- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
vaterán túl szerintem csak hülyét csinálni tud magából
...én azt tenném, amit írtam: mivel vele üzlet már nem fog történni és nem is fizetett, zárnám és nem foglalkoznék vele többet (ha mégis képes lenne perre menni, mit mondana ilyenre egy bíróság? mit vár? nem jött létre adásvétel, nem történt teljesítés, mégis mit szeretne?
)
-
az, hogy valaki polgári perrel fenyeget, nem megelőzhető.
ha akar, be fog perelni.
vagy meghajolsz és megcsinálod amit akar, vagy bele állsz, és várod, hogy blöffölt-e vagy semén is azt mondanám, hogy eladtam a terméket máshol, és lezárnám a tranzakciót. lenne egy minuszos értékelésem, ami soha nem jó, de valahol én hibáztam így vállalható. (50-50%-ra adom ezt most, a vevő hülye, az eladó meg figyelmetlen volt)
-
Morris
veterán
Uh, van baj a toronyban!
Akkor meséld el kérlek, hogy ez hogy van!
"először is a betegállomány soha nem fizet 100%osan, másodszor is 15 nap után TP és az meg nem 70% hanem kevesebb."
Ezt írtam én is csak a számok nem jók. Ha kimerül a 15 nap, azután már csak táppénz lesz.
Igazad van, a 100% csak munkahelyi baleset esetén lesz. Akkor a betegállomány és a táppénz ennél kevesebb lesz. -
biker
nagyúr
ő szív nagyobbat, mert ha kimondja a munkaügyi bíróság a jogellenes megszüntetést, akkor
- a felmentéstől a döntésig jár visszamenőleg az összes munkabéred és késedelmi kamata
- vissza kell vegyenek állományba, és akkor felmondhat rendesen, ami után jár a felmentési időre a pénz és társai
- kap egy munkaügyi vétséget, és mondjuk 5 évig nem pályázhat, mert olyan cég, akinek terhelő ítélete van, sok esetben kizártakÉrtem, hogy neked nem lesz fizetésed hó végén, de a végén mindent visszakapsz. kamatostól
Ezen fenti következmények miatt 98%-ban el sem jut az ember a felmentésig és a perig, mert megszellőzteted, hogy "amúgy hallod, főnök, ez rohadtul trvényellenes, és megyek a munkaügyi bíróságra, ha nem érted meg" és nem kell tovább vergődni
-
Hintalow
senior tag
Figyi akkor most akkor melyik csapatnak szurkolsz, a munkaadódnak vagy magadnak? 😀
Mert megoldást lathatólag nem akarsz, csak ventillálni.
Kèt lehetősèg van, kiköveteled ami jár vállalva a konfrontációt / következmènyt, vagy elfogadod, hogy neked ennyi jár / jut, ès szèpen elfogadod a helyzetet.
Erről szól a szabad akarat règóta megènekelt szèpsège.Megoldani nem fogja helyetted senki, sajnálni sajnálhatunk persze (bár èn pl. azt is csak dìjjazásèrt teszem
)
-
Weareus
addikt
Egyébként ez úgy is lehet, hogy az előző munkahelyeden a könyvelő/könyvelés nem adta be a cégkapun keresztül a NEAK felé a megfelelő kijelentő formanyomtatványt. Tehát a rendszerben be vagy ragadva, mintha ott lennél, noha az a munkáltatód már rég nem fizeti utánad a járulékot.
Ebben az esetben viszont az új munkáltatódnak ez gondot kellett volna jelentsen a lepapírozás céljából, tehát valószínű, hogy mégsem ez történt...
Tényleg valami rendszerhiba lesz.
Én úgy oldottam meg, hogy bementem a NEAK-hoz, jeleztem a problémát (nálam dettó ilyen volt azzal a különbséggel, hogy nem rendszerhiba forgott fenn, hanem az előző munkahelyemen volt némi könyvelési hiányosság...) és a NEAK felszólító levelet küldött a volt munkáltatómnak, hogy sürgegyorsan intézkedjen... -
Röviden tömören semmi. NEAK telefonon említette, hogy sok az efféle adatszolgáltatási hiba mostanában, mert valamiféle rendszert újítanak. Ilyen esetben nem érhet téged hátrány, mivel ígyis úgyis ugyanannyit fizet utánad a munkáltató.
A másik cég, ahol korábban felmondtál kötve hiszem, hogy fizetné továbbra is az egészségügyi hozzájárulást. -
NEAK adatszolgáltatási hiba. Nálam is hasonló áll fenn, hívtam már a NAV-ot, NEAK-ot stbstb...
Jeleztem, hogy már nincsen semmilyen jogviszonyom, majd közölték, hogy adjam be a kérvényt miszerint szeretném fizetni magam után a járulékokat, majd megérkezett tőlük a válasz postán miszerint minden rendezett, semmit sem kell fizetnem, fellebezésnek helye nincsen.Ezt követően ismét e-mail telefon ahova csak tudtam, megoldást nem tudtak kínálni, csak jelezték hogyha bármi változna jelentkeznek.
Hogy mi a megoldás? Fogalmam sincsen.
Esetemben TB-t szerettem volna fizetni, mivel a felsőoktatási képzésemet passziváltam. Ennek ellenére például a TB lámpa is zöldet jelez. -
mephi666
nagyúr
az megvan, kivel csalta Schwarzenegger a feleségét?
...viccen kívül, mi lehetséges?
- elnéző a főnök és akár te is megkérdezhetnéd, hogy "neked is járna az 1-1 nap ingyenszabi, ha annyira másnapos lennél hétfőn, hogy nem tudsz bemenni dolgozni?"
- valami miatt kedvezményezett a nő a főnöknél és azért jár neki ez? ...ha így van, akkor meg lehet nem kéne bolygatni a témát -
MCGaiwer
addikt
hivatalosan a 2022-es szabadságok dec. 31-ig lehet kivenni. Ha addig nem veszik vagy adják ki őket, 5 nap átvihető a következő évre. Ha 5 napnál több maradna bent, az extra elveszik. (a ki nem vett szabadságok kifizetését csak a munkaviszony megszűnésével összefüggésben lehet kérni)
Így normál esetben a jan 1 és 6 közötti időszak a 2023-as keretből kerül levonásra, viszont a 2023as keret 5 nappal megnő. (tehát pl a normál 20 helyett 25 lesz a keret az áthozott napok miatt, amiből levonják az 5-öt a jan1-6 között, így összességében a 23-as kereted nem változott).
Ha esetleg nem így történne, akkor munkaügyi bíróság tudja rendezni az ügyet, elég egyértelmű kimenetellel.
-
coco2
őstag
Elvileg kérheted a ki nem adott szabadnapok kifizetését az év végi fizetéssel együtt. De az ugye csak az MT szerint van úgy. Ha nem akarja a munkáltató kifizetni, februát végéig ki kell adnia. Ha azt sem akarja, akkor ellopta, és mehetsz panaszra oda, ahol ők ülnek a bírói székekben
-
"Tehát a kérdés ennyi: hol győződhetek meg róla hogy aki végzett jogásznak mondja magát, az valóban az is?"
Sehol. Ez személyes adat, amihez másnak semmi köze.
A munkáltató kérheti tőle, hogy igazolja a végzettségre vonatkozó állítását, és ennek elmaradása esetén felmondhat neki, akár rendkívülivel is.
MaCS
-
philoxenia
MODERÁTOR
Végigolvastam. Azonban szerintem neked is végig kéne olvasni pár dolgot. GDPR stb. Na meg amit írtam, azt értelmezni kellene. Hiába nem végzett az illető mondjuk az ELTE-n, hacsak nem az a feltétel, hogy máshol szerzett diploma nem felel meg. Simán haluzhatja, hogy az eltén végzett, közben, meg a Pázmányon, mondjuk... Amúgy, kevés szerintem ha ez irányból támadnád, a humánon nyilván megnézték a bizonyítványát és elfogadták az adott munkakörre, de sok szerencsét! Annyit jegyeztem volna meg, hogy egy ilyen fórumos érdeklődés édeskevés ehhez.
-
törölt tag
-
törölt tag
Amint az első 08-as bevallás be lett küldve, valamint kaptál bérpapírt, esetleg munkáltatóit, akkor látni fogod.
Mondjuk, ha fix bér van a munkaszerződéseden, akkor abból is kiderül.Az Ügyfélkapu jó dolog, mivel a járulékadat kivonat részén Te magad láthatod, hogy az adott hónapra mennyit fizettek be. Abból kiderül, hogy mennyire jelentett be. És ehhez el sem kell menned a NAV-ba!
Illetve, ha már van Ügyfélkapud, akkor a TEL nyomtatványt fel tudod adni, majd kapsz egy kódot. Azzal egy ingyenes számon a saját adataidról kérhetsz mindenféle felvilágosítást.
Így ezzel is megspórolod azt az időt ami az utazással, sorban állással telne. -
Az a baj ezzel hogy igazából nincsen 100%-osan jó döntés, mert ha nincsen pénze, akkor tényleg gáz van. de ha meg nem mész utána, akkor max. a felszámolás során kaphatsz valamennyit a Bérgarancia Alapból. Ehhez mondjuk a cégnek is kommunikálnia kellene valamit, hogy ez most időszakos, vagy tényleg elsüllyed a hajó.
Elmehetsz, bejelentheted az OMFF-nek, kijönnek, kivizsgálják, majd kötelezik arra, hogy fizessen + mellette még megsuhintják. Viszont fizud ettől még nem lesz, csak az idő telik, sőt beindul a cégnél a belső ellenségkeresés, illetve a büntetésre hivatkozás, hogy ezért nem tudnak fizetni.
FMH: elvileg gyors és költséghatékony. Természetesen lehetséges hogy ott a végén az (mint ahogy ez minden esetben lehetséges), amit írtál, de egy ennek hozományaként bejegyzett végrehajtási eljárás elég gáz a céginfóban, ha még a szikrája is megvan annak hogy szeretne bevételt generálni, akkor ezt igyekszik elkerülni.
Azonnali felmondás + bírósági eljárás: Lehet hogy többhavi béreddel tartoznak, de arra hogy gyorsan munkát válts, ez a leggyorsabb megoldás, amennyiben megvannak az azonnali felmondás feltételei.
A bírósági eljárás pedig azért kell, hogy a pénzedhez juss, igen természetesen ennek is az lehet a vége hogy nincsen pénz, de ha ezt nem érvényesíted, akkor nem is lesz.Annyi lehet még, hogy a cég szépen elhajózik a felszámolás felé, arra ott a Bérgarancia Alap, amit a felszámoló intéz a felszámolási eljárásban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest