- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBMC
addikt
köszi!
kipróbálom holnap!Balinov: igazad van, de mikor nincs nálam egér, csak trackpadezek akkor körülményes a nagyítás - kicsinyítés a brush size növelés/csökkentés mellett mert a jobb-bal kapcsos zárójelre van dobva alapból (minden app angol nálam, de HUN a mac os kisztás, sokat gépelek), de azt nem kezeli le ha HUN a beállítása a mac osnek.
-
Bafna
csendes tag
Vannak helyzetek amikor nem lényegesek a részletek, sőt! Egyetértek, hogy hatásvadász, de ez egyben azt is jelenti, hogy jól mutathat egyes képeken. Egyébként tényleg elcsépelt és eléggé az instás filterekre hajaz amit cicababák raknák rá a csücsörítős képeikre
Na de teljesen másképp áll egy olyan képnek ez az efekt, meg másképp pl annak amit linkeltem.
-
general
addikt
minden ismerősömnél ugyanez a szitu. van, akinél vadiúj i7 6700, 32 gb ram, ssd, ami kell, ugyanez, de feljebb is olvashatod...
vagy nem ugyanolyan a worklow-nk (pontosabban neked más, mint az átlagé), vagy szerencsés vagy a dologgal, de én amit látok, világszerte, hogy ezt csinálja a LR...
én 2-3000 képes esküvői anyagokat dolgozok fel, leválogatás után 6-800 képpel dolgozom részletesen, ott ez mindennapos. lehet, hogy 5-600 képes anyagnál ez még nem jelentkezik.
örülj, hogy nincs gondod vele! -
HollyBoni
veterán
Nálam néha akkora különbségek vannak, hogy Lightroom-ban szép "világító" fehér a háttér (sima termékfotó, lightbox) exportálás után meg abból a teljesen világos fehérből szürke lesz. Ez már egy picit sok.
A monitorom amúgy egy BenQ V2220H. 45-50e körül vettem jó pár éve, szóval nem egy nagy eresztés.
-
Vyndree
őstag
Ropi, Melorin, Compass:
köszönöm, sikerült kikapcsolni és jó is lett, tényleg a VGA driverével lehet valami. Feltettem a három utolsót és minddel csinálja, úgyhogy kikapcsolva marad. Gondolom ilyenkor lassabb lesz kicsivel, meg a CPU-t jobban terheli, de legalább nem fagy.
Mindenkinek köszönöm még egyszer a segítséget és a türelmeteket!Egyébként ki se kell kapcsolni, mert elég ez:
1. C:\Users\[user name]\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Preferences\Lightroom 6 Preferences.agprefs where [user name] is your login name.
2. Open the file in a text editor. Don’t use Word, etc, use Text Edit or Notepad.
3. Search for: useAutoBahn
4. Now on the line below this, change true to false and save. -
general
addikt
mondom, hogy leteszteltem minden létező módon, hogy lenne spekuláció? nálam így működik, és több helyen írnak is róla. (ezért kapcsoltam ki
)
*Ropi* - nem veszem annak, simán lehet, hogy ha erősebb vga-t vennék, az besegítene. (az mondjuk akkor is fura, hogy az enyém most konkrétan visszafogja...) ki fogom próbálni. nem tudtam, hogy van az Adobe-nak ilyen ajánlása!
-
general
addikt
persze hogy figyeli, ha autora van állítva ez:
és rohadtul nem mindegy, milyen minőségű és felbontású preview-kat kell generálnia.
elképzelhető, hogy pl közepes procinál jobban besegít, és akkor számít, nálam konkrétan ki van kapcsolva, és így gyorsabb a LR. sokat teszteltem, próbáltam, hidd el, az én konfigommal jobban működik így! és igen, én is meglepődtem rendesen.
nekem nvidia gtx 660Ti-m van, ami még ma sem annyira gyenge.
-
*Ropi*
félisten
-
JohnyBlue
addikt
1. lokalban feldolgozom a képeket.
2. lementem a szerverre.És ezzel be is fejeztem a folyamatot, de ha netán elő kell kapni valamiért valamit, akkor banyek "tőccsem le először" a szerverről és csak azután tudom megnyitni a katalógust ez kicsit nagyon gáz 2016-ban ( sztem )
A szerverről meg megy az rsync két helyre, de az már más téma
-
Dexter68
addikt
hát ja... kiegészítettem némi kromatikus aberráció beállítással.
Végülis Lens Profile nélkül is lehet teljes életet élni, csak elcsodálkoztam, hogy nincs, mert a többi obinál hozzászoktam
Tényleg: tudok olyat csinálni importnál, hogy felismeri exifből az obit és a megfelelő presetet ráhúzza?
Mert ugye ott az import preset, de az talán csak a kijelöltekre működik... -
Assimilator
őstag
Semmi megbantas, de te nem erted.
Nekem az eloetel eleg lenne, csak nem hagy normalisan menteni.
Ha azzal kezded, hogy tudok presetet letolteni pluszban, mar reg megvilagosodtam volna.
Nekem errol fogalmam nem volt. Adobe oldalan ezt nem emlitettek.
De viszont ha jol ertem akkor az eloeteles verzioban megkapom LR+PS parost 9 fontert havonta.
Ha viszont a normalisan mento (gyorsabb) desktop verzio kell akkor 17 font es nincs PS.
Az mar 36 font lenne, fasza.
Nagyon imadom az Adobe uzletpolitikajat...Na mindegy, koszonom szepen a segitseget!
-
mckay
aktív tag
köszi
és a CC-t elő lehet fizetni csak 1 hónapra is?
évente egyszer ha nekiáll rendezgetni...a picasa-t nem megszűntették?
meg azért az kevesebbet tud, nemde?
pontosabban nem is kevesebbet, hanem mást: valamikor használtam, és voltak benne gyári effektek, pl. szépia meg társai oszt ennyi
LightRoom meg mindenfélét tud - feltéve ha ért valaki hozzánem jól gondolom?
-
*Ropi*
félisten
Tökéletes páros a makrózható billentyűzetemmel.
Egyébként pont ezt írtam a MIDI vezérlős FB csoportban is, hogy ugye LR-nál láttunk már olyat, hogy verzióváltáskor megváltozott a kezelőfelület: a LoupeDeck-nek és a hozzá hasonlóan kötött hardvereknek ez a hátránya, hogy ilyenkor (részlegesen) használhatatlanná válnak, én viszont csak átprogramozom a BCR-t és minden működik tovább.
-
*Ropi*
félisten
Tegnap jelentették be a LoupeDeck-et Lightroomhoz (ex-Nokia mérnökök követték el).
-
general
addikt
-
MrChris
nagyúr
Ezt az eljárást lehetne automatizálni, arc, szem, száj, orr, fül ,haj... felismerés már van, picit finomítanak rajta és intelligensen magától gyártaná a barbibabákat. Barbifilter néven egy-két paraméterező csúszkával extraként eladhatnák, pár másodperces műveletté válna, bárki számára elérhetően. Legjobb lenne persze mindezt már vázon belül letudni. Nem tűnik úgy, hogy ennek különösebb akadálya lenne. Igaz a modell fotósok kicsit húznák a szájukat, mert egy eszközüket tömegesítené.
-
aleister
veterán
Ez való igaz, kérdés, hogy mikor van erre szükség.
A másik meg, hogy no offense, de a linkelt cikk főképe -ami egyben a technika alkalmazott végeredmény is egyben simán lehetne a hogy-ne-retusálj példaképe is. Ilyen jellegtelen, viaszbabaszerű arcot én nem adnék ki a kezem közül. -
madgie
titán
Adobe Standard-nál is csinálja, direkt kipróbáltam ezerféleképp. Akkor nem csinálná, ha elküldeném a fenébe a WB-t, vagy pozitív, vagy negatív irányba. Tehát minimum 1000 K-val odébb kellene rakni a WB-t ,akkor nem ugrálna. Így olyan, mintha a határon táncolna a dolog és hol ide, hogy oda állítja (ciáni-hűvösebb, vagy lilás-melegebbe)
-
general
addikt
ML nálam nem játszik... bocs a szlengért.
és nem, nem csücsül ott minden videós kártyáján, ez marhaság. jónéhány videós ismerősöm van. hallottam már "szép" sztorikat, hogy vágott haza teljes kártyányi anyagot az ML, szóval nem kockáztatok, igazából fotóra az előnyét sem nagyon tudom (leírhatod tömören, ha gondolod, érdekel), de a videósok sem mind hasnálják.
-
scarabaeus
őstag
A különböző nyelvi TranslateStrings.txt-k maguk tartalmazzák ezeket, mindet, az egyikben kerestem rá a VirtualC sztringekre a VirtualCopy-t keresve, amíg Key is volt a sorban, de úgy látom, kivonatolták már ezt. Ennek a cikknek a végén ott van kategóriákba sorolva az összes, linkeken!
Guide to Customizing Keyboard Shortcuts in Adobe Photoshop Lightroom
Szerk.: a cikk pedig azt is írja, hogy minden rendszeren lehet használni a Ctrl/Cmd, Alt/Option váltókat, érteni fogja.
-
Busterftw
nagyúr
Első sorban a dehaze miatt kerestem szoftvert , youtube-n ez volt meggyőző, például az általatok ajánlott photoshopban 3x annyi meló ugyanazt a hatást elérni layerekkel meg ecsettel.
És mint mondtam havi £7 a creative cloud egy hónapra. Szóval nem kidobtam 40k-t aztán vertem az asztalt hogy mi ez a szar.
Nagyon is tudtam miket tudok vele csinálni (manipulálás szintjén), persze sosem használtam előtte. -
Busterftw
nagyúr
Szoval ezt csinaltam? Azt kerdeztem mi fan terem a LR? Sziasztok, most torrenteztem le, de milyen szar, hogy eredetire nem menti le, mit kepzelnek ezek? Ez volt a stilus?
Creative Cloudra fizettem be 1 honapja, igy lett a LR, mert kis utana jaras utan ebben vannak azok a funkciok, amikkel gyorsan szerkeszthetem a kepeimet, illetve feljavithatom a regieket. Havi 7£ meg nem penz erte.
Csak amikor 50 kep utan rajottem, hogy az eredetihez nem nyul, rajottem, hogy ez nem lesz jo ha nem tudom "hagyomanyosan" elmenteni."Nekem egyszeruseg kedveert jobb lenne ha az adott kepet megnyitom, modositom elmentem es kesz,
Ez megoldhato LR-ban?"Ennyit kerdeztem. Hogy megoldhato-e. (mint kiderult exporttal igen)
Erre azt kaptam, hogy googlizz ra mi az a LR kb.
Meg, hogy ez nem neked valo, nem tudom mire talaltak ki. Szamit ez? Hasznalom nagy megelegedessel.
Ha nem lenne nekem valo, akkor nem hasznalnam.
Minden funkcioja megvan ami nekem kell. Gondolom ez lefedi a nekem valo kifejezest. -
Balinov
titán
Kár ragozni, nem arra való a topik. Szvsz.
OPnak, ha érdekel, holnap melóból linkelek pár yt csatornát ahol alap fogalmaktol a bonyolultabb dolgokon át megismerheted az lrt
Angol nem árt, de nem letszukseglet, viszont nagyon sokat tanulhatsz a programról ha igazán érdekel
Üdv B -
-
aleister
veterán
Én GB fan voltam. Tényleg. Egész addig, amíg menet közben egy kurva nagy pukkanással el nem szállt egy kondi. A gép dicséretére legyen mondva, hogy ment tovább, mintha mi sem történt volna.
No mondom úgyis garis. Aztán a cserébe kapott lap megismételte ezt. Azóta kerülöm. Minőségi alkatrész miatt van a felár mi?!
Az Asusok szintén mbo hibás notikat gyártanak. Az ismerettségi körömben velem együtt 4 különböző modell halt meg. Nekem a K52 JR min 4x volt szervizben. Ebből három gariidőn belül. Szégyen.ASrockkal sosem volt bajom, és az általam épített rengeteg pc-nek sem.
(#3421) Cathrine
Szívesen!
Kezdőként elgondolkoztató lehet a vázhoz kapott szoftver is. Bár azok rendszerint az LR kis részét tudják csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest