- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccH2SO4
tag
válasz
Aaron14 #4667 üzenetére
Én RAW képek szerkesztéséhez konvertálásához Lightroomot használok, nekem a színekkel nincs gond.
Nekem inkább azzal van bajom, hogy sok helyzetben alul, vagy túl exponálja a képeket.
Tegnap naplementét fotóztam, a fényképező kijelzőjén viszonylag jó volt minden, aztán betöltöttem a Lightroomba és a horizont alatt lévő részeket sokkal sötétebbre állította, az ég meg picit világosabb lett.
A fényképező kijelzőjén viszont jó.
Mivel Rawban dolgozok, megoldottam a problémát, csak bosszantó picit.
Erre van valami beállítás, vagy egyszerűen ilyen, és kész? -
copass
veterán
-
madgie
titán
válasz
Aaron14 #4669 üzenetére
Néha tolok azért hosszabb time lapse-eket, esetleg Brenizert ,de hát ezekhez a világ hardvere is kevés
Az a lényeg, hogy nagyjából folyamatosan menjen a feldolgozás maga, Windowson nekem is tök hülyén megy minden (LR belassul, mint a kollégánál, a ramot teljesen bezabálja a LR+PS, stb), szóval a hócipőm tele van, mert előtte a Mac Mini 2012-vel sem voltam lassabb, pedig hát abban nem túl acélos hardver volt.
-
Balinov
titán
-
copass
veterán
válasz
Aaron14 #4659 üzenetére
develop - camera calibration - profile:
camera faithful a legjobb választás vagy a camera standard.az történik hogy az lr import után elbaxxa a színeket, mivel alapértelmezettként az adobe standard-et állítja be, ami túlhúzza a szaturációt de úgy rendesen.
de kitalálom hogy minden kék meg lila volt. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Aaron14 #2432 üzenetére
Nálam a következők szoktak jelentős ugrást eredményezni a gyorsaságban:
1. Renderelés 1:1-ben
2. Details fül kikapcsolása
3. Lens Corrections fül kikapcsolásaÉn Windows 8 64bit-en használom az 5.6-os verziót. 16GB RAM, a legerősebb i5-ös CPU, egy elég komoly Asus alaplap és egy Asus GTX 660-as VGA 2GB RAM-al. Egy ilyen konfigon se kell sok, hogy elkezdjen lassulni a Lightroom...
-
Balinov
titán
válasz
Aaron14 #2428 üzenetére
Szia, csak egy kosza gondolat, 1:1 preview renderelese be van kapcsolva importnal?4.x foverziot taglalo video, de valami hasonlo volt nekem is, igaz, 1-1 preview lenyegesen megnoveli az import idotartalmat, de szerintem megeri, plane, ha "gyengebb" az LR alatt a vas.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Aaron14 #2424 üzenetére
Ja, hogy ez egy MAC, ráadásul U-s procival...
Persze, hogy a kiexportáltat simán kezeli, mert azt már nem röptében kell kiszámolnia: olyan, mint amikor egy gaméban valós időben történő textúraszámolás helyett jpg képekről töltenéd be a háttérgrafikát.
Magyarán a PS nem azért nyitja meg gyorsan mert gyorsabb, hanem mert már bittérképként kapja.
Ahogy valós időben kell kiszámolnia, megfekszik rajta: sajnos ez ennyit tud.
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogy a Nikon nef-eknek a tömörítési algoritmusa elég kókány: ~3x annyi idő alatt nyit meg egy 16 MP-es nef-et, mint egy 22 MP-es cr2-őt.
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged