyen?
Mi a megoldás?
Köszi -
siskad
őstag
Sziasztok! Laptop kijelzőjéről lenne szó. Backlight bleedingnél mi az ami még "normálisnak", vagy elfogadhatónak számít? Ha nincs nagy fény, pl. napsütés, akkor minden egyes bekapcsoláskor látszik, mert ugye a boot képernyő fekete, és akkor maxra felviszi a fényerőt.
-
Csupingo
veterán
Akkor nem csoda, hogy nem jó, mert az egy mezei analóg átalakító. Neked aktív átalakító kell, ami digitális jelből tud analóg jelet csinálni. Arra kell figyelned, hogy aktív átalakító legyen. Ne legyen olyan drága (1500-4000 Ft) és azért legyen pár pozitív vélemény a megjegyzések között. Egy példa.
-
Csupingo
veterán
Ilyet vettél, vagy ilyet? Az első kéne neked, de ezeknél az aktív átalakítóknál gyakran előfordul, hogy valakinél működik, valakinél nem. Érdemes olyan oldalról vásárolni, ahol sok a pozitív visszajelzés. Esetleg lehet próbálkozni hdmi-vga átalakítóval is. Esetleg azt próbáld ki, hogy mikor a tv-re kötöd hdmi-vel, vedd le a felbontást 1280x1024-re (amit a monitor tud) és azután kösd rá a monitort.
-
zoty0
tag
Sziasztok, volna 1 lg Flatron L
1753 s monitor, meg egy új msi alaplap i3 integrált grafikus proci. A probléma az, hogy a monitor jó, az alaplapon van hdmi és dvi-d kimenet, a monitor csak vga-t tud. A baj az, hogy tettem a géphez 1 dvi-d vga átalakitot, a monitor nem veszi a jelet ( nem ad képet) a kábel jó a régi 15 éves géppel minden oké. A gépet hdmi-n a tv-re kötve ad képet. Hol lehet a hiba ? Kéne vegyek 1 hdmi vga átalakítót is ?
-
Rruuer
senior tag
Sziasztok. lenne egy acer v243hq aminek a közepén van egy színes csík. Halatszik belölle egy kis dugo hang is. Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a gond? [link]
-
Rica
senior tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Hat akkor ezt a valtast megszivtam. A kartyam sajnos meghalt par eve, csak moziznek, amit allitolag pont 72 Hertzen a legjobb. A monitort tuti nem cserelem, amig ki nem leheli a lelket. A munkahelyi hiper-szuper fel eves gorbitett Samsungom ultrafos szinvilagot tol a laikus ideghartyamra ehhez kepest.
-
Csupingo
veterán
válasz
geckowize
üzenetére
Régen ilyesmivel piszkálták. Gondolom egyedi felbontással is működne, mert úgy néz ki, hogy a panel bírja.
-
geckowize
őstag
Szia,
Nekem 10 éve van meg és soha nem láttam, hogy lehetett volna 75 Hz-re állítani.
Le is csekkoltam, hogy biztos nem 60 Hz-es-e és a displayspecifications.com-on valóban 75 Hz-et ír...#23047
ElektrikusDE: Az nem teljesen igaz, hogy a win10 nem fogad el drivert monitorokhoz, mert elfogad, én a saját AOC monitoromhoz pl fel tudtam rakni. Igaz, volt egy kis szívózás azzal, hogy az AOC honlapjáról letölthető driver nem "aláírt", de ennek ellenőrzését ki lehet kapcsolni ideiglenesen. -
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Nekem is Dell UH2311h kerdesem lenne. Csereltem a Windows 7-est 10-esre. Nem talalok W10 kompatibilis drivert a monitorhoz, igy csak 60 Hertzen fut.
Hol keressem? Koszi. -
geckowize
őstag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Szia,
Gondolom ahhoz nem árt valami szakértelem a témában és forrasztópáka, nekem sajnos egyik sincs. Mit ajánlanál, van valaki PH-n aki ilyennel foglalkozik?
Vagy az Oázisba vigyem, lejárt garival is vállalják normális áron?
Kb. 24.000 Ft-ot ér ez a monitor jelenleg a beárazós topic szerint, így nem sokat költenék rá (kb 5 ezret max), abból gondolom nem jönne ki... -
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy majdnem 10 éves Dell UltraSharp U2311H monitorom, ami az utóbbi pár hónapban véletlenszerűen elkezd úgy villogni, hogy mintha valamelyik sarokból indulna ki valamiféle hullámzás és a kijelzett kép valamint a fekete között váltakozik. Sajnos előbb eltűnt a jelenség eddig, minthogy elkezdjem videózni.
A kérdésem, hogy a majdnem 10 éves kor indokolhatja ezt, vagy pedig máshol kell keresni a bajt? Már 2 gépen is ki lett próbálva és mindkettőn csinálja.
-
skunkkiller
csendes tag
gyengélkedik bekapcsoláskor az egyébként tökéletes képet adó LG D2343PB-em a jelenség az hogy villog a led de képet nem ad a monitor azonban néha mégis bekapcsol és akkor hiba nélkül megy de egy teljes kikapcsolás után az újra elindulás már nem megy neki mindig...
megdöbbenve látom hogy monitor szervíz és pc-s bolt akik monitorral foglalkoznak hihetetlne kevés van (Budapest)... amúgy a jelenség csak tipp de valszeg egy egyszerű kondenzátor problémára hajaz bár nem nyitottam meg de rövid keresés és a tünetek 100%ban passzolnak de persze lehet akár más is hiszen nem szedtem szét és én sem értek hozzá de sanszos...
tudtok olyan szervízt vagy valakit aki foglalkozik ilyennel... egy ilyen kis hiba miatt újat venni overkill-nek érzek... -
PeL
addikt
Üdv.
Lenne egy kisebb (?) problémám. Egy ~két hónapos AOC 24G2U/BK típusú monitorról lenne szó, aminek a jobb felső sarka tájékán észrevettem egy pöttyöt, fogalmam sincs mikor és hogyan került oda, viszont tegnap fedeztem fel. Mivel megpróbáltam lepucolni, és többféle tisztítószerrel való próbálkozás ellenére sem lehet eltávolítani, meglátásom szerint ez az üveglap mögött van, amit meg ugye nem igazán lehet eltávolítani garancia vesztés nélkül. Kérdésem hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Próbáltam róla egy képet készíteni, a sárga karikában látszik a folt, így felnagyítva nem is annyira feltűnő, viszont távolabbról mióta felfedeztem mindig észreveszem, mert egy pixelnyi méretű sötétebb pöttynek látszik, főleg világosabb színű háttérnél feltűnő. Az viszont szerintem egyértelmű hogy nem pixelhiba, mert kinagyítva a képet látszik hogy működik ott minden pixel, valószínűleg a gyártás során kerülhetett oda valami szennyeződés, vagy passzolom...
Lehet ilyen miatt garanciáztatni, vagy egyszerűbb ha belenyugszom és próbálom nem észrevenni folyton?

-
-
mezis
félisten
válasz
bambano
üzenetére
Nézd meg tesztképekkel is.
-
Lécci súgjatok nekem, monitorokhoz nagyon nem értőnek:
lehetséges, hogy egy monitoron (konkrétan két Dell U2412M-ről van szó) elkezd foltosodni a kijelző?Eddig az egyik foltosodott és abban a hitben voltam, hogy biztos takarítás közben megnyomódott a panel. De most a másik is.
Konkrétan ilyen szép hullámos foltokban nem stimmelnek az árnyalatok. tudom, hogy egységes színnek kellene lenni (pl. itcafe böngészésekor a böngészőben), de árnyalatnyi különbségeket látok.Mit csináljak? tűrjem ameddig bírom, majd kuka?
előre is kösz
-
mokus18
tag
Sziasztok!
Keresek Budapesten olcsó szervízt, vagy embert, aki meg tudná javítani a Fujitsu-Siemens típusú monitoromat.
A hiba a következő:
Bekapcsolás után a kép felvillan egy pillanatra, majd elsötétül a kép.
Ki-be kapcsolgatásra megjelenik a kép 1-1 pillanatra, de aztán sötét.
Egy-két újraindításkor magára ismert, életre kelt, de pár napja, se kép, se hang.Tud valakit tanácsot adni, érdemes vele bajlódni?
Köszönönettel:
Mókus -
mezis
félisten
-
Abrion
senior tag
válasz
Abrion
üzenetére
Ok végre találtam egy szervizet a BENQ ET-0026-NA monitoromra.
A probléma, hogy a 22 colos monitorokat, 15k vállalnák be, keresek másik szervizet vagy inkább mert régi a monitor, próbáljak egy újat venni?
Azért kérdezem ezt, mert pont aznap ment tönkre a Panasonic Plazma tévé is, szép nap, és a privát tv szerelő azt mondta a fő board ment tönkre, Y SUS, nem tudja javitani, még nem volt lehetőségem egy hivatalos Panasonic szervizel beszélni, de úgy érztem ök sem tudnák kicserélni a Y SUSt. ha új monitort vennék, akkor még tovább tartana tv venni.
Szal egy kicsit megvagyok lőve
Új monitor vagy javítás? 
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Bocsanat a lama kerdesert, (nem) kicsit kiestem a gyakorlatbol. Hol tudom win7 ulitimate-en megnezni, hogy hany Hertzen fut az U2311h monitorom? Device manager nem latja csak a felbontast
Regen 72-on futott. A videokartyam sajnos meghalt par eve, azota csak filmeket nezek a gepen, a 4790K proci beepitett kartyajaval. -
Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy az LG 27UK600-W monitoromon miért nem működik a Freesync? Használtan vettem, tökéletesen működik egyébként, viszont a Freesync nem. Ezt eleinte betudtam anank, hogy nvidia kártyám van, és azzal nem kompatibilis. Most viszont váltottam AMD-re (R9 290), és így sem működik, sem Basic, sem Extended módban. a driver freesync kompatibilsnek látja, be is van kapcsolva ott is, Basicnél 48-60Hz, Extendednél 40-60Hz-et ír freesync tartománynak, viszont láthatóan nem működik. Van mellette egy Samsung C24RG50FQU monitorom, amit Freesync Premiumnak ír, azon tökéletesen működik, teljesen akadásmentes a 48-60FPS közötti érték, míg az LG-n akadozik, OSD is végig 60Hz-et ír, tehát valóban nem működik. Driver fent van a hivatalos oldalról, legfrissebb (ezalatt a monitor driverére gondoltam, de az AMD drivere is a legfrisebb).
Próbáltam egyébként HDMi és DisplayPort kábelekkel is, bekapcsolt dp 1.2 móddal, egyik esetben sem működik. Samsungon egyébként mind a kettővel megy, HDMI-vel ugye csak 120Hz-et tud, de úgy is tökéletesen működik vele.
Bármi ötlet, hogy mi miatt nem működhet, esetleg mit próbálnátok meg?
-
miczo
tag
Ha ez még nem LEDes akkor okozhatja a CCFL öregedése is. (Van pl. egy 11 éves DELL-em, ami erősen zöldes amikor indul, de ha bemelegszik akkor kb elfogadható, de már nem olyan mint új korában.)
Ne a gammát tekergesd, hanem a színhőmérsékletet állítsd melegebb irányba (6500K). Ha ez sem oldja meg, az RGB komponensekkel lehet esetleg kompenzálni a menüből. -
Rag
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 10 éves LG IPS monitorom. A képe kissé lilás. Bakapcsásnál már a logón is látszik, menüből, gamma állítással sem tudom teljesen fehérre hozni a képet. Ez panelhiba vagy elektronika vagy esetleg szalagkábelhiba?
HDMI-n és DVI-on is ilyen kép, nem kábel vagy videokártya hiba... -
miczo
tag
Egy erös zseblámpával világítsd meg a panel felületét, hogy látszik-e a kép az elfeketedett kijelzön. Ha van kép, de háttérvilágítás nincs, akkor valószínü, hogy CCFL inverter hiba. Az inverter ebben a tipusban hamarabb megadja magát, mint a CCFL. Az inverter max 3e Ft az eBay-röl, hozzáértö be tudja rakni fél óra alatt, szerintem szebben, mint itt. (A táppenel amúgy a P2270HD-ben teljesen olyan, mint a videón).
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Egy régebbi Samsung P2270HD monitorom van, most olyant csinált, hogy villant 3-4et a kép, aztán elfeketedett a kijelző. Ha kikapcsolom, bekapcsolom, akkor 1-2 másodpercre felvillan a kép, aztán újra elsötétedik. Ezt csinálja, ha Scart-al kötöm rá a stb-t, vagy hdmi-vel a PC-t, vagy a PS-t is. A hang átjön rendesen. Érdemes/lehet ezt vajon javítani? Pár ezrest megérne, ha lehetne javítani. -
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Beszereztem egy Dell P2419HC monitort, hogy ne kelljen külön töltőt és HDMI kábelt is használni otthon.
A dolog félig működik is, a kép kimegy a Type-C-n, de a notebook (Thinkpad T480s) nem tölt.
A monitor elméletileg 65W-ot tud, ami megegyezik az noti erősebb töltőjével, de van hozzá egy 45W-s töltőm is és az is szépen tölti, szóval elégnek kéne lennie a teljesítménynek, még ha nem is hozná a gyári szintet.
Gyárilag adták a Type-C kábelt a monitor mellé és kifejezetten azzal reklámozták, hogy ez majd tölti is a notebook-ot.
Munkahelyen Lenovo ThinkVision monitor van Type-C csatlakozóval és gond nélkül tölti.Előjött valakinek hasonló dolog?
Ez ilyen és nyugodjak bele, vagy hibás lehet a monitor/kábel, amit kaptam? -
Abrion
senior tag
mi lehet a következő tünet? és kb mikor
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Abrion
üzenetére
Pedig ez annak tűnik!
Már sok monitort javítottam ami nehezen indult, szinte mindegyik esetben kondenzátor hiba volt az ok.
A menet közbeni kikapcsolást már ritkábban okozzák. (előbb jelentkezik a nehéz indulás).
Egyébként én ezt írtam:
"Lehet hogy elég neki a szokásos tápegység kondicsere."
Biztosra nem írtam, mert akár alaplap vagy kijelző hiba lehet ami (egyelőre) csak hideg állapotban jelentkezik.
Alaplaphiba esetén esetleg frissítés, illetve flash IC csere lehet a megoldás vagy BGA-zás.
Ritkábban diszkrét IC és tranzisztor hiba is előfordul (akárhol) a monitorban.
Mivel a kondenzátor csere nem nagy összeg, én megtenném.
A többi lehetőség már gazdasági totálkár általában.
-
Abrion
senior tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Biztos kondenzátor hiba? olvasd el még1x, nem az van hogy elmegy a kép, az van hogy sokszor kell bekapcsolni hogy átjuson valamit, aztán minden rendben lesz.
HA kondenzátor hiba lenne, akkor feltünne a hiba ismét. aktív állapotban is, ez nem áll fen. -
Abrion
senior tag
Hogy is mondjam
van egy régi BENQ monitorom, nagyon régi, régi vga csatolos és HDMI VGA kártyára van csatolva 
Jó nem rossz
és lapos, sik képernyős, na szóval, be van kapcsolva és a rutint megcsinálva akkor nem mutatkozik a hiba, de ha kikapcsolom mondjuk 2 órára, nem tudom menyi időre akkor ezt csinálni
kell egy ki be kapcsolós rutin hogy eljussak a jó ig, szóval, bekapcsolom, egy nagy szürke csík látható a monitorom aztán lekapcsol, újra vissza kapcsolom, kicsit nagyobb lesz a szürke vízszintes csík, kb 30 bekapcsolás után nem számoltam, végre a szürke csík helyet a BENQ logó jön be és pár bekapcsolás után a pc is bejön 
Ami után a pc kép bejött minden rendben, ki be kapcsolható, nem jön elő a szürke csík.
Ötlet? -
Kígyó
senior tag
-
Kígyó
senior tag
Hali!
Monitor vásárlását tervezem, találtam is egyet, a cég kb 10%-kal olcsóbban adja mint a többi. 10E Huf-ért árul hozzá pixelgarit 10 napra, ami úgy működik h 6E Huf-ért visszaküldöm, és megint 6E Huf-ért kiküldik az újat. Azt most nem fejtem ki mennyire tartom undorítónak, hogy ők küldenek hibás terméket, és nekem kell 22E-et fizetnem h cseréljék ki. Mármint feltételesen.
Amit nem értek az az, hogy ennek a 10 napos pixelgaranciának mi értelme van, mikor 14 napig visszaküldhetem indok nélkül, ha jól tudom, miután netes vásárlás. Ötlet?
Van olyan cég ami simán pixelgaranciát vállal? -
Nxn908xxx
őstag
Egy hete vettem használtan egy Dell u2715h monitort. Laptopra dugva használom hdmi-vel. Mióta megvan, kétszer produkált egy ilyet. Megmozgattam az egeret mert a windows kikapcsolta a monitort és ez fogadott. Ha felhajtom a laptopot majd vissza, vagy kinyomom a monitort akkor megjavul. Használat közben nem jött elő, csak mikor felébreszti a windows a monitort, akkor is nagyon ritkán. Mi lehet a hiba, T-con?
-
Csabi000
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy MAG342CQRV monitort, és lenne egy olyan problémám, hogy DP-n csak 60Hz-en működik - ha beállítom 100Hz-re, fekete képernyőt kapok. Mindemellett 60Hz-en is, amíg a windows fel nem áll van némi furcsa zaj a képben (szines pixelek jönnek mennek). HDMI-n megy a 100Hz probléma nélkül, de azzal meg a freesync nem szuperál, ezért próbálkozom a DP-vel (videokártyám: GTX 1060 6GB) A videókártya drivere friss, habár egy jó ideje (1 éve) a frissítés végén közli, hogy kész de a felületből már nem enged kilépni. Van valami ötletetek, hogy hogy tudom elérni a 100Hz-et freesyc-el, azon túl, hogy vegyek egy AMD-s kártyát?
A másik monitoros fórumon kaptam egy tippet, hogy ezt a hibát a DP kábel hibája is okozhatja, de mivel azt (Nbase 1.8m) is újonnan vettem, nem tudom milyen márka / típus lenne a megbízható. Ha jól sejtem olyan kéne ami legalább a DP 1.2a -t tudja, bár ebben sem vagyok biztos.Az útbaigazítást előre is köszönöm!
-
szuwise
csendes tag
helló
AOC Q27G2U monitorom van
kédésem: hogyan tudom kiélvezni a monitor nyújtotta 4 db usb-t??
szu -
Johnny194
aktív tag
Sziasztok! Céges gépre eddig DVI-SL kábellel csatlakozott egy monitor, amit szeretnék lecserélni. A gépen DVI-D DL és DVI-I DL csatlakozó van.
Az új monitor egy DELL E2720H, amin DP és VGA port van. Vettem még egy DP-DVI-D átalakítót. Azt és a DVI-D SL kábelt használva nincs jel. DVI-VGA kábellel viszont működik. Mi lehet a gond?
-
Pan21
csendes tag
Hello!
Segítségeteket kérném lenne egy olyan problémám, hogy mikor bekapcsol a képernyő kímélő és ki kellene kapcsolnia a monitornak ki is kapcsol, de kapcsolgatja ki be a monitort anélkül hogy visszatérne a windowsba? Szerintetek miért csinálja a gépem?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Regen 72-on futott. A videokartyam sajnos meghalt par eve, azota csak filmeket nezek a gepen, a 4790K proci beepitett kartyajaval.