Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    Köszönöm a válaszaitokat, véleményeteket!

    Kicsit elbizonytalanodtam. Valamilyen úton-módon muszáj leszek kipróbálni ezt a fényképező-videót, úgy látom megoszlanak a vélemények a működésével kapcsolatban, legalábbis ami az AF hatékonyságát illeti. Még ha főként "csak" családi felvételekről is van szó, nyilván nem szeretném, hogy össze-vissza fókuszáló, életlen végeredményt kapjak. Talán még fontosabb is a pontosan működő élesítés, mint a Doktor House forgatása esetén, hiszen az elrontott felvételeket ők annyiszor ismétlik meg ahányszor csak akarják, az óvodás ballagás esetén viszont aránylag nehéz lenne megértetnem a szülőkkel, gyerekekkel, de főleg az intézményvezetővel, hogy a búcsúzó csemetéknek be kéne jönni még egyszer a virágkapun, mert liszi70 apuka homályosan rögzítette a gyermeke éneklő fejét és a nagymamák sírással küszködését.

    És még egy gondom van, nem garantált a működés a meglévő obikkal, legalábbis ezt vettem ki az írásaitokból. Van az alap 18-55 ös, és van egy fix 50, 1.4 us-es optikám ami már jó pár éves, egészen biztosan nem STM-es. Szóval ezeket is cserélnem kellene, hogy a videó részt maximálisan ki tudjam használni, ha jól értettem. Arról nem is beszélve, hogy a 70D-vel még nincsenek konkrét tapasztalatok ilyen téren mert még meg sem jelent, a 700D-n is található hibrid AF működése pedig ellentmondásos.

    Hát nem tudom..... pedig úgy beleéltem magam, hogy már csak egy készüléket kell cipelnem magammal, és hol videózok, hol fényképezek, de ez nem lesz ilyen egyszerű!

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák