Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
macikos #1074 üzenetére
Igen, ez a helyzet, közben ki is derült. Az a para, hogy ennek a monitornak rossz a csatlakozója, tesóm forrasztgatott a végére egy ilyen csatlakozót, viszont egy részen a kábeleket csak szigetelőszalagok fedik, s egy ki is lóg alóla.
Lehet amúgy ez az oka annak is, hogy remeg a kép? A monitor driverét megtalálva úgy tűnik, hogy 800*600-on 100 hz-en, meg 1024-en 75-n tud menni. Meg picit szellemképes is. A kábelt kéne megreparálnom. -
Drizzt
nagyúr
válasz
macikos #1068 üzenetére
Nem nem. Fura, hogy egy ideje lcd monitorokat nézegetek, s ma is voltam megnézni egy használtat. Amikor hazaértem, pont akkor füstölt el a moncsi. Kb. 7 éves lehetett szerintem. 15 colos ellenére nem volt rossz: maxfelbontás: 1280*1024, frekik: 640:120, 800:100, 1024:85, 1280: 60. A ma nézett monitor egyébként nem rossz, de egy pixelhiba van rajta, meg picit fórumos felületeken zavarni tud az overshoot, de bőven megszokható szerintem, s kisebbnek tűnt, mint a 770P-n, amit Saturnban láttam, de nem próbálhattam ki túlságosan.
-
válasz
macikos #1054 üzenetére
Hogyhogy 2-3-4 évig??? Egy CRT, akárcsak egy TV nem 4-5 évre készül, hanem 15-20.
háát úgy legyen.. asszem az lesz, hogy elmegyek vmelyik üzletbe, és jól megnézem élőben ezeket a monitorokat. (max kidobnak a sok nézelődés után)
A jó öreg daewoo-m meg akkor azért a drágább kategória volt.. no nem 100ezres.. de azért emlékszem h sokáig filóztam. és sztem jól választottam.. 1024*768 ban a 85 hz-et tudja.. röhely, de láttam pár éves 15ös monitorokat amik jó ha 75 hz-en tudják ezt..
Szal vagy a samsung vagy egy 21es vmi lesz..a 19'' es meg határesett. az még elférne szvsz.. szükösen
Samsung SyncMaster 957MB monitor 11hónapos azért erről a moncsiról vkinek gyakorlati tapasztalata.. bevallom vonz h fiatalakárcsak a lányoknál
no de még mielött vki lecsapja a magas labdát, nem vok pedo
-
RexpecT
addikt
-
Loha
veterán
válasz
macikos #1042 üzenetére
Sztem ennek semmi valóságalapja nincs, eddig eszembe sem jutott, hogy a degauss gondot okozhat a vinyóknak...
Most is itt megy a monitor mellett közvetlenül a 2,5''-os vinyóm...
A haverod laptopvinyója sztem pont akkor ment tönkre amikor a degauss volt. De ha csuklottál vona közben, akkor a csuklástól ment volna tönkre? -
Loha
veterán
Sajnos ez a moncsi csak 96kHz-es tehát ennyit szerintem távolról sem ér meg, vmint jó régi lehet, mert a sok gomból itélve nem is OSD-d, de legalább digitális. Szóval sajnos nem a SONY FW900-as van a burkolat mögött...
Sony F520-as sokkal jobban hangzik viszont, 137kHz 0.22mm
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Én is használtam sokáig egy Targa moncsit, ami 640*480-at tudott 60Hz-en max, de szép képe volt
Az nem villódzott ezen a felbontáson, mert akkoriban még nagy reakcióidejű foszfort használtak és nem volt ideje kialudni
Volt is utánhúzása a moncsinak
Másik előnye ezeknek a monitorszűrőknek, hogy kevésbé tükröződnek, mint maga a moncsi általában, meg ugye FLATHa ezek a monitorszűrők kiszűrnek vmit, azt a szemüvegem is kiszűri...
-
-
-FreaK-
veterán
Haver mondta azóta h neki mindenféleképpen 17es crt kell(helyhiány miatt) szal a többi kilőve és marad a 796mb.Tudom hogy a legjobb monitorok már cska használtan mennek és potom pénzekért,de ő inkább újatt szeretne és 17eset.Én biztos megkeresném a lehető legjobbat mivel már annyira áron alul mennek a minőségükhöz képest h nemigaz.
''Te mit akarsz ennél jobbat?''
Loha mondta h ez inkább alsó kategória,ezért kérdeztem h milyen lehetőség van még.
Hamár használt moncsinál tartunk
Másfél éve vettem egy iiyama 454-et amit sokan az egiyk legjobb 19esnek tartanak.Akkor 80e Ft-nak megfelelő EUR volt,de akkor szerintem megérte érte kiadni.Meg is vagyok elégedve vele mostmár, korábban nagyon zavart hogy nem tudtam rendesen belőni a fényerő/kontrasztot de mostanra már megszoktam.
Van viszont vele némi problémám: észrevettem hogy egy ideje már csökken a fényereje ugyanis egyre nagyobb értéket kell beállítanom ugyanahoz a fényerősséghez és kontraszthoz.Lehet ezze lvalamit kezdenem vagy egyszerűen öregszik a képcső és szokjak hozzá?
A másik problem meg hogy néha(úgy vettem észre h mikor igen sokat megy egyhuzamban) csinál olyat hogy a kép elkezd beremegni picit,ami mondjuk olvasásnál avaró tud lenni.Keresztapám azt mondta ez a monitor beépített képernyővédő funkciója,és ilyenkor körkörösen frissíti a képpontokat a monitor.Én még ilyenről nem hallottam ezért szeretném megkérdezni h ez tényleg így van-e vagy esetleg ez is lehet a képcső hibája? -
matekas
tag
Az volt a problémám , hogy 85 hz -en elkezdett sipolni ( nem olyan hangosan de elég zavaró volt ) a monitor. Nekem a windowsba alpból 75 vagy 85 hz et lehet állítani , és engem a 75 hz már egy kicsit zavart , ezért egy progival beállítottam 82 és így most nem sípol meg nem is zavar, csak azért gondoltam hogy baja lenne , mert esetleg a 82 hz nem szabványos..
köszi a választ -
joeid
tag
Köszi a tanácsot ,majd utánanézek !
Azt tudom mondani , hogy a Belinea moncsiknak alapból jó szokott lenni a fényerejük ,de ha kevés akkor lehet állítani egy kicsit rajta (belülről).
A P275 moncsinak alapból elég nagy a fényerejük , vissza kell venni 8-10% -ra hogy a fekete fekete legyen (ezen belülről nem lehet állítani (a legtöbb Sony moncsin nem lehet) valószínűleg azért is van magasabb fényerő gyárilag beállítva). -
joeid
tag
Az a baj hogy a közelben nincs egy normális minőségű fényképező...
De nem tudom , mennyi értelme lenne , ha tudtok ajánlani egy normálisabb fényképezőt 30-40e magasságában (nem profi célokra ,mert azok 100e körűl mozognak) akkor lehet szerzünk egyet aztán csinálunk képet , bár nem fogja visszaadni a tényleges képminőséget...
És úgy van ahogy Loha mondja , nincs két egyforma képü monitor pl. szerdán megnéztem kb 5db P275-t és abból 1-nek szinte tökéletes volt a képe a többinek meg átlagos (ez persze nem azt jelenti hogy rosszak lettek volna ,de annak az egynek jobb volt a képe). -
Loha
veterán
Egy ilyen fotón semmi érdemlegeset nem fogsz látni. El kell menni és megnézni, más lehetőség nincs... ez egy ilyen dolog... P275-ösök képe sem egyforma, mert nincs 2 egyforma képű CRT. De vannak szinte tökéletes képűek, és kevésbé tökéletes...
Ha láttál egy gönyörű képű P275-öt semmi garancia arra, hogy a másik P275-é is az lesz, de ennél a tipusnál elég magas az esélye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest