- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #21103 üzenetére
Annyira nem szeretném bedönteni, csak rá egy benti nagy fára, úgy hogy a magasban 2-3 méteren akadjon meg a benti fában. Persze ha a szél lefújja, akkor meg szétcseszi a kerítést, na meg ha megtalálja az utat a többi Cica, akkor végem van!
De a róka van olyan szarházi, hogy az is felmegy ilyenre is. Mezőőr mondta, hogy 2m dróthálón úgy ment fel, mintha kötelező lenne.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #21101 üzenetére
Az a baj, hogy a kerítés mellett odakint a szabadon nőtt fákat kivágtuk, az erdei, ültetett fák meg jóval arrébb vannak és erdészeti fák. Gondoltam, hogy nekidöntök egy nagyobbat egy benti fának, ez eléggé természetesnek tűnne, ha erdész nézné esetleg. De azon meg bármi is bejöhet. Meg persze lehet, hogy másik Cica is rájön.
Próbálnám meglesni, hol mehet ki, de van annyi esze, hogy tudja, ha figyelem, az udvaron is inkább elfekszik és addig nem lép le. (nem, kamera sem játszik, hatalmas, fás terület, lehetetlen mindent megfigyelni).
Most meg bent kuckózik persze, majd akkor lép le, ha nem vagyok itthon.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #21096 üzenetére
Sajnos nem tud bejutni semmi sem. Hetente vonyít valami a kerítés mellett, kutya, sakál, vagy bármi, mert a villanypásztor megrázza. Pont ezért lett az és a kerítés is, mert egyre veszélyesebb a qrva világ errefelé is.
Gondoltam a kapuba egy macskaajtót, ami csak befelé nyílik, valamelyik régit oda szerelem, aminek ismeri a szagát, azon be tud jönni. Feltételezve, hogy más jószág nem tudja felfogni mire való? -
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #20770 üzenetére
Sajnos tudom milyen az embernek nevezett lény. De azt is, hogy van aki nem ért a szép szóból. Anno nem volt otthon a szomszéd, így a feleségének tudtam elmondani, hogy bármi történik a Cicáimmal, azt nem fogja túlélni a férje! Nem írom le, hogy mit mondtam neki, majd a rendőröknek is, akik hiába ismernek jól, egy évtizedig sok közös szolgálatunk is volt, tehetetlenek ebben az ügyben is. De ha keresni kell a szomszédot, tudják, hogy hozzám kell majd jönni. Ők sem tudtak mit mondani arra, amit meg fogok tenni, ha baj lenne. Nagyon jól tudják, hogy csak a Cicáim maradtak már, senki más az életben és mennyire szeretem Őket. A szomszéd meg pár száz méterre van, erdő közben, szóval ha mégis megpróbálna idejönni, véletlenül még migránsnak nézném (napokban is sikerült többet megakasztani), akár véletlenül valami baja is eshetne.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Mikulásbá #20485 üzenetére
Jaja ilyesmi,cuki
Amúgy még nem jöttem rá,hogy miért olyan jó a fal fele fordulva kitekeredve aludni
Annyi már feltűnt ha én bent vagyok a szobámban,akkor előbb odafekszik, nem mindig akar egy légtérben lenni velem, de őriznie kell engem.Ha lemegyek a földszintre,akkor pattan fel és jön utánam. Hozzám kötődik a legjobban a családból... -
user12
őstag
válasz
Mikulásbá #19805 üzenetére
A miénk azt is előszeretettel rágja
Valamelyik nagyáruházban láttunk macskafüvet, le volt akciózva, kb a kaspó árában vettük meg.(úgy voltunk vele, ha nem kell neki, akkor a cserép jó lesz virágnak)
Leraktuk neki és rendszeresen rájár "füvezni"A napokban az a hóbortja neki, hogy gyökerestől húzza ki a szálakat, természetesen, ami a padlóra esik az már nem kell neki
-
-
-
Astroboy
őstag
válasz
Mikulásbá #16776 üzenetére
Nem szemrehányás volt, nem azért írtam félre ne értsd.
csak úgy adta magát a poén...
joamilestoné: Kár aggódnod 10 perces rutinműtét lesz, komplikációk nagyon ritkák. Pocak alsó ágyéki részéről ugrik némi bunda + pár óra bolyongás mivel altatják. Egyedül az szokott gond lenni, ha ébredés után tépkedi a varratot a hasán, ezért biztos ami ziher legtöbbször adnak tölcsérgallért is.
-
Astroboy
őstag
válasz
Mikulásbá #16763 üzenetére
Gratulálok!
Szerintem annyi lehet amit tippelsz, majd a doki a fogai alapján pontosabban megmondja. A megilletődött tekintet mellett amit észrevettem, hogy a bundája kicsit csapzott, de ez nem is csoda hiszen kint találtátok, majd a jó koszt-kvártély páros megoldja.
Bal szeménél csipanyomok, lehet volt/van valami amire kap még szemcseppet, amúgy szép kislány! -
-
Astroboy
őstag
válasz
Mikulásbá #16349 üzenetére
Idősebb siccnél persze az is bőven benne van, hogy nehezebben alkalmazkodik.
Sok szempontból rosszabbak a zsémbes nyugdíjasoknál, annyira a szokásaik rabjai. Érdekes dolgokat meséltek a menhelyesek ezzel kapcsolatban.A gazditól (vagyis nem utcáról) menhelyre került idősebb macskák kezelhetők és adhatóak örökbe a legnehezebben. Mert bár a kóbor állatok sokszor agresszívek, ezt hamar leküzdik és alkalmazkodnak a menhelyhez és legalább egyből esznek és hálásak.
Ellenben egy gazdis szokásokkal teli macskában(teljesen érthetően) akkora törést okoz a menhelyre kerülés, hogy sokáig nem esznek egy falatot sem, szó szerint befordulnak.
Ebben szerintük a gazdi és az otthon elvesztésén túl az is benne van, hogy a menhelyen nincsen Gourmet meg jutalomfalat amit valószínűleg megszoktak a gazdijuknál, tehát az olcsó tápra sokáig rá se bírnak nézni. Egy jó ideig éhező befordult morcos macskák lesznek, vagyis ilyenformán kevésbé lesznek vonzóak a menhelyre érkezőknek, mint egy ugribugri suhanc. Pláne ha gyerek is jön, mesélték, szinte biztos kölyköt visznek.Nekem az jött le a dolgozókkal folytatott beszélgetésünk után az egészből, hogy akik a menhelyen tudatosan idősebb macskát keresnek maguknak, általában nem kezdők, és szerencsére tisztában vannak azzal, hogy mennyivel többet tud nyújtani valamint mennyivel hálásabb egy lelkileg/testileg sérült állat.
Szerencse, hogy vannak ilyen emberek is, különben még ennyi esélyük sem lenne szerencsétlen állatoknak. -
Astroboy
őstag
válasz
Mikulásbá #16345 üzenetére
"...minél fiatalabbat kell választani,hogy még tanulja az új körülményeit."
Nem feltétlenül.
Múltkor egy jó délelőttnyi macskaválasztós beszélgetés után arra jutottunk a menhelyesekkel, hogy egy idősebb állat örökbefogadása sokszor több előnnyel jár, mintha kölyköt vinnénk.
Kicsiket hamar viszik, az idősebbek mennek el viszonylag nehezebben, végül menhelyes ismerősi körben adják örökbe őket legtöbbször.
A tapasztalatok alapján pedig egy pár éves macska:
-nem tépi szét a lakásod, mert túl van az első pár őrült évein és jó esetben ismeri a kaparófát,
-ugyanez igaz a szobatisztaságra,
-garantáltan oltva és ivartalanítva kapod ellenben a 3 hónapossal, ahol ezeknek a költségei még fel fognak merülni,
-legtöbbször mivel ismerik az élet "sötét oldalát" így sokkal hálásabbak és ragaszkodóbbak stb.. -
Dhampir
félisten
válasz
Mikulásbá #14892 üzenetére
A HD felbontású kijelzőn nagyítás nélkül is láttam.
(#14893) Novics
Nagyon szép cica. A tanyai "Nagymami" cica volt hozzá hasonló, de annak hosszabb volt a szőre és lompos a farka, valami perzsa (?) beütésűnek nézett ki a bundája. Úgy elrejtette a kicsinyeit, hogy sokáig senki sem talált rá, mígnem egyszer a tetőcserepekre ráugorva hallatta a jellegzetesen "kurrogó" hívó-jelzőhangokat. Mint kiderült, a padláson az ósdi limlomok között rejtette el ügyesen a kölykeit. Már régen "volt szemük", csak úgy fújtak az emberekre, később is nehézkesen váltak kezesebbé.
-
válasz
Mikulásbá #10577 üzenetére
Találtam egy 2 éves képet Miókáról-így nevezték el az unokák-és a barátnőjéről-a szomszéd macskája,a fehér-szürke tarka.
Nagyon összemelegedtek.
Már nem fértek a dobozban,amit az első perctől kapott a macskám,de akkor is együtt voltak.Igazi love story,csak tanulhatnánk tőlük!
-
djdaniel
senior tag
válasz
Mikulásbá #10140 üzenetére
Nekem 11éves volt a legidősebb macskám, sajnos elkapta a kutya...
még kölyökkorában úgy szedte ki apám mohácson a patakból.
Legutóbbi macskám 5éves volt és tavaly hagyott itt, most lesz június 21-én éve.volt itt topicba sandró60 nevű tag , ő neki 20 éves volt a macskája. [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest