- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Astroboy #22644 üzenetére
A mi cicánk ahogy magához tért futkozott ugrált, mászott, kb mintha semmi sem történt volna. ismerettségi körben is hasonlót tapasztaltak.
A macskának nehéz megtiltani hogy ezt vagy azt ne csinálja, de mindent el kell követni hogy elvegyük a kedvét ezektől egy nagy beavatkozás után. -
G@ben
addikt
válasz
Astroboy #22644 üzenetére
Nem fogom lebontani a kerítést, aminek a tetején mászkálni szokott.
Inkább bent tartjuk.
A másik is. Mindkettő kóbor macsek volt, befogadtuk őket, de a felújítás miatt nem volt időnk elvinni ivartalanítani, úgyhogy meghálálták 2, illetve 3 picivel a gondoskodásunkat.Most volt az egyik, 2 hét múlva megy a másik is műtétre.
-
baloghgabor
aktív tag
-
Vistaboy
veterán
válasz
Astroboy #22137 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a részvétnyilvánítást.
Só sincs róla, hogy elítélném őt, természetes dolog, ha ilyen helyzetben az emberrel el tudják hitetni, miszerint van még remény megmenteni a cicát. De ha láttátok volna, milyen szenvedésen ment keresztül szegény Csipike az utolsó pár héten... Már csak feküdt a kosarában, egyedül a farka vége mozgott egy kicsit. Ha megsimogattam, megpróbált rám nézni, de már a fejét is nehezen tudta felemelni... dorombolni szeretett volna, de a torka annyira fájt, hogy ilyenkor szó szerint fuldoklott... - arról nem is beszélve, hogyan nézett ki már szegény az utolsó hetekben -, szóval higyjétek el, akármennyire is szerettem volna, hogy éljen, az ő érdekében mondtam azt, hogy jobb lenne elaltatni, ne szenvedjen szegény jószág.
Ez a kép idén januárban készült, szerintem ő már ekkor kezdte érezni, hogy valami nincs rendjén vele. Félrevonult a fürdőszobába, kénytelenek voltunk a mosógép tetejére feltenni a házikóját és elé a kaját, mert máshol egyszerűen nem akart megmaradni. Addig folyton jött utánunk, mert nem szeretett egyedül lenni, de innentől fogva már csak az alomba járt ki a fürdőből, amint végzett, már ment is vissza. Megpróbáltuk kihozni néha, hogy ne a hideg fürdőben legyen, de nem maradt meg sehol. Pedig ekkorra már túl volt jó pár kezelésen, mégis egyre csak romlott az állapota, és ez februárra odáig fajult, hogy már az alomba sem akart kijönni, inkább a fürdőszobai járólapra végezte a dolgát.
Innentől fogva szinte rohamléptekben épült le szegény, pedig hetente kétszer-háromszor is vittük őt a dokihoz, hogy az ég szerelmére, csináljon már vele valamit, mert így meg fog halni szegény. De csak a szokásos infúziós kezeléseket kapta továbbra is - ekkorra már ki is volt száradva, mert nem tudott sem enni, sem inni... Mégsem nézték meg őt tüzetesebben, folyton csak azt hallottuk, hogy az infúziótól majd helyrejön, és ezzel le volt tudva. Őszintén szólva, szegény ekkorra már olyan állapotban volt, hogy szerintem szó szerint hozzá sem akartak már nyúlni, nemhogy megvizsgálni őt.
Szóval - bár teljesen megértem az asszony nézőpontját is -, én továbbra is azt mondom, hogy el kellett volna őt már jóval korábban altatni, nem pedig hagyni szenvedni és hurcolni orvostól orvosig, akik persze mindig komoly összegeket kértek a vizsgálatokért, infúziókért és injekciókért...
És itt most nem arról van szó, hogy sajnálja az ember rá a pénzt, de cserébe elvárjuk, hogy igenis, meg is akarják gyógyítani szegény cicát... Ha helyrejött volna, azt sem bánnám, ha egy millióba kerülne, de így... Minden kezelés után egyre csak rosszabb lett, már lelkileg is nagyon megviselte őt a sok trauma, amin át kellett esnie szegénynek a folytonos hurcolgatással...
Elnézést, de én továbbra is ezen a véleményen vagyok.
-
oszi666
őstag
válasz
Astroboy #21985 üzenetére
Szia, ez jól hangzik most asszony rendelt valami maláta pasztát? meg mindenféle ilyen emésztést segítő izét, de lehet akkor beszerzünk ilyen gazokat, jó lenne néhány olyan növény a lakásba ami azért megmarad egy hétnél tovább és nem legeli le teljesen.
Sejtettem hogy valami rost baja lehet, mert egyébként meg teljesen normálisan jön megy szaglászik disznólkodik lever dolgokat szándékosan. -
Gaben92
őstag
válasz
Astroboy #21985 üzenetére
Spider plant (fogalmam sincs mi a magyar neve de nem Pókvirág) annyira biztonságos, hogy néha még állatos boltokban is szokták árulni "csemegének". Nálunk is szeretik hamizni a növényket a jószágok, szóval mindig van itthon 2-3 Spider plant és így kizárólag azt eszik, a többit békén hagyják. Mi csak olyan növényt veszünk ami nem mérgező a macskákra (ASPCA lista segít) szóval nagy bajuk nem lenne a többitől sem, de így legalább nem az összes növényt legelik, csak ezt a kettőt-hármat.
-
Astroboy
őstag
válasz
Astroboy #21630 üzenetére
Hoppá, most olvasom, hogy nem is a hideg a fő ellensége csórikámnak.
Sokkal inkább az ivóvíz hiánya és az, hogy mivel valószínűleg szelídített, így vadászni sem tud ezáltal pedig sajnos enni sem.Múltkor az a szervál most meg ez a párduc, én nem tudom honnan a pitsából szabadulnak ki ezek de érdekes az egybeesés...
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Astroboy #21577 üzenetére
Hát valamit nagyon tud, az már biztos! Én a napokban egyik ideiglenes Cicát vittem volna, hát ahogy megfogtam a grabancánál rendesen belém csimpaszkodott a kis bolond. Kb. olyan lett a lakás, mint disznóvágás lett volna hirtelen, ömlött a vér a kezemből. Gyorsan mosdás alkoholos fertőtlenítővel, és azon gondolkoztam, melyik ügyelet is van közelebb. De amikor megszáradt a rózsaszín alkoholos vér, és nem dagadtam sehol sem, csak az augmentin hatott már rám, mégis megfogtam a 'dögöt' és elindultam vele. (törölköző és fél liter feliway spray segítségével) 🤭😽
-
törölt tag
válasz
Astroboy #21361 üzenetére
Ő meg akarta fogni őket, benyúlt a mancsával és pofozta a malacokat.
Amúgy nem tudom, hány hónapos lehet de még kölyök macska szerintem.
Elneveztük Ödönnek, már 5 napja nálunk dekkol.
Szerintem ideszokott. Kapott tápot.
A garázsból alig lehet este kizavarni.
Lehet megtartjuk ha marad. -
elfelejtette
veterán
válasz
Astroboy #20665 üzenetére
Naná. Ha felmegy az ágyra, azzal kezdi, hogy lezavarja az összes macskát...
Egyébként a vöröske hajléktalan volt, egy kukából lett összeszedve. Mikor el lett hozva, kicsit fújolt a kutyákra, de mivel látta a többiektől, hogy itt az a szabály, hogy a macskák együtt alszanak a kutyákkal, egy hónap múlva már a nagy kutya mellett aludt ő is. -
Dhampir
félisten
válasz
Astroboy #20340 üzenetére
Erre az álomra emlékeztet az invázió, amely a S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl című játékban szerepel.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Astroboy #20065 üzenetére
Igen, rövid a szőre, és sötétben főleg olyan mint a Batman.
Phülöp : enyém a furminátort nem szereti annyira, a fésűjét is csak egy darabig. Mikor elkezdem fésülni, jön dörgölni magát, kiterül, de van hogy csak az egyik oldala sikerül. Utána már direkt nem fekszik úgy, hogy a másik is kész legyen.
Az első furminátor kezelés után kicsit szögletes lett a macska. -
Gaben92
őstag
válasz
Astroboy #19405 üzenetére
A macskák több mint 90%-a laktózérzékeny csak van egy “mennyire káros görbe” ami miatt sokan azt hiszik az övék nem az. Nagyon röviden úgy néz ki a dolog, hogy 1-2 hónapos koráig simán belehalhat de aztán megerősödik a szervezete annyira, hogy tudja tolerálni pár évig. Macskafüggő, de előbb-utóbb 99%-uk érzékeny lesz a tejcukorra. Sokszor ez csak 7-8 év után jön elő, de elég gyakran előfordul fiatalabb korban is. Ahogy öregszik az állat a hajlam a tejcukor intoleranciára kb exponenciálisan nő. Attól, hogy nincs látható baja (szokásos tévhit: ha nem fosik tőle kaphat tejet) még nem jó a szervezetének mert a belek ugyanúgy terhelésnek vannak kitéve és évek múlva ez meg tudja bosszulni magát.
Én is imádom a kávét mégse iszok napi 20-at mert nem akarok akkora vérnyomást aminek a fele is káros lenne...
-
saelin
veterán
válasz
Astroboy #19337 üzenetére
4 éves és ha jól emlékszem év elején kezdtük a száraz tápozást. Egyébként ami most van neki egyáltalán nem kemény és a régebbi tápoknál is figyeltem erre (egyet emiatt el is kelett ajándékozni). A mostani kb annyira ropogós csak mint nekünk egy fűszeres keksz, esetleg chips, de még az állaga is rá emlékezteti az embert. Tudja habzsolmi ha úgy van.
Szerdán délutánra kaptunk időpontot. Viszont majd jó sokat kell várni, mert beszart a rendszerük és érkezési sorrendben vizsgálják meg a betegeket. Remélem nem alszok el a váróban mint múltkor a hivatalban. Ez az időjárás teljesen kikészít ami most van.
bul07
Mindig vannak olyanok akik nem tisztelik más élőlények életét. -
user12
őstag
válasz
Astroboy #19216 üzenetére
A hálózatot ne is emlegesd...
Régebben többször volt, hogy elment a net, megszakadt, ingadozott, stb
Átnéztem mindent, többször is, minden jó. Míg egyszer csak megláttam:Akkor nem volt net, amikor épp a bejövő net kábeléhez dörzsölődött vagy a lábával piszkálta.
Felpakoltam polcra az eszközöket, azóta stabil. -
Williamgrant
nagyúr
válasz
Astroboy #19194 üzenetére
Egyszer láttam ahogy egy 6-7 kilós kandúr megtámadt egy fickót aki szemétkedett vele. Az egész kb 3 mp-ig tartott, de nem a macskából ömlött a vér négy sebből. Soha de soha nem szórakoznék egy akkora döggel, az tuti. Gondolom ezzel a kisebb macskák is így vannak.
Amúgy azt monda rá az orvos is hogy Garfiled.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Astroboy #19191 üzenetére
Őszintén szólva nem nagyon rajongok érte hogy átjárkál hozzájuk. Sokáig nem is tette be a lábát oda, de mivel egyszer atjöttek vacsira és körbetutujgatták leokéztam hogy következő alkalommal majd ha megyünk a szülőkhöz hosszú hétvégére, majd ők átjönnek és megetetik.
Hiba volt, mert azóta ott is nyávog ha éppen enne. Márpedig kb az idejének 70%-át szívesen töltené zabálással.
Hihetetlen barátságos, az is lehet hogy még 2 helyen eszik. A másik szomszédban két kutya van, akik vadásznak rá, mégis átsunyul ha nem figyelnek és lop a kutyatálból. Pedig ők aztán tényleg a legótvarabb olcsó táppal etetik a kutyáikat. -
Williamgrant
nagyúr
-
válasz
Astroboy #18712 üzenetére
Igen, nagyon nyugodt, mindent alaposan megfigyel.
A 3. cica közül én őt kedvelem a legjobban. A papírgalacsinnak nem tud ellenállni, ha összegyűrők egy kis cetlit, blokkot már fut oda és addig piszkál amíg el nem dobom neki.
Gyakran visszahozza többször is egymás után amíg nem liheg, valamikor sokáig pofozgatja.
Mondjuk mostanában kezdte el (1-2 hónapja), hogy jön oda és simogatni kell egy kicsit néha 1-2 percig, néha kicsit tovább. Amikor kiélvezte a kényeztetést akkor odébb megy és lefekszik. -
saelin
veterán
válasz
Astroboy #18685 üzenetére
Én egyszer jártam hasonlóan, csak a cica körme az ágyneműbe akadt be és ugyan ilyen pánikszerűen visított, mert gondolom fájt neki ahogy kitekeredett az ujja.
Berosáltam én is, mert elsőre nem vágtam mi baja van, úgyhogy oda szaladtam, belenyomtam az ágyba amitől elkezdett búgni majd fújni rám. Aztán észrevettem a mellső lábát hogy furán tartja. Miközben próbáltam kiakasztani a kampós körmét vagy 3x meg is harapott. A művelet után elszaladt, de egy 5-10 perc múlva jött vissza dorombolni.Vasárnap meg egyszer az ajtófélfáfára akadt fel körömmel. Az a nyávogás hátborzongató volt... Úgy szaladtam mint egy őrült hogy lássam mi történt! Barátom azt sem tudta mivan, én meg a nyávogás mikéntjéből levágtam 1 sec alatt hogy valami baj van.
-
arcsin
senior tag
válasz
Astroboy #18572 üzenetére
Sajnos idővel előjöhetnek betegségek, amik már speciálisabb tápot igényelnek (ivartalanítás utáni struvitosodásra való hajlam (kandúroknál inkább), Túlsúly, ételintolerancia, veseproblémák, szőrcsomók) . Azok is hasonló árban vannak. Zooplus-on érdemes szétnézni néha, mi onnan szoktunk a smillát a cicáknak, a bélproblémás cica bírja, imádja a szenzitivet. (1000 ft alatti kilóára van, yukkával, ami segíti az emésztést)
Cicaalmot pedig mi még 8év és 2 macska után sem tudjuk 100% ra megmondani
Alommtálból hekkeltünk egyet magunknak , abból talán meg van a best A tetejét kivágtuk egy lapostányér segítségével a luk 2 szélére pedig vágtunk a a pepcoban tányéralátétet hasonló ágasbogas szerkezettel (200ft) ami megfogja a lábukon a macskaalom jó részét amikor kiugranak a tetején.
Alomból a szuperfehér szuper csomósodós működött a TALÁN legjobban eddig a biosandtól. -
Morris
veterán
válasz
Astroboy #18572 üzenetére
A legjobbat kell kapnia!
Concept for Life British Shorthair Adult - igaz még nem felnőtt a cicánk, de erről is sok jót olvasni
Ez meg a másik alternatíva: Taste of the Wild - Rocky Mountain Feline
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest