- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
csatahajós #4954 üzenetére
10MB cache bizony hogy jól hangzik.
-
Thrawn
félisten
válasz
csatahajós #4912 üzenetére
Úgy tudom, hogy az AM2(+) lábkompatibilis az AM3-al, szóval a Deneb belemegy majd a mostani lapokba is.
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós #4912 üzenetére
Itt is megerősítik:
-
dezz
nagyúr
válasz
csatahajós #3925 üzenetére
Azért a Beckton még egy kicsit odébb van... (2009H2.)
-
törölt tag
válasz
Ha a nagyobb L3 cache tudna még 20-30%-ot javítani a teljesítményen, akkor ott valami nagyon el van méretezve.
Ez adódik abból hogy ha az L1 és L2 elég hatékony akkor a memóriatalálatok nagy része ott képződik le, és csak egy kis rész az L3-ban illetve a maradék a RAM-ban. Ha ezt a pici százalékot még megtoldod egy ici-picivel és az képes 20-30%-ot gyorsítani, akkor szerintem az AMD-nek nagyon gyorsan új mérnököket kellene keresni...
Persze ha valaki tud rá jobb magyaráztatot, akkor visszavonom.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Rosszul értelmezted.
szerk: a Nehalem az AMD szemszögéből a koporsószög. De a durva az, hogy 1-2 nagyobb halacska is fennakadhat az Intel hálóján (először is az Itanium, ami elsőre hülyén hangzik, de majd time will tell...). Talán megkapom a Sun Rock részletes leírását, így majd arról is tok nyilatkozni, a POWER6-ot most nézem, a 7-ről még nincs infó.
-
Thrawn
félisten
válasz
Kár a cacheméreteket összevetni különböző architektúráknál...
-
ftc
nagyúr
válasz
csatahajós #3917 üzenetére
Bulldozer lesz az nyugi
Sajan 8 féle roadmap kering a neten s kitudja melyi ka hivatalos
-
Produkció
senior tag
válasz
csatahajós #3684 üzenetére
érdekesen jól szerepelt a 9900as
-
radírfej
senior tag
válasz
csatahajós #3684 üzenetére
azért fogyasztásügyileg 1.5 "picit" megdobjhatja az élményeket, 130W minimum fullon.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
csatahajós #3551 üzenetére
stabilnak tűnik, mert eddig nem fagyott, pedig izzasztom rendesen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
csatahajós #3417 üzenetére
Szerintem inkább a 45nm lebeg a szemük előtt, 65nm-en az Intel egy egyszerű órajelemeléssel is kiütheti őket desktop fronton, szerver vonalon meg amint lehet bedobják a Nehalemet, szóval ha Q3-Q4-re nincs 45nm akkor az AMD-nek sz***ral meszeltek...
-
törölt tag
válasz
csatahajós #3411 üzenetére
Nekem totál kavarc ez a DailyTech cikk. Leírja hogy 2009-ben jön a Propus L3 cache nélküli négymagos, majd linkel egy roadmap-szerű ábrát ahol a Propus-t 2008H2-re teszik, shared L3 cache és Dual-core jelzők kíséretében.
szerk.: Persze attól hogy "shared" az L3 cache, még lehet 0MB méretű is...
-
J03Y
tag
válasz
csatahajós #3411 üzenetére
Hát nekem nem túl szimpatikus a 3 magos amd így elsőre....
-
törölt tag
válasz
csatahajós #3366 üzenetére
Most akkor hogy is van? Mit fog orvosolni a mikro-kód amitől gyorsabb lesz a Phenom?
-
Thrawn
félisten
válasz
csatahajós #3366 üzenetére
A probléma valós, a BIOS frissítés meg ki tudja mikor jön. Azért az 5%-ért még nem kell kihajítani a mostani teszteket, jó viszonyítási alapok.
-
Thrawn
félisten
válasz
csatahajós #2966 üzenetére
Szinte csak megvesztegetés árán lehet hozzájutni, az elsődleges partnerek kapják meg az összes procit. Boltokba, neten alig van belőlük, és onnan is pillanatok alatt elkelnek.
-
dezz
nagyúr
válasz
csatahajós #2510 üzenetére
A GP-7000 4-magos - lenne, ha nem változtatták volna meg időközben a számozást. A kétbetűs előtag nélküli számozásban 3-magos a 7xxx-es sorozat.
(#2559) P.H.: Hát, én azért a helyedben csinálnék egy kis műbalhét, hogy ez meg milyen dolog, az AMD nem ezt ígérte, stb. Az egy dolog, ha sima asztali lapok közül nem mind kap új BIOS-t, de egy ilyen Socket F-es "professzionális" szerver-lap...
(#2579) Raymond: Hát, nem tudom, de pl. gyorsabb lesz egy 2xSLI, ha nem PCIe 16x + 4x módban megy, hanem 8x + 8x, szal mindkét kártya kap bőven adatot, és vélhetően nem ugyanazt, NB-s belső duplázással, vagy mégis?
-
vedini
őstag
válasz
csatahajós #2510 üzenetére
a gp-7000-res is X4,
google szeirnt valahol 3 magnak írják, de rengeteg oldalon quad-core-ként említik 4*512 cache-sel -
Andre1234
aktív tag
válasz
csatahajós #2360 üzenetére
Ehhez csak annyit hogy az én 3ghz-re húzott 3700-es sandiegom csinált 1M 28 sec-et..
Írta is vmelyik kollega hogy x87-ben gyendébb a k10/k8.
De miért nem érezzünk egyáltalán a 2/4 magom az amd-nél???Nem mintha nekem számítana..
Nem optimalizálják több magra???
Mert a kóróknál múködik..
Vagy tévedek??? -
ftc
nagyúr
válasz
csatahajós #2360 üzenetére
SuperPi-el mérni egy 2 magos s egy 4 magos CPU-t?
-
Joshi
titán
válasz
csatahajós #2347 üzenetére
Talán ez elkerülte a figyelmedet: "AMD processzorát kicsit tuningolni kellett, mivel az Intel CPU-inak alapórajele 3Ghz, mely nagyobb mint az AMD-é."
Tehát a gyengébb eredmény már egy tuningolt AMD Phenom X4. -
Gyuri27
félisten
válasz
csatahajós #2341 üzenetére
Ha visáról fizetsz és nem rokon küldi akkor fizetsz áfát ami 20% + szállitási költség, + mehetsz vámolni v a csomagküldő elintézi némi felárral. Akkor meg már a gari miatt is jobb ha rádobsz 10k-t és itthon veszed.
Ne emlegessük a kingmaxot! Mert egyszer ballistic meg a data ee. Akkor, hogy a turósba jön ide a hivatalosan egylapot támogatok, a hangyafasznyi tuningot nem szerető ramnak látszó tárgy?
Ha meg 8k akkor veszek corsairt v geit tudom milyen chip van rajta, tudom megy legalább 900-t és viszlát.Ha ez így van vegyél kingmaxot.
Most vett a kolega 667-s corsairt és mennek 800-t cl4-l 2,05 voltal. De ettől még nem tuningram. Mikor minden századik tudja. Ha mindegyik v minden második. Akkor oksa. -
dezz
nagyúr
válasz
csatahajós #2317 üzenetére
Hát ja, ha már hivatalosan is támogatott a DDR2-1066, akkor azzal kellett volna tesztelni.
A L3 nem magórajelen megy. Nem tudom, hogy a HT órajeltől függ-e, de az alapórajeltől mindenképpen. Nem csodálkoznék, ha a nagyobb prociknál az alapórajel is magasabb lenne... Vagyis inkább azon csodálkoznék, ha nem így lenne.
(Talán jelent valamit, hogy az RD790 ~520 MHz-ig bírja a húzást.)
Vagy jó lenne, ha ki lehetne kapcsolni a L3-at, mert sok esetben inkább lassít itt.
Egyébként a HT-nek itt ilyen 2600 MHz környékén kellene mennie (DDR-ben 5200).
-
törölt tag
válasz
csatahajós #2330 üzenetére
Ezzel csak az a probléma, hogy mi Magyarországon vagyunk... Az amerikai árak itt teljesen irrelevánsak.
-
laci666
senior tag
válasz
csatahajós #2317 üzenetére
"Sokszor komolyan az az érzése az embernek h az AMD procit direkt egy picit hátrányosabb helyzetben tesztelik..."
Én is ezt vesszem észre hogy mindig az Intel felé húznának a tesztelők
Vagy csak AMD fanként láttja igy az ember bár ezt kétlem.
Az a minimum hogy ha tesztelnek akkor egyenlőség legyen mindkét oldalon. -
dezz
nagyúr
válasz
csatahajós #2271 üzenetére
Mindenki más azt írta, hogy az új FX-ek nem idén jönnek ki... Árakról meg senki semmit. Szóval szokásukhoz híven csak találgatnak.
ps. használd légyszi a "Link" gombot!
-
ftc
nagyúr
válasz
csatahajós #1237 üzenetére
majd ha nem az inq illetve fud irja talán elhiszem
-
dokar
addikt
válasz
csatahajós #179 üzenetére
szerényen nem vettem észre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Interactive Brokers társalgó
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest