- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
gianni85 #33397 üzenetére
Vedd meg Vodkaboy DT770-ét. Annál jobbat nem fogsz találni.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
gianni85
veterán
Az kimaradt, hogy hordozható lejátszóval is használnám, így lehetőleg 32ohm-os fejesekben gondolkozom. K550-em volt, imádtam a karakterisztikáját, de kényelmetlen volt. Annál több mélyre nem igazán lenne szükségem. Sajnos nem találtam összehasonlító teszteket az 540 és 550 között.
(#33395) kammerer
Superlux és Trackstar-t hanyagolnám (saját hülyeség, nem részletezem)
Többi ajánlott nem igazán felel meg az elképzelésemnek, illetve szeretnék más alternatívát is hallani.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy szerintetek melyik szól jobban:
egy kb. középkategóráis fejhallgató (pl. AKG y40) vagy egy kb, középkategóriás in ear fülhallgató(pl. sennheiser cx 300 II Precision) ?
Idáig csak in ear fülhallgatóim voltak.
Köszi a segítséget és bocsi a kicsi off értwww.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
gianni85
veterán
Sziasztok!
Szeretnék pár ötletet kérni a topiklakóktól.
max 30.000Ft ár, kényelmes, over-ear (esetleg on-ear is szóba jöhet), velour pad (gyárilag, vagy legyen olcsón helyettesíthető a gyári műbőr)
inkább zárt, esetleg félig nyitott, de nyitott kizárt. Leginkább este/éjjel használnám zenehallgatásra (elektronikus) illetve játékhoz.
Volt már sok fejesem alsó és felső középkategóriából, leginkább AKG és Beyer cuccok. Eddig a K540-est és a Senn 4xx szériát nézegettem, esetleg alternatívák? -
törölt tag
válasz
Tomacko #33376 üzenetére
Nekem Asus M5A97 EVO R2.0 alaplapom van és egy xonar DGX-et tettem bele.
Nem tudom kinek mi, de nekem jobban bevállt az alaplapinál.
Hátsó csatin merőben jobb mint az alaplapi ( ugye ott van csak erősités ).
Ez csak annyira hasznos , amig az embernek nincs pénze, hogy egy "kezdő csomag" -ot összevásároljon a fejeséhez és 35eFt alatti kategoriás a fejese. Ezt 10eFt-bol megussza az ember amig vesz egy olcsobb DAC+erősitő párost ami sztem minimum 30-35 e Ft és ez akkor még tényleg csak a legolcsobb megoldás és nem egy DT770 Pro- hoz vagy feljebb...Szoval csak annyit akartam ezzel, hogy igenis nem rossz dolog a DG / DGX -sem.
-
-
törölt tag
válasz
smokk. #33362 üzenetére
Ebben a topikban is írtak róluk bőven. Elég jókat. Keresőbe kulcsszó, majd hólabda módszer.
(#33367) RetepNyaraB: Úgy látszik három smiley is kevés.
(#33373) dioka7: Micsoda "segítőkész" kérdező?!
Ha bemész egy topikba, legelőször, mielőtt kérdeznél, illik megismerkedni a topik témaösszefoglalójával, valamint használni a keresőt - hátha a kérdésünkre már megvan a válasz (vagy kiderül, hogy nem az adott topikba való a kérdésünk).
A témaösszefoglaló ajánlójában jónéhány alternatívát találhatsz.
A Panasonic-ról szinte veled egyidőben egyszer volt itt szó, de akkor is csak annyi, amennyiből kiderül, hogy még senki se hallotta itt. Link1
A JVC-ről már bőségesen esett itt szó, bőségesen olvashatsz róla (főleg, ha a hólabda módszert is alkalmazod a keresőbe írt kulcsszón kívül). Link2
Ha mindezt megtetted, és maradt még kérdésed, bátran tedd fel, jó eséllyel fogsz segítséget kapni annak ellenére, hogy azok, akik azzal foglalkoznak, hogy a napi kismillió hasonló kérdést megválaszolják (ha meg tudják válaszolni), a szabadidejük jelentős részét áldozzák erre, merthogy napi kismillió hasonló kérdés érkezik - többségük a tiedhez hasonlóan "segítőkész".(#33386) krichd1 "STAX will still remain STAX" Akkor minek vették meg?! Házikedvencnek?!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz
#16820480 #33384 üzenetére
Viszont mindenki nagy örömére
az Audio-technica piacra dobott egy teljesen digitális USB fejhallgatót: ATH-DN1000USB
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz
krichd1 #33381 üzenetére
Az Edifier hangszórókat, gyárt...egyelőre.
Olyan félelmeim viszont vannak, hogy STAX név alatt elkezdenek dinamikus fejeseket nyomatni. Volt erre már példa! De szerencsére vannak új elektrosztatikus gyártók a piacon
-
Mercutio_
félisten
válasz
Tomacko #33376 üzenetére
"...De ez tudtommal csak annyival kevesebb az előbbieknél, hogy nincs rajta fejes erősítés külön..."
Na, és szerinted ebben a topicban milyen funkcióját használhatják vajh a Xonar DG/DGX kártyáknak?
Pöttyöslabda!Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
krichd1
addikt
válasz
Mercutio_ #33369 üzenetére
Olyan fejhallgató még nem volt, ami a topikban mindenkinek tetszett volna. Jobban preferált termékek mindig is voltak és lesznek az aktuálisan a topik kommentelői által ismert piaci kínálat függvényében. Az hogy az ideírogatók többségnek éppen mi tetszik jobban adott kategóriában, ne nagyon befolyásoljon. Nagy az ízlésbeli és tapasztalatbeli eltérés.
(#33380) contaxg: A Stax fejhallgatók méltatlanul kevés figyelmet kapnak a topikban szerintem is. Az Edifier mit tud most fejhallgató fronton ?
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
contaxg
veterán
válasz
korpicschess #33379 üzenetére
...és ennek a folyamatnak nincs vége.
Roppant kíváncsi vagyok, hogy mit fog kezdeni pl az Edifier a Stax névvelA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Roku
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék érni, hogy milyen fejhallgatót tudnátok ajánlani 15k körüli árból. Itthon használnám, főként zenehallgatásra, filmnézésre és játékokhoz. Alaplapi hangkártyám van. Zenei stílust nem tudok megadni, mert mindenfélét hallgatok, de nem nagyon szeretem, ha beszakad a dobhártyám a basszustól
A többi kritérium, amit az előszóban írtatok nagyjából mindegy...
Előre is köszi a segítséget és bocsi, ha ez a sokadik ilyen.
-
contaxg
veterán
válasz
Mercutio_ #33372 üzenetére
Emlékeim szerint a fejhallgatók kiszolgálása, meghajtása volt a téma de ha gondolod bekalibrálhatjuk a fejeseket is.
Jó eséllyel kb. 2-3 év műlva a PRO80 és a Taki lesz a feteke bárány.Az internetes fórumok már csak ilyenek..
-
Tomacko
őstag
Olvasom itt a szájkarate versenyt arról, hogy mennyire hallgatható a Xonar DG,DGX és tárasi az alaplapihoz mérve. Hát csókolom semennyire sem jó az a xonar, még egy ratyi Realtek ALC887-hez mérve sem. Igaz nekem nem DG, vagy DGX van hanem DS. De ez tudtommal csak annyival kevesebb az előbbieknél, hogy nincs rajta fejes erősítés külön. Amíg az említett DS-re nem tettem rá az OPA-GREEN by bkercso áldását, addig simán lezenélte az alaplapi valami. A lapom megnyugtatás képpen egy mATX Asus E45 M1-m Pro lap ami nem tartozik kimondottam a high-end kategóriába ugye
Egy sima HD képességű integrált cucc van csak rajta. Szóval én levonta ma tanulságot, hogy a 10.000 forintos kategóriába csak olyat szabad venni aminekcserélhető részei vannak, különben nem fog hallani senki javulást. Nyilván ez a poszt, nem fejhallgatókinetre értendő, abban valószínűleg oda ver az alaplapinak és ez fórum is a fejeserősítőké, de gondeoltam leírom én is, hogy a régi szabály ma már nem feltétlenül igaz, hogy bármi jobb az alaplapinál. Már jó ha ovatosabban bánunk evvel a kijelentéssel és nem kezeljük még mindig alapelvként.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
-
dioka7
senior tag
Micsoda segítőkész társaság, 2 hét alatt 2 kérdés 0 válasz...
-
Mercutio_
félisten
válasz
contaxg #33370 üzenetére
Ugye nem arra célzol, hogy a Superlux/Takstar-ok Alto minőség?
sati:
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
contaxg
veterán
válasz
Mercutio_ #33369 üzenetére
De akkor miért akarjuk a Suzuki Altot erőltetni ebben a fórumban?
-
Mercutio_
félisten
válasz
contaxg #33368 üzenetére
Pedig nem árt, néha egy kis görbe tükör
Némi analógiával élve : Autós topicban is van aki csak 10M Ft fölött és 200 lóerőtől tud járgányt ajánlani, van is az a réteg aki számára hasznos, de a többség azért a 3-7 M Ft közti ársávban szerzett tapasztalatokkal tud mit kezdeni.
A visszaolvasás tényleg hasznos, én pl abból tudtam meg, hogy az egyik jelenleg nem igazán ajánlott drágább fejes anno az egyik favorit volt, amit az akkori kánon szinte egybehangzóan dicsért
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
contaxg
veterán
válasz
RetepNyaraB #33367 üzenetére
Ez a topic (egyszer már biztosan) igen magasra emelkedett a tagok gondolkodásával. Évek alatt időt és pénzt nem sajnálva igen sok tapasztalatot szereztek (magam is sokat tanultam tőlük). A srácokat új tevékenységet találtak maguknak, szétszéledtek vagy éppen elvannak a zenéjükkel.
De ami a lényeg: itt hagytak több évnyi tapasztalatot amit senki nem néz vissza, pedig jócskán ráférne az új csapatra egy kis update.
Továbbá hálás lennék ha némi tiszteletet tanúsítanánk egymás iránt és nem irogatnál olyanokat, hogy a köldökünket nézegetjük. Nem érzem úgy, hogy megérdemeljük az ilyen gondolatokat.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Exodius #33366 üzenetére
Never mind, a fiuk mostansag kicsit sokat nezik a köldöküket
Ez egy ilyen topikban foglalkozasi artalom. Ettöl meg rengeteg juzer van/lesz, aki vesz valami kis kütyüt, mert amugy nem ez elete ertelme es boldogan hallgatja evekig.
A maradek boldogtalant pedig semmi sem alllitja meg a lejtön - sirnak a gyerekek, asszony tavalyi göncökben zokog, Apjuk azonban fogcsikorgatva sporol a következö Levelre[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
VMatteo
őstag
a Mediamarktból vagy esetleg az Extreme digitalból tudtok ajánlani valami kényelmes (nem a fülön támaszkodó) kicsit mély orientált fejest? 10e Ft-ot szánnék rá kb. a Maxell RetroDJ kényelmetlen, próbáltam.
Tisztelet a Gépésznek!
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #33363 üzenetére
bocsi ,már meg láttam a kis képet!
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat. Ismeri valaki a Beyerdynamic DTX 710 és DTX 910 modelleket? Elég jókat írnak róluk külföldi oldalakon,11-13 ezerért hozzájuk lehet jutni itthon.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Most ,hogy vettem egy steelseries egeret szeretnék hozzá fejhallgatót.
Nem muszáj/kell ugyanilyen márkába. Nyílván ebben az összegben nem is igen kapnék.Maximum 5000Ft értékben, bár ebben már a posta is jó lenne ,ha benne lenne.
Inkább a külsejére szeretnék rámenni, mert 5k alatt kb azonosak lehetnek a hardveri felépítések.köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
binatone
tag
válasz
Zsiráfnyál #33346 üzenetére
Ha gondolod nálam meghallgathatod a Takstar Pro 80-at Pécstől 17 km.-re lakom a többit pü-ben.
-
zozoz1
aktív tag
Üdv bölcsek tanácsa!
Ajánlást kérnék tőletek...
Szeretnék venni egy jó Wireless fejhalgatót. Most ilyen van ez anno az egyik legjobb cucc volt, hangja nagyon kellemes magastól a basszusig, de most már vannak olyan gondjaim hogy más rádiós cuccok bezavarják. Olyankor idegesítően sistereg.
Gondolkodom egy Sennheiser RS 170 fejhalgatóban nagyon jókat ír róla a szaksajtó.
Esetleg valaki ha jártas ebben a témában tudna ajánlani valami más márkában ehhez hasonló tudású fejhalgatót/fejhalgatókat? Mindenre használom, zene, tv, pc. De a hangminőség fontos...(kb 50 ezerig gondolkodom, de használtan drágábbak is beleférnek ebbe az árba.)
Az ajánlásokat előre is köszönöm...
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
IJ
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb mindenféle zene hallgatásra + játékra, nyelvtanulásra?
Audio Technica ATH-PRO 5MK2SV vagy Pioneer SE-M10R
Nem tudok dönteni
JaniQuod tacitum esse velis, nemini dixeris!
-
korpicschess
veterán
válasz
gyenesmartin #33350 üzenetére
Nekem is ilyen volt a 668B, de semmit nem befolyásol, nem lesz tőle baja.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
dudika10
veterán
válasz
winhate #33351 üzenetére
Fülpárna cseréért, amit minimális ügyességgel mindenki meg tud csinálni 5 perc alatt, 1.000 forint munkadíj?!
A Neutrik NTP3RC csatlakozóért, ami mindenhol 1000-1100 forint, 2000 forintot kérnek, ugyan ez feketében már 2500HUF.
Fejhallgató hangszóró javítását is vállalják teljesen random hangszóróval.Ha nem ismerném (sajnos nem így van), akkor se tudnám komolyan venni.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Exodius #33347 üzenetére
Szerintem ezzel a kérdéssel inkább a hangkártyás topicban van értelme foglalkozni.
De elég egyszerű a dolog : alaplapihoz képest hallassz-e különbséget ha igen pont lényegtelen más mit gondol, ha nem vagy alig, akkor meg..... szintén, mert magad is látod mi a helyzet.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali.
Egy picit a szokványostól eltérő kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy M50-es fejhallgatóm, fehér. A fejpánt belső oldala erőteljesen szereti a koszt, aminek köszönhetően vagy óránként kell tisztítani, vagy ritkán, de akkor viszont agyhalál van. Utóbbi konkrétan azért bajos, mivel kegyetlenül csutakolni kell, hogy tiszta legyen. Kissé félek, hogy ezzel idővel kikezdem a finom műbőr borítást, így azt kérdezném tőletek, hogy van valami szer, ami nem bántja a rajta lévő anyagot, és jól, megbízhatóan tisztítható vele? A tiszta víz és szappanos víz nem pálya, a fejhallgató nyeri a meccset.
Köszi.
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
winhate
őstag
Van valakinek tapasztalata velük érdemes ide vinni a fejest javítani ?
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Fél éve vettem egy Superlux HD 681 evo-t, de a tetején a szigetelés vagy micsoda elég szépen el van már repedve.
Ez még garanciális? Más baja még nincs. -
h1mpi
félisten
Kezdenek alakulni a fekete péntekes árak
Fully electric lifestyle!
-
contaxg
veterán
válasz
Exodius #33347 üzenetére
Bár jómagam a labdaszedő kategóriába sorolom a hi-fiben de azt komolyan gondolom, hogy igenis van érteleme átlépni ezt a kategóriát, mert igazából ez egy elég szerény szint. Egy picit fáj ilyet leírni, mert érthető módon másnak még ez is elég komoly érvágás, de jobb talán az őszinteség, mint a vedd meg azt tök jó lesz, hidd el mondatokkal feleslegesen megterhelni másnak a pénztárcáját. Pár év tapasztalattal a lúdtalpamban szerintem ezek a mondatok vállalhatók.
-
Exodius
őstag
válasz
contaxg #33344 üzenetére
Amúgy most komolyan srácok!
Ugye nem azt akarjátok bemesélni, hogy mondjuk egy Xonar DGX meg egy Musi Dragon 03-as közt nincs különbség és palcebozók ami a hangminőség-javulást illeti? Vagy tényleg Audio-GD NFB-15-t meg TEAC UD-H01/UD-301/UD-501-at kell venni ahhoz hogy tényleg halljak különbséget és legyen értelme a kidobott pénznek. Erről jobb lenne kicsit morfondírozni, mert elég durva dolgok ezek. Mire alapozzátok ezt a feltevést, hogy illúzió? Kammerer! Kammerer hol vagy!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
contaxg #33344 üzenetére
Á, túl necces ez így nekem. Inkább kifizetem azt a +6 ezret, ennyit megér a biztonság. Csak előtte mindenképpen kipróbálom, mert még nem döntöttem a Shure és e között.
Egy Pécsi hirdetést találtam is rá, fél éve itt árulta valaki a ph-s apróhirdetések között, de szerintem az már elkelt. Tekintve, hogy kb egyetlen webáruház forgalmazza Magyarországon, túl sok lehetőségem nincs, vagy felmegyek Pestre, vagy találok a közelben egy használtat.
Vagy betörök valakihez akinek van, és amíg alszik belehallgatok.
-
válasz
Zsiráfnyál #33341 üzenetére
Alit én sem ismerem, de volt itt olyan aki Ebayről rendelte ugyanígy zacsival.
Én is onnan fogok, én eladtam a sajátom, de annyiért nagyon jó vétel. Amíg megvolt nagyon megszerettem.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
contaxg
veterán
válasz
Aliexpress kérdést passzolom de csak van vmi vevő védelmi programjuk.
-
.DLL
veterán
-
korpicschess
veterán
válasz
Nekem sosem volt még semmi bajom szállítással (bőven sok rendelés), így nagyobb sansszal elkerüli az áfát is, de egyébként vannak a gyári táskás ajánlatok, saccra +15-20$ lehet, csak olyat kell keresni.
Paypal-lel fizetsz -> nincs rizikó.Nem kell az árakon meglepődni, mert ahogy írom, még rájöhet az áfa + posta kezelési (1,5k), és úgy már nem is sokkal olcsóbb. Míg egy ATH fejes japánból szinte féláron van a hazaihoz képest.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
contaxg #33340 üzenetére
Mit értesz pontosan a "nincs vele nagy rizikó" alatt ?
Nekem az vele a bajom, hogy felbontják, kiszedik a gyári csomagolásból, megfosztják a gyári védelemtől (ami egy kifejezetten nagy pozitívum lenne ilyen távoli szállításnál), és innentől kezdve nekem az a sejtésem, hogy egyrészt azt adnak el nekem amit akarnak (használtat, hamisítvány, akármit), másrészt az vagy egy darabban érkezik meg hozzám, vagy ripityára törve.
Ha abban biztos lehetek, hogy ez ~ 13.000-ért egy igazi, vadonatúj, nem hamisított, nem használt Takstar Pro 80, és hibátlan állapotban el is jut hozzám, akkor azonnal gondolkodás nélkül megrendelem, mert ez 10.000-el a hazai ár alatt van, ergo ha bármi bajom lenne vele, egyszerűen tovább adom valakinek. De fogalmam sincs az ilyen Aliexpress-ek megbízhatóságáról, életemben egyszer rendeltem eddig külföldről, de nem tőlük.
Erről fel tudtok engem világosítani ? Abszolút tapasztalatlan vagyok ezen a téren, így meg túl bizonytalan vagyok ahhoz, hogy megrendeljem.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33338 üzenetére
Ez
40 days deliveryFull refund ha 40 napig nem érkezik meg és ez még egy korábbi kiadás. Szerintem nincs vele nagy rizikó ennyiért,[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Zsiráfnyál #33334 üzenetére
Azért óvatosan a kategorizálással, mert általában érvényes az, hogy aki nem hallott még igazán többféle fejest, az hajlamos azt hinni, hogy neki kiegyenlített vagy középkiemelős tetszik, közben lehet, hogy csak arról van szó, hogy az ilyen kommersz eltúlzott basszusú szarokat nem szereti, és egy korrekt V karakter pedig tökéletes lenne. Érdemes kipróbálni mindenképpen, nehogy magadat csapd be
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
korpicschess #33336 üzenetére
Hát, idehaza 22.500 + szállítás, [Aliexpress-en] van 13-ért, de keménytok nélkül, állítólag azért, hogy kisebb legyen a csomag súlya. Fel nem tudom fogni, hogy ez miért indokolja a tok nélküli értékesítést és szállítást, de így inkább a magyar mellett döntök. Már ha emellett a típus mellett döntök, de ahhoz előbb ki kell próbálnom.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33334 üzenetére
Ebay, Aliexpress, vagy valami audios aruhaz, ha black friday-jel.
V karakter nem azt jelenti alapbol, hogy "nincs kozep", hanem, hogy alul-felul van kiemelese a fejesnek.
Alapbol nem hasznalok EQ-t, meg innen szerintem alig valaki. Inkabb csak ront a minosegen.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Zsiráfnyál
aktív tag
[Amazonon] kb 16.000-ből kijönne, de azt írják, Magyarországra (konkrétan Pécsre) nem szállítják.
De ugyanakkor azt is írják, hogy mindjárt jön ez a Fekete Péntek baromság, és akkor még olcsóbb lesz.
Honnan érdemes ezt külföldről rendelni ? Sajnos nagyon kevés tapasztalatom van ezen a téren.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Egyébként egy félig-off kérdés : Ez, hogy egy fejhallgató "V karakterű", szoftveres EQ-val mennyire ellensúlyozható ? A Xonar U7-hez pl adtak egy Dolby Home Theater-t, ami nem is egy annyira profi program, mégis alig győzöm rögzíteni a különféle profilokat, annyira sok lehetőség van benne. Szóval egy ilyen "kicsit kevés a közép" probléma orvosolható EQ-ból, vagy sehogy se tudom belőle azt kihozni, amit egy kiegyensúlyozottabb fejhallgatóból ?
Illetve ha azon veszem észre magam, hogy amikor kedvemre állítgatom az EQ-t, általában enyhe V-nél kötök ki, az jó eséllyel azt jelenti, hogy egy V karakterű fejhallgató közelebb áll az igényeimhez, mint egy kiegyensúlyozott ?
Vagy annyira eszközfüggő a dolog, hogy ez nem viszonyítási alap ?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33332 üzenetére
Leirasokbol nem derülhet ki, Neked mi fog tetszeni. A szavak elszallnak, a füled ott marad
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
korpicschess #33327 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Ez a Takstar Pro 80 is szimpatikus, több helyen írták, hogy kifejezetten kényelmes, de a hangjára V karaktert írnak, ebből a szempontból a Shure SRH440 tetszik jobban (állítólag kiegyensúlyozottabb a hangja). Meg a pántjának az alsó része a képeken nagyon vékonynak / gyengének tűnik, de fogalmam sincs milyen anyagból van.
Megpróbálok ebből is keríteni egy kipróbálható példányt, gondolom az ilyen kérdésekre igazából csak 1-2 óra használat ad választ.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Akinek van fölösbe Maxell Retro Dj feje, az dobjon már egy PÜ-t!
Köszi!
-
lockdown90
senior tag
ituneson akarmit megszerezhetsz, meghallgathatsz, nagyon nagy a valasztek van..
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
contaxg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33326 üzenetére
A Shure egyáltalán nem rossz ha szereted a keményebb hangzást. A gondom inkább az hogy nagyon szoros a fejpántja, így hosszabb próba nélkül nem lépnék bele és egy picit recsegős, de ez ha fent van a fejeden nem zavaró. A cserélhető kábel szerintem előny. A legolcsóbb a Friendly House-nál szokott lenni, de a gari így csak egy év (volt régebben)..
-
korpicschess
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33326 üzenetére
Hasonló áron az ajánlottak még:
Takstar Pro 80 (ez olcsóbb, külföldről)
Audio Technica A500X (ez is ebay/amazon, áfával együtt is kb. annyiért talán kijön, mint a Shure, most gyenge a Ft (itthon drága))Nem nagyon írtál az 1. hozzászólásban levő dolgokkal kapcsolatban, így nehéz mit mondani, ráadásul nekem ezekkel nincs összehasonlítási alapom, így pláne.
A Xonar már annyira nem rossz, szerintem kezdetnek teljesen jó lesz.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
korpicschess #33325 üzenetére
Nem tudom, én is csak kérdezem.
A múltkor hangfalat vettem, arra is adtatok egy (hazai) forgalmazót, aki 55 helyett 40-ért árulta a hangfalamat, és az árukereső / árgép nem listázta.
Gondoltam rákérdezek, hátha tudtok egy olcsóbb forgalmazót erre is.
Na de alapvetően jó füles ez, vagy tudtok ebben az árkategóriában jobbat is ? Kicsit szűkíti a kört, hogy ezt a típust ki is tudom próbálni (egy ismerősömnek van ilyen), a többit meg max boltokban, ha szerencsém van, de ennek ellenére minden javaslat érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz
Zsiráfnyál #33323 üzenetére
A cserélhető kábel abszolút pozitív dolog, semmi bajod nem lesz belőle.
Honnan tudnád olcsóbban beszerezni külföldről?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
-
Zsiráfnyál
aktív tag
[Shure SRH440] vélemény ? Elsősorban zenehallgatásra tervezem használni, Xonar U7 külső hangkártyáról hajtva.
- Az egyetlen negatívuma amit eddig találtam, az a kihúzható kábel. Kell ettől tartani, vagy soha semmilyen körülmények között sem fog belőle semmilyen hátrányom származni ? Nem láttam még olyan audio kábelt, aminek a csatlakozása idővel nem finnyásodott meg, bár az is igaz, hogy ezen van biztonsági állás, és ez az árkategória is idegen számomra.
- Itthon 27.000 körül van, külföldről rendelve le tudok ebből faragni egy lényeges összeget, vagy nem érdemes variálni ?
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Ha gyatra a gép hangja az lehet attól is hogy gyatra benne a táp. Csak is olyat vennék aminek külső tápja van és csak a digit jelet vinném vmilyen formában a gépről.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ha U7-nél több felesleges pénzem lesz, akkor vagy egy újabb objektívet veszek, vagy elutazom valahová kikapcsolódni
egyszerűen mások nálam a prioritások
-
.DLL
veterán
válasz
Mercutio_ #33315 üzenetére
Azt én is szoktam ajánlani, hogy a sokkal jobb forrásokat egyre jobban meghálálják a fejesek, a Pro-80-ra ez különösen igaz, de ha most csak X pénzed van, akkor vedd meg nyugodtan ami kijön belőle, és hallgass zenét.
Lesz még tartalék a fejesben, de ahogy írtad, az alaplap a te esetedben igen gyatra, egy olcsóbb DAC is sokat emelhet a hangminőségen. Xonar U7-et sokszor ajánlják pl. Később meg ha jön lé, akkor fejlesztesz a forráson, ennyi.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
contaxg
veterán
válasz
Mercutio_ #33315 üzenetére
Én megértem hogy kb két (2x1) oktávot tudsz (akarsz) átfogni a zongorán, de ettől még nyolc oktávos az a hangszer.
A többi rajtad múlik....
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz
contaxg #33309 üzenetére
Bocs, de amit írsz kb. akkora hülyeség, mintha azt írná valaki, hogy csak i7-es procival lehet 3D-s progikat használni, miközben i3/i5 procikkal is tökéletesen elégedettek sokan. Ha ezek után az illető még mindig az i7-et tukmálja az csak azt jelenti, hogy ismeretlen számára a korlátozott költség/erőforrás fogalma vagy csak olyan alkalmazásokat és akkora modellezést használ amihez csak az i7 elég és eszébe se jut, hogy a 3D elég tág fogalom és sok minden belefér
Az meg konkrétan hidegen hagy, hogy egy 60k-s cuccal jobban ki lehetne hajtani a Pro 80-at, nem fogok egy 15k-s fülesre a 4x-esét rákölteni, amikor a füles képességeinek ~70-80%-át egy 10-20k közötti cucc is biztosítja, különösen akkor, ha a forrás egy PC ami eleve korlátozza az elérhető minőséget, és a cél nem elsősorban zenehallgatás, hanem a munka melletti zenehallgatás.
Nyilván akinek a zene - vagy épp az ezzel kapcsolatos teknózás - az elsődleges hobbija nem köt kompromisszumokat, de én köszönöm más hobbiba tolom a pénztEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
contaxg #33306 üzenetére
és azt töltök le nagyjából amit akarok...legálisan.
a magáncélú másolás szabad felhasználás. értsd: nem szürkezóna, nem megtűrt jelenség, nem csak picit engedélyezett, hanem teljesen legális. emiatt senki se aludjon nyugtalanul.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
krichd1
addikt
válasz
contaxg #33306 üzenetére
Jó találmány a Spotify, de azért hangminőségben még van hová fejlődni, HD-ban nem érhető el minden. Ezt a "netre felpakolt flac-ok többsége mp3-ról konvertált" dolgot nem értem, nyilván ilyen is létezik, de nem ezt kell tölteni.
Szenegáli és egyéb világzenékről eddig is lehetett tájékozódni, ott van például a Rough Guide sorozat.
Az alaplapi hangkeltőket nagyon egy kalap alá vetted, pedig nagy szórás van közöttük.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
válasz
contaxg #33309 üzenetére
Van VPN-em, köszi, ráadásul fizetős, de még az sem éri el a folyamatosan használható szintet sajnos, nagyon lassúak, és nem is igazán stabil a kapcsolat. Főleg ha valami nyugati szerverre szeretnék kapcsolódni. Szóval sajnos ez igényes zenehallgatásra ez is alkalmatlan
-
.DLL
veterán
válasz
#16820480 #33301 üzenetére
Megértem, hogy a CD/DVD/LP futómű a jobb, de ha ilyen nincs neki, csak egy szűkös PC... mindenki hallgat PC-n zenét, most is erről megy a téma részben, akkor nem tudom miért lenne pénzkidobás valami ami jobb hangot ad az alaplapinál.
Szal érted ha legalább nem pont most/itt menne a PC-s, netes zenehallgatás téma.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
contaxg
veterán
válasz
Mercutio_ #33307 üzenetére
Sajnálom, hogy nem azt hallottad tőlem amit szerettél volna. De hidd el nayjából tudom mit beszélek. Gyűjts még pénzt és ne apró megoldásokban gondolkodj és 10-20k kategóriát felejtsd el. Egy PRO80 messze a kategóriája felett képes zenélni de ehhez áldozni kell.
(#33308) sheratan
A helyzetetd speciális, de talán egy VPN szerver sok örömet tudna okozniBrutál mi zene van fent..mostanában szenegáli előadókat hallgatok. Félelmetesen jó zenészek remek muzsikákkal.
Soha nem tudnám ezeket hallgatni ha nem lenne ez a szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
contaxg #33306 üzenetére
Bocs
Mondjuk nem néztem még annyira utána, de jellemzően nem szoktak meglenni az ilyen szolgáltatásokon az általam hallgatott zenék, illetve az is probléma, hogy "az ön régiójában nem elérhető", illetve elég rapszodikus az internetkapcsoaltom külföld felé, még a 32 kbps aac internetrádió is képes akadozni néha, pedig az nagyjából egy betárcsázós modem sebességét igényelné, nekem meg névleges 10Mb van...
Ezt leszámítva nagyon örülnék, ha lenne olyan online szolgáltatás, ahol tényleg jó minőségben, on-demand hallgatható lenne sokféle zene, és akárhol vagyok a bolygón, akkor sem ütköznék régiókorlátokba... És még mondod te, hogy ami nincs, azt nem lehet keresni -
Mercutio_
félisten
válasz
Lehet úgy értette, de a kérdés szempontjából irreleváns /felesleges/használhatatlan és némileg lekezelő volt.
Kb mintha az Apolló 14 "Houston we have a problem" - jére azt a választ adnád, hogy "nem vittetek elég tartalék alkatrészt, így jártatok, Houston kikapcsol"
Adott peremfeltételek (nincs szabad slot, 10-20k max keret, takstar pro 80 - as füles) és környezet (pc) mellett elérhető megoldások érdekeltek, erre minden jött csak az a 3 alternatíva nem amit másnak érdekes módon sikerült egyszerűen sallangok és magasló nélkül leírni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
contaxg
veterán
válasz
#16820480 #33303 üzenetére
Szerintem többe kerül egy házi zenetárnak a menedzselése mint havi 5 euró. Egyszerűbb Spotify-ra előfizetni és azt töltök le nagyjából amit akarok...legálisan. A netre felpakolt flac-ok többsége mp3-ról konvertált.
(gyerek és más családtagok említését nem szeretem..még viccből sem.
)
(#33304) h1mpi
Magam is sokat hallgatom, mert praktikus.[ Szerkesztve ]
-
Grind
tag
válasz
lockdown90 #33299 üzenetére
Én pont a napokban hallgattam meg ezt a két fülest! Az AT ATH-M30x sokkal szebben szól mint az M20x! Viszont az M40x és az M30x között nem volt akkora különbség mint az M30x és az M20x között! Én biztos az M30x-et venném!
MacBook Pro 2017 iPhone XS
-
törölt tag
válasz
contaxg #33302 üzenetére
És a gyerekek meg a kamrában vannak bedobozolva?
Egyébként a mostani zenekönyvtáram nagyjából 300GB flac és még olyan 50GB mp3 (amit nem tudtam egyelőre beszerezni flac-ban), ez mondjuk olyan 500 album flac-ban és még több száz mp3-ban. Nagyon szívesen tárolnám őket lemezen, csak akkor nehezebb lenne mondjuk lejátszási listába rendezni, illetve mivel albérletben lakom, így még ha el is tudnám helyezni térfogatilag, egy költözésnél eléggé kemény lenne cipelni.
Abban mondjuk egyetértek, hogy egy átlag számítógépben eléggé sok olyan elektronikai modul van, ami a zene szempontjából csak zavaró, de akkor már inkább egy olyan médiadobozra szavaznék, aminél az ilyesmit minimalizálják, de mégis valami nagy tárolókapacitású háttértárral rendelkezik (esetleg valami jobb SSD), és egy modernebb, emberbarát kezelőfelülete van (akár mondjuk telefonról/tabletről távirányítással megoldva). -
contaxg
veterán
válasz
Nagyjából átlagos panelben élek. Kb 800 LP és 300 CD társaságában. Napi 2 lemezt meghallgatva másfél év mire újra kezdem a sortA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
Gyanítom, hogy inkább úgy érthette, hogy egy olyan lánc, aminek valahol a végén egy PC lóg, tehát szemben mondjuk egy normálisabb asztali CD/DVD-A lejátszóval, vagy netán bakelittel.
Mondjuk az ilyen rendszerrel csak az a baj, hogy megfelelő mennyiségű zenével felszerelkezve nem fér el az adathordozó egy átlagos lakásban manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
- Bomba ár! Dell Inspiron 7391 2in1: i7-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest