- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.A.T.
tag
válasz
fordfairlane #1940 üzenetére
És igazad lett
A 2013-al tényleg műxik. Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #1886 üzenetére
Megtehetném, de semmi értelme, mert biztos, hogy nem az a hiba oka.
Sokadik újratelepítés után megcsinálta, pedig továbbra sincsenek ott azok a könyvtárak.Mindegy, úgy látom, ide is kár volt regisztrálni.
Martonx-nek is csak annyit, hogy szépen bemutatta, hogy mi is valójában.
Meg azt is, hogy még olvasni se képes.Na pá.
-
Headless
őstag
válasz
fordfairlane #1865 üzenetére
Köszönöm Pontosan ez az amit szerettem volna, kezdek egyre jobban belejönni, bár lehet lesz még pár ilyen egyértelmű kérdésem. De mostmár ezt is tudom.
Kezdősql: neveket/egyéb adatokat projektenként. vagyis az amit fordfairlane is írt.
De köszönöm.
Itt is a következő
Tegyük fel van ugyan ehhez egy 3. táblázatom is ahol a user_id-t kellene összekötni.
De ott is lehet több elem, viszont továbbra is egy sorban kéne azokat megjeleníteni.SELECT project_candidates.project_id, users.name, experiences.experience
FROM project_candidates, users, experiences
WHERE project_candidates.user_id = users.id
OR experiences.user_id = project_candidates.user_idEz nem megfelelő, mert minden egyes tapasztalathoz hozza létre a sorokat.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #1756 üzenetére
Ja, hogy arra? Na, azt még soha nem használtam.
-
Czimby
addikt
válasz
fordfairlane #1626 üzenetére
Köszi a segítséget!
balaaa88-nak is!
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #1477 üzenetére
Áhh köszi, én egybe írtam.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #1465 üzenetére
Köszi, A megoldás így akkor az lett, hogy átállítottam a dátum oszlopt unique-ra, és az insertbe betettem egy IGNORE-t. Köszönöm a segítséget
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #1449 üzenetére
A kérdéses táblán 4 index is volt, csak éppen aki indexelt, béna volt.
Most kettő index van már csak rajta, de legalább azok jók. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1433 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy minden esetben tankönyvszerűen kellene kezelni, inkább logikusan szeparálva a felelősségeket, meg kényelmesen kezelhetően, persze az hozzátartozik, hogy nem véletlenül tanítják így, mert ezek bevált alapelvek, de igazából Te is nagyjából ezt írtad (leírtad Te is az okokat, amik miatt ezek hosszabb távon jól használható adatszerkezetek).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1431 üzenetére
Ja, de érted, ez tipikusan olyan, hogy valamelyik pontnál kénytelen lesz elkezdeni gányolni, mert nem kényelmesen, külön kezelhetők ezek az alapvetően nem szorosan egybetartozó adatok (bár tény, olyan szempontból "kényelmes", hogy nem kell joinolni, így talán a query rövidebb lesz, de kábé itt meg is áll az előnye), ezért sokkal jobban jár, ha különválasztja.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1424 üzenetére
átlag usernek ez amit írsz bonyolultabb, mert neki az kell, ez a termék holnap ennyibe kerül, ma meg annyiba, nem akar külön akciót definiálni, majd termékkört dfiniálni, abba terméket bevonni, stb
Ugyanez a cimkére, igen, ez a helyes út
termékid;termék
1;alma
2;körtecimkeID;cimke
1;piros
2;sárga
3;lédús
4;édescimke_termék kapcsolatok
termékID;cimkeID
1;1
1;4
2;2
2;3
2;4pl, de ekkor a user ha később kedve szottyan átírni a pirost vörösre, mert a retek nem piros hanem vörös, akkor minden alma is vörös lesz, és idegeskedik majd, sajnos, van ilyen réteg, úgy a userek 70-80%-a
nekik jobb ha símán ömleszted és nem külön cimke kezelés, mert cak zavarja a sok cimke -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1423 üzenetére
így lehet értelme, de ez nem webshop kategória már, hanem VIR, egy mezei webshopnál ez már ágyúval verébre.
Most hirtelen néztem 3 közkeletű webshop motort, mindenhol a terméklapon állítom be az akciós időszakot és árat, nem találok külön ilyen bonyolult megoldáson alapuló akció szerkesztéses dolgot. vagy csak elkerülte a figyelmem. -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1421 üzenetére
az alapoktol zavaros amit irsz
Egyaltalan Te erted?1: letrehozok egy termekre vonatkozo akciot mikor nincs ilyen termekem? Hogy? Miert? Es ha ez kulon tablaban van mitol jobb, ha nincs ilyen termek?
Ugyanez arra, hogy ha torlom a termeket akkor megmarad az akcioEz szamomra ertelmezhetetlen
Mert hiaba irom ki holnaptol -10% a sörre ha nincs sör
Ezt ertelmes, eletszeru peldan mutasd be kerlek
Mert nalunk ugy megy, hogy kitalaljuk melyik termekunk mettol meddig akcios, nem pedig kitalaljuk holnap valami akcios lesz, de nem tudom mi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1368 üzenetére
Bocs, hogy ezt mondom, de engem meg speciel sokkal jobban zavar az, hogy majd' minden webfejlesztős topicban előadod a Prohardver ügyvédjét, meg a "jaj nem is hiszem el, hogy mik mennek manapság, nem is fogom követni a topicot"-sirámot, mintha a kérdezők a segítségedre szorulnának, amikor valaki nem pont finomkodva tesz valami erősebb megjegyzést, és ezt kell elég sokszor olvasni tőled. Hidd el, a segítséged nélkül is általában meg tudják védeni magukat, nem kell mindig a haladó(bba)kkal összeveszni azon, hogy miért nem porcelánbabák módjára bánunk egymással. Az ilyeneken való hosszas OFF-olások legtöbbször rosszabbak, mint maguk a beszólások.
(Pedig egy haladónak ugyanannyi joga van - nem feltétlenül jogosan! - beszólni valakinek, aki esetleg nem nézett utána rendesen, vagy furát kérdezett; de igaz, neked is természetesen van jogod beszólni a beszólásért
csak nem biztos, hogy előrevisz.) Ezt nem sértésként mondtam, ne is vedd kérlek annak!
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #1370 üzenetére
Az esetleges fellengzős hozzászólásomért veled ellentétben én bocsánatot kértem. Arról pedig nem vagyok hajlandó flame-et folytatni, hogy bizonyos esetekben (bizonyos szektorokban ezek a bizonyos esetek mindennapiak, más szektorokban meg szökő évente jönnek csak elő) miért nélkülözhetetlen egy jól megírt tárolt eljárás.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #1368 üzenetére
Nem én írtam butaságot, hanem te, szóval elég lett volna vagy csak simán csöndbe maradnod, vagy bocsánatot kérni szmegma-tól, ha a beírásod miatt ismét hetekig próbálkozik tovább tárolt eljárás nélkül.
Ha esetleg arcoskodóra sikerültek volna az előző hozzászólásaim, akkor elnézést kérek mindenkitől.Az, hogy használjunk-e tárolt eljárásokat vagy sem, örök vitatéma, hetekig lehetne flamelni róla. Az esetek jó részében valóban el lehet lenni nélküle, viszont pont az szmegma-féle komplexebb lekérdezéseknél meg megkerülhetetlen a használata.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #1366 üzenetére
Hehe, ez vicces megjegyzés volt. Attól, hogy te még nem használtad, ugyan próbálj már meg komolyabb logikát összerakni SQL-ben tárolt eljárás nélkül. Elhiszem, hogy kismillió olyan projekt van, amikben a két táblás alkalmazásnál a select * from tábla a maximum, amit használni kell. Ettől még hidd el vannak akik főállásban tárolt eljárásokat írnak, és nem azért mert éppen olyanjuk van.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #1332 üzenetére
Igazából csak érdekelt, hogy meg lehet-e oldani egy queryben
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #1286 üzenetére
Rendben, köszi.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #1275 üzenetére
Nem tudok róla, főleg, hogy ez else részben van benne:
if (ha jók adatok) {
} else {
error üzenet
és ez az adatbázis query.
}
Na most kipucolom és elkezdem újra összerakni, mert nem vágom, miért futtatja le 2x.
Szerk: 2x fut valamiért, most látom logban is.... Na akkor keresgélek
-
laracroft
senior tag
válasz
fordfairlane #1222 üzenetére
Igen de bazi hosszú volt és gondoltam hátha van egy megoldás, ami esetleg gyorsabb és csak 1 lekérdezés...
-
laracroft
senior tag
válasz
fordfairlane #1220 üzenetére
Szia!
Weblapon szeretném megjeleníteni mind a 2 értéket egyszerre!
A Union-ra én is rátaláltam, de azt nem ajánlották... -
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1186 üzenetére
Ez nem egy rossz ötlet, mindenképpen kipróbálom. Köszönöm!
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1184 üzenetére
Mint pl? Futtatni egy Virtual Boxot? És oda feltelepíteni a backupolt rendszert?
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1180 üzenetére
A MySQL/bin könyvtárban jévő mysql.exe a következőt írja ki:
Ver 14.14 Ditrib 5.1.36, for Win32. Vagyis ezek szerint nem ez a gond.
Szerintem inkább valami másolásvédelem lehet, mivel semmit nem változatok, csak egy másik gépre átmásoltam a 2 könyvtárat. Ezért marad a klónozás.Még annyit, hogy nem kellett telepíteni, erre emlékszem.
a MySQL könyvtárban van egy MySQLInstanceConfig.exe -
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1180 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1178 üzenetére
igen, ez egy XAMPP, ami viszont fel lett telepítve anno, ott nem tudom hogyan tudnám létrehozni a felhasználót, mert phpMyAdmin nincs, DOS-ban indítottam el.
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1175 üzenetére
Létrehoztam:
Most ez a hiba:
'SQL hiba: does noe support authentication protocoll requested by server; consider upgrading MySQL client'.A hiba előtt ezt írja ki: 'MySQL has gone away'
-
futár
senior tag
válasz
fordfairlane #1175 üzenetére
Ezt is kipróbálom!
Köszi -
törölt tag
válasz
fordfairlane #1142 üzenetére
Persze, egyértelmű köszönöm. Egy félig megírt rendszerbe kerülnek az új részek, ezért nem akartam nagyon eltérni az ott lévő dolgoktól. Majd azért belecsempészem és újat már ezzel írok.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
fordfairlane #462 üzenetére
ket okbol is maradnek a mysql mellett:
- nem tudom, mennyire lenne egyszeru megetetni a hasznalni kivant alkalmazasokkal ezt
- nincs belole debian csomag (sot, egyeb letoltheto formatumot sem talaltam most hirtelen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest