- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #6922 üzenetére
Hol lesz addigra (nem hogy ősz, de tavasz) a Phenom 2 (Deneb, stb.)? Llano!!! Elvileg akár 20%-kal is gyorsabb lehet CPU-teljesítményben (per mag, c2c), mint a Deneb, így akár egálban is lehet a Sandy Bridge-dzsel, GPU teljesítényben pedig ég és föld. Azt utóbbit valószínűleg az Ivy Bridge sem fogja behozni, szerintem telj./fogy.-ban sem, hiába 22nm.
High-end CPU teljesítményre pedig ott lesz a Bulldozer, ami az Ivy Bridge-hez képest több szempontból fejlettebb valami. Az sem olyan biztos, hogy a gyártástech. előny elégséges ennek kompenzálására -- főleg, hogy itt kevésbé számít a fogyasztás (desktopon).
(#6931): Miért ne lehetne? (Viszont ez a "FLP" valami új módi, vagy saját kútfő?
Eddig FP volt a becsületes neve.)
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #6666 üzenetére
"fusion-t sztem amúgy is hülyeség mert sztem gyengébb lez mint a ph 2 x4-esed eleinte"
Neee kezdjük már el itt megint az alaplaptalan kitalált hülyeségek tényként való közlését ha egy mód van rá.
subaruwrc:
Mivel az AM3-mal nehezen lehetne kihasználni a GPU megjelenítési képességeit ezért elkerülhetetlen az új foglalat.
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #6634 üzenetére
ergo sztem 80-100%-kal lehet jobb az egyszálas teljesítménye egy phenom2 X4-től
ha ehhez hozzáadjuk h eseteg magasabb órajel és phinomítanak rajta még, akkor talán 100% fölé nőhet a négymagos teljesítmény
talán ezért hívják bulldozernek, nem azért mert 30%-al gyorsabb a phenomtól
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #6569 üzenetére
Intel prociban mikor jelent meg először? Csak mert a Barcelona, Agena magonkénti eltérő órajelet is tud, meg nyilván le is állíthatók egyenként a magok (ha nem is fullosan, power gatinggel), csak egy driver kellett volna a dologhoz, sőt az eltérő órajelek által fejlettebb is lehetett volna a sima lekapcsolásnál. Nem hiszem, hogy csak úgy dísznek tették bele, ill. hogy legyen mivel játszadozni egyeseknek az Overdrive programocskában. Azon sem csodálkoznék, ha meg lett volna már a hw alap is az automatikus szabályzáshoz, csak valami nem stimmelt vele, amit csak mostanra sikerült kijavítani (drivert meg lusták voltak írni hozzá, addig is). Bár a külön állítható órajeleket továbbra sem használják ki.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #6552 üzenetére
Ugh, igaz, tényleg 3x (késő volt).
Viszont a 2.6-tal nem értek egyet: a renderelés nagyon jól skálázódik (lásd pl. a Gulftown esetét!), a memóriacsatornák száma is megduplázódott. Szóval, én maradok a 3-nál. Bár így is csak ~2x-es szorzó jön ki.
Viszont, ezt alacsonyabb fogyasztással éri el, mint az Gulftown, ami pl. egy renderfarmnál fontos tényező (ha már renderelésről beszélünk, de persze szerveralkalmazásoknál is).
Ami az egyedi munkaállomásokat illeti, nem tudom, mennyi mostanában az Opteronoknál a TDP felső határa, de ha itt is van 125W-os vagy épp 140W-os osztály, jöhetnek még magasabb órajeles 12-magosok.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #6549 üzenetére
Elvileg a 105W TDP-s 6176 SE 2.3 GHz-es lesz, ez a 3.4 ~0.676x-osa. 4x0.676 = 2.7. Nagyjából ennyivel lehet gyorsabb az X4 965-nél mat.szám.telj.-ben. Az i7-980X EE "csak" 2.2-2.5x gyorsabb, ugyanebben. Ergo a 6176 SE 1.08-1.22x lehet gyorsabb az utóbbinál (+8-22%).
A +50%-ot az azonos tokos i7-re értettem az előzőben.
-
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #6539 üzenetére
Ez nem hit kérdése.
Amúgy elég sok alkalmazás van ami kihasználja. A legtöbb videóvágó és -kódoló, renderelő valamint tömörítő képes rá. Nem csak 12-t hanem akár 48-at is. Nézz utána ennek is ha nem hiszed.
Ne legyen már itt is idióta vita abból hogy semmi sem használja ki a kettőnél több magot.
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #6525 üzenetére
Szerintem ennek fuss neki még egyszer mert ott a 32nm-es gyártástechnológiáról volt szó, és nem az első 32nm-es Intel CPU és a Bulldozer megjelenése közötti időről. Másrészt mivel az AMD már nem gyárt csak tervez, ezért ez az összehasonlítás már annyira nem állja meg a helyét.
Valószínűleg már akár az év második felében is lehetne 32nm-es AMD CPU a piacon, a gyártástechnológia rendelkezésre fog állni, csak éppen maga a Lliano nem lesz még abban a fázisban hogy kereskedelmi forgalomba lehessen hozni.
"a bulldozer megjelenése 2011 közepe(ha nincs csúszás)"
Ez honnan jött? Valami forrás esetleg?
"ha a bulldozer csúszik őszre közel két év is lehet"
Ha öreganyámnak kereke lett volna, nyilván omnibusz lett volna. Ha öregapámnak áramszedője lett volna, akkor pedig ő lett volna a villamos.
"egyébként az intel addigra már majdnem 22nm-en fog tartani(2012-ben)"
Az AMD is, pontosabban a GF.
Globalfoundries Starts on 22nm Fab
Áldásos lenne ha a saját kútfőből hirtelen kiszaladt forrás nélküli vad kitalációkat inkább nem erőltetnénk itt túlzottan. Esetleg kicsit alaposabban utána lehetne nézni a dolgok hátterének és akkor kevesebb lenne a hülyeség.
-
-
válasz
Bluegene #6486 üzenetére
Most ezt nem fordítom le, de igazából tipikus "mondunk valamit, hogy hallassuk a hangunk" dolognak tűnik. Van benne egy összehasonlítás, de hogy milyen körülmények között és feltételek szerint végezték, arról szó nincs. Semmi megfogható dolog nincs ebben a hírben szerintem.
-
válasz
Bluegene #6397 üzenetére
Az Atomról azt olvastam, hogy egy kevésbé (általam egyáltalán nem) ismert Intel fejlesztés továbbgondolása, ami az Intel A100/A110 típusjelet viselte, és a Dothan magos Pentium M volt az alapja. Ultra alacsony fogyasztású procik voltak, 600 és 900 MHz-en max 3W TDP-vel.
Ebből kifolyólag tehát az Atom unokatestvére a C2D prociknak, és másodunokatestvére a Core i7 CPU-knak, ha lehet ilyen párhuzamot vonni.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Bluegene #6401 üzenetére
hát a 2011 még elég messze van, legjobb esetben is még van 1 év odáig.
És mi a véleményed a cikk végén megfogalmazott "félelmekről":
The problem here is twofold. Not only does Bulldozer have just a single floating point unit for each pair of integer units. It's also limited to executing floating point instructions in 128-bit chunks. By early 2011, Intel should have launched its Sandy Bridge architecture complete with 256-bit floating-point power.The upshot of which is that in certain scenarios, Intel's chips could have four times the floating point performance per integer unit. That's a bit scary. Maybe it will Intel rolling out the "Our cores aren't like your cores" gag after all.
Mennyit lehet tudni a Sandy-ról?
Elmélet/Találagatások alapján tényleg a lebegőpontos számításoknál 4X gyorsabb lehet a Bulldozernél? -
leviske
veterán
válasz
Bluegene #6383 üzenetére
Azért merem feltételezni, hogy azon programok nagy többsége, amik komolyabban támaszkodnak a processzorra, több szálon, nem csak 4 szálra vannak limitálva.
A Llano-tól meg nem tudom mit vársz, az első Fusion generáció még a K10,5-re épül.
(#6384) Oliverda: Hagyjuk, szerintem.
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #6380 üzenetére
Csak én Junipert írtam, nem RV770-et. Pusszantlak.
(#6381) Oliverda: Ki hogy nézi... Nem konkrét párhuzamot vontam a két architektúra között, de ezen felesleges rugózni. A lényeg az, hogy ígéretesnek tűnik az új felépítés.
Most pedig jöhetnek a Thuban-nal kapcsolatos pletykák.
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #6365 üzenetére
A Cypressből kiindulva nem lehetetlen, hogy egy szálon hatalmasat fog ütni a Bulldozer. Ettől függetlenül felesleges jóslásokba kezdeni, itt van a nyakunkon a Thuban, koncentráljunk inkább arra...
Az Intel procik teljesítményét meg nem tudom miért itt kell taglalni, asszem van erre talán megfelelő topik, így e topik számára semmi építőjellegű része nincs a megkezdett témádnak.
-
törölt tag
válasz
Bluegene #6369 üzenetére
(#6369) Bluegene: "tetszik nem tetszik az Intel Atom vadi új fejlesztés"
De áruld már el végre, hogy mitől vadi új az AMD processzorok meg nem...
Attól, hogy nem Pentium a neve és így új sorba írták?
Az Atomot csupa meglévő fejlesztésből ollózták össze.
A K10 -> K10.5 több újdonságot tartalmaz. -
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #6341 üzenetére
"A korábbi hírek szerint az első Bulldozer architektúrára épülő chip a Zambezi kódnevet viseli és az Orochi processzorok családjában kap helyet. A termék nyolc darab x86-os processzormaggal, két darab 128 bites FMAC egységgel, megosztott másod- és harmadszintű gyorsítótárakkal, valamint beépített memóriavezérlővel rendelkezik majd."
Ekkora ökörséget....
Az egy dolog hogy nem értenek hozzá de legalább fordítani tudnának normálisan vagy válasszanak olyan forrást ami megbízható.
ufff...véletlenül beleolvastam a hozzászólásokba
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Bluegene #6345 üzenetére
Aham, tényleg jó cikk, de a végén van egy nagyon jó kérdés ami gondolom sokunkban megfogalmazódott már:
For us, it looks like AMD is on a path of innovation. But when will AMD stop being "late to the party"?
És az Intel architektúrájáról semmi infó/bemutató nincs sehol? -
zsolt320i
senior tag
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Bluegene #6341 üzenetére
ez azt jelenti hogy egy fél év múlva kb kész kell legyenek az első teszt példányok?
HA igen sztem egy fél év múlva már fognak kiszivárogni pletykák is a várható teljesítményről és várható fogyasztásról is.
Én is várom, kíváncsi vok, de sajnos nagyon messze van még, ráadául ez még csúszhat is mert ez csak ideális esetben lesz így... -
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #6258 üzenetére
Az ebben az esetben már nem fog kiderülni hogy mit szegett meg és mit nem. Lehet (sőt szerintem szinte biztos) hogy hosszú évek pereskedésével többet is le lehetett volna gombolni róluk de talán ez volt a leggyorsabb és legésszerűbb módja az egész cirkusz lezárásának.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #5852 üzenetére
5+ GHz (5 GHz és fölötte), hogy pontosak legyünk.
Egyébként ezt úgy írtad, mintha nem erről beszéltünk volna eddig.A teszt 4-procis rendszereket hasonlított össze, itt erősen kijön az AMD Direct Connect architektúrája (HT-s kapcsolat a procik között, és mindegyikben saját memóriavezérlő)! Szóval asztalon, 1-procis rendszerben nem egészen ezek lennének az eredmények.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #5825 üzenetére
Fudzilla... Van rá egy ötösöm, hogy nem élőben látták azt (akkor 6 GHz-t írtak volna), hanem ők is látták ezt a slide-ot.
Hakuoro: Wow, előre látom, milyen tuning-örületek lesznek még itt...
Andre1234: Az IMC miatt vagy felemás lett volna a két proci memóriahozzáférése (sávszél + latency), vagy mindkettőé egyforma, de kevesebb, mint a "szokásos".
Viszont az első 12 magusuk így (MCM) készül majd, és várhatóan előbb lesz kint, mint az Intelnek 16-magos.
-
keIdor
titán
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #5807 üzenetére
Ezt már tegnap kitárgyaltuk a másik topikban. Arab számokat számokat nem lehet levédetni, ezért váltott az Intel a Pentium névre anno a 486 után. Másrészt ott a marketingnél pontosan tudják hogy mit lehet megcsinálni és mit nem.
...és tudtommal nem létezik olyan processzor hogy Intel Phenom II X4 920 vagy 940.
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #5739 üzenetére
Verni szerintem max. árban tudja majd. Fogyasztásban ha igazak az eddig látott nem túl megbízható forrásból származó infók akkor kb. egy szinten lehetnek, vagy legalábbis nagyon közel.
Power Consumption (Cinenbench)
AMD Opteron 2384: 197W (2.7GHz)
AMD Opteron 2356: 226W (2.3GHz)
Intel Xeon X5470: 277W
Intel Xeon L5430: 227WNa már most ha tartani tudják a 2.7GHz-hez szükséges feszültséget és fel tudnak menni azzal 2.9-3.0GHz környékére akkor az kb. azt jelentené, hogy egy 2.3GHz-es Barcelona (nem SE, hanem a sima 75W ACP/95W TDP) durván annyit fogyaszt mint egy 2.9-3.0GHz-es órajelen üzemelő Shanghai. A 2.3GHz-es Barcelona pedig gyakorlatilag a tokozáson kívül szinte teljesen megegyezik a Phenom 9600-al.
Tuningban biztosan nem fog annyit menni egyelőre mint a jelenlegi utolsó Penryn stepping, főleg extrém tuning esetében, mivel a SOI gyártástechonlógiával gyártott chipek amúgy sem kedvelik a nagy hideget. Szerintem 4GHz-re jók lehetnek a jobban sikerült darabok. Az más kérdés hogy szvsz ezzel a legtöbben meg is elégednének.
Már csak az a kérdés hogy desktop-on a DDR3 meg az újabb IMC mennyit tud majd dobni a teljesítményen.
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #5709 üzenetére
Ja, csak azt is elég keményen meghagyják hogy nem szabad semmiféle eredményt publikálni sehol. Az XS-en írogatott egy MSI alkalmazott aki szintén tesztelgette a procit (fogyasztás, melegedés) de benchmark eredményeket nem publikált mivel akkor azonnal repült is volna a cégtől.
Szerintem DDR3-al jobban fog menni ha nem baltázzá el nagyon az IMC-t.
"reméljük azonos órajelen érti"
Nem, nyilván 35%-kal magasabb órajelen érti.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #5693 üzenetére
És szerinted a megjelenés előtt fél évvel kapnak procikat? Jóhogynem az első 45nm waferből osztogatnak
Még ha az is volt (mármint ES Deneb) akkor is még lehetett benne bug ezerrel, meg a lapok BIOSai sincsenek rendben az új processzorokkal...
Az biztos nem jutott eszedbe, hogy akár egymásról is másolhatnak#5696: Na oké akkor Denebe volt, de még mindig fenn áll a sok bug lehetősége, gondolom nem azért jön C2-vel mert annyira hibátlan lett a C0
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #5689 üzenetére
Színes grafikonokat mindenki tud gyártani, sőt mindenki be tudja kamuzni, hogy nála járt egy bizonyos processzor. Gondolod, hogy 4 hónappal ezelőtt volt nekik egy még jelenleg(!) meg sem jelent processzoruk, amit kiszolgált az akkor használt alaplap BIOS-a teljes mértékben, valószínű...
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #5689 üzenetére
Ránézésre? Számolgass.
Ennél csak jobb lesz szerintem.
-
-
Oliverda
titán
válasz
Bluegene #5669 üzenetére
"sajnos ebből talán az látszik h az órajelekkel még mindíg hadilábon állnak"
Hmm? Tudtommal a leggyorsabb kapható C2Q-nak jelenleg 3.0GHz-es órajele van és az Extreme tud 3.2GHz-et hivatalosan. Úgy hogy az Intel már lassan 1 éve gyárt 45nm-en ilyen procikat. Ehhez képest már az indulásnál 3.0GHz teljesen jónak mondható. Látszik hogy nem olvastál vissza, itt arról is szó volt hogy az eredeti terv szerint a Shanghai max 2.4GHz-es órajellel 75W ACP mellett indult volna, ennek ellenére 2.7GHz 75W ACP lesz belőle már a startnál. Nem mindegy.
A 140W is meglehetősen sok már és hűtés is nagyobb odafigyelést és befektetést kíván mint az átlag. Ennél nagyobb kategória nem lesz az szinte biztos.
zsolt320i: Senki sem szeretné elveszíteni az állását.
-
bnss
veterán
válasz
Bluegene #5666 üzenetére
Biztosan rohanni fog a nép mindent hátrahagyva, hogy i7 CPU-t vegyen, nameg alá egy megfelelő lapot, 3 utas memóriát, és mindeért 150-200k-t ott hagyjon valamelyik bolt kasszájában...
Az idén megjelenő két Deneb közül lesz a legnagyobb 3GHz-es, jövőre lehet még ennél gyorsabb.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Bluegene #5635 üzenetére
Ha a nincsenek rendesen kihasználvát az FPS játékokra érted akkor 100%-osan egyetértek. Amúgy nagyon nem. A processzortervezést még mindig a szerverpiac mozgatja, sőt a Nehalem után egyre inkább ebbe az irányba is tolódik szerintem a jövő pár generáció haszna is (bár a Sandy Bridge állítólag megint a laptop vonalat fogja célozni úgy mint a Merom/Penryn). Az AMD-t is lényegében a 4 és 8 utas szerverprocijai tartották/tartják életben, mert ott van a nagy lé és a nagy eladás.
És gondolom abban viszont te egyetértesz velem hogy szerver vonalon viszont nagyon is ki van használva a több mag.
Asztali vonalon aki FPSezek 90%ban annak igen, aláírom hogy fölösleges a 4 mag. De szerencsére (és nem sértésnek szánom senki felé) nem csak ők vesznek komoly gépet.
Én pl. startégiát játszom ami nagyon szépen dolgoztatja mind a 4 magot ha kell, de 2-re szinte 100%osan skálzódik és így marad a háttérbe még 2 szál amin szinte mindennap valamit vagy tömörítek vagy konvertálok vagy egyéb háttérművelet megy. Sajnos viszonylag kevés időm jut a gép előtt (mármint kevesebb mint amennyit szeretnék
) ezért fontos hogy egységnyi idő alatt több dolgot tudjak elvégezni és nagyon kényelmes h amíg tömörítgetek stb addig kénylemesen játszom. Ráadásul AMD vonalon egy tisztességes 2 magoshoz képest nem is volt 2X az árdifferencia, úgyhogy nekem maximálisan megérte.
Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy ez erősen szubjektív hogy mi az hogy nincs rendesen kihasználva. És biztos vagyok benne, hogy sok olyan felhasználó van még mint én.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Bluegene #5629 üzenetére
Azért vedd bele a fogyasztás dologba azt is hogy ha lemegy a Phenom 45nm-re meg a Neha is azon jön akkor a 4 magos pikk pakk csinál magából 2 vagy akár 1 magost is mivel mind a K10 mind a Core i7 tud független órajelet beállítani az egyes magoknak, sőt a Neha le is tud kapcsolni és tud plusz kakaót adni a használt magoknak. Nem is beszélve arról hogy a Sandy Bridge-hez és a K11-hez hallani a "reverse hyper-threading"-ről, ami ugye az egy szálat többre fogja tudni bonatni, teát én nem mernék ilyen magabiztos kijelentéseket tenni hogy mi lesz majd 2010 meg 11 ig...
---bocsi a floodolás miatt
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bluegene #5623 üzenetére
Pont ezekért lehet majd jó vétel az X3, mivel kissebb fogyasztása van mint a 4magosnak, kisebb hőtermelés-> ezektől lehet jobb tuningban, és a számítási teljesítménye mégiscsak jobb mint egy kétmagosnak. Annak meg jobban örülnék személy szerint ha a fizikát GPU számolná nem CPU mert azért kicsit izmosabb az előbbi
De úgy néz ki k*csög AMD/ATi most fúrja meg, hogy legyen jó kis PhysX a játékokban, mert a Havok biztosan jó, majd 5 év múlva látunk is belőle vmit
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest