- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
st.hubertus #1428 üzenetére
A teherkocsikról tudsz képet?
Ha külön van a teherkocsi akkor mennyiér adod? -
sanyi4012
csendes tag
válasz
st.hubertus #388 üzenetére
én mindből rendeltem és elég jók
a kép nem adja vissza
lehet hogy szencségtörés de van ami jobb a roco-nál -
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #330 üzenetére
Nagyon szép tényleg ez a kocsi, Vaterán is láttam 1et. Huh nem is tudom hol kezdjem annyi minden történt. Börzéztem makettkiállításon 1 db Fuggerth By kocsit, 2. oszt. és egy csörgőt, az eredeti, bordó ezüst festéssel. Íme a "stúdiófelvételek":Magyar fiú [link] és a vontatnivaló By [link]
Szegény Csörgő csak nézheti Hans-ot a BR215-öst, hogy robog a pályán, illetve.... gondoltam egyet. Ha ezt a csörgőt digit előkészítettként vettem, biztosan csak bele kell cuppantani a dekódert és kész. Hanstól kölcsönvettem a próbára. Tapasztalat: Fuggert csörgőt műszerész csavarhúzóval lehet kaszniától megfosztani csak mert nagyon illeszkedik. Ráadásul a középső kis ablak is tartja. Szóval elém tárult a mozdony belseje. De valyon hová is kellene betenni a dekódert??? Sehová. [link] Válasz: a gyártó máshogy értelmezi ezt a digitálisan előkészített fogalmat. A dekóder a fekete panel helyére egy másik, nyomtatott áramköri panelbe rakható. Csakhogy ezt külön kell megvásárolni.
Szerintük az előkészítés a régebbi mozdonyokhoz képest csak a mozdonysúlyban kialakított dekóderhelyet ill. az 5 pólusú motorral szerelést jelenti. Szerencsére az eladó igen korrekt volt, mivel ezt ő sem tudta. Így díjmentesen kapok majd hozzá panelt. Neki csupán 30 db ilyen "digit előkészített" modellje van.
Azért nem maradt el a két mozdonytesó egy pályán való futtatása a 7végén. Kitaláltam, van egy univerzális trafóm. Összehozom a pályával így kapok egy álandó feszültségű analóg rendszert. [link] Az összeköttetést 2 db rézdrót adta a trafó és a betáp csatlakozók között. És a nagy futtatás: [link] tapasztalat: először is kivettem a dekódert Hansból. Gondolván nem hiszek a leírásnak, hogy analógban is mennek digitális mozdonyok. Pedig IGAZ. Sőt benne kell hagyni vagy vakdugó kell a mozdonyba mert meg se mukkant nélküle a mozdony. A trafó olyan, hogy különböző feszültségeket tud. 1,5-3-4,5....-12V-ig. 3 V-nál a csörgő lassan haladt már. Hans nem. (Benne 16V-os motor van) 4,5 Vnál aztán mindketten mentek már. Sajnos a csörgő körönként kb 1 másodpercet hozott a németen, míg nem utólérte. Próbáltam lassítani a magyart sok-sok vagonnal, de még így sem lankadt. [link] pedig jó kis szendvicsbe került. Tovább vittem a fonalat, és szereztem ma este még egy Hans-ot Vaterán, csak dekóder nélkül, viszont ez TÉNYLEG előkészített. Természetesen alkatrész lesz. Kb. 9000-ért lett egy jó kis ROCO hajtás, motor, nyákpanel, világítás. Erre tényleg csak egy jó kasznit kellene készítenem. Pl. a nagy kedvencem a BOBO vagy a Kis Dácsia. Lehet ez utóbbit választom, egyszerű feladatnak tűnik. Dióhájban ennyi:-)
-
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #324 üzenetére
Szia! Nem tudom milyen személykocsid van, de amit tapasztaltam: Afféle 2 tengelyes kezdős vagy hasonló kocsiknál ügyesen ki kell feszíteni a vázról a felépítményt mert sajna összeszegecselték a tetővel. Így sikerült az egyik zöld kezdős kocsit szétszednem. A nagyobbak (4 tengelyesek) símán széthúzhatósak. Középen alul megfogod az alvázat és a másik kezeddel óvatosan lehúzod a felépítményt. Így jön szét a Sachsenes kocsim is.
Most gondolkoztam azon is mit lehetne kezdeni a megmaradó kerekes alvázakkal. Szeretnék valamelyikből sínbuszt készíteni. Sajna a tengelytáv egyiknél sem passzol az Ikarus 260-aséba de majd rápillantok a veszprémiek asztalán lévőre. Ők is úgy csinálták. Ill. a másik tervem egy Bz pótkocsi hajtás nélkül. De azt hiszem itt is átalakításra lesz szükség a tengelytáv rövidsége miatt.
-
Batman2
őstag
válasz
st.hubertus #322 üzenetére
Kösz az infót !
-
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #313 üzenetére
Íme akkor pár kép: Ez itt Hans, a BR 215-ös
[link]és szemből, szerintem elég jól kidolgozottak a részletek, bár ez az első mozdonyom nem tudok még mihez viszonyítani.
[link]a vontatnivalók, mind közép-európai kocsik.
[link]
[link]
[link]
na és legyen itt ismét az első szerzeményem is, így teljes a kép
[link]Ezek után nézzük mi a pálya
[link]és végül a világítás előre:
[link]
valamint hátramenetben:
[link] -
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #301 üzenetére
A tisztító vasúti kocsit láttam eddig, ill un. tisztító hasábot. A hasábot (szivacsos) ráteszik a sínre és végighúzzák. Ezzel a port és régebben a Piko vasúton is emlékszem valami feketés szürkés anyagot is le lehet szedni. Ez az anyag a kerekekről jött le. A tisztító vagonon pedig a kocsi aljára rögzítik fel ezt a szivacshasábot.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
st.hubertus #295 üzenetére
Ez a Roco-nál nincs feltüntetve a készleteknél, ehez a készlethez a br 218 mozdony van ami csak Plytime kiadásban gyárt a Roco, egyébként 1 Mávos kocsi van a készletben más köze nincsen semminek a Mávhoz.
Pikonál régen volt junior , de mióta megujultak azóta a hobby széria lett helyette.
De a Roconál a modellek dobozain volt feltüntetve hogy Plytime,Professional,Platinum.
De ez tavaly óta megszűnt. -
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #292 üzenetére
Ő lenne a kiszemelt készlet. Mindenképp MÁV-osat szerettem volna.
-
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #285 üzenetére
Köszi szépen az infókat. Akkor ezek szerint majd sokan látják, hogy vonatot viszek vonaton :-) Áh elvileg megoldom majd. 2 db fehér zacskó (nálunk az irodában akad, extra nagy) a két oldalról, középen ragasztva és kész is.
Digi téren én is csak annyit haladtam az elmúlt napokban, hogy a Multimaus használatiját letöltöttem és böngészgetem. Sok kérdésre választ is kapok, pl. az útmutató is írja, hogy a 16V miatt véletlenül se tegyünk digi pályára analóg régi mozdonyt. Vagy épp a rövidzárlat esetét, mikor a rendszer azonnal kikapcsol és pár perc után automatikusan újraindul, próbálkozik. Azt is tudom már, ha valaki kezdő használhatja a rendszert egyszerűen a forgatható szabályzóval, mint a régi időkben :-) Aki pedig haladó annak jöhet a programozás. Mint kiderül a ROCO kezdőkészletben a mozdony gyárilag programozott. (természetesen átprogramozható) Pikoról pedig az ICE digi kezdőkészletet tesztelő írást olvastam az Indoházban.
A készlet ráadásul nálam még tovább fog picit utazni. (bár lehet akkor már doboz nélkül) Azt tervezem, hogy édesapámmal együtt fogom felfedezni ezt az új digi világot. Ő is nagy vasútmodell rajongó, pláne nyugdíj óta csak mivel ő nem aludna nálam ezért én viszem a készletet. Húha jó kis projekt.
-
Bogyi
csendes tag
válasz
st.hubertus #283 üzenetére
Szia St.Hubertus! Ez a kezdőkészlet milyen gyártmány? Ha jól veszem ki szavaidból ez csak digitálisan előkészített, nem digitális?
Már nekem is lassan eljön az ideje a startszettvásárlásnak. Én a Roco egyik készlete mellett döntöttem. Ja, améretét le tudnád írni a doboznak? Csak azért kérdem mert úgy tervezem magamnak még egyfajta programot is szervezek. Nevezetesen vonattal megyek a vonatért :-) Tehát elegendő-e egy nagy méretű szatyor egy ilyen H0-lás kezdőkészlethez? Már én is nagyon várom a napot. 1-2 héten belül most már elmegyek érte.
-
tkazmer
addikt
válasz
st.hubertus #255 üzenetére
van egy taurusom, abban elvileg csak a központi vezérlő szerepét betöltő nyomtatott áramkört kell kicserélni, ha digitális rendszerben akarom használni...
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
st.hubertus #246 üzenetére
Szia!
Honnan rendelted?
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #244 üzenetére
Nem , ez tényleg igy van.A német mozdonyok vagonokból van bőven választék, sajnos a hazai mozdonyokból már kevésbé.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
st.hubertus #241 üzenetére
Hát ez játékboltokban is kb 25K-ért megy!
Ez elég sok egy analóg készletért!Javaslom inkább Modell & Hobby-t!
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #241 üzenetére
Ez igy összeségében nem ér meg ennyi pénzt. Ezek a szettek kb olyan 20-25 körül cserélnek gazdát a neten.
-
tkazmer
addikt
válasz
st.hubertus #238 üzenetére
van, és pont roco sineket használok, bár egy terepasztal nyilván nem csak a sínekből áll...
itt van néhány kép, sorry, kicsit életlenek ugyan, de remélem, a lényeg átmegy[link] -
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #238 üzenetére
Nekem pikó sínem van, és árban nagyságrendekkel olcsóbb mint a roco , és nem kell minden íves váltohoz különböző ív meg egyéb okosságok.Az ívesváltó ára 4 ezer mig a pikónál legalább 5 de inkább 6 ezer körül mozog. Nekem van 4 ívesváltóm olyan 23 egyenes 12 db R2 R3 ív és 1db jobbos 1db balos váltóm, és ehhez még kell 2 darab íves váltó meg még pár egyenes, hogy teljes legyen a 2 körívem.
-
Jégkokó
veterán
válasz
st.hubertus #235 üzenetére
Sajnos itthon sok hülye van, aki irreálisan magas áron adja a modellvasútas dolgokat, ugyan annyiért mint a boltba. Egyik nap szóvá is tettem az egyiknek és lettem ugatva, hogy ő ennyiért adja, igaz a boltba csak 4900 de ő simán adhatja 5400 ért biztos meg fogják venni. Meg van egy piko nohab, már hónapok óta fenn van 20 ezerért, de a gazdája nem enged belőle egy ft ot se, igy meg elég nehezen fogja valaha is eladni.
-
Bzoli
csendes tag
válasz
st.hubertus #235 üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
st.hubertus #225 üzenetére
Nemtudod pontosan mikor és hol lessz a kiállitás?
Oda lehet elkéne néznem, nem is lenne messze nagyon.
Igen ez egy jó szett de jól gondold végig, benne elég sokba van a bővitése sajnos. -
Intruder A 6
aktív tag
válasz
st.hubertus #223 üzenetére
Vatera az kész rablás modellvasút ügyben!
Sokszor jóval bolti ár felett teszik be a modelleket!
Énis probáltam már megvenni mozdonyokat ott de nem lehetett megeggyezni az eladóval sosem az árban
Ugyhogy Vatera felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- PlayStation 5
- Autós topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Béta iOS-t használók topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch
- Tőzsde és gazdaság
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest