Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
Abrion
senior tag
válasz
Abrion #23013 üzenetére
Ok végre találtam egy szervizet a BENQ ET-0026-NA monitoromra.
A probléma, hogy a 22 colos monitorokat, 15k vállalnák be, keresek másik szervizet vagy inkább mert régi a monitor, próbáljak egy újat venni?
Azért kérdezem ezt, mert pont aznap ment tönkre a Panasonic Plazma tévé is, szép nap, és a privát tv szerelő azt mondta a fő board ment tönkre, Y SUS, nem tudja javitani, még nem volt lehetőségem egy hivatalos Panasonic szervizel beszélni, de úgy érztem ök sem tudnák kicserélni a Y SUSt. ha új monitort vennék, akkor még tovább tartana tv venni.
Szal egy kicsit megvagyok lőveÚj monitor vagy javítás?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Abrion #23016 üzenetére
Pedig ez annak tűnik!
Már sok monitort javítottam ami nehezen indult, szinte mindegyik esetben kondenzátor hiba volt az ok.
A menet közbeni kikapcsolást már ritkábban okozzák. (előbb jelentkezik a nehéz indulás).
Egyébként én ezt írtam:
"Lehet hogy elég neki a szokásos tápegység kondicsere."
Biztosra nem írtam, mert akár alaplap vagy kijelző hiba lehet ami (egyelőre) csak hideg állapotban jelentkezik.
Alaplaphiba esetén esetleg frissítés, illetve flash IC csere lehet a megoldás vagy BGA-zás.
Ritkábban diszkrét IC és tranzisztor hiba is előfordul (akárhol) a monitorban.
Mivel a kondenzátor csere nem nagy összeg, én megtenném.
A többi lehetőség már gazdasági totálkár általában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged