- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hatezres aksival várható a Nubia V70 Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
Nagyon köszönöm a tippeket mindenki nevében, de kérlek pontosítsd a részleteket.... Egészen konkrétan itt most az Unicum-s részre gondolok. Oké, hogy 3/4 részig töltöm, de milyen űrméretű is kell legyen pontosan az az Unicum-s üveg ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
őstag
válasz steroiddroid #56778 üzenetére
Ami meg a legnehezebb dolog, hogy ízlés szerint ajánljon két ismeretlen ember egymásnak valamit is Nekem pl a Sony azon kívül, hogy egyszerű kinézet, csupa negatív jelzővel tudom csak illetni a kinézetét. Mivel kaptál már jónéhány tippet, hogy mik a kerülendők alapból, én azt javasolnám, hogy válogass bátran a többi közül és szelektálj magad is belőlük, majd azokról kérd ki itt a véleményt.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
őstag
válasz steroiddroid #56685 üzenetére
Nem tudom van-e még a piacon belőle, de ha megnézed amit hirdetek fejest az kb árban a fele a 25ezernek, és bőven rojtosra veri azt a Sony-t. Legalábbis a fórumtársak anno így nyilatkoztak róla többen is Nem tudom mik a keresési feltételeid. De ha nem egy agyon hajtogatható, könnyen táskába rakható fejest keresel érdemes lett volna rá nézz. Mondjuk nem tudom így utólag miért írom ezt, hisz már rendeltél
-
Tomacko
őstag
válasz fattyu #56384 üzenetére
Én viszont már szívtam meg ilyen zárt fejessel kerekező miatt, hogy ne üssem el.....észre se vette, hogy mit okozott, simán tekert tovább. Szóval ennyit arról, hogy nem volt még baleseted, lehet az autósok jobban figyeltek rád mint gondolnád..... Ja és én csak egy 30ezres megyeszékhelyen élek, viszonylag ritkán autózom Pesten, ami nem okoz gondot, mert ott is pont ugyanazok a szabályok mint máshol.
De az, hogy még nem pereceltél a bringáddal, vagy nem ütöttek el, az nem azt jelenti, hogy másoknak nem okoztál-e esetleg valami kis galibát,mert esetleg nem is láthattad, a látószögek miatt, ami persze nem feltétlenül baleset.
Ha kizárod magad körül a világ hangját, az nem azt jelenti, hogy nincs is.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz Spíler #56342 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy az eladó is egy régi stabil fórumos. Az árat meg igen nagyon barátira lőtte be, szerintem
-
-
Tomacko
őstag
válasz AMDFan #55885 üzenetére
Ami kérdéses lehet, hogy vajon a próbált Denon mennyire volt bejáratva, meg hogyan.....
-
Tomacko
őstag
válasz balazska92 #54967 üzenetére
No offense. Csak azért jelzem, hogy lehet máshol gyorsabb.
Teljesen rossz fórumon keresel, mint a nyitó résznél is látható, de az összefoglaló elején is olvasható, ez a vezetékes fejhallgatókkal foglakozó rész. Van külön gamer és egyéb csoda fejeseknek is fóruma. Itt egyszerüen ilyenekkel nem foglakozik senki kb. Szóval hiába ez a legpörgősebbnek tűnő fejes fórum, szinte biztosan nem itt fogod meg kapni a jó válaszokat, illetve kevesebbet mint máshol.
Tomi
-
-
Tomacko
őstag
Jól mutatna nálam a Cobalt 816 dobozok tetején, pihenés közbe De nem vagyok rá hangolódva ennyire a fejesekre
-
-
Tomacko
őstag
Szia. Nem olvatam végig a fórumon a DG istenítést. Nekem egy xonar DS van, a különbség köztük ugye a fejeserősítés. Ha nem pont erről lett volna szó most mondamám, hogy a DG sehol sincs az ALC 887-hez hangban (az mozigépemben az adja a hangot, mozinál nem vagyok válgatós a hangra). Szóval volt rá módom, hogy összemérjem a kettőt s nem csak 2 3 percekre, hangdobozokkal a xonar kártya az eredeti OPA-val sehol sincs az ALC-hez.....nyilván a DG fejes vezérlésben le mossa az alaplapit, de ahogy előttem is mondták, ez egy futottak még kategóriás valami...... Áráért meg akkor inkább keresek egy használt külső fejesrősítőt, na az sokkal obb lesz
Szóval hogy konkrét is legyek....végére értem közben a fórum olvasásnak is..... Ha veszel egy fejes erősítőt jobban jársz mintha tovább használod a szánalmas Xonar DG-t. A DG árából meg kis hozzá tett pénzből simán kategóriákkal jobb fejes erősítőt vehetsz, akár újat is bkercso-tól
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz fattyu #53393 üzenetére
Azóta el mondta már, hogy mi nem tetszett neki a fejes karaktere, a zene, vagy a zene láncod hangképe úgy egészében, vagy csak szimplán nem bírja a fejes vezetéked színét ? Mert valami oka tuti van, hogy meg büntette És mint amerikai fociból (edzőknél csak) tudjuk a bosszúállás első szenvedője mindig a fejes
-
Tomacko
őstag
Sokszor olvasom, hogy félnek az emberek a fix vezetékes fejesektől, mert az megtörhet stb.stb. és akkor macera a cseréje..... 42 évesen, nekem ezt a nehézséget még nem sikerült végre hajtanom. Mármint, hogy megtörjem a fejesnek a vezetékét, pedig mostanra már néhány fülpárnát elkoptattam Tény, hogy nem vagyok napi használója a fejeseknek, de heti 3-4 óra átlagot simán merek mondani most is, hogy már jó ideje nem játszok Teamspeak kapcsolatot (én az ilyet mindig valami ratyi pár forintos headset-l oldottam meg) igénylő társasággal.
Nem szaporítanám a szót erről, a lényeg a következő. Általában akik félnek a vezeték meg törésétől azok azért félnek, mert csak a cérna vékony vezetékkel szerelt 20 forintos füles tapasztalatuk van és ezt nem rossz indulatból mondom, azoknak tény, hogy egy rossz pillantástól is eltörik a vezetéke. De legalábbis, ha erősebben meg fogom el is szakad Na de egy fejes vezetéke azokhoz képest hajó vontató kábel. Szóval ne tessék félni ezektől és lehet bátran vásárolni fix vezetékes fejest, nem lesz annak baja, ha figyelve van használva.
Mivel annyira nem a fejesekről, hanem inkább a használatról szól ezért teszem offba
-
Tomacko
őstag
Massdrop-n volt egy AKG M220 fejes. Az vajon milyen lehet. Nem találtam róla semmit.
-
Tomacko
őstag
Érdekes, hogy én is és nyilván mások is, de akik meg aktívan hallgatnak hagyományos lemezt azok pont az ellenkezőjét tapasztalják, hogy épp újra kezed élettel telni a piac és újra "könnyebben" hozzá lehet jutni a "bakelit" lemezekhez. Mondom ezt én úgy, hogy egyenlőre a régi lemezeimet sem hallgatom, idő és pár alkatrész hiányában, de első sorban azért nem mert szimplán egy 2 szobás lakásban nincs hozzá hely....
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz junior11 #52599 üzenetére
Szia.
A JVC HA-M55X fejest én kipróbálnám a helyedben valahol. Amikor vásároltam, akkor itt a fórumon ha jól emlékszem többen is mondták, hogy azt is amit írsz de úgy átlagban a hasonló Sony cuccokat simán lekörözi.
Nézd meg az aláírásomban ami van.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz gaborka8x8 #52288 üzenetére
Pont ezt akartam volna írni énis, hogy a legtöbb ilyen olcsón hirdetett nem használt, csak kicsomagolt általában ajándékba vásárolt portéka. ..... Teszem azt, ha én kapnék 17"-s felni garnitúrát az autómra a rokoságtól össznépi együttfogásban, egész biztosan kicsomagolnám egy megnézésre. De következő nap már hirdetném is, mert egész egyszerüen ez a felni méret szétrázná a futóművem, a túl peres gumi miatt. ..... Szóval ilyesmir kell ilyenkor gondolni szerintem, a számlát meg gari papírt lehet az ajándékozók élből kidobták, de lehet még náluk van, erre érdemes lehet rá kérdezni.
-
Tomacko
őstag
Bevallom nem néztem meg a listát, de tudtam, hogy náluk elérhető áron lehet vásárolni vintage fejesekhez alkatrászeket. Én ettől, hogy épp nem kapható, egészen biztosan felhívnám őket és leadnám rá az előrendelést ha lehet.....
-
Tomacko
őstag
válasz torma1981 #52073 üzenetére
Ezt jól meg beszélted magaddal. Ha van még kérdésed, akkor tedd fel őket privátban magadnak őket, hogy ne zavard meg az itteni "nagy forgalmat".
Viccet félre téve, az ATH-ról itt azt írták sokan, hogy két gombelemmel is szól kb. Nyilván ha rá keresel a fórumon akkor a Beyer hajthatóságáról is találni fogsz rengeteget.
-
Tomacko
őstag
válasz Archttila #51873 üzenetére
Már 100k felett jár a licit. ....és még bő 4 óra van belőle vissza. Nem fog az olyan olcsón menni
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Akg M220 nevű fél nyitott fejest ismeri valaki? Nem igazán találtam róla semmit magyar nyelven..... Legalábbis a gúgli most nem volt a barátom Megérhet ez most 18k-t postázással együtt ?
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Nem akarnék bele ugatni a hifizés témába. Viszont szeretem ezt a fórumot nagyon. De úgy gondolom, hogy ez a vita ami itt megy az offolással (néhányaknak nem mindig sikerül offba tenni ) ez már egy másik fórumba tartozna, a hifisekhez való szerintem.....
Bocs ha valakinél evvel most meg emeltem az ingerküszöb "tiltó gombját"
-
Tomacko
őstag
válasz Samtya #51013 üzenetére
A válasz roppant egyszerű. Ezt kívánja a mobil piac, a mobilok napról napra vékonyabbak. Tudom, hogy a két paicnak nem sok a köze egymáshoz, de úgy tűnik, hogy ezt sok gyártó másképpen gondolja
-
Tomacko
őstag
válasz Daved96 #49993 üzenetére
JVC HA-M55x Tegyél evvel is egy próbát. Szerintem tetszeni fog, legalábbis hangra biztosan, ja és a képek ellenére nme egy bucsus kétpálcás kinézetű, fogásra meg egyértelműen érezni, hogy tettek bele anyagot
-
Tomacko
őstag
válasz laci_8519 #49789 üzenetére
Egyöntetűen a nagy többség szerint ezen a fórumon az a vélemény, hogy az 1-s verzió a jobb.
-
Tomacko
őstag
Gondolkodtam is rajta, hogy meg kéne nézni ennyiért, de aztán olvasom több felől, hogy a rock-metal zenékkel nem olyan jó a kapcsolata.... nálam meg pont ez a fő zenehallgatási vonal. Igaz, hogy hallgatok bőséggel akusztikus, kis és nagy zenekari muzsikát is de, elenyésző mértékben a többihez képest. Szóval így nem is annyira érdekel már
-
Tomacko
őstag
válasz Sawyer777 #49703 üzenetére
Szerintem ezek közül a JVC HA-M55 X a befutó, jók a mélyei. A kényelme.... nos hát, szokni kell a szorító erejét de aztán vállalható lesz
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Nem is gondoltam ilyet, hogy kritikának szántad volna. Csak jeleztem, hogy az előadók eléggé maximalisták és tanulták is a szakmát amellett, hogy borzasztó tehtségesek is.... legalábbis szerintem
-
Tomacko
őstag
-
Tomacko
őstag
válasz macskajancsi #49548 üzenetére
JVC HA-M55X
-
Tomacko
őstag
válasz EyElEs?! #49408 üzenetére
Én így látatlanban azt mondanám elsőre, hogy a telefonod kevés a fejesnek, nem szolgálja ki megfelelően. De majd a hozzáértőbbek is meg mondják talán.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Én ezeket a műfajokat legszívesebben a JVC HA-M55X fejessel hallgatom. 15k alatt van az ára már.
-
Tomacko
őstag
válasz darvinya #48678 üzenetére
Relax termet tele tenni antennákkal...... kb olyan mint jégpályát forró vízzel locsolni folyamatosan Az előttem szólóhoz hasonlóan én is amúgy azt mondanám, hogy hangdobozok lennének jobbak ha már úgyis ugyanazt kapná mindenki. Bár értem a lényegét, hogy a fejesnél azért jobban el lennének szigetelve egymástól az emberek.
-
Tomacko
őstag
válasz Algatros #48645 üzenetére
Ez sztereó fejes fórum és nem mikrofonmos sok.egyes gamaer fejes fórum, térj evvel át hozzájuk légyszives.
-
Tomacko
őstag
válasz Arinisar #48599 üzenetére
Szia.
Nem olvastam el a listádat igényedet, stb. A végén olvasom, hogy viszont nem szeretnél hangkártyát venni, de olyan "deszkát" viszont vennél amin jobb a hang..... Röviden szólva, a nagy többségénél jobb hangú kártyát tudsz venni az árkülönbözetből, amivel általában egy hangra jobban kidolgozott alaplap többe kerül. Ezt csak azért mondom, hogy majd mikor keresed a megfelelő deszkát, akkor tudd azt is, hogy ugyanazon árért legtöbb esetben jobb párosítás a "hangnélküli" alaplap + hangkártya párosítás.
-
Tomacko
őstag
-
Tomacko
őstag
ha már el is döntötted hol veszed, és vban lehetőséged, akkor menj be a boltba és próbáld ki őket. Így te magad fogod tudni eldönteni, amúgy ez a jobb megoldás, mint vakon (süketen) neten rendelni valamit, aztán vagy bejön vagy nem.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Philips A1PRO/00 DJ ezt ismeri valaki? Milyen hangja lehet vajon? Megérheti az edigital-s 33ezres árát vajon ? A kereső nem dobott választ rá sajnos, hogy milyen lehet.
Tomi
-
Tomacko
őstag
válasz RaZroX #47459 üzenetére
Kezdésnek mondhatnám azt, hogy ez nem a gamer fejhallgatós fórum. De jobban jársz mindenképpen ha egy jó fajta rendes sztereó fejest veszel ebből a pénzből és veszel hozzá egy csíptetős mikrofont, vagy egy asztalit. Avagy átlépsz a gamer fejesek fórumába és ott folytatod a kérdést. Itt ebben a kategóriában asszem a Hyper X Cloud-t szokták ajánlani. De majd jönnek és válaszolnak mások is.
-
Tomacko
őstag
válasz CHIPman #47400 üzenetére
Ipari hulladék, Nálam ez a mű akármi hártya ugyan bírja rajta már legalább 3 éve. De ilyen vackot ne vegyél, nekem az asszony vette, hogy játékhoz használjam ezt, mert őt zavarja a hangdobozon hallható mészárlás... merthogy 40 felett egyetlen játék létezik már csak nálam, de ez úgy néz ki közel 20 év ismeretség után, hogy elkísér még egy ideig Diablo TV nézés közben Kérdés, hogy az asszony is velem tart-e Na szóval játékhoz elmegy ez a szutyok, de zenét ne evvel akarj hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz wizzard127 #47039 üzenetére
Ja és a téma címénél, leírásánál ott van egy egyszerű kis sematikus rajz is ami egyértelműen mutatja, hogy itt bizony tényleg rossz helyen vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz Sjanka #46915 üzenetére
Le maradtam a beszélgetésről, csak erre a keverőerősítős részre figyeltem fel... Neked nem véletlenül valami BEAG Qualiton féle keverő erősítőre lenne szükséged ? Most így ez jutott eszembe ami keverőerősítőnek hívott cucc
-
Tomacko
őstag
válasz mantaxsz #46894 üzenetére
Jó hangkártyák, Audiotrak, ESI, Elfidelity, csak azért, hogy megemlítsek néhányat a nem kommersz, de annál jobb minőségi márkák közül.
-
Tomacko
őstag
válasz hugeboy #46508 üzenetére
Én felpróbálnék a helyedben egy JVC HA-M55X fejest. Mélyben igen csak veri a Sony-t, enyhe V karekere van ennek is, de messze nem annyira. Ja és a magas hangok is elég jók, se a mély se a magas nem túloz annyira, hogy elnyomná a közepet, de mondom, kissé V karakterű
-
Tomacko
őstag
válasz pityaa23 #46294 üzenetére
Amit EQMontoya ajánlott szivacsot avval bánj óvatosan. Nem a szivaccsal magával van baj mert az jóféle, de eléggé nehezen lehet feltenni. Én az öcsém 518-s fejesére rendeltem ugyanezt, sajnos be gyűrte a kis kínai egy 3 számmal kisebb zacsiba és abban utazott 4 hétig....naná hogy mockosul el deformálódott. De ez még hagyján, de a hozzá adott kétrétegű itatós papír vékonyságú ragasztó na azt az igázán nehéz ilyenkor megflelően hozzá illeszteni a fejeshez De ha csak kicsit van ügyes kezed és türelmed akkor menni fog. nem olyan nehéz és veszedelmes mint ahogy leírtam.
-
Tomacko
őstag
A két utolsó kérdezőnek ajánlanám a témaösszefoglalót.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Bujkál bennem a kisördög, egy csöves (talán OTL) fejes erősítő képében.De vannak bennem kérdések még, az első mindjárt a következő. Az Audeze LCD 2 és 3 avagy a Sennheiser HD430 ősi darabja a nehezebben hajtható, van ismerete mindkettőről valakinek ?
-
Tomacko
őstag
válasz tothjozsi96 #45681 üzenetére
Van pár találatom a kép alatti írásokból egy-egy szóra rákeresve.
Ezt, aztán még ezt is, találtam neked. De ha ilyeneket találsz, látsz, egyszerüen használd a google keresőjét, és máris előrébb jutsz vele. Én evvel kb. annyit foglakoztam, hogy beírtam a két első kéken kiemelt szót a keresőbe annyival kiegészítve, hogy headphone mivel erről szól ugye a kép és kérdés. Na most ezt nem kioktatásnak szánom vagy szájbarágásnak amit fentebb leírtam, mert szivesen segítettem ha egyáltalán tudtam valamit is most, hanem pusztán leírtam, hogy én hogyan szoktam kezdeni ilyenkor a keresgélést valami után (kezdésnek amúgy fotóra kerestem rá a google-val de úgy nem akart segíyteni a piszok ). Szóval nem olyan nehéz dolog ez, csak időt kell rá szánni és gyakorolni kicsitSok sikert a további kereséshez. És várjuk, hogy mit is találsz valójában, na meg hogy mi is ez pontosan, és hangbeszámolót ha már bejárattad
Tomi
szerk:
Na még EZT sikerült egy kattintással tovább lépve előcsalnom :
szerk 2 : Árulják is De ennél többet tényleg nem tudok .
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz DEJVID #45514 üzenetére
Ránézésre fotókon lehet, hogy annak néz ki, de ha kézbe fogod akkor más a helyzet teljesen, a fotók nagyon gyatrák róla. Meg aztán ha valaki otthon használja, főleg nem a külső a lényeg Ha mégis akkor baj van az egóval Persze ez csak az én véleményem. Amúgy egy igen masszív hatású, fejes ez és nem csak "hatású" hanem masszív is Munkahelyen mikor egy "hasonszőrű" zenehallagtó fejhallgató párti ember kezébe adtam, azonnal beleszeretett a formavilágába. Ja és ő egy még ORI vizsgával rendelkező 6-7 hangszeren is tanult ember
-
Tomacko
őstag
Elsőként mondanám a dátumot gyorsan, hogy ma még 23-a van Második válaszom az, hogy a mikrofons gamer fejessel menj szépen a gamer fejes fórumba. De most őszintén, mit szeretnél így láttatlanban meg tudni? Valami távgyógyítót keresel mint amilyen annó volt a TV-ben az öreg Gyurcsók ? De komolyra fordítva, azért küldtelek át oda, mert mikorofonos fejesekkel itt nem foglalkozunk, és mivel az a mikis fejesek részlege, nyilván ott találsz több embert akik tudnak segíteni talán. Természetesen sok sikert kívánok hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz DEJVID #45494 üzenetére
Hallgasson meg a sógorod egy JVC HA-M55X fejest. Küllemre vagy ronda, vagy szép, ez izlés kérdése, valakinek bucsus hatást kelthet az ilyen jellegű design Szorító erő van benne bőséggel, de ez javítható is gondolom és javul magától is. Mint ahogyan a hangképe is egyenesedik szelidül az enyhe V karakeréből. Mindezt mondom úgy a DPM-t nem ismerem Ja és kicsivel olcsóbb is mint 16ezer HUF
-
Tomacko
őstag
válasz Rain2013 #45218 üzenetére
Én azért ennyire nem szűkiteném le a lehetőségeimet, JVC Ha-M55x . Szerintem hallgasd meg valahol.
-
Tomacko
őstag
A műanyagot nem hajtogatom, feszegetem, akkor inkább egy az egybe eltöröm és akkor nem ment el potyára 10-20 percem erre a barbárságra. Ráfeszegetni valamire meg megintcsak nem fogok ilyesmit semmire sem, a fülpárna miatt, hogy az ne deformálódjon. Nem olyan vadló ez azért, hogy hónapokig tartson a "kényelmetlensége" Inkább az én fejembe szorult be túlságosan sok tudás....kérdés már csak az, hogy feleslegesen-e vajon Szóval nagyfejű vagyok na, nem szépítem én ezt
-
Tomacko
őstag
válasz Rain2013 #45152 üzenetére
Az hagyján, hogy a Sony supra méretű, de hangban sincs sehol a JVC-hez képest.
szerk:
Ja és elfelejtettem, a JVC "kényelmét" meg említeni. Na olyanja nem sok van neki, legalábbis az első hónapokban igen nagyon szoros lesz. Aztán persze ez is "betörik" mint minden 4 lábú Mustang. Csak kellően inspirált suttogó kell hozzá akinek van türelme betörni
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Előbb azért nézd meg neten, hogy forgalmazzák-e ott, csak példának írtam a boltot.
-
Tomacko
őstag
Szia. Lépj be egy MM-ba, vagy bármilyen más boltba ahol van JVC HA-M55X, én is hangdobozon hallgatok zenét. Preferálom a 3 utas dobozokat, és természetesen sztereó erősítővel. Én evvel a zárt, kicsit V karakterű fejessel egészen élvezhetőnek találom a zenét fejessel is. Annyit előljáróban, hogy mindenképp várd meg a bejáratást, mielőtt rossz véleménnyel eladnád, ha első hallgatásra tetszik a boltban, mert az újnak előnyére változik majd a hangképe bejáratás után, ami ahogy észrevettem nem 2 nap lesz De vétel előtt mindenképpen próba!
-
Tomacko
őstag
válasz caveman1 #44965 üzenetére
Nekem van egy zárt JVC HA-m55X fejesem és egy nyitott Sennheiser HD430. Azonos hangerővel hallgatva őket míg az előbbit csak én élvezem és alig jön be zaj kintről, a beszédet ha szólnak hozzám nem hallom 1 méterről sem, szóval ezt nem hallja az asszony sem 1 másfél méterről tévézés közben. A HD430-t ha hallgatom, na oda aztán beszűrődik minden apróság, ha zajos a lakás (gyerek játszik, rohangál, beszélgetnek az anyjával, halk tv, stb.) és ha a szoba másik felében (én se a falhoz simulva hallgatok zenét ugye, és ők sem a falon ülve játszanak, nagyjából 3 méter) épp társasoznak rám szólnak, hogy halkítsam le mert zavarja őket
Szóval, hogy melyik fejes mennyire zárt, és mennyire nyitott vagy fél nyitott, bizony elég nehéz eldönteni mikor rájuk kerülez a cimke. Jó, persze nyilván megvannak a mérések, hogy melyik melyik tartományba való, de ugye ez is elég sikamlós téma lehetne, mert biztosan van olyan, hogy bekerül pl a félnyitottak közé egy szinte nyitott darab, mert az adott számérték már kilóg a nyitottak közül
zolka95: 10 ezerig ne vegyél hangkártyát, van, hogy rosszab a hangkártya mint az alaplapi ebben az ársávban. Ha változást akarsz akkor zseeb kell nyúlni. Max. talán olyat fogsz taláni 10k körül aminek van fejeserősítője, az fejessel még valamit hozni is fog, de hangdobozzal meg gyalázatos hangja lesz, ezt tapasztalatból mondom (Xonar DS, Xonar DG).
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz szakibá... #44588 üzenetére
Modecom MC-450 One. Egyes helyeken brutális áron, akár 4800 magyar forintért is megvásrolható (PCX)
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
(OFF)(/OFF)Az év legjobb zenei..... fórumba nézz át. Szerintem érdemes lehet ott is csemegézni. De mondanék egy előadót, ugyan abszolút más műfaj, KITARO. Ő rá szokás azt mondani, hogy A keleti Jean Michel Jarre. De az tény, hogy részleteiben el lehet veszni a zenéjében.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz kasa85 #44424 üzenetére
Őstag létedre te sem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd a fúrum címét valamint a téma összefolalót. Itt sztereó fejesek mennek, a maszírozós sokpontegyes cuccért menj a gémerfejes fórumra...... Meg fogod találni, nem túl nehéz, csak a keresőt kell használnod.
Szóval ha mégis egy sztereó fejest szeretnél, javaslom a kérdést feltenni a témaösszefoglaló szerint, máskülönben nincs értelme válaszolgatni a többieknek, illetve van ajánló rész is, érdemes lehet abból választanod.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
.....és Bodz
Ha elrugaszkodom a hétköznapoktól akkor jöhet a Laiback zenekar. Ez a nóta mondjuk egy igen kommersz, rádióbarát darab tőlük. Ha feldolgozások, akkor szintén Laibach, ők tényleg feldolgozzák azt a zenét amihez hozzányúlnak, nem újra felveszik más hangzással aztán csók, kompletten át hangszerelik, átírják a saját műfajukhoz igazítják a számokat. Ott van példának az Opus Dei, elsőre a családban senki nem ismerte fel a refrénig Aztán merészen hozzá nyúltak annó még a Beatles világhoz is..... Szóval szeretem amit csinálnak
Across the Universe[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Utódot nem keresek neki, új fejes, alig 1 éves csak. Majd ha már szétesik akkor keresgélek valami mást a helyére, de ez nagyon nem mostanság lesz. Keveset használok fejest, én azok közé tartozom akiket kammerer a kényszer fejhallgató használók közé sorol, szóval ha csak tehetem dobozon hallgatok zenét. Vagy ha esetleg még nagyon bele kell hallgatnom a részletekbe, mert egy adott lemezből kijött egy új változat, más keverés, jobb RIP stb.stb. olyankor fejessel szoktam meghozni a végleges döntést, hogy melyik verziót tartsam meg. De a hangjára kiváncsi lennék ettől persze
-
Tomacko
őstag
Nálam otthon nincs rá panasz, pedig ha dinamikus. lendületes zenét hallgatok, van hogy nem kímélem a hangerő potit és megtekerem amíg bírja a fülem. Kis és nagy méretű klubbok hangján edződött a fülem szóval bírom a terhelést, így nem tudom elképzelni sem, hogy nálad milyen hangerővel szólhat kifelé ha az már zavaró A Seni HD 430 épphogy csak szólt alap hangerővel otthon, a "nappali" túlsó feléből ( 5 méterről kb.) máris szólt az asszony, hogy váltsak fejest azonnal mert alig hallja a tv-t tőle. Ilyesmi csak akkor fordult elő az említett JVC-vel ha elviselhetetlenre volt tekerve a hangerő
-
Tomacko
őstag
válasz zolka95 #44361 üzenetére
Szia.
Én a JVC HA-M55X fejest ajánlanám erre. Nem tudom mennyire bevállalható utazásra szerinted, nekem többen mondták, hogy simán elvonatoznának vele ha úgy adódik, utcára azért nem mennének vele, de mással sem mert szerintük sem utcára valók a fejhallgatók Használd a keresőt a fórumba és lesznek vélemények is, az ajánló listában is szerepel.
-
Tomacko
őstag
JVC ha-m55x ezen műfajokban is jól vizsgázott nálam. Sokkal pontosabb mélyei vannak mint hasonszőrű társainak a Sonynál pl. ára csak 15 körül mozog. Én Edigitalnál vettem bő 1 éve.
-
Tomacko
őstag
Hát persze, hogy semmit nem csinál meg rövidebb idő alat egy zajokkal teli cd. Pláne nem fogja piszkálni a háózati feszültséget, áramot és egyéb dolgokat, de még a mágneses mezőket sem..... Egyetlen dolog ami a hangból befolyással lehet bármire is ez pediglen a rezonancia frekvenciája a hangoknak. Ennek pedig mindenki olvasgasson maga utána, hogy mikre lehet ez befolyással. Előljáróban annyit elmondok, hogy csak nagyon hátulról mellberúgósan van köze a zenhallgatáshoz a rezonanciafrekvencia kiváltotta hatásoknak.
De ahogy előttem szóltak az ilyen misztikumok a HIFI guruk fórumába valók
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Én tennék egy próbát a JVC ha-m55x fejessel, sokak szerint sokkal jobbak a mélyei a Sony hasonló kategóriás darabjainál.
-
Tomacko
őstag
Sheratan válaszával teljesen egyet értek, és kiegészíteném. Mégpedig avval, hogy a sok.1 fejesek, fülesek nem jók, egyenesen rosszak zenét hallgatni....... DE fordítva a tétel viszont nem így van, SŐT, csupán egyetlen egyszerű oknál fogva, mivel is a zenhallgatásra való fejeseket is úgy próbálják meg fejleszteni, hogy visszadják a térélményt amennyire csak lehet. Ezek már csak azért is jobbak a sok.1 vakításoknál, mert itt az elsődleges szempont ez az élmény és nincs több idióta baromság aminek próbálna megfelelni a fejes.
Röviden fogva a szót.... nagy általánosságban mondva a sztereó fejesek jobban szebben szólnak térben mint a gamer sok.1 darabok, aminek a nagy része nem más mint szimpla PR munka...agymosás.
-
Tomacko
őstag
Én ilyenkor azt szoktam megkérdezni, mindenféle előítélet nélkül, hogy akkor most divatbemutatózol és pózerkedsz, vagy szimplán élvezed az életet kellemes zeneszóval ? mondom ezt én, aki kb. világ életében les....ta, hogy mikor mi a divat és mennyire néznek bután az utcán, ha mondjuk élénkpiros talpú szürke színű Gladiator bakancsba jövök velük szembe...mindezt ugye a 90-s években persze
ui.: a bakancs azóta is megvan és nem eladó, fesztiválokon még mindig hordom...ereklye
-
Tomacko
őstag
válasz demars #44113 üzenetére
Itt nem foglakozik kb. senki ilyen cuccokkal. Csak a vezetékes fejhallgatók pörögnek itt.
-
Tomacko
őstag
válasz uzerto #43918 üzenetére
Egyiket sem használtam, csak leírtam, hogy miként juthatsz gyorsan infóhoz róla.
-
Tomacko
őstag
válasz uzerto #43913 üzenetére
Keress rá a fórumban így, hogy CAL!, CALI, CAL. Sok választ kapsz és nem kell várj arra amit már amúgy is leírtak róla.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Sennheiser HD430.
Volt korábban egy kérdésem. Szakibá erre nagyrészben válaszolt is. Teljesen meg is felelne számomra a gyári fülpárna, amihez szintén kaptam tőle linket is. Nem is szeretném mindenféle kókány dologgal javítgani. Jelen állapota a következő. Látható, hogy az egyik szivacs hiányzik a driver elől. Ezt milyen egyébbel tudom pótolni ? Valamint fennáll a másik kérdésem is még, hogy mennyit dobna a hangon egy minőségi kábel csere, érdemes lenne-e cseréni azt is ? A hangján is max. csak annyit változtatnék, hogy kicsit lejjebb venném a magasakat. Nem hajt más csak a kíváncsiság..... az pedig eléggé tud uralkodni De a driverre tényleg kéne valami szivacs.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz K1LLMy53Lf #43666 üzenetére
Metált is old rap zenéket is komoly zenét is hallgatok, de leginkább metált, rock aztán new wave stb aztán komoly zene és csak aztán a rap és egyéb elekronikus dolgok. Merem ajánlani a JVC HA-M55X fejest. Eleinte szoros lesz a viselete, már-már kellemetlennek fog tűnni elsőre, mostanra van már benne bővel óraszám úgy 200 felett, sokkat javult a kénxyelem, simán használom 3 órát is egyhuzamba akár. A hasonló kategóriás hűde mélygazdagnak hitt Sony cuccokat simán lezenéli, és nem is annyira mélykiemelős, viszont a mélyei lejjebb mennek és pontosabb is, magasai szintén, és nincs elnyomva a közepe sem mint általában a legtöbb V karakterű fejesnél.
-
Tomacko
őstag
válasz Fehercsoki #43365 üzenetére
Szerintem menj be az első használt hifis boltba miután megvetted a normális minőségű jack csatit és ajánlj fel egy ezrest.... nem biztos azt meri majd mondani, hogy nem foglalkozok fejessel
-
Tomacko
őstag
válasz schawo #43018 üzenetére
Bocs.....
irgamid1978-nak akartam "címezni" ... öregsze m na
Ha nem a minap vettem volna egy HD430-t a gyerekkoromból ..... máris lenne egy vevőd De így most egy időre elég 2 fejes 1 nyitott 1 zárt, aztán majd az esős téli napokon talán ki is élvezem őket
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz szakibá... #42930 üzenetére
Szia.
Köszönöm a tippeket. A listán lévő árak számomra baratságosak a fülpárnát nézve A jelenlegi fülpárnáim olyanok, hogy csak simán rá kell húzni őket egy műanyag peremre. Nincs semmi bepattintható keret. Legalábbis ezt a keretet amire simán ráhúzom a "gumis" széleinél fogva, ezt még nem próbáltam kivenni a helyéről és nem is néztem hogyan tudnám. Meg az egyik oldalon hiányzik is a driver védő szivacs. Szóval ez a jelenlegi állapota .
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Új "családtag" lett tegnap egy Sennheiser HD430, az őskorból. Szinte gyári tökéletes állapotban. Cserélném a driverborító szivacsokat és fülpárnákat is. Ebay-n elég kevés a választék ha erre a típusra keresek rá, és plüss vagy szövet borítású egyáltalán nincs is köztük. A kérdésem az lenne, hogy milyen más típusok fülpárnái, szivacsai lehetnek jók még, és hol keressek máshol még esetleg ? Ha plüss, szövet borításúra cserélném akkor ott tompulnának a magasak jól gondolom ? Illetve még utolsó kérdés, ha a gyári kábel helyett vennék valami másikat, akkor milyen módon befolyásolná a hangját?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Tomi
-
Tomacko
őstag
-
Tomacko
őstag
Elvileg keveset futott, hibátlan hangú, nem régi de nem garis már... az eladó is 100% értékelésű, kint van Németbe, szóval fülelés minusz.....lassan lejár a licit, és el is szálltak srácok vele, szóval ez kimarad, ha még a postát is rászámolom bőven 30 felé jönne ki
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Egy Beyerdynamic DT 990 Pro 250 ohm jó állapotban, keveset használt, mennyit ér a használt piacon mostanság? Mennyit szabad érte adni ? Az a magas kiemelés mennyire túlzó amit lehet olvasni róla ?
Előre is köszönöm a gyors válaszokat....... mondom gyorsakat mert még bő 1 napig tudok rá licitálni
Szóval vicc nélkül, köszönöm előre is
-
Tomacko
őstag
Szia.
Nézd át az ajánló listát amit az összefoglaló végén találsz. Írtad, hogy többször is használná úton, utazás közbe stb. ezért én inkább zártat keresnék, vagy félnyitottat, hogy ne kelljen mindig feltekerni a hangerőt a zavaró külső zajok miatt. Én is mostanság kezdem tanítani a 10 éves lányomnak, hogy miként is érdemes fejessel zenét hallgatni, mennyire sokféle létezik belőlük és mennyire más karakterük van amiket hogyan is tud megkülönböztetni Na jó csak oda adtam neki az itthoni fejeseket, agybadugós vackokkal együtt azt mondtam neki, hogy hallgassa meg ugyanazt a zenét az összessel és figyelje meg melyikkel van a zenében mélyből is középből és magasból is nagyjából egyformán...... Szóval képzem a hallójáratát, bár ezt lehet később bánni fogja, koncerteken, de ott is rá szoktatom arra, hogy ne a tökéeletes hangot keresse hanem élvezze a zenét
-
Tomacko
őstag
válasz South Velen #42646 üzenetére
Szia.
Én a helyedben szánnék a dologra 15ezret, ha beleférne. És akkor egy JVC HA-M55X fejest gyűjtenék be, mélyben szebb és jobb és pontosabb mélyebbre megy és és és és...ugyanakkor a közepei is és magasai is a helyükön vannak.
-
Tomacko
őstag
válasz masterful87 #42206 üzenetére
Röviden válaszolok. Szerkezetlakatos vagyok, 15 évet lehúztam a szakmában jellemzően műhelyben ahol sok egyéb gép is "dolgozott". NEM akarsz fejhallgatót hallagatni a présgép mellett, ez jó tanács. Ha most zavar a gép zaja, és idegeskedsz stb. akkor ha zenhallgatásra adod a fejed a gépnél még inkább idegbajos leszel a zajterheléstől.... tapasztalatból mondom. Zenét csakis külső hangszórón sdzabad ilyen gépek mellett hallgatni persze ha megengedik, és szeretik a zenédet mások is
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Egy Pioneer SE-4 nevü régiseget nézegetek, milyen hangja lehet neki, ismeri valaki ? Mennyit szabad érte adni max ?
Tomi
-
Tomacko
őstag
JVC HA-M55X . Sokkal jobban hozza a mélyeket a kategóriájában lévő sony cuccoknál, részletesebben is és főleg pontosabban, de emellett meg vannak a közepei és a magasai sem túl tolakodóak. Ja és csak 15ezer az ára.
-
Tomacko
őstag
válasz trufa12 #40154 üzenetére
Én is hasolnó zenéket hallgatók, főleg metál, rock, disco, techno, stb.stb. fontossági sorrendben írva őket
Számomra egyenlőre teljesen bejött a JVC HA-M55 X. Egy enyhe V karaktere van az igaz, de a helyén van a közép is rendesen, és a mgasai sem oly túlzóak. Viszont a Sony fejeseket lekörözi a mélyek minőségében, részleteiben, milyenségében.Tomi
-
Tomacko
őstag
válasz Yodamest #39572 üzenetére
Itthon? Passzolom, de Ebay tutira nyerő, mintha kb a saját webshopjuk lenne. De talán lehet amazonon és egyéb helyeken vásárolni. Igazából én is csak nézegettem a dolgaikat, vásárlásom gondolkodom én is.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz Yodamest #39513 üzenetére
Belső hangkártya és sok egyéb más.
-
Tomacko
őstag
válasz Yodamest #39356 üzenetére
A matt felületnek én is jobban örültem volna, szóval nem ba....s képpen írtam, ha úgy is hatott, bocs Én eleve az utcán ghordjunk fejhallgatót zenehallgatáshoz történetnek vagyok már eleve ellenzője, de ez mindenkinek magán dolga, sosem fogok kampányolni ellene és szólni se senkinek. Én maradok őskövületnek ilyen téren, márpediglen, hogy egy zenehallgatára szánt fejhallgató igazából beltérbe való.
Tehát ha valaki jelentkezne, hogy ingyen jó minőségben a fejhallgató minőségét szemelőtt tartva matt feketét csinál a fejesemből......jöhet
-
Tomacko
őstag
válasz Yodamest #39352 üzenetére
Odafigyelés kérdése csak, több mint fél éves asszem a fényes fekete fejesem.....még csak a barnaszén sem jutott eszembe róla porpsan....rém egyszerű amúgy por nélkül tárolni, le kell takarni egy puha pamut anyaggal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Okos Otthon / Smart Home
- World of Tanks - MMO
- Elektromos cigaretta 🔞
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- LG monitorok
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest