- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Szvsz még jönnie kellene pár alaplapnak AM4-re az mATX, ITX kínálat pl lehangoló és ez éppen fontos terület lehet Raven számára is, de nem tartom kizártnak, hogy az ATX kínálat is bővül. A jelen palettáról a Giga kínálatából én Gaming K5 alá nem mennék. De sajnos ez a szint szinte minden gyártónál 50e-től indul.
-
Fiery
veterán
En most mar megvarnam a Raven Ridge launch-ot, hacsak nem azonnal kell egy uj PC.
Alaplap meg egyeni preferencia kerdese. En a kozepkategoria alatt nem szoktam nezelodni, a high-end feature-okre meg nincs szuksegem. Pl. Gigabyte-nal az UD szeria aljarol szoktam szemezgetni (pl. X299 UD4, Z170X-UD3, X79-UD3, stb). AM4 vonalon nincs mar UD szeria a Gigabyte-nal, sz'al meg kell nezni, melyik laptol kezd korrektnek kinezni a tapellatas
-
Balala2007
tag
A friss linux kernelek fel lesznek ra keszitve
Efelol semmi ketsegem.
Nekem a NVRAM tamogatas divergenciaja a furcsa: egy ideje mar ismert a Cannonlake tamogatasa (user modu PCOMMIT+CLWB), de Intelnel nincs szo titkositasrol, a Zen egyetlen specifikus uj utasitasanak (CLZERO) tudtommal nincs koze az NVRAM-hoz, most meg hivatalos lett titkositassal egyutt (ami nyilvan implikalja az NVRAM tamogatast, de PCOMMIT/CLWB nelkul). -
Bizony. A teljesítmény kell, és azt nem mondják, hogy jobb lenne a 8+magos Broadwell-E-nél. Ami tényleg jó alternatíva lenne nekem az intel HEDT-el szemben, az a 32magos Opteron*, de erről még nem tudni mikor jön. Ha ez a 32-es Brutalisk még idén piacra kerülne mondjuk <2k$-ért és hozná egy e5-2699 teljesítményét, akkor üsse kő, ráülök arra a tülökre és elszenvedek még egy évet a videóimmal
.
*: tekintve a gyártástechnológiát, sztem az ilyen mega-multithreading procikkal tudna aratni az AMD. A 14-22magos szörnyeit már az intel se tudja 4+GHz-re cibálni, 3GHz-et pedig jó eséllyel soksok maggal is bírni fog az LPP. Persze nem kis munka lesz 64-128db x86-os magot ráimádkozni a szilíciumra.
-
Hova jöttek fel a SKL IGP-k? Ezt pontosítsd kérlek, főleg ezek tudatában:
De megnézheted az összes IGP tesztet, ez csak egy a sok közül.
-
-
stratova
veterán
Oliverdából szóljon a próféta, hogy a 14 nm LPP (AMD számára) elsőre skálázható legyen 4 GHz-ig
Oli, tudom csak kicsit szkeptikus vagyok. Eddig mindenből kellett legalább egy 2. (sorozatgyártásbeli) stepping a gyári összes magra vonatkoztatott 4 GHz-hez, még Intelnek is (sőt). Bár legalább ennyi múlik a dizájnon is.
32 nm SHP
FX-8150 [3.6-4.2 GHz] OR-B2 -> FX-8350 [4.0-4.2 GHz] OR-C0
A10-5800K [3.8-4.2 GHz] TN-A1 ->* A10-6800K [4.1-4.4 GHz] RL-A128 nm
A10-7850K [3.7-4.0 GHz] KV-A1 ->* A10-7890K [4.1-4.3 GHz] GV-A1 -
leviske
veterán
Az Intel mostanság többször is jelezte, hogy a fogyasztás érdekében hajlandóak a teljesítményből áldozni. Ezen álláspont, ha a TSMC/Samsung/GloFo tényleg tartják majd az ígért tempót, akkor valószínűleg hatványozottan érvényesülhet, mert esélyes, hogy már többé az a gyártástechnológiai előnyük nem lesz meg, aminek köszönhetően eddig ~versenyképesek voltak az ARM-el szemben a mobil/tablet piacon.
Szóval én arra nem számítanék, hogy az Intel előhúzna a farzsebéből +30% teljesítménytöbbletet csak azért, hogy a rajta kívül egyedül talponálló X86-os gyártót kiüsse.
-
Bratilla95
tag
Az első AM4-es procik biztos nem, de a Zen az még kérdéses. Majd év végén meglátjuk, mert az még messze van. Illetve addig mit fog kihozni az intel új szériaként.
Az első AM4-es procik SZERINTEM csak azért jönnek, hogy indulhasson a platform váltás, az igazi új procik majd 2016 Q4-ben vagy 2017 Q1-ben várhatóak leghamarabb.
-
-
Fiery
veterán
Nincs, es nem is lesz me'g egy darabig. Jellen allas szerint nem hiszem, hogy nyar kozepe-vege elott olyan szintre tud kerulni a Summit Ridge, hogy elkezdheti az AMD teriteni az Engineering Sample peldanyokat szeleskorben is. Es nem tudok semmit, legalabbis semmi konkretumot.
-
stratova
veterán
Ha azt feltételezzük, hogy teljesítményben átmenet LGA2011 és LGA1551 között, azért egy kellően nagy réteg számára bőven elegendő lenne.
.
Egy 500-400$-os árcédula is (több mint) duplája lenne annak, amennyit most az FX-9590-ért [230$] vagy FX-8370-ért [190$] elkér(né)nek.
-
Thrawn
félisten
-
letepem
aktív tag
Akkor a steamroller fx biztos hogy nem lesz pedig kíváncsian vártam volna azt a bizonyos bummot, mivel ez lett volna a nagyobb fejlesztés. Igazuk van abban hogy HEDT rész nagy falat még, valószínű az is, hogyha SR igazán jól sikerülne akár meg is tarthatják 8-core-FX vonalat. Kell a kokurencia
-
leviske
veterán
5GHz nem tűnik a FX-ekkel annyira extrémnek. Viszont gondolom ezzel a "FX" név egy időre megint leköszön, míg nem jön valami brutál APU. [Bár a marketing részleg helyében megfontolnám a lehetőségét annak, hogy mikor MAJD egyszer jönnek a GDDR5-el szerelt, BGA foglalatos cuccok, akkor azokra Ax helyett inkább FX nevet biggyesztenék (Pl: FX-7900K) már csak megkülönböztetés céljából is.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Energiaital topic
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest