- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louloudaki
aktív tag
-
emitter
őstag
Miért nem kérnek föl rá (az illetékesek) egy céget? Ha jól sejtem, nem állami megbízásod van, hanem egy körny.védelemmel foglalkozó cég adta ki az ukázt.. csak van erre keretük, hogy profin elkészíttessék az adatbázist. Én teljesen hasonló cipőben (=tudással) járok, ahogy előző hsz-ben írtam is, sosem volt dolgom sql-lel, html, css megy, php is vmilyen szinten. De én nem mernék belevágni egy ekkora projektbe, főleg ha az idő is szorít.
-
emitter
őstag
életem első adatbázisát akarom létrehozni, nem csoda, ha felmerül néhány kérdés:
- van egy csomó engine, jó lesz, ha a default MyISAM-ot választom?
- utf8 a weboldalam kódolása, a tábláknak utf8_hungarian_ci-t válasszak, vagy unicode_ci-t?
- maximum néhány száz rekordom lesz, ilyenkor fölösleges az indexelés, anélkül is gyors, nem?egyelőre ennyi :-)
-
zeix
senior tag
-
zeix
senior tag
Helló!
Ehhez kérnék 1 kis segítséget:
list($talalatokszama) = mysql_fetch_row(mysql_query('SELECT count(*) FROM rendel WHERE sp = $valtozo));
a találatok számát akarom megtudni, de ez így nem működik...
Hogyan lehetne helyesen lekérdezni? -
vakondka
őstag
Lényegében kizárt dolog, hogy az adatbázis korlátoz a felvitt termékek mennyiségében, az már könnyebben elképzehető, hogy a webáruházban van beépítve valamilyen korlát, illetve a termékek felvitele közben történt valamilyen hiba.
A MySQL hibátlanul tud kezelni egy webáruházat, amiben 10.000 termék van, efelett már lehet egy kis lassulás, de szerintem 50.000 rekord alatt nem szabad behalnia.
Én az Oscommerce rendszert ismerem, az 100% hogy nem korlátozza a felvitt termékek számát.
Van is topic-ja itt a Prohardveren: [link] -
The DJ
addikt
Sziasztok!
Összetett és komplex kérdésem lenne, nem is biztos, hogy az adatbázisok és a MySQL rá a válasz, csak próbálkozom, hogy hogyan és miként lehetne a legegyszerűbben megoldani a következő esetet:
Adott egy honlap, kész a grafikai és a tartalmi design, viszont az egésznek az alapja egy komoly és masszív adatrengeteg, ami bizony sok felé ágazik szét. Nézzük miről is van szó: Magyarország összes települése megtalálható lesz az oldalon (előbb-utóbb), megyékkel kezdődik, megyékre kattintva városokra szűkül, ezekre rákattintva almenük jönnek elő (minden városnál ugyanazok az almenük, de ezek tartalma természetesen, mindig más), mondjuk öt darab, és minden egyes almenü még 3-4 almenüre ágazik szét. Természetesen mindegyikben külön tartalom az adott településre vonatkozóan. Az oldalon keresztül le lehet majd kérni az egy bizonyos településre vonatkozó adatokat vagy akár egy keresőn át lehet specifikus városra és adatra is keresni, sőt egy bizonyos adaton keresztül el lehet majd jutni egy másik településre is, amennyiben egyezés van. (Pl. Aprajafalva hulladék szolgáltatója ugyanaz, mint Pitricsomé) Tudom, hogy zavaros, úgyhogy itt egy kép, hogy nagyjából hogy épül fel a dolog: [link]
Most jön a ciki rész: A MySQL tudásom kimerül abban, hogy linuxon fel tudom telepíteni és PHPMyadminon keresztül módosítom a táblák tartalmát. Férfiasan bevallom sosem foglalkoztam mélyen vele, HTML, CSS, grafikai elemek és kis PHP az még megy, de ez sajnos nem. Az első kérdés az, hogy a fenti tények tudatában érdemes-e egyáltalán SQL-t használni? Amennyiben igen akkor szintén csak a neheze marad, ugyanis kérdés, hogy létre tudom-e én ezt így hozni nulla tudással anélkül, hogy egy évig képezném magam vagy kitépném minden hajszálam a folyamat közben?
Nagyon szívesen fogadnék minden tippet vagy ötletet, hogy hogy lehetne ezt a legésszerűbben és legoptimálisabban kivitelezni, ugyanis ez egy közszolgálati oldal lesz, elvileg mindenki javát szolgálná (amennyiben el tudjuk készíteni). Bevallom őszintén, hogy nekem még nem áll össze a fejemben a dolog, hogy hogy kellene ezt kivitelezni olyan szinten, hogy minden lekérhető legyen, ugyanakkor ne legyen sem túlbonyolítva, sem csontra lebutítva, viszont hamarosan el kéne készülni ennek az oldal törzsét képező "almotornak" és nem nagyon tudom hol kellene ennek utánakérdeznem
Szóval ötleteket, tippeket várom és köszönöm mindenkinek, aki hozzászól a témához
-
pawee
tag
sziasztok
SELECT pilotak.pilota_nev, futamok.futamid, eredmenyek.helyezes
FROM pilotak INNER JOIN (futamok INNER JOIN eredmenyek ON futamok.id=eredmenyek.futamid) ON pilotak.id=eredmenyek.pilotaid
WHERE (futamok.futam ='Bahreini') AND (eredmenyek.helyezes)=1)ezzel a lekérdezéssel mi ehet a baj azt írja a mysql cc, hogy:
[proba] ERROR 1064: You have an error in your SQL syntax near '(futamok INNER JOIN eredmenyek ON futamok.id=eredmenyek.futamid) ON pilotak.id=e' at line 2
lehet hogy a joinolással van baj?nem vagyok nagy pro a témában...
-
SEMTEX
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem:
MysQl 5.0.22-t használok egy webáruházhoz, és tegnap eljutottam egy olyan ponthoz, ahol úgy tűnik, nem engedélyez több termék felvitelét.A feltöltés után hófehér képernyő fogad, a többi terméket sem tudom szerkeszteni a belső adminban. Elképzelhető, hogy a MysQl alapbeállításoknál valami korlátozva van? Az eddigi érték 1400-1500 (termék db szám) körül van.
Illetve a korlátozásokat (maximum sor pl.) lehet egyáltalán állítani, módosítani? Ha igen, akkor hol tudom ezt megtenni?
Előre is köszönöm, ha valaki hozzáértő tud segíteni.
-
drShaman
aktív tag
Van nekem egy olyan SQL táblám, amiben vannak Patikák, melyek többször is szerepelnek, illetve vannak Régiók ilyen formában:
patikak regio
------- -----
1 A
1 A
1 B
2 A
2 B
2 B
3 CEgy olyan táblázatot szeretnék ebből összehozni, hogy:
patikak A B C
------- - - -
1 2 1 0
2 1 2 0
3 0 0 1Tehát megszámolná, hogy melyik patika melyik régióban hányszor szerepel.
Abban szeretném kérni a segítségetek, hogy ezt mivel SQL kéréssel érhetem el?
Előre is köszi a válaszokat.
-
zeix
senior tag
Hogyan tudom adott mezőn belül 1-el növelni az értéket úgy, hogy nem kérdezem le elötte, hogy mennyi a pillanatnyi értéke?
Csinálok egy kérdőívet és ahhoz kellene. -
emre33
addikt
MYISAM típusú tábla esetén update közben select nem futhat, kettő kizárja egymást?
És jól tudom hogy insert és select egyszerre történhet myisam esetében?köszi
-
kymco
veterán
Egy w2k3 szerveremben van két hálókártya, amivel két eltérő IP tartományt szolgálok ki.... ez történelmi örökségem még egy darabig.
A hálózat egyik IP tartománya számára elérhetővé tettem egy mysql szervert.
A példa kedvéért a két IP tartomány 192.168.100.x/255.255.255.0, a másik 192.168.200.x/255.255.255.0
Nekem az elsőre kellene a mysql szerver, de ha mindkét hálókari él, akkor a másodikra pakolja magát akapból...
Semmi gond, gondoltam, a konfigurálás idejére letiltottam a második hálókarit, és minő csoda, a beállításokat az elsőre rakta.....
De amint felélesztettem a második hálókártyát, rögtön átállította magát a másodikra....
Ez nekem nem jó így. Így most le kellett tiltanom a második kártyát, mert fontosabb a mysql üzemeltetése, mint a másik hálózat, de ez nincs így jól....
Hogyan lehet beégetni a mysql-be, hogy melyik IP címre konfigurálja magát?
A válaszokat előre is köszönöm
-
psyLife
csendes tag
üdv!
egy kérdés:
az oktatovideo.hu oldalon van egy olyan videósorozat, hogy PHP és MySQL web-programozás kezdőknek.
ő a videókon keresztül apache, php4, és mysql progit használ. nekem azokkal nem ment, de így easyphp-n működik a localhost, és a php is.
csinált az oldalon egy olyan űrlapot, hogy kitöltöd név, cím stb.. oldalt és rákattintasz a megrendelem gombra, akkor elküldi az adatokat e-mailbe, hogy mit "rendeltél", és neki mysql control center progiba kiírja, hogy ki regisztrált milyen névvel, és az (id) azonosítószám így növekszik.
nálam is elküldte az e-mailt, és átirányított a köszönöm oldalra, majd vissza az űrlapra
csak a mysql programba nem írt ki semmit, hogy ki regisztrált, vagy rendelt.
remélem érthető voltam, bocs hogy ilyen hülyén foglamaztam.
előre is köszi a válaszokat. üdv. -
cucka
addikt
válasz
drShaman
üzenetére
Első tipp: a like alapból nem veszi figyelembe a kis és nagybetűk közötti különbséget, de ez csak az angol ábécé betűire igaz.
Második tipp: karakterkódolások ugye be vannak rendesen állítva?
Harmadik tipp: valójában nem is kéne megtalálja, félrenézted
Esetleg valami konkrét példa?
-
drShaman
aktív tag
Írtam egy ilyen keresőt:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM statikus WHERE tartalom LIKE '%".$keresett."%' ORDER BY id");
Viszont egyes szavakat nem talál meg. Mit rontottam el?
-
Louloudaki
aktív tag
a, index oldalletöltésenként vagy üzenet beküldésekor futtatsz egy query, ami megnézi, hogy melyik üzi dátuma régebbi mint az adott nap + 30 nap és egyben törlöd is
b, időzített script a serveren, ami lefut automatikusan mindennap, pl éjjel és az törli a régieket.irány php topic több infóért.
-
xlalix
tag
hi!
csináltam egy üzenőfalat php+mysql-ben.Az uzenetek mysqlben vannak eltárolva.A kérdés a köv:hogyan tudnám azt megcsinálni hogy pl amit beírnak ma az üzenőfalra az automatikusan törlődjön 30 nap mulva?!
Várom az ötleteket!
lehet a php kérdések közé kellett volna.. -
kymco
veterán
Sziasztok!
Most kezdek mysql-ezni...
Azt szeretném megtudni, hogy alapból be lehet-e állítani a mezőnknél, hogy azonos adatot ne fogadjon el (pld login mezőnél ne lehessen két felhasználónak ugyanaz a loginja)? -
drShaman
aktív tag
Sziasztok
Van nekem egy táblában egy ID1 és egy ID2 mezőm. Mindkettő auto_increment. Azt szeretném, hogy az ID1-en belül nőjön az ID2. Remélem, lehet érteni. Ez megoldható?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
fordfairlane
üzenetére
ket okbol is maradnek a mysql mellett:
- nem tudom, mennyire lenne egyszeru megetetni a hasznalni kivant alkalmazasokkal ezt
- nincs belole debian csomag (sot, egyeb letoltheto formatumot sem talaltam most hirtelen) -
VladimirR
nagyúr
hogyan tudnam egy mysql 5 szerver memoriaigenyet a minimalisra csokkenteni?
nem sokmindenre van hasznalva, csak egy ftp es egy mailserver (mindketto csekely hasznalattal bir) account-jainak tarolasara szolgal az adatbazisnem tudom, szamit-t, de egy debian rendszer van a mysql alatt
kerdes tehat az, hogy mely beallitasokat erdemes piszkalni, s esetleg melyiket hogyan
elore is koszonom
-
zeix
senior tag
Már próbáltam:
SELECT FROM lista WHERE id = 7986 AND id = 7995
SQL-kérés: Dokumentáció
SELECT FROM lista
WHERE id =7986
AND id =7995
LIMIT 0 , 30
MySQL jelzi: Dokumentáció
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'FROM lista WHERE id = 7986 AND id = 7995
LIMIT 0, 30' at line 1SELECT * FROM lista WHERE id = 7986 AND id = 7995
A MySQL üreset adott vissza (nincsenek sorok). (A lekérés lefutott 0.0003 másodperc alatt)
Nem megy.

-
Lortech
addikt
válasz
foosmaster
üzenetére
Konkrétumok nélkül többet nem tudok segíteni: [link]
-
foosmaster
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy mysql hibaüzenet értelmezéséhez, mivel az alábbi szöveget még egyszer sem láttam hibaüzenetként: "Az oszlopban talalhato ertek nem egyezik meg a 1 sorban szamitott ertekkel". Ez az első weboldal, amit egy új szerverre csinálok, amit eddig még soha nem használtam, de eddigi munkáim során soha nem találkoztam még olyannal, hogy különbség lett volna a szerverek között. A forrást többször is végigolvastam és nem találtam benne semmi hibát.,
Köszönöm előre is a segítséget!
-
zeix
senior tag
Helló!
kellene nekem 1 olyan lekérdezés ahol adott táblában egyszerre tudok több id szerint lekérdezni
pl.
ezeket akarom kiíratni:
id=7700,832,433,5896,6895...stb. -
cucka
addikt
-
mephysto
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors kérdést engedjetek meg

Sikeresen telepítettem egy Apache 2.2.9 + PHP 5.2.6 + MySQL 5.0.51b triót, rendben is van, de egy kis bizonytalanság van bennem a PHP és a MySQL összelövésében. Az PHP install.txt-ben az alábbit olvastam:
php_mysql.dll MySQL functions PHP >= 5.0.0, requires libmysql.dll (bundled)
php_mysqli.dll MySQLi functions PHP >= 5.0.0, requires libmysql.dll(libmysqli.dll in PHP <= 5.0.2) (bundled)A php.ini-ben előszőr a php_mysqli.dll kiterjesztést aktíváltam, de akkor a phpMyAdmin (2.11.7.1) panaszkodik, hogy nem tudta a php_mysql.dll kiterjesztést betölteni. Ugyan akkor viszont működik.
Melyiket célszerű használni és mennyire kell megijednem a MyAdmin sírásától?
MÚKUGGY!

-
emre33
addikt
Sziasztok!
Van egy nagy táblám, két dolog van benne: Egy id, és egy név!
Ebből összesen van 15.000 darab.
Ebből a táblából nagyon gyakran kell select-el lekérdeznem.
Írás szinte sose...Erre a célra a MYISAM vagy az InnoDB a megfelelő?
Köszi
-
vipisti
tag
Először is gondold át az adatmodelledet. Ha pl vannak "mappa" és "polc" egyedeid, azok között n:1 kapcsolat van, mert egy polchoz több mappa tartozhat. (A mappa táblájában lesz egy idegen kulcs, amivel polchoz rendeled a rekordokat.) Ha az egyedkapcsolatokat ilyen formán tisztáztad, akkor állj neki a db építésnek.
-
tkazmer
addikt
valaki segítene abban, hogy pontosan hogyan is kell használni a foreign key-t? A db designer 4-el készítek éppen adatbázis tervet, és nagyon jól összehoztam a táblákat, valamilyen módon kapcsoltam is őket foreign key-ekkel, de nem tudom, hogy pontosan mit is értem el vele. van ráadásul mindenféle beállítási lehetőség, úgy mint relation kind: 1:1; 1:n; 1:n (non indetifying); n:m; n:m (descendent obj.); és 1:1 (non indentifying). Alapból ezt az 1:1 (non indetifying) típust használom, de hogy miért, azt nem tudom
ezen kívül be lehet állítani néhány dolgot delete és update eseményekhez. Ezeknél mit lehet érdemes választani? (restrict, cascade, set null, set default és no action van, alapból ez utóbbira állítva) -
broni
csendes tag
Előző hozzászóláshoz!
Jávába kellene írni a progit! -
broni
csendes tag
Vki segítsen rajtam!Meghálálom!(akár fizetek is
)
Olyan programot kellene írni, amelyik képes adatokat
felvinni MYSQL táblába, valamint a tábla adatait megjeleníti grafikus
képernyőn!Egy egyszerű tábla kéne(név,ország,város,utca).
Állítólag egy pár perc alatt össze lehet dobni egy ilyet, annak aki ért hozzá.
De mivel én nem értek...
A válaszokat privátba várnám!Előre is köszönöm.
És tényleg meghálálom! -
VladimirR
nagyúr
Hi!
van egy tablam, par szazezer sorral
meg van egy script, ami ezt frissitgeti:
- uj adatot beszurni
- meglevonel par mezot frissiteni
- egyszerre ugy 5-30 ezer sor
jelenleg ugy oldom meg, hogy select-tel megnezem, szerepel-e mar az adott ertek, s ha igen, frissitem a sorat, egyebkent beszurom
van erre valami jobb modszer? (replace nem jatszik)Udv: VladimirR
-
vancha2
aktív tag
Az az igazság, hogy most ugyanazzal a kóddal működik, mint amit korábban leírtam. A mező típusa is ugyanúgy maradt FLOAT. Fogalmam sincs, higy miért nem működött, a lényeg hogy most működik: Seed-Szerverek.info
A tárhely az Extránál van, lehet, hogy náluk volt valami gubanc, és azért nem működött?

-
Lortech
addikt
Nem PHP-val rendezed, hanem MySQL-lel, a PHP-vel csak kiíratod, legalábbis a kód alapján.
Tutituti hogy FLOAT a típusa? Szám típusokat nagyság szerint kell rendeznie az ORDER BY záradéknak. Ha varchar lenne a meződ, akkor működne így.
Vagy esetleg nincs a queryben a savsz ' ' között? Mert akkor lexikografikusan rendez számokat is. -
vancha2
aktív tag
Igen van egy savsz nevű mező, ami alapján rendezem sorba a rekordokat. A típusa FLOAT (tudtommal ez kell a valós számokhoz, INT-el nem tudok csak egész számokat beírni). Ebből a mezőből rendezem sorba az adatokat PHP-vel:
$db = mysql_query("SELECT * FROM szerverek ORDER BY savsz");
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
print($sor["savsz"] . '<br />');
}Ezek után nem jól rendezi sorba a számokat, pl. az 1000-et azt a 80 elé helyezi. Így már remélem érthetőbb, és tudtok segíteni...

-
vancha2
aktív tag
Üdv!
A táblámban minden sornál meg van adva egy szám. Ez alapján akarom PHP-val kilistázni a rekordokat. A gondom csak az , hogy úgy rakja sorba őket, hogy nem figyeli a szám hosszát. Pl. az 1000-et kisebbnek veszi, mint a 80-at. Meg lehet azt valahogy oldani, hogy normálisan rakja sorba a rekordokat?
-
Korcsii
őstag
azt meg lehet oldani, hogy egy táblában két AUTO_INCREMENT id legyen egyszerre, ahol az egyik az egy folyamarosan növő (amiből csak egy van), a másik pedig egy csoportonként számláló (több ugyan olyan id is van, de egy csoporton belül csak egy)?
külön külön megy, csak együtt még nem...
előre is kösz

-
dany27
őstag
sziasztok!
Felraktam apache+php+mysql páost és mellé még a phpmyadmint de az a gondom h nem tudok logoutolni mert sehol sincs ilyen gomb illetve felraktam még a mysql administratort de nem tudok csatlakozni mert vmi hibát dob ki!
-
vancha2
aktív tag
Üdv
PHP-val szeretném megtudni a MySQL tábla egyik mezőjének tartalmának a hosszát. Ezt hogy tudom megcsinálni?

-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
igen, egyszerű select, insert, update, delete ugyanúgy működik 4-es és 5-ös alatt is.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki
üzenetére
-
Louloudaki
aktív tag
állás pályázathoz kiküldtek tesztfeladatot, amiben azt kérik, hogy min. mysql5.0-ra csináljam a lekérdezéseket, de egy sima tábla kell csak a feladathoz, tehát van egy hír tábla, amiben van dátum, cím, leírás. feladat ennek az adminolása, egyszerű update, insert meg delete lekérdezések kellenek hozzá, ezek meg 4ben meg 5ben is ugyanúgy néznek ki, hogy select mit honnan where mondjuk dátum<2007. nem? jól tudom, hogy 4 és 5 között a joinolásban van főleg különbség, nem az ilyen alap dolgokban?
-
Lortech
addikt
Ha már egyszer beimportáltad, mit akartál még rajta feltölteni?
Relatív. Nem számítanak nagynak. De tesztelésre jók, ezekre is lehet kilométeres lekérdezést írni.
Ha írsz paramétereket, este felé ha hazaérek , generálok neked adatbázist véletlen szeméttel feltöltve.
Adatbázis: - táblák száma : - mezők száma - egyes mezők típusa (szöveg, egész szám stb), mező mérete (pl. 10 karakteres szöveg) - táblán belül a sorok száma.
Esetleg még a tartalom tulajdonságai, ha kell ilyen.
pl. tábla1 (szoveg(200),szoveg(1000), szam(20)) 500e sorEz már elég méretes. De nem tudom milyen kell neked és milyen műveletet akarsz rajta végezni.
-
Lortech
addikt
Konzolból pl.
>mysql -u user -pmysql >create database sakila;
mysql >create database world;mysql >source sakila-schema.sql
mysql >source sakila-data.sql
mysql >source world.sqlAhol a source utáni fájl a mysql konzol kliens helyétől (mysql/bin) van megadva (itt relatívan), tehát a fenti akkor működik, ha binbe berakod a fájlokat.
Az innodb a mysql-ben használt másik nagy adatbázistípus a myisam mellett.
-
Lortech
addikt
Van egy régebbi mintaadatbázis mysql-hez ( world ), és egy újabb, a Sakila.
De nem sokból tart akármekkora adatbázist tetszőleges adattal teletömni.
Még az előzőhöz: nem tudom, a tesztben van-e innodb teszt, de ha igen, akkor nem árt annak is a beállításait belőni, legalább az innodb_buffer_pool_size -t.
-
fLeSs
nagyúr
Lehet, hogy hülye lesz a kérdésem/kérésem, de nem tudnátok nekem mutatni egy letölthető ingyenes "próba-adatbázist", amin lehetne tesztelni? Amiket találtam azok nagyon picikék.
Nekem az is megfelelne, ha vki adna egyet
, a benne lévő adatok nem érdekelnek, csak MySQL bench, AS3AP és TPC-C teszteléshez kéne. -
fLeSs
nagyúr
Kéne egy kis help.
Tudna vki nekem írni egy my.ini-t, ami úgy van optimalizálva, hogy 2 GB a memória mérete, 2 vagy 4magos a proci és hogy minél inkább a procit terhelje mint a vinyót?
A szerver beállítása: transactional database only/online transaction processing.
De ha mondtok jobbat ami CPU-terhelésre jobb, akkor azt megköszönöm.Egy ilyenhez mit szóltok? Ezzel negyedére csökkentettem a benchmark lefutási idejét az alapbeállításokhoz képest (vagyis négyszeresére gyorsult az elérés)
[mysqld]
#Path to installation directory. All paths are usually resolved relative to this.
basedir="C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\"
#Path to the database root
datadir="C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\data\"
port = 3306
skip-locking
max_connections = 500
key_buffer_size = 512M
max_allowed_packet = 16M
table_cache = 2048
sort_buffer_size = 16M
read_buffer_size = 8M
myisam_sort_buffer_size = 16M
thread_cache_size = 16M
query_cache_size = 16M
thread_concurrency = 8
join_buffer_size = 8M
memlock
bulk_insert_buffer_size = 64M[mysql]
no-auto-rehash[isamchk]
key_buffer_size = 128M
sort_buffer_size = 128M
read_buffer_size = 32M
write_buffer_size= 32M[myisamchk]
key_buffer_size = 128M
sort_buffer_size = 128M
read_buffer_size = 32M
write_buffer_size = 32M -
fLeSs
nagyúr
Kicsit továbbjutottam a dologban, kiderült, hogy nem volt elindítva a MySQL service.
Szenvedések után sikerült ez is, de most meg ez a hibaüzenet:D:\source\sql-bench>perl run-all-tests --server=mysql --user=root --password=123
4
Got error: 'Client does not support authentication protocol requested by server;
consider upgrading MySQL client' when connecting to DBI:mysql:database=test;hos
t=localhost with user: 'root' password: '1234'
D:\source\sql-bench>Honnan szerezzek hitelesítési protokollt?

-
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
A MySQL benchmarkot [link] bele szeretném tenni a processzortesztekbe itt a PH-n.
Annyit tudni kell, hogy én abszolút nem értek a MySQL-hez és a perlhez, csak és a kizárólag azért kezdtem el vele most foglalkozni, hogy a procitesztekbe a benchmarkot beletehessem.
A leírás szerint feltelepítettem a mysql-5.0.45-win32-t, majd az ActiveState Perl-t (ActivePerl-5.8.8.822-MSWin32-x86-280952.msi), a ppm-mel sikerült installálni a DBI-t és a DBD-mysql-t ([link]).
Viszont a benchmark futtatása az vhogy nem akar összejönni.
A parancssor vhogy így néz kiperl run-all-tests server=MySQL
És a hiba pedig:
Got error: 'Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)' when
connecting to DBI:mysql:database=test;host=localhost with user: '' password: ''Ha usernévnek megadom a root-ot, akkor az ODBC helyére root kerül. Ha passwordnek megadom a kódot, amit a mysql konfignál pötyögtem be, akkor sem jó. A lényeg, hogy sehogysem jó.
perl run-all-tests server=mysql --user=root --password='xyz' --log
Ha megadom neki a gépem IP-jét amit a hálókártyánál állítottam be, akkor ez fogad:
D:\source\sql-bench>perl run-all-tests server=mysql --host=192.168.0.11:3306 --u
ser=root --password='1234' --log
Got error: 'Host 'FLESSHOME' is not allowed to connect to this MySQL server' whe
n connecting to DBI:mysql:database=test;host=192.168.0.11:3306 with user: 'root'
password: ''1234''Mi a probléma? Előre is köszi.
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
a) igen, limit-el elvileg gyorsabb.
b) ha az id primary key, akkor automatikusan készül rá index is, ami kb. egy keresőfához hasonlít. (pontosan nem tudom, hogyan van megoldva, de valami hasonló lehet). ez azért jó, mert a keresés műveletigénye nem lineáris hanem logaritmikus, tehát nem pörög végig semmi. -
Louloudaki
aktív tag
lehet kicsit idióta kérdés, de ha tudom, hogy például x darabot keresek egy lekérdezés során, akkor érdemes-e ezt limitként beállítani? pl tudom hogy egy táblában 10db olyan hír van, ami 2006-os, és hosszú a tábla: select * from tábla where dátum=2006 limit 10, akkor ha megvan a 10db, nem pörög tovább a többi millió rekordon és gyorsabb a lekérdezés elvileg? a másik, hogy ha id=20 keresek, akkor végigpörög-e az összes rekord, vagy milvel az id primary key és csak egy 20as id-jú tétel van, így a keresés leáll ha ez megvan?
-
alitak
senior tag
Van egy táblám, amiből 3 egymás utáni sort kéne kiválasztani úgy, hogy a középsőnek kapom meg az id-jét. Van erre parancs, vagy vmi? Merthogy nem biztos, hogy ha pl. megkapom, hogy key=5, akkor a másik két sornak az azonosítója 4/6.
-
cucka
addikt
az mindegy, hogy milyen kódolású a php file-od. ami számít:
- az adatok, amiket beviszel, milyen kódolásúak
- a mysql adatbázis kapcsolat milyen kódolású (set names parancsot ki kell adni a mysql-nek kapcsolódás után)
- maga az adatbázis (illetve a táblák) milyen karakterkódolásúak.ezeket kéne lecsekkolni.
-
vancha2
aktív tag
Hali!
Újabb kérdés merült fel bennem: Az adatbázis sorait így iratom ki:
$db = mysql_query("select * from tabla order by id");
while ($sor = mysql_fetch_array($db)) {
$sor[szoveg]
}Ez az id alapján teszi sorba az adatokat. Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy az 1-es id-jú sort mindig hagyja ki? Tehát hogy a 2-estől kezdje, és úgy menjen tovább.
Előre is köszi!
-
vancha2
aktív tag
Sziasztok
Van két UTF-8 kódolású php fájlom. Az egyikben egy űrlapon beviszek adatokat az adatbázisba, a másikkal kiíratom az adatokat. Ez tökéletesen működik, viszont ha megnézem a bevitt adatokat phpMyAdmin-ban, akkor az ékezetes karakterek helyett mindenféle vacak jelenik meg. Olyan mintha egy UTF-8 kódolású szöveget ISO-8859-2 kódolással néznénk meg. Ezzel az a probléma, hogy ha az adatbázisban módosítani szeretnék egy rekordot, akkor nem írhatom be simán az ékezetes betűket, ami nagyon zavaró.
Ennek mi az oka? Van valami speciális beállítás erre? (ha számít, akkor az extra.hu szerverén van az oldal)A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Mármint, hogy hozzáadsz egy új rekordot, és nőjön mindkettőnek az értéke automatikusan? Szerintem ha nem adsz értéket egyiknek sem, működni fog...

)