- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
Cheesy #20515 üzenetére
Ez csak egy szösszenet, nem tanács.
Ha segítséget kérsz (szerintem) illik rá reagálni.
Elküldted az arduinósban a kódodat, megnéztem és megírtam mit próbálj ki.
2025-03-03 óta nem reagáltál, nem csak nekem, másnak sem.
Bocs, de a tanács patak jelenleg kiszáradt.Annyit azért segítek, hogy a tervezett megoldásod nem jó homoktalajba.
-
Cheesy
őstag
Vásároltam ma egy visszacsapó szelepet + idomokat, ezt bekötöm az előszűrő elé.
A gépészboltban a kolléga elmondása szerint a kútfej lábszelepe (békaszelep) nem zár tökéletesen, a visszacsapó szelep viszont már igen.
Már csak abban reménykedek, hogy a pumpás módosítatlan ág békaszelepének köszönhetően nem csak simán lefeleztem azt az időt ami alatt ugyanúgy elengedi a vizet a kútfej... Ellentkező esetben azon az ágon is el kell ezt végeznem -
Csabroncka
addikt
Több dolgot érdemes megfontolni, de a vége ugyan az végül, kell egy normális hidrofor rendszert kiépíteni.
A legolcsóbban úgy tudod megoldani a problémát, hogy a könyökidom és a jet közé beraksz egy visszacsapó szelepet (rugós, az megfékezi a vízkapalapácsot, az veri le a csövet), akár műanyagot.
A szivattyút nem befolyásolja, hogy nyomás alatt van, normál esetben a hidrofor rendszerben is ugyan így építed ki, hogy a szivattyútest nyomás alatt van.A szívóoldalt KPE csőből kellene megoldani és feltenni egy előszűrőt, hogy a járókerék ne kopjon.
-
nonsen5e
veterán
Erkélyen termesztek paprikákat, tavaly gyönyörű volt az összes, idén viszont istentelen tetves. Gazdaboltban a karate-t ajánlották, nekem semmit nem használt. Azóta kipróbáltam az összes létező népi kuruzsló módszert: szappan, szódabikarbóna, levendula, olaj, mosószer, chili, alkohol, fokhagyma - ezeknek tetszőleges permutációja vízben oldva és felfújva a növényre, semmi nem használ, másnapra ugyanúgy televan 23213^4946! tetűvel az összes, és már kókadnak és dobálódnak is le a levelek.
-
jeriko2
tag
karate: amire ráfújod, azt megöli. De pl. pajzstetű ellen nem annyira hatásos, illetve ugye az ellen sem, ami másnap száll rá a növényre.
A Mospilan felszívódó, azaz bekerül a növénybe, és ami eszik belőle, arra fog hatni. Ami később jön, arra is jó.
Tetvek ellen mindkettő jó, de érdemes cserélgetni a szereket, mert ha mindig ugyanazzal permetezel, immúnisak tudnak lenni az adott szerre. -
Rive
veterán
Virágládáról van szó, azaz elég sok dolog függ az öntözéstől. Pláne, hogy a jelek szerint valami speciálisabb fajtáról van szó (a többinek ugyanott semmi baja).
Ráadásul több sófélét csak szerves formában tudnak a növények jól felvenni (a kalciumhoz nem értek, nekünk most pl. a vas jött így szembe, petúnia esetén).
Szóval szerintem egy próbát megér a kálciumpótlás, csak vigyázni kell a többire mer azoknak meg árthat a többlet...
-
vzozo
senior tag
Megnéztem, mivel volt egy kevés, ilyen földben vannak:
Elvileg ez lenne az: https://www.compo.com/hu/hu/termekek/COMPO-SANA-paradicsom-es-zoldsegfold.html
Illetve kérdés: ha most nekiállok kalciumot pótolni, ezeknek a megfeketedett paradicsomoknak már reszeltek, vágjam le őket és kuka, vagy lehet még javulásra számítani?
-
vzozo
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ! A kalciumban tényleg lehet valami, legalábbis inkább annak tűnik, mint fitoftóra (a képek alapján.) Levelek rendben vannak, nem látok olyan jellegű rohadást.
Szóval Ca pótlás. Van itt egy rakat infó
https://www.kerteszekaruhaza.com/tapanyagellatas/tapelemek/kalcium.html
Gondolom ha elmegyek egy kertészetbe, akkor a többi tápoldat mellett találok kalciumosat is?
-
rii
nagyúr
dehogy pázsit .-))))
papadicsom-paprika-hagyma-uborka-dinnye-......... .-))))kérdeztem ... mert "briliáns" ötletem volt .... hogyha fel lenne ásva, nagyja ki lenne szedve, utána aminek nől a levele, azt levágni, és akkor levél nélkül megpuszul szegény... de a tarackot nem hajta meg ha a levelét letépik, és nem tud fotoszintetizálni .... .-/////
-
rii
nagyúr
" ... Ezt nem hiszem, hogy sok lágyszárű bírja. De ami a föld alatt van... ... "
köszönöm, hogy írtad ... akkor ez mégsem megoldás ...
.-(((próbáltam nézni ponyvát is használatat ... de szinte semmi ... ami van az meg horrorár nekem ....
dávidponyvának vannak hasznátjai, de az árakról érdeklődni kell írásban .-///esetleg fekete talajtakaró fólia?
(sajnos a sima festéshez való lépésálló nap hatására széttördezik, és semmit sem és .. merev lesz, elpattan a legkisebb erőhatástól, szellőtől is akár .... -
rii
nagyúr
tudnál kérlek linkelni ilyen fóliát?
régebben próbáltam már keresni, de sehogyse találtam ami jó lenne ...
vagy pld. ez az lenne?
https://webgazdabolt.hu/termek/18m_004x500m_uv_stabil.html
ez már jobb mert 10 m széles: https://webgazdabolt.hu/termek/100m_uv_folia_006x100m.html
ez meg azért ilyen bazidrága mert sátorfólia? csak agrofóliának írják, de sátorólia van a képen
https://webgazdabolt.hu/termek/42m_uv_agrofolia_015x80m.htmlhány hónap kell mire pld. szegény növények megpusztulnak alatta?
(tarack miatt kellene, mert annak nem ér semmit az ásás-felforgatás) -
rii
nagyúr
de'milyért? .-((((
ő azt fogja mondani, h persze-persze vegyem meg ... de ne azt hanem a drágábbat .-((((
bocsánat, de Bennetek jobban bízok mint egy boltban, mert vagy egy alkalmazottal találkozok aki szabadulni akar tőlem, vagy a tulajjal, akinek az a fontos h eladja a terméket, lehetőleg azt ami neki fontosabb h pörögjön
.-((((((ritka amikor valaki maga ellen beszél, és aszongya h ne a drágábbat vegyem, hanem elég az olcsóbb is .-(((
pláne ha látja h sík nem értek hozzá ....
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm!
próbalom megtalalni a legolcsóbb megoldast ...
itt tényleg 5400 m2 fóiat adnak 24000-ért? -
rii
nagyúr
szóval a webshop már drágább lassan?
és elnézést, hogy még egy kérdés erejéig feltartalak, de akkor jól értelmezem, hogy 0,15 mm-es agrárfülia kellene ami nem kell h fekete legyen, csak UV-stabil?
-
rii
nagyúr
-
F_Gergely
őstag
köszi, néztem több gépet is de késest nem igazán találtam, én meg nagyon sokat nem akarok költeni mert igazából csak egyszeri alkalomra kéne, bérelni meg nem szeretnék.
Ahogy néztem mindegyik damilos, (dupla), egy ilyet tervezek ma venni, ez remélem elég lesz.
550W-os 10500-as fordulat, ahogy néztem a többihez képest ez egész jó ebben az árkategóriában. Ha nagyobb vastagságú gaz lesz azt kihúzom kézzel de a füvet csak le fogja vinni... -
blueMerle
veterán
99% hogy alulról cserebogárpajorok rágják (vagy más nevén csimasz). Nekünk is kinyírtak a kis rohadékok egy fiatal barackfát
Force talajfertőtelnítőt dolgozz be minden fa köré egy ásónyom mélyre (azonnal be kell dolgozni a talajba), ha szerencséd van még a sárgabarckod is meg tudod menteni
-
lord_m
senior tag
Akkor inkább ne süsse a nap őket, azt mondod? Az az érdekes, hogy néhány éve ugyan így, ilyen körülmények között sikerült szép palántákat nevelnem, gondoltam idén-re csinálok megint.
Rengetegféle magot raktam el, így nem hiszem, hogy azokkal van baj egyszerre, maradnak tényleg a körülmények.
Azért köszi.
-
shaggy
aktív tag
De minden évben ?
És mindig ugyan ott holnap kimegyek a területre csinálok róla képet és felrakom.
Én arra is gondolok hogy ha nagy eső van akkor ahol sárgul ott elég vízes a terület van h megáll ott a víz és ez miatt lehet ez az egész sárgulás.
Ez nem peronoszpóra akkor foltos lenne a levél itt meg teljesen sárga semmi folt rajta.
Csak nem zöld hanem sárga a levél. -
pc-user
senior tag
Túl sokat nem tudok róla. Biogazdálkodásban használatos levéltetvek gyérítésére.
Megfigyeltem, hogy a kisebb tetvek ellen elég egy sima káliszappanos permetezés (vagy csalánlé), a kifejlettebbek ellen viszont káliszappan + den. szesz eredményesebb. -
pc-user
senior tag
Ja, valóban
Én Agroként és Tiosolt használtam, majd meglátjuk, hogy eredményesen, vagy sem...
Tetvek ellen nekem eddig hatásos volt a káliszappan oldat, illetve a káliszappan + denaturált szesz (ha indokolttá vált).Egyébként ajánlott az őszi lemosó permetezés is, én ezt eddig rendre kihagytam, ezután nem szeretném...
-
nelsonmanian
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged