- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
Sajnos még nem. Egyrészt nem biztos még benne, hogy elég erős a finnje hozzá (próbálom győzködni), másrészt nem igazán volt üresedés mostanában Tamperében. El akart végezni egy képzést itt (jövőre indul talán) de kiderült, hogy 3 év nappali H-P 8-16 szóval amellett meg dolgozni nem tudna.
Most egy évig még kedvezményes neki a YEL insurance (kevytyrittäjä amiatt kell fizetnie), addig még kitalálja, hogy mi legyen plusz nézzük az üresedéseket mindig a környéken.
-
arcsin
senior tag
A gyógyszer beadásánál az a lényeg hogy tudd kellően sokáig hátratartani a macska fejét, és összenyomni/befogni a száját a beadást követően. nekik akkor reflex h nyelnek egyet idővel. Én simán háttal a hajlított térdemre tudom fogni kellő elszántsággal és határozottsággal és gyorsasággal a ficergő macskámat is. Ha minden jól megy, akkor kb 10sec alatt megvan nyeléssel együtt.
-
Nimrod
addikt
Ha jol emlekszem a Purizon zsakjai eleg jol visszazarhatoak. Nalunk mivel negyen vannak, ezert 2 kilos zsak el is fogy egy het alatt. Vettem zarhato dobozt, mindig abba toltom ha valami nagyobb kiszerelesu vagy kimert. Egyebkent kimert is teljesen jo, nem tarolgatnak tul sokat megnyitva a boltban ahonnan veszem. Ahol latom hogy kint van az utcan es mar a galambok is abbol zabalnak, onnan sosem veszek.
-
saelin
veterán
Tényleg. Lány cicánál nincs valami ilyesmi zavar ivartalanítás után? Amit én észrevettem rajta ez a simogatásra indukálódó agresszió van jelen nála. Tudom kezelni (nem gerjesztem túl), de más rendellenességet nem vettem észre nála. Pl ezt a PIA-t (petting inducted aggression) én játékra használom. Felpörgetem jó intenzív simogatással és madzagozunk, szaladgálunk
, meg hasonlók. Lakótársam is sokat játszik vele, de őt játékból harapja is mint az állat, és pár rágás után átmegy gyilkos módba. Lakótársam meg egy medve és le sem szarja ha éppen eszi a macska... Annyi félelmem van csak, hogy átterjed ez a szokása másra is. Nem lenne vicces, ha egy lány ismerősömet kezdené el rágni. Szerintetek? A játékkal levezetett feszültség oldás jó módszer?
Oh, és még valami. Olyat már pici kora óta csinál, hogy ha nem figyelünk rá, akkor az ember könyökét megharapja. Nem erősen, csak úgy megcsíp. Ez szerintem úgy alakult ki nála, hogy amikor konzolon játszottam a könyökömet találta meg mindig és berögzült neki. Szvsz egy aranyos gesztus és ebből sosem volt még durvulás.
-
-
Astroboy
őstag
-
Eastman
addikt
7 kiló műanyagot találtak egy elpusztult szarvas gyomrában Thaiföldön
Nem volt olyan gondos gazdája mint Te.
-
Gaben92
őstag
A képen lévő kupakokatt és galacsinokat leginkább, aztán ha mindet elpakolta a bútorok alá, akkor jöhetnek a lakássukulcsok, gyújtók, hűtőről a hűtőmágnesek (helyből 2m magasra ugrik a kis mocsok.
), ha ezek elfogynak akkor reggelre kipakolja a fiókokat (ki tudja húzni szinte mindet ami nem túl nehéz) ha meg már végképp nincs semmi akkor áll neki szétkapni a WC lehúzógombját.
Mindezt persze hajnali 5 és 6 között.
Astroboy: Nem az övé... volt... most már az...
-
Gaben92
őstag
Evidensia nagyon jó, Yato drágámat is oda hordjuk (Tampere) és barátnőm szerint is nagyon profik, pedig ő szakmabeli. (Menne is oda dolgozni, csak nem meri beadni az életrajzát, mert ugye itt tuti komolyabb az oktatás és nem lenne esélye... én meg nem tudok hatni rá, hogy egy próbát megér...
)
Viszont emlékszem mennyit hagytam náluk egy szimpla ivartalanítás miatt (kandúr), bele se merek gondolni mennyibe kerülhetett egy életmenő műtét....
-
-igu-
veterán
Kicsit késve, de itt vagyok.
Két macskánk van, egy alomból való testvérek, Ilves (fiú) és Linci (kislány).
Linci hétfőn kezdett hányni, de nem a megszokott szőrcsomós módon. Kedden már elég csehül nézett ki, vittük állatorvoshoz. Kapott infúziót kiszáradás ellen, szurit a seggébe, meg hányás és túlzott savtermelődés elleni tablettákat. Vérteszt eredménye negatív. A gyanú "idegen test az emésztőrendszerben", de mivel ez egy kis rendelő korlátozott lehetőségekkel, másnap korán reggel átvittük egy nagy klinikára, ahol van röntgen, ultrahang, miazmás. Az ezt megelőző éjszaka során Linci állapota jelentősen romlott, gyakorlatilag semmi nem maradt meg benne, így nem is evett vagy ivott, wc-t nem használta.
A klinikai vizsgálat annyit támpontot adott, hogy a gyomrában van egy aránylag nagy gázbuborék, ami megintcsak idegen test jelenlétére utal, de nem látszik semmi ilyesmi sem a röntgenfelvételeken, sem az ultrahangon. Két lehetőség közül választhattunk: intenzív infúziós kezelés, vagy műtét. Ha az infúziós kezelés nem válik be, akkor az egy napnyi késedelem erősen csökkenti a sikeres műtét esélyeit. A műtét mellett döntöttünk, szerda délután ki is nyitották a hölgyet. Találtak benne egy darab műanyagot, elteszik nekünk.
A bűnös egy kulcstartó volt, pát hete találtam, örömmel adtam oda nekik játszani. Rengeteg hasonló méretű játékuk van, eszembe nem jutott, hogy baj lehet. Linci szereti ezeket a kis kütyüket megrágni, de sose eszi meg őket. Ilves meg csak kegyetlenül szétpofozza ezeket, de ő még csak a szájába se veszi őket.
A műtét sikeres volt, csütörtök reggel haza is hoztuk a cicát. egy kb. 3-4 centis vágással a hasán.
Ápolgattuk, etetgettük, figyeltük minden mozdulatát.
Aztán aznap este Ilves elkezdett sugárban hányni...
Ő is kapott az állatorvostól (másik rendelő) infúziót, az ultrahangon semmi nem látszott, láza viszont volt. Hányásgátló és savlekötő tablettát adtak neki, és - bár elmeséltük a másik macska problémáját - a vizsgálatokat nem folytatták. Bérrenyheségen kívül mást nem találtak.
Vasárnap délelőtt ismét a klinikán, ultrahang, röntgen, vérteszt. Utóbbi eredménye siralmas, röntgenen és ultrahangon annyi látszik, hogy a gyomra tele van folyadékkal, a belei renyhék, nincs bélmozgás, "anyag" viszont van benne rendesen. Láza van mindemellett, ez arra utal, hogy valahol gyulladás van a szervezetében, de nem egyértelmű, hogy hol (lehet tüdő, máj, gyomor, bármi).
6 órán keresztül kapott intravénásan infúziót, miközben próbálták a lázát is lehúzni. Utána sürgősségi műtét (2 és fél óra). A gyomrában valami egetverően büdös folyadék volt a doktornő elmondása szerint, amiből jutott a tüdejébe is, ez csökkentette az esélyeket.
A műtét sikeres volt, egy darab műanyagot operáltak ki belőle...
Egy napot bent tartották felügyelet mellett, folyamatosan gyógyszerezték, ellenőrizték. Tegnap már evett is pár falatot, a hőmérséklete viszont még mindig picit magas volt. Este hazahoztuk, ma már magától (kínálás nélkül) evett. Most egy darabig antibiotikumot kap naponta 3x, kímélő diétán van (Linci is), és rendszeresen ellenőrizzük a hőmérsékletét (ezt nagyon utálja).A műanyag kulcstartó darabjait visszakaptuk, nem kicsik. Ez valami habosított puha műanyag, van ebből az anyagból néhány labdájuk, egy fognyom nincs rajtuk (már csak múlt idő, kidobtam mindet).
Egy cimborám talán megfejtette, miért ették meg: "Vannak ilyen anyagok, amik kiváltanak étvágyat, egyéb vágyat, adalékolt valamik, festékek, estébé. Mint a Skodában a turnyó VG légcsövének anyaga, az a görénynek ízlik. De csak az a cső."Képek:
Linci
Ilves
Linci műtét után
Ilves műtét után
A bűnös kulcstartó maradványai -
saelin
veterán
Hasonló élményem nekem is van, csak itt a szekrény tetejéről lökte le a macsek a növényt és ráncigálta körbe a lakásban. Mikor munkából hazajövet megláttam...
A kislány a mögötte lévő katasztrófa ellenére meg úgy fogadott mintha mi sem történt volna. De bezzeg amikor takarítottam sehol az ég világon nem lehetett megtalálni.
-
Louro
őstag
Nálunk a süket nem ijedős, mily meglepő. Ő egy 8 éves lányka....uh, már 8 éves....de durva leírni.
A két fiú annyira besz@ri, hogy ha tüsszentünk is rajzfilmes futást vágnak le a lamináltan és menekülnek a fürdő legsötétebb zugába. De, ha csak a tollat kapcsolja be asszony, már akkor is felkapják a fejüket és jobb esetben csak keresik a forrást. Én úgy fogom fel, hogy túlélők. Megijeszteni nem igazán lehet őket. Mivel pasik, csak evés közben lehet csibészkedni velük, mert akkor minden idegszálukkal a kajára fókuszálnak -
Atomgeszi
nagyúr
Pont erre gondoltam, hogy lehet, hogy sok a gyomorsava. Főleg a stressz miatt. Tényleg, még egy szék behuzastol is képes megijedni
Kiskora óta félénk.
Egyik barátomnál a cica viszont ékes ellentéte. Fúrtam fel a panelban náluk a csillárt, ő meg tök nyugodtan mögöttem a kanapén feküdtMegpróbálom magasabbra rakni neki.
-
Gaben92
őstag
Arra van "workaround". Nem tudom mennyire ismered az itteni törvényeket, de ha nincs alapja a háznak (ahogy a legtöbb mökki esetén nincs), nem kell hozzá építési engedély, meg semmi. Ergó, szimplán csak kell venned egy darab erdőt amiben van egy tó, és mindenféle jogi hűhó nélkül tudsz építkezni.
Vagy csak szimplán bérelsz egyet néha 1-2 napra mint ahogy én szoktam.
-
Gaben92
őstag
Ugyanez nálunk is. A szaunából ki van hozva a "vödör" és abban tud pancsolni. Kerrostalo miatt nálunk csak az erkély játszik, vettünk neki oda is egy cicabútort és mivel tóparton lakunk akadnak sirályok amiket tud hesszölni.
Sok szerencsét a rivitalo projekthez!
Én meg pont negyedikre vagy ötödikre akarok költözni.
Egy darab lakás az egész szint (110m2), + két erkély + tetőterasz. Leginább az utóbbi miatt fogott meg, már csak össze kellene pakolni az 50k€ önrészt... Rivitalo-ba én nem tudnék költözni, túl sok ott a gyerek általában.
Omakotitalo meg totál felesleges két emberre.
-
Astroboy
őstag
-
Gaben92
őstag
Ne is mondd... Kimentem tegnap Verkkokauppa-ba (itt lakok 1,5km-re a tampereitél) egy darab USB-C penrive-ért, de 1 órán át nézegettem minden sz.rt amire nincs szükségem csak amiatt mert jó idő volt...
Yato egész nap csak fekszik, nem vevő a játékra, nagyon nehezen viseli. Neki mindig van kint víz mert szeret pancsolni, de most még ahhoz sincs kedve.
Még a csigáimnak is melegük van, pedig azok Afrikából valók.
-
bul07
nagyúr
Linkeltnél ezt írja
No sellers are currently delivering this item to Hungary.(#17367) Talala
Ha van hely akkor nagyot és in erre szavazok
Linkeltek se rosszak, de mondjuk ebay-ről németből majd kétszer akkorát kapnál ugyan azért az árért
Linkelek páratA nagyokkal én úgy számolnék hogy ha kell lehessen a földhöz rögzíteni, nem jó ha egy ilyen nagy 2m valmi eldől
(#17369) Louro
Purina One itt is nagy kedvenc volt ajánlom én is
Legjobb benne hogy sokfajta van, ivartalanítottnak, stb(#17334) Talala
Még annyi tanács esetleg hogy kezd el keresni a környékeden jó állatorvost a nemsoká elvégzendő ivartalanítás ügyében
Mert hamar eltelik az a pár hónap, és az utolsó pillanatban kapkodva keresni nem jó -
törölt tag
Ez egy ideje foglalkoztat. Hogyan lehet (érdemes) a cicákat szállítani?
Én kocsival cca 12 órára lakom Magyarországtól szóval úgy gondolnám az elég necces.
A repülő lenne a másik alternatíva, de az nem viseli meg őket? Hova teszik őket ilyenkor? Remélem nem a csomagtérbe.Most még lakotarsi okokból nem lehet cicám, de idővel majd beidomitom lakótársat és akkor mindenképp szeretnék, azért kérdezem.
-
GabN73
addikt
Türelem az van
Tegnap és ma is volt egy 2 órás dorombolós-bújós simizés, de ezt csak annak tudom be, hogy még nincs ivartalanítva a kislány, így pont ilyen napjai vannak.
Ha abbahagyom, megyek a dolgomat intézni, akkor meg se ismer, fél még. Remélem pénteken már megbékél velem, és felfedezheti az egész lakást
-
bul07
nagyúr
Pont a tenyésztés miatt, mert így lehet olyat ami nyugodt és bírja a szobát
Egy kinti nem faj macskának kínzás lehet a szobai bezártság
Mintha egy agarat akarnának panelba tartani
Van kinti macskánk is bőven
Csak úgy jönnek mert kapnak enni, van fekete, cirmos, fehér foltos, meg még egy fehér foltos, és ebből csak 1 ami kicsi korától a miénk, a többi csak jött
Na meg itt a munkahelyen 7-8db fene se tudja jönnek mennek -
Gyeni
csendes tag
Ne aggódj, a mi macskánk semmilyen halat nem hajlandó megenni, sőt halas konzervet sem. De leginkább semmilyen konzervet.
Csak az ízesítetlen sima főtt csirkemellet felkockázva, ezután már jöhet a száraz is.
Ha szárazzal kezd, akkor garantált hányás minden esetben.BUÉK Minden cicásnak és cicának!
-
Ciccuka
veterán
Korábbi cicánk is macskanáthás lett, tüsszögött több hétig (akkor még nem tudtam mi ez a betegség). A doki adott neki szurit, amitől látszólag jobban lett rövid idő alatt. Utána pár hét múlva nekiállt gubbasztani sokat a helyén (hetekig, nem gondoltam akkor, hogy nagy a baj) utána hirtelen pár nap alatt rosszabbodott az állapota és ő is itt hagyott örökre.
-
Bogyi007
veterán
Az a gond hogy nincs saját, eddig szerencsém volt hogy sosem kellett dokihoz mennünk, idén év elején voltunk ennél a dokinál először (mondjuk így mindjárt 2x is).
Egyébként amikor voltunk akkor a cicus meg lett vizsgálva laboreredményekre is. Szerencsére nincs neki semmi öröklött vagy szerzett baja sem.Csak hát mégis idősebb cica és a fogakon látszik ez rajta. Máson nem, játékos is még nagyon gyors is és jól is lát. Eskü: még a sötétben is olyan tempóval rohan fel a padlásszobába fel a lépcsőn hogy én annak közelébe se vagyok. Ráadásul a lépcsőre úgy megy föl hogy előtte a hűtőládára ugrik fel ami a lépcsőfokok alatt van és ellentétes irányban haladnak fölfelé.
Ügyes cica annyi szent. Az meg külön show elem hogyha odahajolok szembe a macska fejéhez akkor mindig elkezdi a hajamat nyalogatni.
-
Bogyi007
veterán
Írt a doki facebookon (neki is leadtam a cica státuszát hasonlóan mint itt). Szerinte így első blikkre kiújult az íngyulladása Kacinak és hogy hétfőn jó lenne ezt kezelni.
Megyünk is, mondjuk a cicaboxba kerülés megint egy élmény lesz valamint a 2x30 kilométeres úton is szép koncertélményben lesz részem megint...
-
Astroboy
őstag
Ezt a 8 kilót sosem értettem, mit kell szívózni pár kilón úgyis én cipelem.
Pláne, hogy egy átlag amerikainak a kisujja nehezebb...ON: Ha jól értem ez lesz az első telük mikkamakka-földön?
Nem tudom arra mennyi macskát láttok, de Norvégiában 10 nap alatt konkrétan eggyel találkoztam.
-
Dhampir
félisten
-
@tco@
aktív tag
Én mindent innan kb fél évente, házhoz is jön, és Whiskas árban Royal Canin szintű kajákat kaphat. Nekem bevált a hely.
@Dhampir: Én meguntam hogy havonta vegyek neki kaját, néha jön egy nagy doboz, kipakolom a szekrénybe, és fél évig csak be kell nyúlni kajáért/alomért/stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 6
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest