- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda #4676 üzenetére
Ez egy érdekes cuccnak ígérkezik. Nekem nagyon úgy tűnik mintha a k10 2 magosokat teljesen jegelné AMD, hallunk négy meg három magosokról, de a 2 magos k10 nagyon mostoha bánásmódban részerül, lehet 65nm-en sosem fog materializálódni ha így tolják állandóan. Lehet 45n-en ebből okulva inkább bele sem vágnak, hanem ez veszi át a szerepét? Ez lesz az occsósított, 2 magos helyettesítő, "új Sempron"? Méretre jóval kisebb lesz így gazdaságosabban gyártható, igaz a redundáns részek is alaposan lecsökkenek. De szerintem a L3 nélküli változat teljesítménybe desktop körülmények között nem nagyon fog jelentősen elütni a L3-as változatoktól. Ez meg túl erős alsó szegmens adna. Márpedig ha a felső szegmensben is ilyen nyomottan áraz AMD és ehhez csinálna egy teljesítménybe alig valamivel gyengébb, de mégis olcsóbb alsó szegmenst, azzal még tovább kannibalizálná saját bevételeit.
-
-
törölt tag
válasz
Oliverda #4603 üzenetére
A Thrawn által linkelt oldalon.
2. Automated via a Script for RW-Everything
cpu 1
wrmsr 0xc0010015 0 0x01000010
wrmsr 0xc0011023 0 0x00200020
cpu 2
cpu 3
cpu 4
rwexit -
Balala2007
tag
válasz
Oliverda #4592 üzenetére
312 CVTSD2SS and CVTPD2PS Instructions May Not Round to Zero
Description
The Convert Scalar Double-Precision Floating Point to Scalar Single-Precision Floating Point (CVTSD2SS) and Convert Packed Double-Precision Floating Point to Packed Single-Precision Floating Point (CVTPD2PS) instructions do not round to zero when the Flush to Zero and Underflow Mask bits (MXCSR bits 15 and 11) are set to 1b and the double-precision operand is less than the smallest single-precision normal number.Potential Effect on System
The conversion result will yield the smallest single-precision normalized number rather than zero. It is not expected that this will result in any anomalous software behavior since enabling flush to zero provides less precise results.
Suggested Workaround
NoneFix Planned
No -
shabbarulez
őstag
válasz
Oliverda #4573 üzenetére
Pl. tavaly. [link] 65nm-t Intel 2006 év elején hozta ki, AMD 2007 év elején. Igaz ez utóbbi emlékeim szerint inkább csak paper lauch volt, még jó pár hónap eltelt mire valóban szélesebb körben elérhetők is voltak a 65nm-es AMD-k.
Azt azért ne feledd attól mert egyidőben azonos gyártástechnológián vannak, még nem jelenti azt hogy azonosak is a lehetőségeik. Nem mindegy hogy valaki egy gyártástechnológia bevezetésénél tart, főleg ha azt olyan elkapkodva végzni mint most az AMD. Ez nem fog magas órajeleket eredményezni és a selejt arány sem lesz túl alacsony. Az intel 2009 elejére mire a mainstream 45nm-es Phenomok érkeznek már a 45nm-es gyártástechnológia egy javított verzióját fogja használni. Ugyanúgy ahogy pl. 65nm esetén a 2006 nyarán induló B3-as Core2-k és a 2007 nyarán startoló G0-ás Core2-k között is jelentők eltérés volt, főleg fogyasztás és skálázódás terén, mivel az már egy javított 65nm-en ment. Ez az előny 45nm-en is ugyanúgy meglesz. A mainstream Nehalemek már ezen a javított 45nm-en jönnek majd, így nagy valószínűséggel megmarad az órajel előnye Intelnek és ha még hatékonyabb is lesz a Nehalem platform akkor ez teljesímény fronton még inkább különbségeket hoz majd.
Ha tudja tartani a gyorsabb gyártástechnológiai bevezetést az AMD az IBM segítségével akkor 2010-re még közelebb kerülhet az Intelhez. Akkor gyanítom Intel ugyanúgy év eleje felé vezeti majd be a mainstream modelleket, AMD ha tudja tartani a 2010-es céldátumot inkább 2010H2 felé. Ha ez összejön nekik újra egy kicsivel közelebb kerültek, még tovább szűkül a két cég közötti gyártástechnológiai szakadék. Ha ezt a tempót tudják tartani és az IBM továbbra is besegít, akkor 2012-re 22nm-en akár már az egyidejűség is összejöhet. Persze csak akkor ha közben az Intel nem nyomja meg a turbo gombot saját fejlesztéseinél.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #4528 üzenetére
nemtom mibajod a gigával, állítom sokkal jobban csinálja a dolgait mostanában, mint a többi "nagy" név.
az msi egyszerűen nevetséges, gyakorlatilag egy nagy szar (épp ma szívtam a k9a2-vel, tegnap meg a rudi az nf7x0i-s fostaligájukkal), az asus nagyon hullámzó, az abit is jó szokott lenni, bár a p35-ös óta nem találkoztam vele, más értelmes és normális árú márka meg nincs is több (a dfi az nem normális árú).
a giga lapjaival szoktam a procikat tesztelni, és minden pöccre menni szokott.
a giga lapjával szoktam a vga-kat is tesztelni, és minden pöccre megy (nem véletlenül választottam ezt).bezzeg egyszer teszteltem volna asusban vga-t, a procit kellett volna tuningolni, az alaplap nem volt képes ugyanazokkal a beállításokkal menni, amivel a giga simán ment. az msi-ről meg inkább nem is beszélek, egy rakás szerencsétlenség. a két márkával előforduló véletlenszerű rendszer-el-nem-indulásokról nem is szólok.
szóval nekem meg ez a véleményem. -
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #4456 üzenetére
Ebben az INQ-es hírben egy szó sem esik órajelekről. A B3 tervezésekor már gondolhattak olyan finomításokra amikkel növelhető az órajel, csak ugye becsúszott a TLB bug amit szintén ki kell javítaniuk. B4-et szerintem sosem terveztek kiadni, a Cx meg 45 nm-es lesz. Én is remélem hogy a 45 nm-es procijaikkal már nem lesznek ilyen gondok, eddig csak annyit hallottunk róluk, hogy vannak mintapéldányok amik az elvárásoknak megfelelően teljesítenek. Viszont ahogy fLeSs is írta nemrég, még nem láttunk 45 nm-es K10 wafer képeket.
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #4433 üzenetére
az jo kerdes, hogy lenn-e kaosz...
A videokartyak piacan jol belassulna a fejlesztes es arcsokkentes, milnt ilyen nem surun fordulna elo - hacsak az Intel meg nem emberelne magat.
De CPU fronton meg akar erdekesebbe is vallhatna a kuzdelem, mivel az uj ceg egy csomo eroforrast atcsoportosithatna...
De valoszinuleg ezt soha nem tudjuk meg...
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #4383 üzenetére
Tiszta sor, nem ia arra gondoltam, hogy K11 "részleget" lakat alá, hanem a K10 nagyobb kapacitással történő orvoslása mellett egy másik csoport foglalkozzon a K11-el. A hangsúly a nagyobb kapacitáson van (pl. Phenom 8xxx széria és a K10 alapokon nyugvó X2-esek piacra dobása a lehető leghamarabb).
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #4318 üzenetére
OK - nyilvan en is arra gondoltam, hogy akkor lenne ertelme, ha megvan a cucc vege...
Ilyen eredmeny mellett nem mondod, hogy nem tamogatna meg valaki egy komolyabb VGA-val?
Pl. IPon nagyon nyomja a Phenom teszteket, hatha...
Egy 8800GT ill. GTX - es AMD "megfeleloik" jok lennenek...
-
törölt tag
válasz
Oliverda #4145 üzenetére
A proci kupakján lévő betűket/számokat meg tudod osztani velünk?
Ugyan még nem néztem meg a proci tetejét ( napi 24 órában üzemel azóta is ), de véletlenül kezembe akadt a proci dobozában lévő papíros. Ezen az alábbi számok szerepelnek:
OPN: HD9600WCGDBOX
SN: 1941535K70077Ez nem ugyan az mint ami a procin lenne?
-
törölt tag
válasz
Oliverda #4153 üzenetére
Na, megnéztem a Q6600-ast nagyobb feszültségeken is.
1,1V: 102W
1,2V: 113W
1,3V: 126W
1,4V: 144WDe már veszem is vissza...
A gagyinak ítélt lap egy P35-ös és egy 7600GT videokártya van benne. Kevertem egy integrált VGA-s lappal. Kiderült hogy abba egy Presler magos procit tettem.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #4153 üzenetére
Ha nem felejtem el, este megnézem. Egy eredmény azonban rémlik, mivel már próbálgattam a Q6600-ast több frekvencián és feszültségen hogy megtaláljam a legkedvezőbb teljesítmény/fogyasztás mutatót. Ez érdekes módon pont 2,4GHz-re jött ki. A mutató egyébként alig romlott 3GHz-ig, viszont 3,6GHz / 1,4V-on már 230W-ot evett.
Most valóban valami gagyi chipset van a Q6600-as alatt. Holnap jön meg hozzá a G33-as lap. Bízom benne hogy még kisebb érték jön ki...
-
törölt tag
válasz
Oliverda #4145 üzenetére
Sajna nem írtam fel a procin lévő adatokat. De ha lesz normális trutyim vagy más okból cserélem a hűtőt akkor majd feljegyzem...
A lap: ASRock ALiveNF7G-HDReady (Nvidia 7050 / 630a)
A BIOS-a 2.10-es, de a 2.00-val is felismeri a Phenom-ot. Viszont érdekes hogy a Phenom csak a második két foglalatba pakolt RAM-mal indult el. Az X2-esnek mindegy volt... -
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #4128 üzenetére
MSI-ben és Asus-ban is van 3 GHz-es példány. Ritkák mint a fehér holló
A lapok hihetetlenül érzékenyek a feszekre, ha egy picit többet adsz nekik a kelleténél akkor instabilak lesznek, ha kevesebbet akkor is. A mágikus 250-es HT-t is kevesen tudják átlépni, hogy miért arra nem tudom rájött-e már valaki -
Gyuri27
félisten
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #4058 üzenetére
Gondolom nem sértődnél meg a B3 miatt.
(#4056) VaniliásRönk: azért tegyük hozzá, hogy nem a klasszikus értelemben, nem úgy, ahogy Oliverda írásában szerepel.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #4028 üzenetére
"A Mercury Research szerint az AMD a harmadik negyedévben a mobil processzorok szegmensében 23 százalékos részesedést ért el volumen alapján"
Gondolom tudod mi az a volumen. Volumenben az asztali chipekben is jók, viszont bevételben alig 10-15% a részesedésük.
egy másik hírből, jan. 11-ei:
"A Mercury Research becslése szerint az Intel 15-50 dollárért állítja elő processzorait, az átlagos eladási ára pedig ennek többszöröse, a szervereknél 400 dollár. Önmagában a monopolisztikus pozíció nem törvényellenes sem az Egyesült Államok, sem az Unió törvényei szerint. A Mercury adatai szerint az x86-os processzorpiaci volumen 76,2 százalékát birtokolta az Intel a harmadik negyedévben, mint az AMD 23,3-at, míg érték alapján ez rendre 86,6 és 13,4 százalék az év egészére."
Egyszóval beledöglenek a termelésbe, és mégis jóval kevesebb esik le nekik, erről szól az, amikor nincs olyan terméked, amivel versenyt tudnál kezdeményezni a felsőkategóriában, így kénytelen vagy alul szaré-hugyé adni a cuccokat. csúnyán fogalmazva.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #4025 üzenetére
Igaz, lehetséges.
A HT először a Powerben jelent meg, a dualcore is, persze lehet hogy csak azért, mert az IBM-nél úgy jött ki a lépés. Mondjuk a Power4 2001-es, és már az is dualcore volt (x86-is dualcore 2005-ben jelent meg), ebben volt először HT-szerű link is (csak ott fabric volt a neve). Az IMC meg a Power5 óta van, az asszem 2004-es, itt meg az AMD volt előnyben (2003) a K8 fejlesztése miatt...
SOI technológia 2000(!) - PowerPC RS64 IV. - AMD-nél 2003.
1997 - PowerPC RS64 - 64-bit, mondjuk ennek nincs semmi köze az x86-64-hez. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #3988 üzenetére
Ez nem azon múlik, hogy marhák-e vagy sem.
Ha tervbe van véve egy új stepping ami számos hibát orvosol, annak a gyártását vmikor el kell kezdeni, fel kell futtatni mielőtt megjelenik a piacon (tehát már most is folyik a gyártásuk).
Elképzelhető, hogy a TLB-hibát túl későn találták meg ahhoz, hogy ebbe a steppingbe beleférjen a javítása, és ha így van, akkor majd a következő stepping lesz a gyógyír. A két stepping bevezetése között viszont lehet, hogy nem fog túl sok idő eltelni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #3947 üzenetére
Uhh b+ [link]. Most éppen 5.85, tegnap meglátták az Intel procidömpingjét, most meg próbálnak szabadulni az AMD részvényektől.
amúgy még nem vettem egyet sem.
A Griffin képességei már most ismertek, egy átdolgozott K8-as mag, annyi lesz a különbség, hogy a K10-hez hasonlóan külön órajel és feszültségvezérlést kapnak a magok és az NB, hogy amikor nem csinálsz semmit a gépen, spóróljon az energiával. Ezen kívül a HT órajelét és szélességét is ugyanígy vezérli a proci, tehát a lényeg, hogy egy energiatakarékos K8-as cucc lesz.
Igazából a Puma által bevezetett dolgok papíron jól hangzanak, de a gyakorlatban derül majd ki, hogy mi az ábra, mert a sok energiavezérlős mókával nem érnek sokat, ha a procijuk 65nm-en készül, az Intel meg 45nm-en készíti a Penryn alapú mobilchipjeit, amik mint láttuk fogyasztásban nagyon durvák, az xbitlabs(?) teszt szerint az asztali Wolfdale üresjáratban 3 wattot eszik.
(ők külön az alaplapról mérik a proci fogyasztását)
Az AMD a Powerxpress és az integrált VGA teljesítménye miatt van előnyben, azt viszont nemtom, hogy ezek egy sima Józsikára a Saturnban hogyan hatnak, akinek kell egy noti, ami megy oszt kész.
A B3-as procik beindulása nem feltétlenül okoz fellendülést. Abból a szempotnból jó lesz, hogy állítólag már nem lesz bugos a proci, viszont ha az első tesztekből kiderül, hogy a Toliman és a Kuma gyenge a Wolfdalelle szemben az alacsony órajel miatt, akkor a részvényárak tovább csökkenhetnek.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Oliverda #3934 üzenetére
A teljesítmény önmagában még nem elég a sikerhez, ahhoz, hogy eladjál vmit, ismertté kell tenned. Az Intel ebben profi. Ha a csapból is az folyik, hogy az Intel cucca gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt, és különben is Centrino (amire mindenki vágyik), akkor arra fognak építeni notit, azt fogják elsődlegesen megvenni. Ezért ha az AMD el akarja adni a sajátját, ahhoz árakat kell csökkentenie. A Turion alapú cuccok olcsók, de ez az AMD-nek miért jó, elmagyarázod?
Ismételten, az AMD-nek nem kevés profitot hozó technológiák kifejlesztésére kéne összpontosítani, azzal nincsenek előrébb semmivel. A Transmeta, VIA neve mond vmit? Ezek a cégek olyan procikkal rukkoltak elő, amik vmiben verték az Intelt (fogyasztás, érdekes innovációk, ár), mégis eltűntek a süllyesztőben, mert teljesítményben nem voltak sehol (a VIA kb. 0,5%-ot birtokol a globális piacból mielőtt vki nekemesne
), nem tudták finanszírozni saját maguk futtatását, az AMD jelenleg ugyanebben a gödörben csúszik egyre lejjebb.
Olyan technológiát kell kifejleszteni, amivel fel tudják magukra hívni a figyelmet, ezzel szemben az AMD csak a csúszásaival és a bénázásaival hívja fel magára a figyelmet, elég a részvények árára ránézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Synology NAS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest