- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2396 üzenetére
És máris megvan, hogy mire jó az a plüss nyúúl! Debrecen az nekem bazi messze van! Sajnos, pedig biztosan szép élőben! Talán egyszer. Összebeszélünk, körbejárjuk az országot. Természetesen vonattal... Itt Pest mellett akkora a hóó... Meek lapátolni!
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2391 üzenetére
Hát igen, eléggé tökölős meló, de megéri. Elég lassan haladok, meer a tv-ben meg a Hazárd megye lordjait elkezdték adni, hol ezt nézem, hol azt. Merre van az a klub asztal? Illetve a Sanyi asztalát is megkukkantanám!!!
Visszatérve Amunra!!! A Sanyi asztalát te is megnézhetnéd. Nekem is leesett az állam. Megtaláltam az Email címét, majd írok neki. -
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2380 üzenetére
-
TTsziszi
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2372 üzenetére
Yanez!
Szia!
Néztem az erdei asztalodat, neked nincsen rajta házilag készül fa? Nem toom, hogyan lehetne sűríteni az ágait. Nem találtam sehol tippet, ötletet. Elég ritkák az ágak. Van valami ötlet? Esténként 4-5 fát took megcsinálni, sűrű erdőt szeretnék. De ezzel elakadtam... -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2359 üzenetére
Igen tényleg jó volt.
Azt a "menekülést" sose felejtem el. -
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2359 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2345 üzenetére
Helyes !!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2351 üzenetére
Akkor tedd azt...
Van pár forgóvázam is, 500HUF/stück...
Hoztam Neked Némethonból.
Mikor aktuális?
És mennyi kell, mert van egy raklappalJövőre beszállok egy Z-s asztallal, jó pénzért
-
Batman2
őstag
válasz
YanezTTrain #2313 üzenetére
De gyönnyörrűű !!!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2335 üzenetére
Milyen forgóvázak kellenének?
Van egy 4 tengelyes konténeres vagonom, bontásra, meg talán valami hűtő is, de ez nem biztos...
Lehet, lesz pár Y kocsi is, amik elég vacakul néznek ki. -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2331 üzenetére
Szia!
Vigyázz, nincs mindíg börze!
Most 27-én nem lesz Láng, dec 3-4-5 a Láng kiköltözik a XIV. kerületbe egy kiállításra.
Dec 11-12én mindkét nap lesz börze, és dec 18-án is, elvben az lesz az utsó idén.
Én 4-én leszek Zuglóban, és 12-én, meg 18-án Lángban.11-én elvileg Pozsonyba megyek árulni, egy ottani börzére.
Szolnokon is lesz kiállítás, dec 11-12, de az már sajnos nem fér bele időbe...
Ráadásul november 30-tól dec 3-ig Németországban leszek, csak hogy ne unatkozzak :-D -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2327 üzenetére
Szia nem csak ezen az asztalon lesz hanem, a régi asztalon is még az is lehet hogy az tt lesz
a Videót nem tudom -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2321 üzenetére
Hali!
Na az király!
Netted még mindig nincs????
Más vettem 6 váltót és 1 kis hidat meg majd meg lesz vásárolva Tesco-zsömle maradék TT sín-e és az Fz1 /8200+postáért
+ még egy másik embertől
20db 2/1 ív
5db szétkapcsoló
24db ausg.
17db 1/1
4db 545/107
20db 2/1?2500Ftért
Nő a Gyüjtemény -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2322 üzenetére
És a többi.....
[Verpelét I. Vasútmodell Kiállítás 2010.november 5-6-7-8-9 HQ 1. Rész
]
[Verpelét I. Vasútmodell Kiállítás 2010.november 5-6-7-8-9 HD 2. Rész]Folytatjuk....
Koper302 fórumozó videója:
[Kisvasuti terepasztal] -
Archer
őstag
válasz
YanezTTrain #2280 üzenetére
Apám mozdonyvezető, ráadásul legtöbbet a 29-es vonalon jár (Balaton északi part) szóval van némi belelátásom a dolgokba. Az M62-t nagyon sokan lenézik de egy bevált, robosztus, hatalmas erejű gép volt a fénykorában. Az oroszok tehervonatokhoz tervezték (mellesleg magyar kéz is benne van a fejlesztésben), így a hazai dízelek között a legnagyobb az indító vonóereje, emiatt nincs benne vonatfűtés sem. Ott lett elcseszve a dolog, hogy sokszor befogták őket gyorsvonatok elé is és bizony azt nem bírták, túl lettek erőltetve mivel közepes sebességű tehervonatokhoz lettek tervezve. A motor amúgy közvetlen befecskendezéses kétütemű dízel két Roots-fúvó-val és kétfokozatú turbo-töltővel (a jellegzetes sípoló hang, amit kigyorsításokkor lehet hallani). A Nohab nem turbós, annak idején tervben volt egy 30db-os turbó széria beszerzése is de jöttek a Szergejek... Egy jó erőben lévő M62-es 2000 tonnás vagy még nehezebb tehervonatokat is megmozgatott.
A Nohabok leállításának talán az egyik fő oka az lehetett, hogy a leállított gépekből elfogytak a kiszerelhető alkatrészek, a gyártót vállalat (Nydqvist och Holm Aktiebolag - innen a NOHAB név) valamikor a 80-as évek elején csődbe ment, így a alkatrészeket már csak "házon belül" lehetett legyártatni, mondanom sem kell a gyárihoz képest milyen volt a minőségük. Az utolsó években igen csak odavoltak már szegények, a tetőbe épített hűtő elemekből folyamatosan szivárgott a hűtővíz, nem kaptak olajcserét stb. Nem ezt érdemelték volna. A dánoknál, belgáknál, norvégoknál nagy karriert futottak be.
A Csörgőket sem tessék szidni, a Ganz-MÁVAG bizony tudott mozdony építeni (a motor mondjuk nem hazai, francia SEMT-Pielstick licensz Brown-Boveri feltöltővel).
A remotorizáció pedig megtörtént rengeteg pénzből, kifogásolható minőségben. -
balu424
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2310 üzenetére
Mi pedig köszönjük a meghívást, a vendégszeretetet és a kitűnő ellátást!
Balu és kisBalu
-
jákob13
tag
válasz
Össze raktam egy vidit az asztalokról készült képekből a videókat később szerkesztem meg.
Mert a gépem nem ismeri fel a kamerát nem tom miért eddig se ismerte fel.
[VERPELÉT VASÚTMODELL KIÁLLITÁS] -
jákob13
tag
válasz
Sziasztok!
Én is köszönöm nektek hogy jelen lehettem!!!
Mikor lesz a következő?Mondtam Sanyinak az ágyazat követ
Épül az ágyazat!!! A tt-vel kezdtem.
lehet hogy kell még majd kő Janez mert a régi asztalt is be akarom üzemelni összekötő modullal mehetne együtt a kettő de csak is kiállításon.Mert itthon nincs hely -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2304 üzenetére
Sziasztok!
Na feltöltöttem 77 fényképet de még van vagy 100
A képeket itt találjátok [link] -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2295 üzenetére
A Talenttől kiver a víz...Lehet, hogy szép, de olyan kiba**ott fapados, hogy nagyon...
Volt "szerencsém" néhányszor utazni rajta, de nagyon utálom.Kényelmetlen, kemény, nincs helye a lábamnak, stb.
Inkább tolok egy jó kis büdös Miskolci gyorsot, első osztályon utazhatok, ott nics sok varjú -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2290 üzenetére
Szia!
Hogy jutok el Verpelétre?
Gépjármű kilőve, mert perpill nincs jogsim...(valaha volt, csak elmúlt)
Honnan érdemes buszozni?
Előre is kösz -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2288 üzenetére
Háááát.....
110van.Igaz, most anyázok németül Jürgennel, mert a leírás mást mondott, mint amit elküldött...
Lényeg, hogy súlyok nincsenek benne, meg világítás.
A kaszni olyan, amilyen(kopott), kuplung sincs.
De az alváz, a futómű, és a motor rendben van.Üdv
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2280 üzenetére
Nem kellett volna azokat remotorizálni, csak normálisan karbantartani, lehetőleg gyári alkatrészekkel...
De az akkori (vasút)politika inkább halálra ítélte a sorozatotTTSzisz! Holnap nem lesz nálan NOHAB, mert még át kell néznem őket.
Takarítás, ilyesmik, ráadásul az egyik mozdonyt belül lefújták WD40-el, azt le kell róla szednem.
Egy másikba meg új diódákat kell forrasztanom a világításhoz.
A baj csak annyi, hogy nincs időm...Most indulok melóbaÜdv
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2277 üzenetére
Wehhe!
Apám annak idején kalauz volt, és én 6 évesen egy NOHAB vezérállásában utaztam a Délitől Fonyódig, meg vissza!!! Sajnos akkor még nem volt digitkamera, meg digitfényképező...
Akkor is egy életre szóló élmény volt -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2273 üzenetére
Megkereslek majd magánban, szombat-vasárnap lehet árulnék arrafelé...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #2248 üzenetére
Jól nézne ki a kertben...
-
Lacikaaa007
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2228 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kiderült, mind a két fele egyik irányba rossz a váltónak, érintkezési gondja van, azért nem ment. Én meg azt hittem, a kettő valamilyen összeköttetésben van, azért zárlatos. -
Ice!?
őstag
válasz
YanezTTrain #2234 üzenetére
Huhh. Igen, erre gondoltam. Köszönet érte.
-
Ice!?
őstag
válasz
YanezTTrain #2232 üzenetére
Úgy, hogy például adott egy tengelytávméret, legyen ez kb 14mm, és hogy annak a kategóriának amibe ez tartozik, mi a neve.
Remélem érthetőbb így.Vagy ez hogyan működik? Mik azok a feltételek, amik a besorolást befolyásolják?
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2223 üzenetére
A pályát ma átnézem,hol van benne eddig megszakító!
Piko váltóm az összes olyan,mint itt a linken!
[link]
Nagyon kesze-kusza most a pálya,csomó helyen van bekötve áram a sinekben,ezeket szépen levágom majd és amelyiket kell,újra bekötöm!Betáp-sín nincs is a pályán,alul van elvezetve a vezeték!
De akkor várom a képet,én meg berajzolom majd azt,hol van szakaszolás!
Köszi előre is! -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2215 üzenetére
hmm...szépkis asztalka lesz! részletes,kidolgozott,nekem nagyon tettszik
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2212 üzenetére
Akik eddig biztosan jönnek:
YanezttrainJákob13
Sanyi4012
A Jelentkezést ide várjuk Köszönjük
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2208 üzenetére
Egyébként mostmár megvan az épület is:
http://kmvterepasztal.blog.hu/2010/07/19/szenbanya_felso_es_kornyeke_2 -
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2199 üzenetére
A vezetőálláson,meg a kinézetén még nem gondolkoztam,elsődlegesen azt szeretném csak,hogy meghajtása rendben legyen.Igen,nyilván a súlyozás is fontos,de fogalmam sincs,milyen súlyt lehetne oda bepakolni!A Lima mozdonynak egy nagy hasáb a súlya és csak simán középen volt,de ami megmaradt abból alváz-részlet,pont jó lenne,mert van 1 kis mélyedés a súlynak,azt a személykocsi aljára lehetne ragasztani simán!Arról is tegyek fel képet?
Nos lenne olyan,akinek van ideje megcsinálni nekem?Mint mondtam,nem ingyen kérem,de azért ne kerüljön annyiba,mint egy komplett kész motorvonat! -
KáZsé Mestör
tag
válasz
YanezTTrain #2193 üzenetére
Sziasztok!
No,délutánra felrakom a képeket,igazából lehet,hogy úgyis meg lehet majd oldani az áramellátós dolgot,hogy a Lima mozdony áramszedős forgóvázát is átpakoljuk a személykocsiba!De mindenképpen teszel fel mindenről képet és akkor Ti úgyis jobban látjátok,mi a jó!
De köszönöm előre is! -
katamodellHo
újonc
válasz
YanezTTrain #2186 üzenetére
köszi !
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2179 üzenetére
Szia link ?
mert én nem találom az oldalon:S -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2175 üzenetére
Szia akkor kaphatunk képet a h0 asztalról eladási állapotban azt mondtad van kép
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2175 üzenetére
Szia ez a cim
[link] -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2173 üzenetére
Azaz!
csak elfelejtettem
a blogomon elég sokmindent kell még ígazítgatnom,főleg a képek segíthetnek. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2171 üzenetére
Hobbiboltban-a már régebben emlegetett-izlandi mohát/zuzmót veszek.Az bokroknak jó,illetve kisebb gyökérdarabokból csinálok bokrokat.Emellett szoktam venni néha noch wildgrassot (vagy hekit...azjobb) illetve most ki akarok próbálni woodlands termékeket.De ezeket csak ritkásan,hiszen drágák.:/ Mindenképp konzerválok mohát és azt,illetve aljnövényzethez erbőbe még mindenféle faág,faraszelék...ésatöbbi tartozik,illetve köveket is rakok.Az izlandit mindig használom,a fatörmeléket álltalába már a műfűbe belekeverem,illetve homokot.De a nagyobb ágak se maradhatnak el,illetve amár említett konzervált,vastag erdei moha.Meg ugyanúgy hobbiboltban lehet kapni züldszínű filcet,azt tépdesem,befújom lakksprével (vagy ragasztó) és leszórom lombanyaggal. blogomon vannak képek,habár már azóta is nagyon sokat alakult,mivel folyton változnak a módszereim,folyton próbálom élethűbbé tenni a növényzetet.Az említett filc mellett,battka prüssfigura bél módszerét is alkalmazom,miszerint kibelezel egy prüssfigurát,és azt a hálós anyagot ami benne van ugyanúgy megcsinálod mint a filcet,ezt már célszerű kis ákakra,nem annyira részletes gyökerekre rakni,illetve fát is lehet ezzel a módszerrel készíteni. link: http://fabattka.gportal.hu/gindex.php?pg=30398294
Már 77 figura van az asztalon,illetve megjött 1 IFA,egy dobozos barkas,egy trabi,egy wartburg,és egy "barkas előd",márnemtudom a nevét.
Csináltam pár korlátot is,illetve felfedeztem,hogy hobbiboltban 200 forintért lehet kapni nagyon apró szamű láncot.Azt használom még korlátokhoz-illetve hidakhoz,darukhoz is jólenne.A figurákból megpróbáltam összeállítani külömböző kis jeleneteket,ami utasokat ábrázol figurák lévén,nem egyszerű dolog.e amennyire összejöttek,azt majd lehet látni a jövőben a képeken amiket csinálok.
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2165 üzenetére
Szép tiszta kis asztalka lesz,de szerintem dús aljnövényzetet majd adj neki,mert így nagyon kopár lesz még fával megtömve is.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2168 üzenetére
Jó lett az oldalad
enyém is alakul de még koránt sincs kész
[link] -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2164 üzenetére
Szia igen Mk49 re gondoltam egyébként újra forgalomba fogják állítani
"A selejtezett mozdonyok közül az Mk49,2006 pályaszámú dízelmozdony a Közlekedési Múzeum védettsége alatt áll. A mozdony – megőrzés céljából – továbbra is a Gyermekvasúton maradt. Harminc éven át Széchenyi-hegy állomáson kiállítva volt megtekinthető. 2003-ban a mozdonyt a hűvösvölgyi fűtőházba vitték. Felújítása után ismét a Gyermekvasúton fog közlekedni." -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2162 üzenetére
Szia én majd egy Mk49et szeretnék építeni
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2160 üzenetére
Hali igen sok fa kell nekem is kell csinálni vagy 100 darabot
Én nekem is van most már TT vasutam
még pedig így
vettem síneket
[Váltó]
[10darab íves sin] -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2157 üzenetére
Szia videót csinálhatnál róla
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2148 üzenetére
Jól néz ki
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2139 üzenetére
Szia van nekem pár darab karácsonyfa izom szerinted az ki bírja a 16 voltot? Mert csinálnék belőle pár darab lámpát
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
YanezTTrain #2139 üzenetére
Ment PÜ!
-
pocokberci
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2130 üzenetére
Köszönöm a segítséged, teszek egy kísérletett. Remélem valóban bevál.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2121 üzenetére
Szia atwn hogy kell letöltést csinálni?
-
Jester01
veterán
válasz
YanezTTrain #2117 üzenetére
Az én tetőteremben (akarom mondani padlásomon) is készül a hely
H0 méretben milyen emelkedőket szoktatok használni? Ha mondjuk 6cm-et kell felmenni akkor arra 1m elég lesz vajon? Tudom, próbáljam ki
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2117 üzenetére
Áh értem.
A H0 ás asztalról nincs képed az akkori állapotban amikor eladtad?
Szívesen meg nézném de szerintem más is. -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2115 üzenetére
Szerintem már megint eladó!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2107 üzenetére
Szia
ez nem a te TT -és asztalod volt?
[ez] -
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #2105 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2099 üzenetére
Kösz!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2097 üzenetére
Hali jó lett!
Képzeld sikerült meg csinálni az oldalamat most már tudok képet be tenni [link] -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2091 üzenetére
Halihó a led purcant ki és most már a piros is rossz:S
ezen kívül csináltam egy pár videót:
[Hvkklub 1]
[Hvkklub 2]
[Hvkklub 3]
[Hvkklub 4]
[Hvkklub 5]Véleményteket kérek róluk !!!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2087 üzenetére
Kösz
-
chashone1
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2078 üzenetére
Nagyon klassz!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2079 üzenetére
Ez jól néz ki ügyes vagy
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2075 üzenetére
Megnyugodtam
de az a fránya mZSp meg ZSidesz...de inkább ne poltitizáljunk -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1984 üzenetére
Hali hát nem sikerült meg oldani de atwről át cuccoltam[freewebre]
Kérek véleményt az oldalról!!
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2033 üzenetére
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #2033 üzenetére
Hát nekem kisebb 180*110es és H0 de hát el kell férnem mellette mivel egy szobában lesz velem.....
-
chashone1
csendes tag
válasz
YanezTTrain #2028 üzenetére
Igazad van!!! Táláltam egy oldalt ahol szinte mindenlétező pikos és egyéb cucc fennvan!!
AAmm a terepasztal méretét még nemdöntöttem el, de szerinted mekkorát érdemes nekem,
kezdőnek építeni! ami biztoa az asztal nem készül majd mozgat hatóra.
Még egy kérdés: hogy szokták a domborzatot kialakítani PL: megemelni a talajt két helyen és hidatrakni közé???Pénzem nincs sok de így élvezetesebb lassan építeni!! XD -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1901 üzenetére
Hali meg van még a PIKO gyártású flexi sín ??Nincs több étmenösined??Érdekelne menyibe kerül??
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1187 üzenetére
Hali a fuggerth váltónál nálad is volt pár úgy láttom,hogy lehet azt meg csinálni hogy ne álljon meg rajta fojtón nekem 1 van ami ilyen gondos a többi jó nálad is meg álltak a mozdonyok a váltón?
-
jákob13
tag
válasz
Hy
[Katt_ide]
nézd már meg lécci képeimnél hogy mibaj lehet vele egy képet sem tudok be tenni mert ilyen izé jelet rak ki és nem jön be pedig már vagy 4-5 kepek.html cucot is csináltam mindet máshogy
Segitség!!! -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1994 üzenetére
Nekem már sikerült úgy vegyesen kb. 450 db. fát gyártanom.
De ahogy elkészült a nagy hegyvonulat,újabb 1-200 fára szügség lesz.Ráadásul ez a 450 fa most csak kőriskútra és a közvetlen környékére tömörült,és az asztal többi része jelenleg kopár.Amit ha ugyailyen sűrűn akarok beültetni,kell még pár100 fa!!
Vagyis van mit csinálni!
De ezzel párhuzamosan lassan kezdem a főállomást!
Oda nem kell fa,csak csomó kőágy és peron.És ha belegondolok,hogy 4 méter hosszú...
De mindezek előtt meg kell csinálnom a felsőszintet tartó betonoszlopokat,illetve a korlátot ami egészen egyedi lesz! -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1994 üzenetére
Hy oks hát kösz majd vennem kell festéket az alváz nem ez lesz majd szerzek valahonan egyet csak ideiglenes de megy
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1938 üzenetére
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1990 üzenetére
Fenyő készítésére már írtam módszert,annál jobbat valószínűleg nem találsz,hiszen a gyárban is így készítik.
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
Mi az oldalad címe?
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1982 üzenetére
oks tök jó az oldalad nekem valamiért nem rakja be a képeket
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1858 üzenetére
Szia mekkora a mérete erdei vasutas Asztalodnak (Modulodnak)?? Lehet én is épitek egyet
bár nem nagyott ...... -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1966 üzenetére
kösz
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #1961 üzenetére
Szia!
Miskolcra már nem járok ,de el tudom küldeni, Ede barátom szokott menni, ő viszi a megrendelt cuccaimat.
A miskolci börze idején Kispesten szoktam árulgatni... -
Mr.Mitya
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1961 üzenetére
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #1954 üzenetére
Yanez!
Van váltó.
Kell még?
(sok van) meg sín is...Üdwez
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1943 üzenetére
szia a kaszni még fél centivel lejeb jön csak még meg kell csiszolni a belsejét hogy minden elférjen
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1938 üzenetére
Szia meg probálom
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1926 üzenetére
Szia mi a neved a veterán denyus??
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1921 üzenetére
Én a papírt rajta hagyom.De nem papírlapra gongolok,hanem hullámkartonra.Nekem az nem ázik el.De ezt nem is lehet eltéveszteni,mert ha nagyon hígra kevered még az is elázik meg lefolyik róla.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1912 üzenetére
olyan gépem van mint amiböl te csináltad azt a gözöst
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1904 üzenetére
Szia hu de jol néz ki nekem is van tt start gözösöm vagy is elég hiányos kéne alkatrész hozzá nincs valakinek? Komplet hajtás esetleg uj alváz kerekekel
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #1904 üzenetére
Ma adtam el az utolsót
Váltót még keresek...Üdv
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1896 üzenetére
Szerintedmegér ez 5000-ret?
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1887 üzenetére
Mert neked volt m44-esed?
képet kérek
találtam egy félkész kasznit gondoltam megveszem és befejezem. -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #976 üzenetére
Ha ezeket beragasztod az ajtó két rétege és a homlokzat két rétege közé, akkor még mozogni is fognak az ajtók. Előkaparom Linzbauer Tamás vasútmodellezés c. könyvét és bemásolom neked ide, hogy lehet megoldani, hogy a mozdonyok csukják és nyissák az ajtókat.Várom hogy be rakd végre mert most már el készült a fütház csak az ajtó és festés hiányzik.
-
gonosz joda
újonc
válasz
YanezTTrain #1879 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ma összeraktam csak a mechanikai részét, a kapcsoló relé ugyebár folyamatos áramot ad mindaddig amíg a mozdony le nem kapcsolja. Meg lehet motorral is oldani, a motor felemeli a sorompót, egy rugó pedig visszahúzza, amint megszűnik az áramellátás. Az áttételben pedig egy kis kapcsoló akadályozza hogy a motor a kelleténél tovább forgassa.
Bár így a sorompó teteje folyamatosan fel-le fog járni pár millimétert ahogy a kapcsoló kikapcsolja, majd bekapcsolja a motort.Szóval érdekes megoldás de 12 voltos egyenáramról működőképes.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1860 üzenetére
Esetleg valaki le rajzolná nekem?
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1858 üzenetére
Szia tudod vettem töled sineket és abba volt pár váltó mindegyik müködöképes volt ? mert be szeretném öket üzemelni.
Ja és hogy kell bekötni a Piko váltot? -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1853 üzenetére
Navégre!
és hova raktad a H0 asztalodat?...A blogom már fennt van a startlapon is!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #1852 üzenetére
Üdv!
Nem tudtam, hogy te vagy, nem esett le.
Újra üdv itt -
Jester01
veterán
válasz
YanezTTrain #1734 üzenetére
Lehet, hogy inkább motort kellene cserélni.
-
Jester01
veterán
válasz
YanezTTrain #1732 üzenetére
Hát annyira amennyire egy H0-ás mozdonymotorba kell
Saccra 1-2mm átmérőjű lehet, de nem szedtem még ki.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1707 üzenetére
Sziatélegnagyon jó játék énis le szedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Diablo IV
- Autós kamerák
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Nyaralás topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest