- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atti_2010 #8754 üzenetére
Én csak a munkát tudom, hogy ott biztosan kihasználom majd.
Játszani nem szoktam, de olvastam olyanról, hog vannak már bizonyos játékok, melyik igénylik, hogy minél több mag (4+) legyen alattaEz persze adódhat az optimalizálatlanságból is.
Amiben teljesen egyet értek, hogy ilyen esetekben nem a fogyasztás a fő szempont
-
cszn
őstag
válasz
atti_2010 #8741 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ilyen nehezen fogalmazok.
Mindenesetre én nem emlékszem olyan magasabb számozású processzorra (ugyanabból a szériából) ami lassabb lenne mint az alacsonyabb számozású. Lásd ebben a táblázatban példaként: FX-4100 (C0) 2011 Q3 vs. FX-4110 (B2) 2012 Q1.
-
válasz
atti_2010 #8728 üzenetére
hat a phenomnal mindkeppen kevesebbet fogyaszt..
ezzel inditsunk
jatekban a min fps ben 15% kulonbseg szerintem van... bfbc2 rol van szo... masik a valtas nekem 12k ba kerult a procira es a lejaros fel ev garbol lett 3 ennyi elonyom mar biztosan van...
hmm ha nem a teljsitmeny erdekel csak a fogyasztas hogy abban legyen jobb az sb nel... megeri varni ennyit azert a talan 10w-t? aki ilyen procit vesz nem hiszem hogy esetleges 10w kulonbseg kicsinalja
. mondjuk en is cask azert valottam foleg mert nagyon olcson sikerult beszereznem a procit... de a bullra varni es esetleg csak emiatt nem venni intelt hiba... ha az ar/teljesitmeny akkor megertem.
-
-
válasz
atti_2010 #8721 üzenetére
Azért fontos az egyszálú teljesítmény, mert akik rosszul skálázódó programokat használnak, azoknak nem lesz komoly előrelépés a mostani rendszerhez (Phenom II?) képest.
Ó, persze ezt el kell felejteni, ma már minden a többszálúságról szól, hülye aki olyan programot használ (játszik), ami csak 1-2 szálat támogat. Na de annak meg ott van/lesz a Sandy vagy az Ivy.
-
Remus389
veterán
válasz
atti_2010 #8377 üzenetére
Szerintem asztali gépbe ez lesz a nyerő(AMD-ben gondolkodva; alaplap+processor)
2/4 magos Bulldozer(kedvező ár, jól kihasználhatók a magok, kb mindenre elég)
970es chipsettel márkás alaplap (kedvező ár, jól kihasználhaó és van benne fejlesztési potenciál--->erősebb(mikor lemegy az ára a 4/8-asnak)/későbbi bulldozerek, CF hiánya nem gond arra ott van az Ati/AMD Radeon 6990 és társai)
ez a nyerő párosítás szerintem
ami nem éri meg:
4/8 magos bulldozer: (eleinte)drága, nagy fogyasztás/hőtermelés, nehezen kihasználható a 8 mag(?)
990 alaplap: legfőbb előnye a Crossfire képesség, de szerintem ez felesleges, hátránya hogy több ezer forinttal drágább illetve esetleg nem csinálnak BIOS-t hozzá új procikhoz ha nem eléggé elterjedt(példa: intelnél a ritka felsőkategóriás 975-ös alaplapok nem viszik a 45nm-es intel procikat, míg az olcsóbb de elterjedtebb 965-ök zömére csináltak gyári BIOS-t a 45nanos core-okhoz)
Lliano: kérdéses továbbfejleszthetőség, és akkor se olyan bivaly, nem biztos hogy annyira hatékony a heterogén programozás, nagyon új dolog
persze az én igényeimnek, persze ezt én megfejelem egy tisztességes különálló videókártyával, hogy játékok alatt se legyen gond(arra úgysem elég a Lliano amire kell)
persze marad két további opció az Intel(SB ill. Ivy-re fejlesztés), illetve hogy megtartom kb 3,7 Ghz-re tunningolható(ha kell) pentium dual core-omat, és pénzt is spórolok, szinte mindenre elég hiába régi, ennyi erővel meg is tarthatom
az árakra vonatkozó jóslatom pedig, ősszel:
970-es lap, kb 20.000-28.000-ig, egy jóféle olyan 22-24.000
990-es lap kb 28.000-38.000, egy normális olyan 30-32.000(szerintem nem éri meg azt a 8 ezret a ki nem használt CF-ért)
2/4-es bulldozer szerintem az Intel 2500K alatt, olyan 35K
a 4/8-as pedig attól függ, ha ez lesz az abszolút csúcs akkor 60 felett, ha pedig csak pariban van akkor az SB-k körül idővel
-
válasz
atti_2010 #8368 üzenetére
eddig mobilrol voltam de ennyire lusta azert nelegyel elso oldaon kidobta a testet es ez meg 1 masik test is amin szinten xarnak irjak szoval nem lett volna nagy feladat. [link]. nagyob rpoblema az hogy en azthittem most fog megjenni a buldozer es nem meg 3-4 honap mulva... igy viszont eladtam a lapomat es meg csak 2 marka jelent meg amiknek a mukodese talan biosfrissitesel majd jo lesz, a tobbi megjelenesnek a datuma meg meg akar jo honap is v tobb is lehet.
(#8371) atti_2010 irtam kulfoldi honlap szoval magyar linken ne keresd
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #8335 üzenetére
Ahol Brazos eldobja a fonalat, szvsz Llano akár fel is veheti E2-3300M 35 W-os fogyasztásából kiindulva az asztali E2-3250 is megfogható ennyinél némi körültekintéssel hiába 65W a TDP-je és akkor már akad is egy alternatíva kis fogyasztású i3 mellé.
HTPC igényeknek is eleget tehet van UltraHD és a Brazosból hiányolt MVC; több évre is jó szórakoztató központ lehet.
Előttem nem kell védeni Llanot én amúgy is mobil gépben gondolkodom -
válasz
atti_2010 #8327 üzenetére
Én most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mert 30k+ egy A8 3850-ért elgondolkodtat. Mármint hogy van olcsóbb SNB i3, és ahhoz képest hogy teljesít? Tudjuk, hogy a Sandy CPU erőben jobb, de hogy viszonyul a 2/4 i3 a 4/4 A8-hoz? Az IGP teljesíténye nem érdekel, mindenképpen diszkrét kártyát fogok használni továbbra is. Hiába no, nekem a VGA kártya legyen külön foglalatban, ne "összefércelve" valami mással.
-
-
Helmoras
őstag
válasz
atti_2010 #8113 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, a processzor még nincs eldöntve, mivel várom a bullt
, ha megfelelő lesz az ár érték aránya intelhez képest akkor mindenképp az lenne a nyerő, sli meg max később, elsőre egy erős vga-t szeretnék majd aztán majd később még1-et mellé, de ez már nem ide tartozik azt hiszem
-
Helmoras
őstag
válasz
atti_2010 #8110 üzenetére
Nem gondoltam semmi online-ra, csak a középkategóriában egy jó ár-érték arányú megoldásnak tartom a dolgot, még akár asztali pc-kbe is, az intelhez képest. (márha az árakkal nem szálnak el :S )
És mivel várom borzasztóan a teszteket hogy olvasgassak, kiváncsi voltam mások hogy gondolkodnak ebben a témábanMajd ősszel gépet kell vennem, de mivel tervező progikkal kell dolgoznom geforce videokártyám lesz, ez a dolog csak érdekel, mivel új a technológia és újra lesz verseny a két nagy processzorgyártó között ami nekünk vevőknek kedvez az árak formájában a teljesítményről nem is beszélve
Valóban laptopokban jó alternatíva lehet, csak ugye a laptopokban még mindig a mobility dolgok mennek amik lényegesen gyengébbek az asztaliknál :S kiváncsian várom a teszteket majd a napokban-
-
Remus389
veterán
válasz
atti_2010 #8085 üzenetére
majd kiderül
kár hogy késik a cucc, asszem jó döntés venni egy 9xx-es AMD lapot, hisz ezt a bikát is elbírja és még ezenfelül a továbbfejlesztett, csiszolt változatát, sőt két év múlva pedig a 22nm-es bull-t is vinni fogja ha most valaki beruház egy új AMD 970/990 lapba
tehát 3-4, akár 5 évig nem kell lapot venni(mivel nyilván sokáig korszerű marad a Bulldozer és annak továbbfejlesztett változatai)
-
Remus389
veterán
válasz
atti_2010 #8057 üzenetére
tavasszal jönnek a második generációs Buldozerek lesz az jövő nyár vagy ősz
ezek után...
de tény, nem hülyeség venni egy új 970-es lapot, mert az most új és talán a 22nm-es második generációs Bull-t is viszik
az már viszont tuti bivaly lesz
nekem inteles core2-es kétmagos rendszerem van, teljesen jó, csak rég volt már AMD-m
-
-
-
válasz
atti_2010 #8020 üzenetére
Ha a legerősebb Llano meg tudja fogni a 2100K-t CPU téren, akkor azt mondhatjuk, hogy szép eredmény. GPU-ban nyilván erősebb az AMD.
schawo #8019: Ahogy mondod, pontosan ezért vártuk eddig június elejét (a jövő hetet), mert akkorra datálták az FX sorozat hivatalos startját. Most akkor csak július lesz belőle? Ha valaki tudja a választ biztosra, ne tartsa magába!
-
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #7797 üzenetére
Lehet, hogy itt is hasonlót játszanak mint a VGA-knál, először kijönnek OEM termékekben de még inkább notebookokban, aztán veheted meg asztali géphez az FM1-es lapot. Ahol eddig demózták Llanot, notebookot használtak. Nagyon úgy tűnik, első körben a mobil igényekhez igazított terméket dobják piacra s utána majd az asztalit (lásd. HD 7000-es sorozat).
-
P.H.
senior tag
válasz
atti_2010 #7693 üzenetére
Amit leírtál, törvényszerű.
Azt viszont érdemes hozzászámolni, hogy a AMD-k alapfesze (pár kivételtől eltekintve) 1.25-1.4 között mozog a 90 nm-es generációk óta, és ez úgy néz ki, a Bulldozer-rel sem fog változni.
Ez lehet akár SOI-sajátosság, akár kidolgozatlanság is, ki tudja.Viszont az Intel-nél az alap(mag)órajel közelében vagy felette tud dolgozni az L3 már régóta, AMD-nél viszont csak alatta, nyilván ez nem normális helyzet.
-
-
toldy
őstag
válasz
atti_2010 #7531 üzenetére
Engem is ez érdekel, hogy az igp elvileg egy 5570es szintet el fog érni, namost ez kb 35-40% lassabb az 5750nél. Elvileg támogatja majd a hcf-et a 6570 és 6670el, vagyis a 6570 ( ami kb mostani 5670?) elvileg megüti a mostani 5750 szintjét. Jöhet nekem a 6670 is, ha lesz belőle fél magas és egy slottos.
-
kop8
őstag
válasz
atti_2010 #7404 üzenetére
És melyik az az AMD termék amelyik magas fokú elvárasaidnak nem tudnak megfelelni???????
Hát mind
Én csak a tuninglehetőségeket nézem és általában az intel lépéselőnyben van!
Most a 2500k és 2600K-val és ez bosszantóNézem a sandy bridge proci fórumot is, de néha azt sem tudom miről van szó ezért várok az új amd procikra!
Meg a 1155-ös alaplapos gondok és a memória gondok sem tetszenek annyira!Tehát melyik az az alkalmazás amelyik az AMD-t meghaladja????????????????????????????
Minden 3dmark cpu teszt-ben alul mard, de remélem nemsokáig!!!
-
Oliverda
titán
válasz
atti_2010 #7396 üzenetére
"# Global Advertising Program: AMD has launched a global advertising campaign to reach channel partners and consumers looking for the best PC components today. This campaign includes regional display advertising purchases on leading PC enthusiast sites such as:
* www.Clubic.com
* www.HardOCP.com
* www.Hardwareheaven.net
* www.Hothardware.com
* www.Legitreviews.com
* www.Pcgameshardware.de
* www.Pcper.com
* www.Ixbt.com"Ezek nem szakfórumok, hanem elég jól ismert site-ok. Aki képben akar lenni, az valamelyiket vagy akár többet is rendszeresen olvas közülük. A PH!-n pedig nem fog hirdetni az AMD soha, mert ez a régió nem piac nekik saját állításuk szerint. Teszt cuccokat sem küldenek csak ritkán. Az Intel ebből szempontból jobb.
-
ep75w
csendes tag
válasz
atti_2010 #7255 üzenetére
ez jól hangzik. viszont most tudtam meg, júniusban megjelenik a Llano (jól írom, valóban két L betű van benne?), namármost jól gondolom, hogy mivel nekem akkor bőven ráér, és nulláról kezdve szeretnék komplett gépet építeni, már érdemesebb megvárni ezt, mint mostani athlon vagy phenom cuccokból építkezni?
bár lehet nekem elég lenne egy zacate E-350, azt mondják a régi játékok mennek rajta, újakkal meg nem játszom. a legfrissebb játék nálam a Quake 4
az vajon menne rajta, vagy irány a Llano?
-
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #7214 üzenetére
Ugyanaz fotóval!
És igen, 942-es fekete foglalat van rajta!
Nincs keret a proci körül!!! -
-
Bluegene
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Steam Deck
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Villanyszerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest