- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
A nagyobb TT-s mozdonyok is felveszenk 250-400mA-t hát akkor a még nagyobb H0-ások !!!
Szóval kettő az már egészen biztosan sok egy 500mA-es tápnak !
A régi FZ1-es vasúti trafó is emlékeim szerint valami 1,2A körül ad 12V-os, az sem sok mozdonyra elég, de azért TT esetében már lehet hajtani vagy 3-4-et egyszerre vele.
Üdv.:
-
Batman2
őstag
Szevasz
Tetszenek a fotók, jól néz ki a busz és a kmion a trailer kocsin !!
Nekünk a NOHAB mozdonyunk az nagyon sokat bír, rákötöttünk vagy 10-15 tehervagont és megpakoltuk szegekkel, csavarokkal, alátétekkel, egy korábbi alkalommal pedig ólom darabokkal !!!
Az emelkedőn ugyan már kinlódott, mert már megcsúszott a kereke, de sikterepen simán vitte a terhet !!!
Személykocsiból is elvisz nyocat, csak a kocsik borulnak ki állandóan, mert az első-második, nem bírja a többinek a húzását és kanyarban kidől !
De a mozdony az renduletlenül viszi !
Még a BR35-ös gőzös tud jól húzni és még annál is jobban a BR56-os gőzös, ennek már 3 tapadó gyűrűs keréppárja van !A NOHABnak, viszont 2 pár tapadó kereke va, ami anyagában tapad, az még erősebb ezeknél.
Üdv.:
-
Batman2
őstag
Szevasz
A kis zöld régies kocsi ismerős !
Nekem is van kettő egy kis alapkészletből, amit valah kaptam, kiskoromban.
Jó rég volt.Nekem is szorulnak a kerekei, nem nagyon mentek ezért nem is használtam, igaz tettem is bennük kárt rendesen kiskoromban.
Az a tűzhelyes műterem az fantasztikus ötlet, nagyon jók a fotók, mintha egy modellújság, műremben készített fotóit nézegetném !!!
Nagyon ügyes vagy, ez az igazi, aprólékos, és számomra is élvezetes alkotó munka, amikor darabokból, roncsokból működő képes járgányokat hozunk létre, amikor sikerük őket megjavítani és helyreállítani !!!
Nagyon ügyes vagy !
Az új fotók is nagyon jók, mind fototechnikailag, min témailag !
Én még nem szedtem elő a vaspályát, egyelőre még mindíg más dolgokkal vagyok elfoglalva, most egy kis hobbielektronikára hangolódtam rá, próbálom magam megtalálni.
Csak így tovább !!!
Üdv.:
-
Batman2
őstag
Szevasz
Nagy kár, hogy a világítás sem előre, sem hátra nem tökéletes.
Előre világít a vezetőfülke is, ott maszkolni kellene az ízzót, és világítanak kicsit a pirosak is, azoknak meg nem kellene !
Hétramenetben szintén van áthallás, mármint fény tekintetében, a pirosak mellerr a fehér is látszik gyengén !
Az ízzó környékén némi maszkolással lehetne ezen javítani !
Amúgy nagyon jók a kocsi fotók !!!
Üdv.:
-
st.hubertus
tag
Kétségtelenül jó szórakozás egy-egy hosszú nap után leülni, és "vonatozni". Pár hónapja, amikor kitaláltam ezt az egész modellvasutas dolgot, alapvetően két dolog közül választottam: ez, vagy egy használt Xbox360-as. Mivel napi 5-6 órát kell a számítógép előtt töltenem, gondoltam, kipróbálom ezt a modellvasút-dolgot, ha nem jön be, akkor Vaterán úgyis el tudom adni akár bolti áron is. Mint már fentebb írtam, én egy digitálisan előkészített PIKO startkészletet választottam. Először nem nyűgözött le, bár ahhoz képest, hogy HOBBY szett, meglehetősen részletes. Összeszetreltem, de nagyon hangos volt, kattogott, stb. Aztán másodszor nem parkettán játszottam vele, hanem szőnyegen. Pont olyan volt, mint gyerekkoromban, csak ez már nem gőzös szett, mint akkor. Akkora sikert aratott, hogy apósom egyből fel is ajánlotta, hogy készítsünk egy terepasztalt, és azon játszunk vele. Amúgy annak ellenére, hogy ez még csak analóg, ez is igen jól szabályozható. A digitális technikának abban látom az előnyét, ha már több mozdony is a síneken pihen, és nem kell szakaszolni a terepasztalt. A következő beruházásom egy új sínkészlet lesz, hogy növeljem a bejárandó területet, de ahogy olvastam, olcsóbb, ha veszek még egy alapkészletet, és abból használom fel a síneket.
-
st.hubertus
tag
Amikor megveszed a szettet, érdemes kérned az üzletben egy Roco H0 2008-as katalógust, az elvileg ingyenes, és egyebek között rengeteg infó van (magyarul) a digitális kiegészítőkről (mint a pc-s irányítás) is. Ez a síntisztítás dolog hogy néz ki? Erre eddig én nem is gondoltam.
-
Intruder A 6
aktív tag
Szia!
Minden mozdony Roco, a MÁV-os is!
Volt pár Piko is de száműztem őket, digitális dekóderrel elég furcsán viselkedtek.
mindegyik digitális de müködnek analóg módban is!
1 hét mulva érkezik a GYSEV Taurus is
Rola kocsikat csupán 2 cég gyárt, a Trix és a Fleishman nem is fogsz mást találni, sajnos ahogy írtad piszok drágák.
A Trix készletben árulja 8 kocsi+8kamion 116000ft, fleishnannak meg darabja 11000 körül
Nekem is tervben van, de kéne legalább 6db az meg nem kis összeg pár kocsiért. -
st.hubertus
tag
Igen, ez "csak" előkészített, azaz úgy van kialakítva az elektronikája, hogy már nem kell bütykölni a digitalizálásához, a mozdonyba tulajdonképpen csak a dekóder kell, a sínhez a trfó (gondolom, mert a digi az 16 V) plusz az irányítóeszköz. Van a Pikonak is digi kezdőkészlete, valamivel 40 000 HUF fölött kezdődnek. A doboz: kábé 8 cm vastag 40 cm magas, és 60-70 cm széles. Szatyor ehhez pl nem kellett, van neki műanyag füle, mint egy táskának (bár erre nem volt szükségem, futár hozta), ezen kívül le van ragasztva, hogy ne nyíljon ki véletlenül. Szatyorba szerintem nem nagyon fér bele a dobozzal együtt, gondolom a digi szett kicsit nagyobb a plusz kiegészítők miatt. Ahogy néztem a ROCO modellek olyan 10 000-el (inkább 20 000-el) többe kerülnek. Ennyivel jobbak is? A Multimaus-t néztem, hogy komolyabb, mint egy PIKO távirányító, de én csak ennyit értek hozzá.
-
Batman2
őstag
Hát igen.
Ez az, sok (egészséges) emberben ott marad a kis gyerek, valahogy én bennem is ott maradt, és nekem is hasonló a helyzet, szóval én is kisgyerekként kezdtem neki, aztán közben felnőttem, legalábbis korban, meg külsőleg, de maradt bennem egy gyerek is, csak korlátoznak a munka mellett az idő, meg a pénz, de legfőbbképpen az idő, mivel a meglevőkkel sem foglalkoztam már tavaly január óta, csak kiállításokon voltam.
De teljesen igazad van, egyszer élünk és nem csak a munkának, az effajta szórakozá sis rendkívül fontos, no meg ha már valakinek esteleg gyereke is van. . .
Hozzáteszem nekem még nincs.Szóval mindent bele és számolj be a fejleményekről !
Üdv.:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- Napelem
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest