- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
swoody #17891 üzenetére
Száraz:
Acana, Orijen. Ezek tuti van Magyarországon, illetve ha találsz akkor a True Instinct is jó de azt sose láttam még. Viszont ezek mocsok drágák is, a True Instinct kilója majdnem dupla annyiba kerül mint a Royal Canin. Olcsóbbakból Hill's esetleg Purina ProPlan próbálható.Nedves:
Canagan vagy IAMS, illetve a korábban említett True Instinct. (Sok olyan nedves van ami Magyarországon kapható és esküsznek rá, viszont nálunk nincs, szóval azokról nem tudok nyilatkozni.) -
Gaben92
őstag
válasz
swoody #17885 üzenetére
Ha az animonda nem jön be neki, próbálj ki másfajtát. A Felix nálam speciel tabu. Amiatt szeretik a macsekok ami miatt a Whiskast (ami szintén tiltólistás). Tele van ízfokozóval.
Helyedben vennék 1-1 próbatasakot több márkából amit találsz aztán lehet kísérletezni.
A helyedben viszont a Royal Canint elengedném. Drága meg “márkás”, de a valóság az, hogy egy középkategóriás táp és találsz olcsóbban jobbat, vagy hasonló áron sokkal jobbat.
-
Astroboy
őstag
válasz
swoody #17885 üzenetére
Szia!
Először is: kérünk fotót!
Másodszor: A kajaváltás már önmagában elég necces bajszoséknál, mármint úgy értem általában nehezen viselik, úgy mint az alomváltást. Erősen a szokásaik rabjai, ami bevált azon nem szívesen változtatnak.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy ha a Felixet szereti akkor nem kell erőltetni adjatok neki azt. Nálunk is az volt a sztár az első pár évben, szerintem kicsit túl nedves de imádta és ez a lényeg. Utána jött a zöld Gourmet, de mivel kis macska kis fogyasztással így elegünk lett a kajatálkában száradó maradékkal, ami nem csak pazarlás de undorító is.
Ezért átálltunk a Gourmet petit-re, ami tasakonként csak 50 gramm és nem 75 mint a többi, szereti is nagyon és mivel kis adag így nem is hagy semmit a tányérjában büdösödni.9 hónaposan Felix junior-ról mondjuk nyugodtan válthattok normál Felixre, a pipimell és a Royal Canin szerintem maradhat, így teljes a táplálás, max. a füvet fogja kívánni idővel ahogy egyre több szőrt nyel le, de arra is vannak otthoni megoldások ha nem kijárós a sicc.
-
samujózsi
senior tag
válasz
swoody #17771 üzenetére
Elmentem a Rexbe. Van ott egy 4-5 éves cica, Smaragd a neve. A lapjukon eleve úgy szerepel, hogy félénk. Odamentem a kennelhez, ő volt az első, aki odajött hozzám.
Meg van egy Thor nevű kandúr is. Ő volt a másik, aki felfigyelt rám. Picit magyaráztam neki, odatoltam a kezem, hogy szagolja meg stb., szóval amennyire lehetett ismerkedtem vele. Jött is utánam, volt macs, akit félre is tolt. Elmentem az irodába érdeklődni róluk, mire visszamentem, szabályosan meg volt sértődve. Jóformán rám nézni se volt hajlandó -
Astroboy
őstag
válasz
swoody #17278 üzenetére
Amúgy ez a "száraz táp egészségesebb" dolog hülyeség. Teljes értékű táplálás mindkettő.
Egyetlen dologban előnyösebb, és az a fogápolásban betöltött szerepe. Amelyik sicc non-stop húst eszik, és még a fogkövét sem szedetik le soha, garantáltan hamarabb veszti el a fogait, mivel kimarad a száraz tápos ropogós "fogmosás".
Piroskánk sem díjaz semmilyen szárazat, mostanában pl. csak a tasakos Gourmet Mon Petit kéne az istenátkának, no és persze az elmaradhatatlan házi tej.
Ezért kap a kedvenc Felix jutalom falatkájából, jó ropogós így reggel-este száraz híján ez a fogmosás, de ettől még mindig találnak némi fogkövet az éves vizsgáztatáskor. -
MPeter87
őstag
válasz
swoody #17272 üzenetére
Aranyos nagyon.
Az egyik macskánk el lett kapatva a tasakos kajákkal. Semmi mást nem eszik meg, csak tasakost, pedig a száraz biztosan tartalmasabb és egészségesebb is lenne.Rakok fel én is néhány képet. "Válás" után az anyjánál maradt a gyerek.
Imád így feküdni.
(ez februári kép, azóta ivartalanítva lett és eltűnt a pocakja, alig eszik, bár lehet, hogy ez a tavasz miatt van inkább, a fenti két kép frissebb) -
Astroboy
őstag
válasz
swoody #17259 üzenetére
Terrorista, kössetek a bútorokra és a lakásra is extra biztosítást. Vécéje takarításához hármas szintű vegyvédelmi védőruhát javaslok, környék 150 méteres sugarú kiürítésével.
Miénk még nyávogni is lusta ezért inkább berreg, 24 órából 25-öt alszik, és kb. olyan kedves velünk, mint a kengyelfutó gyalogkakukk a farkassal.Komolyabban: semmi extra igénye nincs, viszonylag nyugodt fajta. Előnye, hogy macskaszőr-allergiások is tarthatják állítólag. Amikor megérkezik egyből el fog bújni, ne csesztessétek pár napig, az a legjobb ha FRANKÓN NEM foglalkoztok vele mint ha ott se lenne. Majd lassan előjön és MINDENT IS megszimatol, benneteket is és lassan az ő tempójában felfedezi a lakást. Ilyenkor ne zörögjetek(porszívó/mosogatás/petárdázás) lehetőleg, ne kössön tárgyakat zajokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest