- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
Stalker CoP Benchmarkot is le tudnád nekem tesztelni?
1680x1050ben lenne jó ezekkel a beállításokkal.
Nálam 1600x1200ban ment a teszt,de az 1680x1050 is tökéletes lenne. -
14adam
addikt
Tudomásom szerint csak "y" kábellel fog menni a cf.De úgy rémlik mintha árultak volna ilyet itt a ph-n.Ilyen kéne neked
-
priti
addikt
Csak az érdekelt, hogy mennyit dob rá a 4870X2 teljesítményére játékokban, ki tudják e használni a 3 GPU-t a játékmotorok, a crysis FPS szám az már valami, majd felteszem újra én is és megnézem nálam mennyi az FPS és lesz valami viszonyítási alap, bár a crysis nem egy állatorvosi ló, elég különc értékeket produkál mondjuk egy COD-hoz képest.
Most visszatértem a két 512-es 4870 CF-ről a 4870X2-re egy jó üzlet miatt és mivel meglehetősen esnek az X2-ő árak ahogy látom, így gondolom a sima 4870 1GB karik lassan aprópénzért lesznek elvihetők, így ha teljesítményben megéri lehet én is bedobok egyet az X2 mellé, ha már egyszer X48-as lapom van, hagy dolgozzoncsak procit kéne nekem is váltani lassan. Már ehhez is minimum 3,7GHz kell, hogy kihajtsam az E8200 kezd necces lenni, csak a Q procik még mindig elég drágák, azt reméltem, hogy az i7 leveri az árukat, de hiába 40k egy 920-as, kevesen váltanak sajnos foglalatot, nehéz megmondani a tutit, végülis még elég tuningal, valszeg várok még egy kicsit, lehet csak karácsony után.
-
zuchy
őstag
Ebben a dologban,nem osztom a véleményed,merthogy anno 2Db X2-t használtam,és elég sok alkalommal egy X2-es,magában sokkal jobban teljesített,mint a kettő!
Az azért lehetett, mert 4db GPU-nál már elég szarul skálázódik a CF.
Van ahol mér rosszabul is teljesít, mint egy darab 4870X2. Ezt nem vitatom, de nem is ezt vitattam. Én azt írtam, hogyha két db 4870-el helyettesíted a 4870X2-t, akkor ha a kétkártyás CF szarul megy, akkor az X2-nél, az is szarul megy a CF.
Itt egy kép, lehet látni az X2-nél, hogy két GPU egy nyákon, CF-el. "Enabled 2 GPU-s" -
zuchy
őstag
Nemtudom, de az X2-esen is két db VGA van összerakva, csak egy nyákon. Ha a két VGA-s CF nem megy, akkor ugyanolyan szarul megy az X2-es is. Ahogy azt te mondod, akkor nem lehetne pl GPU-Z-ben választani az X2-nél, hogy melyik GPU-t nézze...
A HD5870-ben van összeintegrálva hardveresen két 800SP-s cluster. Azaz a számoló egységek. Na ott nem függ a drivertől a két cluster kihaszasználása.
Az X2-őn van egy PLX chip a két GPU között, ez oldja meg a két GPU közötti kommunikációt. Ha nem függne az X2 teljesítménye a drivertől, akkor 1 GPU-s kártyának látná minden...(#863) csimav: Egyértelműen a 4890.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek melyik megoldás nyújt jobb teljesítményt? Két VGA CF-ben, vagy egy Dupla GPU-s VGA? ÉS melyikkel kevesebb a macera, melyik megoldásnak van nagyobb támogatottsága játékok terén... Bár ez lehet buta kérdés, mert az x2 megoldás is nekem egy cf-nek tűnik, csak egy nyák lapon....
Segítségetek előre is köyzönöm! -
-
Egzee
őstag
Hidd el tudom. 4850-es nem sokkal gyengébb a 3870X2-nél (gyengébb, de ahhoz képest, hogy csak 1 GPU ahhoz képest bagatel az eltérés) és nekem 4850CFX-em van és engem is elkápráztat néha... A procim nem elég neki ami meglátszik egy Far Cry 2-nél, de COD4-ben 1600X1200 4xAA full maxx 250FPS akad szinte mindíg... 180-alá nem megy normális körülmények között, de ha megdobok egy kocsit füstel és felrobbantom lemegy 60fps-re...
-
Egzee
őstag
hát akkor ezeket a kártyákat így nem toom értékelni... mé nem 4850/70/90-re raknak 2gb ramot??? ha valaki crossfirezik velük akkor legalább lenne memo... értelmetlenség... már lassan az 1gb is kevés... kajak elmegyek azt veszek két 1700mb memóriás 275-ös nvidiát a lapom meg úgyis megveszik veszek egy sli-s fost!
-
TTomax
félisten
Nem a catalyst okozza a problémád.Söt,nem is az ATI...
A játék (GTA4) masszív processzorfüggő,és hát igen az első olyan játék ahol megdőlni látszik az hogy egy jól meghúzott kétmagos proci elég "mindenre".Igen egy quad ajánlott hozzá... az érem másik oldala,az hogy sajnos akárhány 3870X2-t raksz a gépedbe,akkor is csak 512 VRAM-al fogsz tudni gazdálkodni,ez sajnos a multiGPU átka,és hát ebben a játékban sajnos ez megint csak hátrány.Egy négy magos Phenommal meg egy 1G-os HD4850-el több FPS-t lehet produkálni ebben a játékban mint a te konfigoddal.Tudom ez most téged nem vigasztal,sajnálom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest